Dokonalý manžel
Ahojte dievčatá, potrebovala by som nestranný názor na pár vecí. Som šesť rokov vydatá, mám dve malé deti a manžela, ktorý nepije, nefajči, nepodvádza, cez víkendy varí. Proste ideálny muž. Aj tak má na ňom pár vecí vytaca do sialenstvae alebo som len rozmaznana? 1. Štve ma, že mi celý deň nezavola ako sa mám. Dokonca mu ešte aj vadí ak mu zavolám ja. Beriem to ako nezáujem z jeho strany. Vraj žiadny kolega si s manželkou nevola. Minulé doma zabudol mobil a v ten deň si šiel sadnúť s kolegami o 18,00. Vraj do deviatej príde. Prišiel pred polnocou, ja som bola nervózna, čakala som, že mi zavolá z kolegovho mobilu, že sa zdrží a jasné že nezavolal. Vraj žiadny kolega žene nezavolal. 2. Vadí mi, že sa každý deň hrá dve, tri hodiny na počítači hry a cez víkend aj pol dňa. Vraj potrebuje ofreagovanie. Veď ja som na materskej a on chodí do práce. 3. Keď mu to vyčítam, povie že čo po non stekam, že nabudúce sa bude hrať dlhšie. Vraj načo má chodiť za mnou, keď mu všetko vyčítam. 4. Po každej aj malej hádke tvrdí, že celú noc nespal, že mu je zle. Proste si ma nevšíma a samozrejme sa hrá a povie mi, že so mnou bude, keď budem dobrá. takže radšej za ním doliezam ja pre pokoj v rodine. Vraj som zlá manželka. Pravda je taká, že celá domácnosť okrem varenia cez víkend je na mne. Aj deti samozrejme. Ja ešte aj mužovi menín každý deň slepý a ponožky, objednávam ho k lekárom aj na výmenu pneumatík aj keď ja nejazdim. Keď susedia vecer o ôsmej vrtaju, ja im chodím zaklopať na dvere, že nám deti budia. Manžel povie, že mam byt tolerantná. Veď on deti nesúprava. Proste všetko je na mne a ešte nie som dobrá manželka, len on je dokonalý manžel.
@augustovkaa dobre som sa zasmiala na tych slipoch a ponozkach 🙂 🙂 ja svojmu nemenim, zvlada to sam 🙂 🙂 to ze potrebuje odreagovanie je sice ok, ale myslim ze viac ho potrebujes ty, kedze podla toho co si pisala vsetko je na tebe.. jednoducho ho zapoj do domacich prac - pocas tyzdna nech sem tam povysava, umyje riad alebo kupelku, nech urobi nieco aj on.. to ze ho objednavas s autom do servisu myslim ze je ok, kedze si zodpovednejsia a on by na to zabudol - je to predsa vase spolocne auto nebolo by dobre keby ho rozbil kvoli smyku na letnych gumach, alebo ze by platil zbytocne pokutu z vasicho spolocnych penazi. a k tomu telefonovaniu.... povedala by som to tak.. ja so svojim manzelom volam denne mozno 2-3x ked je v praci bud on mi zavola len tak ked ma chvilku cas, pyta sa bezne veci, co robime, ako maly... alebo mu zavolam ja, niekedy aj castejsie ked riesime nejaky nakup alebo program. ja myslim ze takto je to normalne.. tvoj mozno nechce aby jeho kolegovia poculi o com sa rozpravate..
