Dokonalý manžel
Ahojte dievčatá, potrebovala by som nestranný názor na pár vecí. Som šesť rokov vydatá, mám dve malé deti a manžela, ktorý nepije, nefajči, nepodvádza, cez víkendy varí. Proste ideálny muž. Aj tak má na ňom pár vecí vytaca do sialenstvae alebo som len rozmaznana? 1. Štve ma, že mi celý deň nezavola ako sa mám. Dokonca mu ešte aj vadí ak mu zavolám ja. Beriem to ako nezáujem z jeho strany. Vraj žiadny kolega si s manželkou nevola. Minulé doma zabudol mobil a v ten deň si šiel sadnúť s kolegami o 18,00. Vraj do deviatej príde. Prišiel pred polnocou, ja som bola nervózna, čakala som, že mi zavolá z kolegovho mobilu, že sa zdrží a jasné že nezavolal. Vraj žiadny kolega žene nezavolal. 2. Vadí mi, že sa každý deň hrá dve, tri hodiny na počítači hry a cez víkend aj pol dňa. Vraj potrebuje ofreagovanie. Veď ja som na materskej a on chodí do práce. 3. Keď mu to vyčítam, povie že čo po non stekam, že nabudúce sa bude hrať dlhšie. Vraj načo má chodiť za mnou, keď mu všetko vyčítam. 4. Po každej aj malej hádke tvrdí, že celú noc nespal, že mu je zle. Proste si ma nevšíma a samozrejme sa hrá a povie mi, že so mnou bude, keď budem dobrá. takže radšej za ním doliezam ja pre pokoj v rodine. Vraj som zlá manželka. Pravda je taká, že celá domácnosť okrem varenia cez víkend je na mne. Aj deti samozrejme. Ja ešte aj mužovi menín každý deň slepý a ponožky, objednávam ho k lekárom aj na výmenu pneumatík aj keď ja nejazdim. Keď susedia vecer o ôsmej vrtaju, ja im chodím zaklopať na dvere, že nám deti budia. Manžel povie, že mam byt tolerantná. Veď on deti nesúprava. Proste všetko je na mne a ešte nie som dobrá manželka, len on je dokonalý manžel.
@augustovkaa Na mojho zaberali jasne pokyny napisane na paieriku polozene na kuchynskom stole. 😀 😀 😀 Mal napisane, ze co ma kupit a povysavat. Ked nekupil co mal, mal pruser. Ked nepovysaval tiez. Sice vyplakaval ze jo buzerujem, ked som ho ukolovala, ale men to bolo dost jedno. Ked uz dudral viac ako bolo pre mna inosne, dostal papierik a ceruzku a mal napisat co za posladny tyzden pre domacnost spravil. Ja som si napisala svoj zoznam. Ked par krat bol moj zoznam na jednu A4 a jemu vyslo 6 riadkov radsej prestal, lebo vedel, ze mna nezlomi. 😀 😀 😀 😀 Ale ty to mas blbe, mamicka lutovatelka je v dome. K nasej mamicke lutovatelke treba ist na vedlajsiu ulicu. A mamicka lutovatelka uz ma ani nevychovava, lebo ja ju zvycajne zrusim hlaskou, ze moze si h vziat spat, ked sa ja o neho neviem pstarat. Este stale je u mna 😀 😀 😀
@bonnie1 blahoželám k výberu manžela
@zita19 dúfam že ja syna tak nerozmaznám
@augustovkaa No mne sa mojho podarilo "ustrazit". Syn okrem ineho perfektne vari a pecie lepsie ako ja. 😀 😀 😀 Tak dobre som ho vychovala a on sa mi ozenil 😝 😝 😝
@augustovkaa dakujem . ale tiez bol pohodlny..u nich doma upratovali len zeny. chlapi sa domacich prac nemohli ani dotknut. a vidis ide mu to od ruky. ale aj jeho bratia sa domacim pracam nevyhybaju..vsetci boli na vyske na intaku tak sa asi naucili 🙂styl obliekania som mu ovplyvnila lebo vedel sa obcas dogabat ale inak sa obliekal v pohode a cisto 🙂 . kedze sme boli obaja zamestnani tak sme sa aj rovnako podielali na domacnosti to je logicke..a malu on zboznuje a fakt od jej narodenia sa sam chcel naucit prebalovat a kupat a obliekat. skusal to este v porodnici. 🙂
