icon

Doma som za slúžku

basula30
9. nov 2016

Neda mi to nenapisat..sedim pred telkou so slzami v očiach..v dome bordel a je mi z toho zle..pohadala som sa s mm podla ktoreho nic nikdy netreba robit a mne drbe...rano vstavam o 4.. vychystam sa do roboty malu do škôlky..poobede ked o 5 prideme ma caka doma kolobeh ( prat..upratat..atd) muz si sedi na riti a len do nna drbe..pomoc ziadna. A ked nieco tak sa to všetko proti mne tak zvrtne ze ta sprosta som ja..

mom311
11. nov 2016

@alby2014 hm,tak nic. To maju daleko. Oni su na Jazere. Ake dobre vediet.

janickacrazy
11. nov 2016

@alby2014 Tie som žehlila ako 10ročná už sama, to je nič, sú rovné a žehlia sa ľahko, moj otec ich ešte stále používa. Ale silonky? Ved tie sú také tenké a naťahovacie, som myslela, že sa ani žehliť nemožu. 😀

moonlight1210
11. nov 2016

@alaguema ved oni si tiez robia vsetko sami, aj deti vedu k tomu, ze upratat si musia.
ale ked sa nestiha, je tu na to sluzba.
nie lietat ako motorova mys, a potom sa citit dotknuta, ked to nikto neoceni.

ja premyslam, ze z casu na cas (cca raz za pol roka) vyuzijem sluzbu na ozehlenie. obcas to mam take narazove a nestiham. potom sa mi to zbytocne kopi a rozculuje ma to. doteraz som to davala sama (po nociach). ale uz si hovorim, ze raz za cas ma to nezabije, ze nebudem ako vcelicka robotnica.

moonlight1210
11. nov 2016

@janickacrazy ja zas poznam rodinu, kde zehlia ponozky, aj bezne gatky, ale aj krajkove gatky a podprsenky.
podla mna tym tie veci akurát skor znicia. tie pruzne vlakienka v tom skor odidu.
takze je to skor na skodu, nez na usilovnost.

0silvia0
11. nov 2016

@alby2014 ja sa len zamýšľam, ako sa môže žehliareň uživiť, keď takmer všetky slovenské ženy sú také pracovité a doma všetko stíhajú 😎

puklica13
11. nov 2016

@janickacrazy jasne moja...cez vlhku utierku..to nevies? 😀

sense
11. nov 2016

@mom311 aj moj otec vravel ze osranem na ocot ked neviem varit a moja odpoved bud budem mat muza kuchara al zarobim tolko aby som varit nemusela....a mam oboje...uvarit sice viem ale nie je to moja parketa strasne ma to nebavi a keby nemam dieta tak nevarim

mom311
11. nov 2016

@sense tak tu druhu alternativu som im tiez vravela,ale bala som sa to tu napisat. 😉 Sme na tom uplne rovnako. Kebyze nemam maleho,tak manzel umrie od hladu. 😂😂

mom311
11. nov 2016

@sense moj oco to dal este do vyssieho levelu,ze musi zacat vela setrit,aby mohol zaplatit tomu,co si ma bude brat,lebo si ma inak nik nevezme. 😂😂😂😂 doteraz sa na tom perfektne zabavame.

janickacrazy
11. nov 2016

@puklica13 Tak to som fakt nikdy neskúšala, ale čo sa tu človek nedozvie. 😀

dai
11. nov 2016

ja mam k zehleniu taky velmi schizofrenicky vztah:- ) vlastne to neznasam a zehlit mi chodi jedna pani, ale ked som vo velkom strese tak ma to ukludnuje , asi ako umyvanie okien🙂 teraz mame napr. velmi tazke obdobie a pani na zehlenie som uz 3 tyzdne nevyuzila☹
inak zehliaren vyuziva podla mna vela ludi, ja teda zehlim vsetko, nech je akykolvek material tak to nikdy nevyzera tak poskladane ako vyzehlene ( a teda mam susicku takze veci nie su nejak moc dokrkvane ), jedine co nezehlim su fakt tie ponozky a teplaky - pokial su fakt z nekrciveho materialu... a este svetre🙂

janickacrazy
11. nov 2016

@mom311 Moja matka mi zase furt omieľala, že sa nevydám, lebo neviem uvariť knedľu. Ked sme sa išli brať, tak som sa mojho budúceho pred mojou mamou opýtala, že či mu nevadí, že neviem uvariť knedľu, tak kukal a nechápal, že či si z neho robím srandu alebo čo. 😀 Povedal, že on na mne ocenuje úplne iné veci ako nejakú knedľu. Mama nevedela, čo má povedať. 😀 😀 😀

alby2014
11. nov 2016

@0silvia0 lebo plno zien to vyuziva, dokonca plno zien ma dakoho na upratovanie, len sa s tmy nechvali, lebo na SR je trend, ze proste si marha leniva a zlyhala si ako zena, partnerka a matka...nedavas detom dobry priklad etc. Podla mna je to vela o zavist, lebo podla mna KAZDA by chcela, aby jej niekto upratal, minimum zien to ma ako hobby, len tlak okolia, financie, co povedia ludia etc.