Baby, on sa sprchuje denne, len chystanie oblečenia je na mne. Aj ja mám chyby ale ktoré mu vadia eliminujem. Len som chcela počuť názor nájme na to telefonovanie
@augustovkaa pozri, prebrat si to od jeho mamy nemala ... predpokladam, ze bol dospely, ked sa zenil, ak nie, tak mal ostat mame pod suknou 😅 ... utni to a hlavne si takto nevychovaj aj vlastne deti ... uz kvoli nim to musis utat, lebo deti si vsetko vsimaju a potom to budu tiez ocakavat 😉 ... ja ked chcem, aby manzel cestou z prace nieco kupil, tak mu napisem e-mail, nic si aspon nemusi pamatat, ma to v mobile a kupi 😉
@linda20111 aspon ty si mi normálne napísala 🙂 ja si tiež myslím že raz denne môže zavolať
@augustovkaa pozri, cakala si objektivny nazor, alebo si cakala len suhlas-reagujem na to, co si napisala @linda20111 😉
@zuzkaanicka ja som sa k nim privydala tak som prebrala štafetu 🙂
Páni tak moj je nadmanzel. V domacnosti mi pomaha ako moze. co mu poviem spravi ( no a mna vytaca ze mu to musim hovorit ze sa to nedovtipi sam 🙂 ), oblieka sa sam , malu uspava len on ( pri mne to nema zmysel aj tri hodiny mozem a nic, pri nom do pol hodky ), venuje sa jej kedy ho poziadam, do roboty tiez chodi..aj kocikovat, navari..jedine co nerobi je pranie a pecenie kolacov a este utieranie prachu a umyvanie okien z vonkajsej strany. a pozehli tiez ked mne sa nechce 🙂
@augustovkaa to je jedno, ci si sa privydala, alebo budete byvat sami ... je dospely a tak s nim treba jednat ... toto su len take talafatky a smiesne vyhovorky ... ale ak Ti to nevadi, tak to rob aj nadalej, len pocitaj s tym, ze to budu vyzadovat aj Tvoje deti, tak aby si potom nebola prepracovana 😉
@zuzkaanicka čakala som nazor
@zuzkaanicka ok ďakujem za názor
@augustovkaa vidis, ale @linda20111 si napisala, ze ona jedina Ti normalne odpisala ... tie ostatne nazory o telefonovani boli tiez nazory-sice ine ako Tvoje, ale isto to boli nazory 😉
@augustovkaa nemusis dakovat, to nejde o podakovanie, to mi len tak padlo do oci, ze jedine ten nazor ocenis, ktory je zhodny s Tvojim ... to nebolo preto, aby som si vynutila podakovanie 😉 ... nepisala som Ti svoj nazor preto, aby si mi dakovala 😉
@zuzkaanicka chystanie vecí má najmenej trápi viac to telefonovanie a ignoracia
@augustovkaa Za nadpisom Dokonalý manžel chýba otáznik.
Dokážem tvrdiť, že nefajčím, nepijem, nepodvádzam, ale za nikoho by som nepísala, že nefajčí, poznám mužov, ktorých manželky netušia, že fajčia , k pitiu sa nevyjadrujem a nepodvádza???? Zrejme s ním všade nechodíš.
Ďalej nasleduje hotový zoznam negatív, no to by potrebovalo z jeho strany riadnu zmenu, aby si si prestala zaťažovať hlavu jeho osobnosťou. Prajem pevné nervy.
@zuzkaanicka ja ďakujem všetkým za názor, som tak vychovana
@augustovkaa a co ak ta ignoracia je reakcia na to, ze sa k nemu spravas ako matka a nie manzelka? 😉
@augustovkaa - ja si myslím, že vzťah - teda manželstvo je o dvoch ľuďoch, ktorí by mali medzi sebou komunikovať. Ja mám dvoch synov: 9 ročného a 2,5 ročného. Pre mňa je však ten môj muž naozaj dokonalý (aj keď samozrejme je pár drobností, na ktoré som zvykla - to má každý z nás). Môj manžel sám od seba už dávno vysáva a cez víkend riadi kúpeľňu a záchod. Pekne sa venuje deťom a cez víkendy chodíme ako rodina na rôzne výlety. Čo sa týka telefonovania počas jeho pracovnej doby - voláme spolu keď potrebujeme riešiť niečo ohľadne detí, alebo nákupu. Teraz vo štvrtok mali v práci kapustnicu - nevolal mi, že sa zdrží - prišiel domov okolo 20-tej - ja som mu netelefonovala, lebo mu maximálne dôverujem. Ja som mala po pôrode druhého syna vážne zdravotné komplikácie - na 5-ty deň po pôrode si manžel bral syna z nemocnice domov a mňa presunuli z gynekológie na chirurgiu, kde som čakala na operáciu a bola som v nemocnici ďalších 10 dní. Od pôrodu do teraz som absolvovala 5 operáciií - bola som v nemocnici 6 krát a dokopy som tam bola skoro 50 dní. Vždy som vedela, že sa na manžela môžem spoľahnúť, že o deti a domácnosť bude postarané. To sa vždy o mňa ešte bál, že ako mi to dopadne a vedel, že pre mňa je ten pobyt v nemocnici veľmi náročný hlavne kvôli odlúčeniu od detí a od neho. Čo sa týka toho PC - ja aj manžel tiež trávime nejaký čas za PC - nie je to veľa.