@zita19 blahoželám ten môj je zatiaľ na mne závislý
no dokonaly urcite neni.a dam krk na to,ze po uvareni ostava v kuchyni bordel.si radsej uvarim sama.prestan sa o nho starat ako o male decko,nerob nic za neho,aj v osranych slipoch ho nechaj ,a urcite aj tak budes zla manzelka.miesto toho sa venuj sebe,lebo dievca,za par rokov ti na sto pro sibne. 😉
@horana ja neznášam pc hry , je to zrut času
@lubikan jasné že po varení je v kuchyni bordel
@augustovkaa inac dokonaly nieje ani jeden, kazdy ma svoje chyby... niektore sa daju upravit a s niektorymi sa musime zmierit. ale chlapi su taki ze ich nenapadne co treba robit v domacnosti (cest vynimkam) preto svojmu stale poviem co od neho ocakavam, rozdelim ulohy, napr. ako dnes, poslala som ho na dve hodky von kocikovat maleho a ja som zatial mohla upratat dom, co som nestihla tak dokonci on ked ja zajtra pojdem kocikovat 🙂 snazim sa aby sme mali rozdelene povinnosti, nechcem byt ako zienka domaca ze vsetko na mne a manzel nic.. ale vzdy sa o vsetkom rozpravame, dohodneme, ked potrebujeme napr. vysavat, umyt podlahu, okna, prat, zehlit a dalsie, tak ho necham nech vyberie co chce urobit on a dalsie urobim ja. stale musi byt komunikacia a musi byt zapojeny do domacich prac. vy ste v tom este len na zaciatku s tym vikendovym varenim to je prvy krok 🙂
@linda20111 no veď musíme rozdeliť úlohy lebo uz nevladzem
@augustovkaa musis si uvedomit, ze ty nie si jeho matka, aby si preberala nejaku štafetu.. Jeho matka spravila vo vychove chybu.. Oblecenie mu mala prestat chystat okolo 8 rokov. To uz deti dokazu aj same. Ty si uvedom, ze si jeho partnerka, nie opatrovatelka, upratovacka, matka, ani sekretarka. Ak neprezuje gumy a napadne sneh, velmi rychlo pochopi, kde je servis a objedna sa aj sam..
Váž si samu seba.. čo sa tyka telefonovania, pokial to nie je vyslovene surne, netelefonuj. Ak siel von a nezavolal, to iste urob ty..
Susedia pod nami majú deti ktoré behajú kričia do pol noci a keď posielam muža k nim nechce a musim chodiť ja
@sisaha to znie rozumne vďaka
@uhnakova ďakujem za nazor
@augustovkaa píšeš, že sa manžel sprchuje každý deň. To keď mu nenachystáš oblečenie tak sa neoblečie vôbec? či si oblečie to špinavé? Neviem si to dosť dobre predstaviť.
A len tak na okraj, mam syna, ktorý sa SÁM oblieka od 1tr. ZŠ 😝 čiže dospelý chlap tu musí zvládnuť tiež 😀 toto celé je len o pohodlnosti a o tom, že si to môže dovoliť 🙄
@sissy27 ja každý vecer chystam oblečenie celej rodine lebo zil do 30 tky s mamou a ra ho rozmaznala a čo sa týka doktorov on chce aby som ho objednala ale ide sám 🙂
@sashabb keď mu nedám oblečenie už sa stalo že si obliekol v zime košeľu s krátkymi rukávmi a tie ponožky čo si vyzul
@augustovkaa inak ja napr, nerobim nič čo robila mm jeho maminka lebo ta po švagrovi ešte aj použite kondomy upratuje a to už mi pride riadny humus. Jeho maminka sa ich každu pol hodku pytala či chce jest,naklada im jedlo a taniere zo stola si tiež neupratuju takže toto som ho ja odnaučila.Lebo to vrcholne neznašam ked pozostavaju špinave taniere na stole a učim to aj deti .Aj ked ho položi len na kuchynsku linku lebo do drezu nedočiahne ale na stole nezostava nič ked sa nejeme a každy si svoje odprace.
