icon

Dokonalý manžel

augustovkaa
21. dec 2013

Ahojte dievčatá, potrebovala by som nestranný názor na pár vecí. Som šesť rokov vydatá, mám dve malé deti a manžela, ktorý nepije, nefajči, nepodvádza, cez víkendy varí. Proste ideálny muž. Aj tak má na ňom pár vecí vytaca do sialenstvae alebo som len rozmaznana? 1. Štve ma, že mi celý deň nezavola ako sa mám. Dokonca mu ešte aj vadí ak mu zavolám ja. Beriem to ako nezáujem z jeho strany. Vraj žiadny kolega si s manželkou nevola. Minulé doma zabudol mobil a v ten deň si šiel sadnúť s kolegami o 18,00. Vraj do deviatej príde. Prišiel pred polnocou, ja som bola nervózna, čakala som, že mi zavolá z kolegovho mobilu, že sa zdrží a jasné že nezavolal. Vraj žiadny kolega žene nezavolal. 2. Vadí mi, že sa každý deň hrá dve, tri hodiny na počítači hry a cez víkend aj pol dňa. Vraj potrebuje ofreagovanie. Veď ja som na materskej a on chodí do práce. 3. Keď mu to vyčítam, povie že čo po non stekam, že nabudúce sa bude hrať dlhšie. Vraj načo má chodiť za mnou, keď mu všetko vyčítam. 4. Po každej aj malej hádke tvrdí, že celú noc nespal, že mu je zle. Proste si ma nevšíma a samozrejme sa hrá a povie mi, že so mnou bude, keď budem dobrá. takže radšej za ním doliezam ja pre pokoj v rodine. Vraj som zlá manželka. Pravda je taká, že celá domácnosť okrem varenia cez víkend je na mne. Aj deti samozrejme. Ja ešte aj mužovi menín každý deň slepý a ponožky, objednávam ho k lekárom aj na výmenu pneumatík aj keď ja nejazdim. Keď susedia vecer o ôsmej vrtaju, ja im chodím zaklopať na dvere, že nám deti budia. Manžel povie, že mam byt tolerantná. Veď on deti nesúprava. Proste všetko je na mne a ešte nie som dobrá manželka, len on je dokonalý manžel.

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@veron_dorusincova A ver že keby 5 hodín presedel pred počítačom a hodinu by sa venoval deťom, vadilo by ti to. Lebo on musí zabiť nejaké príšery🙂

natuska87
22. dec 2013

@burina111 presne o tom je zivot, je dokonale,ak sa dokazeme doplnat...

canama
22. dec 2013

@augustovkaa asi si ma nepochopila. ked poviem ze o niekolkej pridem a zdrzim sa je normalne zavolat, aby ten druhy nemal obavy. nenormalne je podla mna dohadovat sa na pesnom case o kolkej pridem ked ide o zalezitosti kde sa neda predpovedat ako dlho bude potrebne alebo chcene zostat.

canama
22. dec 2013

@zeriempizzu co ma caste spolocne telefonovanie a nevera s toleranciou? vztahy medzi partnermi su rozne, pretoze ludia ako individuality su velmi rozni. niekomu vyhovuje pevne upnutie partnera jedneho k druhemu, bez seba sa nepohnu ani na nakup ako tu bolo spomenute. ale v inych vztahoch, vacsinou u partnerov ktori sa obaja kvalitne sebarealizuju, je urcita miera volnosti pre fungovanie vztahu velmi dolezita. tato "volnost" nijako nesuvisi s nezaujmom alebo nedostatkom lasky. prave naopak, ked citim ze som milovana, nemam dovod byt "stihacka" ani sa nijak prilis snazit aby si ma partner vsimal ani kontrolovat.

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@canama no veď ja to tiež tak chápem že nemusí povedať presný čas ale môže ak povie že príde do pol noci a príde ráno má dať vediet

aliza
22. dec 2013

@augustovkaa chciet od chlapa, aby ti zavolal, ze sa zdrzi a ze kedy pride, ked isiel von s kamaratmi, je fakt sci-fi. AKo urcite su chlapi, co to robia, ale vacsina ide prave preto von, aby sa odreagovala a nie aby boli stale v pozore, ze 'aha, musim jej zavolat'...oni cas nevnimaju, ani to, ze ta 'ich' neuroticky cumi niekolko hodin na displej mobilu a caka... 😀. Viem, ze sa bojis, ale co sa ma stat, sa stane, ci ti zavola alebo nie. Ak sa aj nedajboze nieco stane, urcite ti zavolaju ... 😢 . Takze, ked najblizsie pojde von, nerob sceny, nevyvolavaj, nevycitaj, ked sa vrati. Vztah nie je o podmienkach 😉. Ja toto uz dlhe roky neriesim a idem si kludne lahnut, ani neviem, kedy v noci prisiel 😀. Predtym ma to trapilo tak isto, ako teba, ale cim viac som nastojila, tym to malo viac opacny efekt. Ked ide von, je to vyfuk a hotovo. Ja som rada, ze mam vecer pre seba 😎. Naozaj sa to da, len musis ty chciet a musis si uvedomit, ze on nie je tvoje dieta, ani tvoj majetok a podmienkami, vycitkami a tlakom docielis akurat uplny opak.