landsmanka
11. nov 2016

@janickacrazy 😀 to je normálne si myslím. Ja som si tiež toho od maminy vypočula, že si nikoho nenájdem preto a preto. A ako budem môcť sama bývať keď som taký bordelár 😀 a furt niečo a teraz keď príde tak sa len čuduje 😀

mom311
11. nov 2016

@janickacrazy že uvaril knedlu?! 😀 tak to by som aj asi ostala stará dievka podla vašej mamky. 🙂 sa tu rehocem jak sibnuta. 😀 😀 😀

0silvia0
11. nov 2016

@janickacrazy môj dedko zas hovoril, že do každej motyky sa rúčka nájde 😎

alby2014
11. nov 2016

Moja babka vraj svojim trom dceram pravidelne vravela: V zhnijete, v zhnijete, vši vas požerut ( rusinsky dialekt). No vsetky tri jej dcery sa vydali ani jednu vsi nezozrali. Babka totiz v sobotu vstavala o 6teja grutovala a ked o 8smej vstali dcery, len na nich zazerala kolkoooooo toho ona uz stihla a pocastovala ich uvedenou vetou. Ju to proste bavilo 😀 😀 😀 😀

janickacrazy
11. nov 2016

@alby2014 Moj dedko zase celý život vstával ráno o 4 a išiel zakúriť a potom už behal po robote. My ked sme niekedy vstali o 10, tak ho išlo poraziť.

dai
11. nov 2016

@janickacrazy to bol clovek ako moja dcera ci moj otec - ten asi nikdy nevstal neskor ako o 4-4:30... proste uz nevedel potom spat - samozrejme sa nudil, tak vzdy bol cerstve pecivo v pekarni kupit, ranajky pripravil a az cakal kedy sa niekto zobudi lebo mu bolo dlho...

alaguema
11. nov 2016

@alby2014 Asi to nie je ani tak o financiách, ani o závisti, ako skôr mentalitou. U nás ženy upratujú za naozaj malé sumy. Veď je to pár eur. Skoro každý, kto zarába len trošku lepšie, by si to mohol raz týždenne dovoliť. U nás pani berie od 3 až 5 EUR na hodinu, v závislosti od toho, čo po nej chceš. To fakt nie je veľa.

alaguema
11. nov 2016

@moonlight1210 kto oni? Som sa akosi stratila... 🙂 Ja píšem všeobecne a komentujem javy, nie konkrétne osoby.

alby2014
11. nov 2016

@alaguema no ved to, ja som bola v soku, kolko to stoji, moje dievca berie 4 eura na hodinu a to som jej nanutila, lebo v inzerate mala napisane 2,50 -3 a to som mala pocit zneuzivania. Je to 12 eur do tyzdna, tolko miniem a este som len zacala robit sobotny nakup. Nie je to nic likvidacne.

sardinka336
11. nov 2016

My Slováci si zvyčajne nevažime svoju prácu v zmysle, ze nevieme za svoje služby pytat peniaze. Sme tak naučení od našich zamestnávateľov (čest vynimkám)....a všade počuvame ako nie su peniaze, a dalších 10 ludi stoji v rade na našu pracu, ktorí su ochotní to robit ,,pod cenu,, a koho si zamestnávatel vyberie ze ?..takze je to aj mentalitou. Za 2 eura na hodinu by som ani nevstala, samozrejme ak by som nebola v zivotne ťažkej situácii ze potrebujem kazde euro.

alby2014
11. nov 2016

@sardinka336 ved, preto som jej dala viac, ale tak ber to tak, ze to ma ako brigadu, nie fulltime job, proste na piaktovu zabavu, kino, alebo knihy.

sardinka336
11. nov 2016

@alby2014 sak to je jasne ako myslím to v dobrom. ALe takto uvazuje x zamestanavatelov. Plat niečo ,,nad minimálku,, a zamestnanec aby skakal od radosti.
Kamaratka robi redaktorku, korektury knih pre menšie vydavatelstvo v BA a tam nemaju problém jej povedat, ze prišli knihy tak má ist do skladu vykladat krabice... 😖 a ona sa na to jeduje lebo ma problémy s chrbticou a sama hovori, ze načo študovala VŠ ked robi ,,skladničku,,.

ajana1
11. nov 2016

@alby2014 @alaguema zeny v dobrom zavidim tie ceny. V Holandsku zacinaju Na 10 Eur a vacsinou tak odflaknu svoju pracu ze az 😒

alaguema
11. nov 2016

@ajana1 veď ja dobre viem. Žili sme mimo SK.

dai
11. nov 2016

@ajana1 tak tu to casto robia zeny co nezdanuju prijmy... ja mam napr. agenturu a ta ma uz vychadza na 15 euro na hodinu - ale je to normalna firma a zdanene peniaze

sardinka336
11. nov 2016

@ajana1 šak prečo sme my ,,sloveny,, ziadane? Sme lacné a poctivost ešte u nas nevymrela. Nenadarmo sa nam hovorí ,,lacna pracovna sila,,. U mojho muza v robote dovtedy vymienali upratovačku resp. ziadali agenturu o ineho človeka, kým neprišla taka osoba čo upratuje podla ich predstav. Lebo mali taku čo im jednou handrou umyla wecko a potom išla utierat s tou istou handrou pracovne stoly 😖 😖 kde sedia. Proste za svoje peniaze treba ziadat aj pracu.

alby2014
11. nov 2016

@dai no ved jasne, ze je to na cierno. Ale podla mna aj v tej agenture, to dievca v konecnom dosledku vidi len sumu okolo 5-6 eur ...