@augustovkaa čo si si z neho urobila, to z neho aj máš.....ad.1.... nemám potrebu,aby mi cez deň vyvolával ako sa mám.....ad.2....tiež sa potrebujem nejako občas odreagovať.....ad.3. jeho mužské záležitosti si vyrieši sám, nestarám sa do nich....ad.4. sám sa oblieka a pripravuje oblečenie......ad.5. nie som jeho slúžkou a nerobím z neho nevyzreté dieťa, ktoré potrebuje pri každom kroku moju rúčku.....ad.6. pomáhame si navzájom, bez akejkolvek prosby od toho druhého a hlavne, rešpektujeme jeden druhého
@mimka11111 ďakujem za názor, si veľmi milá. Keď sa vám zadari a budeš mať deti, možno zmenis trochu názor
@augustovkaa k tomu telefonovaniu....ak nema chut ti volat, tak si to nevynucuj. Cim viac budes tlacit a vyzadovat, tym viac mu to bude proti srsti a 'just' nezavola. My si s muzom uz roky rokuce cez den nevolame, ani raz! takisto ked ide von, tak ho necakam, nepytam sa, kedy sa vrati, nevolam, nekontrolujem....keby som to robila, malo by to presne rovnaky ucinok, ako u tvojho. Pises, ze je zavisly na tebe....ale zavisleho si ho spravila ty, zial a to tym, ze to zanho robis a on nie je nuteny riesit zakladne veci. Ked na tych gumach sposobi nehodu, tak pochopi, to mi ver. Ja by som nikde nevolala, nikde ho neobjednavala, ale deti by som mu do auta neposadila, kym by gumy nevymenil. Takisto lekar, je to jeho zdravie, jeho zodpovednost a hotovo. Ty nie si za svojho muza zodpovedna, iba za seba a za svoje deti a tak to musis brat. Cim viac budes nanho tlacit, tym vacsi odpor z jeho strany a jedneho dna sa na to vykasle a odide inde. Tvoj muz je uplne normalny, pises, ze mu volas raz denne, ze co ma nakupit, takze ti aj nakupuje kazdy den....cez vikendy vari....nehladaj problem tam, kde nie je lebo si problem akurat tak vyrobis 😉.
@augustovkaa no ja nevychádzam z údivu... chystať oblečenie celej rodine??? si snáď otrok alebo čo? neviem aké veľké máš deti, ale ja som mojej dcére chystala oblečenie naposledy niekedy v škôlke, aj to keď začala mať obdobia, kedy nechcela pásiky, potom gombíky a stále niečo, tak si princezná vyberá a oblieka veci sama, ja na to nemám nervy ani čas... akurát ju teda samozrejme usmerním aby si nedala v lete oteplovačky a v zime sandále, ale inak nič... teraz ju akurát večer upozorním, nech si nachystá oblečko na ráno, lebo ju nečakám... ale aby som dospelému svojprávnemu zdravému chlapovi chystala ponožky, slipy, oblečenie?? tak takú ešte nehrali, sorry... pre mňa za mňa nech si dá košelu s krátkym rukávom, jemu bude zima, nie mne ani tebe... a ja neviem, ale u nás použité oblečenie ide do koša na pranie hneď (každý sám si to tam hodí, tak som si ich naučila, nebudem ja za niekým chodiť a zbierať spotené fusakle a oprdené trenky), tak netuším ako u vás, ale každopádne ak si vie vybrať špinavé z koša na bielizeň, tak by mohol aj čisté zo skrine... a keď teda trváš na tom, aby ti volal a informoval ťa o svojej polohe, tak mu to rovno otrep celé o hlavu, že keďže sa doma chová ako nesvojprávny dilino (sorry, ale je to tak), tak nech sa láskavo aj hlási v priebehu dňa, lebo neveríš tomu, že dospelý človek, ktorý sa nevie samostatne obliecť, si poradí s nástrahami všedného dňa bez ujmy na zdraví a teda sa sa oňho bojíš... 😅
@aliza uplny suhlas 😉
@aliza myslela som to tak že keď treba nakúpit len vtedy mu volám ale nie je to každý deň a som rada že si ms upokojila že je normálny chlap
@augustovkaa a ak si je schopny obliect uz nosene, spinave oblecko, tak mu jednoducho kazdy vecer hod to, co vyzlecie, do kosa so spinavym pradlom (odtial si snad veci nevytahuje, ci? 😕 ) a rano bude musiet hladat ciste sam. Ak toto zvladne a si to zautomatizuje, tak dalsi krok bude ho naucit, aby si to vecer do toho kosa daval sam. Na muzov musis pomaly, postupne, bez tlaku 😀
@sissy27 aspon si ma pobavila
@aliza vďaka za nápa

@babulka82 ja som hlavne chcela vedieť názor na telefonovanie