@juliana77 za dokonaleho sa považuje on a ja ho naň rada len je to s ním ťažke občas
@leginca ja mužovi verím len ho nemôžem naučiť že keď sa niekde zdrží ma zavolať
@augustovkaa Moja draha svokrusa aj po viac ako 30rocnom manzelstve tvrdi, ze mu mam chstat oblecenie. Poriadne manzelka to tak ma robit. Odmietam to a vzdy ju uzemnujem, ze uz nema 5 rokov a este nema 90 aby to sam nezvladol.
A za tie roky mi do roboty volal mozno 5 krat. Raz ked na marodke strazil pracku a vypadla z nej napustacia hadica. Miesto toho aby ju vypol a zavrel vodu. Pokial sa mi dovolal, vytopili sme susedov 😝 😝 Raz, ked mu volai, ze dcera si zlomila v skole ruku, ze co ma robit. Poslala som ho pre nu, lebo to mal do skoly blizsie ako ja. Ostatne telefonaty neboli az take pamatne. Ja som mu nevolala ani raz.
Na uradoch vybavujem vsetko ja. Ked chcem mat nieco poriadne vybavene, musim to spravit sama.
K doktorom si chodi sam. Teda skor nechodi, ale nie je male decko aby som mu aj toto organizovala.
Na nakupy si chodim uz roky sama, ale ked chodil, tak s podrobnym nakupnym zoznamom, ale aj ten bol zvycajne na nic. 😝
No nesamostatny je az hruza, ale obliekat sa musi sam. Aspon to. 😀 😀
A zduvat sa moze kolko chce. Ja ho uspesne aj s jeho naladami ignorujem. Po mnohorocnom treningu to zvaldam bravurna, ale zo zaciatku to bolo tiez o hubu.
@zuzkaanicka je to mozne
V kazdej rodine je to inak rozdelene. Ja by som osobne ten jediny bonus co u tohto muza vidim a to varenie, nevymenila ze to ostatne kde svoju chlapsku ulohu dost komplet nezvlada ako taku 🙄 .
To ze niekto nepije, nefajci a nepodvadza je snad normalny zaklad kazdeho slusneho cloveka, ked niekto nepatri do "4.cenovej".
To ze vari je fajn, moj to nerobi, nakolko je na to tak netalentovany ze to ani nie je mozne po nom chciet, on aj ked sa snazil, bolo to zalostne. Nie ze by som si niekedy nepovzdychla ze by bolo fajn mat muza ktory aspon obcas ma v tejto cinnosti vystrieda, ale v zasade varim rada takze to neriesim...zase je kludne ochotny "nemat navarene", nevyzaduje to odo mna, berie to ako nieco baviac nie ako samozrejmost.