majka0071
22. dec 2013

Moj manzel nefajci nepije a tiez hra na PC hry, ale len vtedy ked nam uz dieta spi, ja mam tak cas na svoje zaluby....samozrejme sa venujeme aj sebe ... Ale co sa tyka telefonovania tak ten moj zavola stale ked treba, ak bude meskat alebo ci nieco nepotrebujem kupit....myslim ze toto je o dobrej vychove ci o komunikacii medzi vami...ak nechape ze sa o nho bojis a prajes si aby ti zavolal, staci keby ti aspon prezvonil tak je to ignorant....nevime myslim ze by si si mala s manzelom sadnut a porozpravat sa o tom co ta trapi...mozno to pomoze... 🙂

canama
22. dec 2013

@augustovkaa teraz som si precitala ze sa mu uz podarilo samemu sa obliect...vidis pri spravnom pristupe z tvojej strany bude mat vsetko v malicku za 2 tyzdne. 😉 a mozno sa bude citit aj muznejsie ze uz to sam takto vsetko zvlada... 😀 ono, je to tak ze ak chceme aby sa zmenili druhi ludia, musime my zmenit sami seba.

livka_
22. dec 2013

ja len v dobrom, nestresuj ho s tym telefonovanim si. ak by ste boli svoji pol roka rok.. ale ste spolu sest, pred tym ste spolu asi nejaky rok chodili... proste rezim dna aj rutina, nepoklada za tak podstatne volavat ti. ako my baby sme take, ze aj keby sme si navzajom volali denne 5x mame si co povedat. chlapi su rozdielni. neber toto tragicky a nepovazuj toto za dokaz ze ta nemiluje. k ostatnemu nedam komentar, su tu lepsie baby co vyjadrili to co si tiez myslim. vela zdaru. cmuk

radkanika
22. dec 2013

fuha...tak moj manzel nepije, nefajci, nepodvadza, mame tiez dve deti a sme spolu 6 rokov manzelia. Ale ani nehra hry na PC, resp. obcas si pol hodku zahra na tablete cosi, ale to je uz vecer popri nejakom filme, alebo ked uspavam drobca...vsetky ucty ma na starosti on, nakupy bud robime spolocne alebo len on...varim ja, ale on robi kazdy den vratane vikendov ranajky a vecere, obcas aj obed cez vikend. V noci ak som velmi unavena, prebali drobca, travi s detmi cas rovnako ako ja, ak je doma. Z prace mi vola aj 5x a to robi len do tretej popoludnia. Ak niekam ide (maaalokedy), aj odtial mi zavola, popr.posle sms. Upratuje, vysava, uci sa s dcerkou, brava ju do kina, mesta, ked ja som s drobcom...atd.atd...pre mna je to ten najlepsi manzel, my sa dokonca ani nehadame, nemame o com 😀

aliza
22. dec 2013

@radkanika s takymto 'panom dokonalym' by som sa ani ja nemala o com hadat 😀. Ako v dobrom, ale ten tvoj je asi z inej planety, hotovy 'superman' 🙂

radkanika
22. dec 2013

@aliza veru hej, casto sa ho pytam, ako je mozne, ze je takyto :D a este k tomu je aj pekny muz a ma velmi dobru pracu...normalne som sa teraz zamyslela, aku ma chybu, co ma obcas na nom stve...jedine co mi napada je, ze niekedy kym sa dostane k pointe pri vysvetlovani cohosi, ja zaspavam :D (a dcerka to po nom zdedila) a este si vyzlieka ponozky pri posteli a necha ich tam 😒 no a este ma vacsinou pocuva na slovo a to ma obcas rozculuje, xixi...inak mi uz nic nenapada... 😀

aliza
22. dec 2013

@radkanika ako som pisala, z inej planety 😉 ....

borkavan
22. dec 2013

@radkanika kokšo, tak nech ten tvoj ide dávať školenia tým našim 😀. Akože v dobrom. A to ani neprská na umývadlo a ani na točku, keď si umýva zuby? alebo keď si robí chleba, tak schová maslo? alebo keď umýva riady, tak vyžmýka tu žinku alebo handru, alebo ju tam nechá takú mokru? alebo otvorí chladničku a čumí do nej aj 5 minút? alebo ani nekrája ostrým nožíkom na porcelánovom tanieri? lebo tak sa tupia nožíky, toto vytáča mňa. dokonale. vrrr
A je dobrý v posteli? 😀 akože to si už robím srandu.
Alebo on vyčíta tebe nejaké veci, že? 😀

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@radkanika naozaj máš skvelého manžela, budem dúfať že aj dcéra si takého nájde. Ak bude mať rád aj svokru bude ideálny zať 🙂

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@livka_ veď to ja si volavam s mamou každý deň a stále máme o čom🙂

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@majka0071 veď to aj ja di myslím že je to slušnosť zavolať že prídem neskôr

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@aliza vidíš, aj ty si sa bála o muza, len si 🙂 rezignovala

aliza
22. dec 2013

@augustovkaa nie, nerezignovala, zacala som chapat chlapov 😀. A hlavne som sa naucila triedit veci dolezite od banalnych....beriem muza ako cloveka, ktory ma stale slobodnu volbu sa rozhodovat podla svojho vedomia a svedomia, neprikazujem mu, co ma robit a neriadim ho. Robime obaja ustupky, o tom by mal byt vztah, nie o podmienkach. Davat partnerovi podmienky je manipulacia, nie laska.

radkanika
22. dec 2013

@borkavan umyvadlo ee, este ho umyva po dcerke od ruzovej pasty :D riady-mame umyvacku, vylozi ciste a naplni spinave, ale tu zinku ti ani neviem...myslim ze zmyka :D ale v suvislosti s tym mi napadlo, ze nikdy neda umyt to, co je na sporaku...jednoducho z celej kuchyne pozbiera, ale na sporak sa nepozrie, to ma vytoci obcas 🙂 kraja vylucne na denku :D do chladnicky necumi, on vzdy vie, co chce 😀 ako sa chovava maslo??? 😕 lebo moj ho vzdy da tam, odkial ho vzal...mne nevycita, resp.iba jedinu vec, ze "ach mamka, co by si bezo mna robila" a to vtedy, ked cosi vzdy hladam...ako napr" mojko, kde mam kluce, nevies? alebo kde som dala karticku poistenca malej? atd. a vacsinou vie a ked nevie, sa rozculujem, ze joj, nikdy nic nevies 😀 po tejto vete sa zdvihne a ide hladat 🙂 zlaty je fakt...

ada32
22. dec 2013

@borkavan tak preto ja stale brusim noze? vidis , u nas by bol rozvod na tanieri. ja krajam aj na porcelane 😀

radkanika
22. dec 2013

@augustovkaa ak dokaze mat moj muz rad svojho otca, ktoreho nema rad asi nik, tak svokra bola uplna pohodicka...zial moja mamina uz umrela. Ale myslim, ze ju...akceptoval.

aliza
22. dec 2013

@augustovkaa neposudzuj muza podla seba...on nie je ty, nerozmysla tak, ako ty, neciti tak, ako ty....ak nema potrebu ti volat, dokonca mu to vadi, tak to respektuj. taketo veci sa proste vynutit nedaju. Mozno je to len prechodne a prave preto, ze do toho tlacis. Muzi su taki, ked tlacis, vycitas, tak vypnu usi a koniec, nevnimaju a just robia inak. Zeny sa zase snazia za kazdu cenu vycitit, co toho druheho trapi a snazia sa pre neho urobit vsetko mozne nemozne. Ale muzi taku schopnost nemaju, to je proste fakt. Ak vam vztah inak funguje, tak by som naozaj neriesila telefonaty, ani to hranie hier. Ak sa ti da, raz za cas vybehni niekde na hodinku, trebars do obchodu pre nejaku kozmetiku alebo ku kamoske pre knihu. (cize nieco, co nemoze on) ..a nechaj mu deturence. Tak si zvykne sa im viac venovat, resp. sa o ne starat. Ale dopraj mu aj tie hry, kazdy potrebujeme aj relax.

borkavan
22. dec 2013

@ada32 jasnééé, veď porcelán a voda tupia nože. 🙂

borkavan
22. dec 2013

@radkanika kokšo, tak to máš potom doma normálneho dospelého človeka, ktorý si je vedomý svojej ceny a nemá žiadné ješitné maniere. Možno je to aj dobrá výchova jeho mamy.

sissmiss
22. dec 2013

@borkavan pridavam toho mojho do zoznamu tych par kusov z inej planety 😅
Tie veci ze ci nerobi co si vymenovala veru nerobi ale vacsinu z nich robim ja a on sa ma snazi prevychovat 😝 Ale len velmi laskavo 🙂

radkanika
22. dec 2013

@borkavan dakujem, asi ano, urcite som si lepsieho muza nemohla priat...svokra je fajn, ma sice svoje maniere, ktore ma miestami vytacaju, ale da sa a mam ju rada. Deti vychovavala ozaj s laskou, ale musim sa priznat, ze ked som si muza brala, nevedel si natriet ani chlebik s maslom a to doslova. Vsetko za neho robili mamka a babka 🙂 no ja som ho nikdy nenutila ani nic robit, nemusela som, sam sa snazil, este aj zehlit sa naucil, aby mi pomahal.

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@aliza ale ja mu nebránim hrať sa len si myslím že netreba presedieť 3 hodiny denne na počítači. Mal by sa viac hýbať a venovat rodine. Inak nám všetko klape. A máme sa radi.

veron_dorusincova
22. dec 2013

@augustovkaa neviem si to predstavit, lebo jediny kto sedi tak dlho pri pocitaci som ja 😀 ale on zas ide na cely den na ryby, rozne s kamaratmi a pod.

aliza
22. dec 2013

@augustovkaa tak prave preto, ze sa mate radi a inak vam to klape, neries blbosti 😉