Zato tie ostatne veci:
-ponozky ani slipy by v ziadnom pripade odo mna nechcel takyto servis, ani sme to nikdy neriesili, ved nie je nesvojpravny preboha...k tomu patri aj lekar - je dospely takze sa obriadi sam, vymena pneumatik - robi ju sam a ine veci okolo auta ci domu su muzske prace takze to robi on a ja to beriem tak ako on varenie, nie ako samozrejmost ale rozdelenie roli medzi nami, fakt ze mu to ide o dost lepsie nez mne, tak isto nejake nezrovnalosti so susedmi, uradmi atd - on je chlap, on riesi
-PC hry v takomto rozsahu by som tiez netolerovala, sme dospeli ludia, toto si nastastie vyzil v puberte, a mam svoj nazor na muzov co sa takto doma zabavaju a deti okolo nich bezprizorne - nedospeli este, tata ma byt hlavne cez vikend s detmi co najviac moze a kedze ich chcel, tak ich aj vychovava a travi s nimi cas
Ked chce travit vikendy na PC hrach, naco si robil deti?
-jedine to volanie do roboty suhlasim s nim, to je nieco co ozaj v naprostej vacsine kolektivov pracovnych sa neakceptuje, cize ozaj by jednak na neho asi pozerali divne a druhak skratka fakt pracuje. Ked nieco surne, jasne ze sa zavola a poriesi, inak to nebyva zvykom, mozno sem tam mail, ale vykecavanie ako sa mas a pod. to nie je obvykle
@augustovkaa no ono je tažko posudzovat kto je idellny a kto nie.Ja ti poviem mne manžel vola z prace a rad vykecava a mne to ide na nervy lebo tiež som na všetko sama 😀 Tak si vyber čo je dobre,ignoracia či až prilišna starostlivost čo robim,kde som atd. V podstate som na tom presne tak ako ty mam babatko a staršieho synčeka. Moj manžel si mysli že je super manžel a otec a vraj robi pre rodinu maximum ja si to ale nemyslim.A to že mu je zle z vašich hadok .U nas je to prave naopak,ja som citliva dlaho to riešim a on? On zabudne po 5 minut že sme sa hadali a vobec to neriši.On doma urobi veci len ked mu poviem,čo sa tyka vybavovania to povybavuje aj za mna veci takže v tomto je to ok.Skor mi vadi že v našom vztahu chyba empatie,spoločne zaujmy atd.Bohužial je to ine ako ked sme boli slobodny ,teraz je to o detoch a treba sa im vela venovat a preto ako manželia nemame na seba tolko času a potom to ide takto dolu vodou . 😔
@augustovkaa znovu opakujem, ze som sa mrkla na to, co si napisala @linda20111 a preto som Ti to napisala ... mozno si aj predtym niekomu dakovala, nevsimla som si to, ale tu islo o to, ze si tam v podstate napisala, ze jej dakujes, lebo ma taky isty nazor ako Ty a oznacila si ho za normalny ... a ono vobec nie je iste, ci normalny je ... mozno ano, mozno nie 😉
@zita19 akoby som čítala o sebe. Do 30 žíl s mamou ktora ho obskakovala. Môj proste necháva všetko na mne. Ked sme sa brali v zime, bola poladovica a on prišiel autom na letných gumách ☹
@horana ok ďakujem za názor
@babulka82 áno s dvomi deťmi je to ťažké. Zaujímavé že keď sme spolu chodili volal mi viac ako ja jemu 🙂
@zuzkaanicka ďakujem všetkým a že je normálny som myslela že aspon ma pani nenazýva tava a stíhačka
@augustovkaa je to velmi tažke a citlive takto riešit vztahy ,lebo každy je iny a každy človek je original ktory neprerobiš.Bohužial si nesieme rozne navyky z rodiny a vychova tiež ovplyvni buduce vztahy a nie vždy pozitivne.No ale ked chceme menit veci a ludi v prvom rade je rada na nas sa zmenit,inak to nepojde.Ja čim viac na manžela tlačim tym je to horšie.

@zuzkaanicka ja mu volám len raz denne keď konči že go ms kúpiť v obchode. A s tým oblečením som to prebrala po jeho mame, tá mu chystala tak to čaka aj odomňa. A lekárov tiez necháva ns mne, myslím objednanie