icon

Doma som za slúžku

basula30
9. nov 2016

Neda mi to nenapisat..sedim pred telkou so slzami v očiach..v dome bordel a je mi z toho zle..pohadala som sa s mm podla ktoreho nic nikdy netreba robit a mne drbe...rano vstavam o 4.. vychystam sa do roboty malu do škôlky..poobede ked o 5 prideme ma caka doma kolobeh ( prat..upratat..atd) muz si sedi na riti a len do nna drbe..pomoc ziadna. A ked nieco tak sa to všetko proti mne tak zvrtne ze ta sprosta som ja..

ajana1
11. nov 2016

@sardinka336 tak to je aka nechutnost ale sama vidim aj u nas v praci a zial som si aj par zenskych Na upratovanie vyskusala a jedna vacsia katastrofa ako druha

ajana1
11. nov 2016

@dai Len tu zacinaju Na 10 Eur a tiez to maju na cierno. Cez agenturu to je aj cez 20 Eur Na hodinu a tiez ti to nezaruci kvalitu

janula17
11. nov 2016

dievcata, neda sa mi to cele citat, ale tiez by som si rada zohnala nejaku kočku, co by mi prisla poupratovat raz za tyzden. Odkial zohnat overenu pani, aby ma nezruinovala. Byvame v Hainburgu ale robim na Slovensku, takze mam slovensky plat a kazdy ked poviem Hainburg tak minimalne 10e za hodinu chce. Nejake stranky kde inzeruju poradite?

moonlight1210
11. nov 2016

@alaguema oni = ludia na zapade europy (konkretne som vtedy hovorila o nemecku a ty si pisala, ze uz aj na zapade trend upratovacích sluzieb a a aupair klesa, ze boom uz bol).

dai
11. nov 2016

@ajana1 jasne, kvalitu ti negarantuje nikto... to treba odskusat a ak nevyhovuje tak sa rozlucit... a suhlas s alby - tiez si myslim ze tie panie z agentury nevidia na vyplate peniaze co my platime... ale napr. moja naj gazdinka co k nam chodi stabilne uz asi 2 roky mi hovorila ze ju ta praca fakt bavi a naplna, ze ona je prave ten upratovaci maniak - a na kvalite jej prace je to aj vidiet😉

dai
11. nov 2016

@janula17 nasa agentura by ti podla mna prisla upratat... ale teda ja platim 35 euro za 1 upratanie - su u nas 2 gazdinky asi tak 1.5-2 hod. ... nas byt ma cca. 150m2

janula17
11. nov 2016

@dai mame dom 200m2, dve kupelne + 1 samostane wecko, co by som dala za hlbkove upratanie prosim, kludne do IP, dakujem. a plati sa od hodiny, alebo celkovo za dom?

lubkavargova1
11. nov 2016

Zienky...a viete ze ste ma naladilo popratat cely byt. Paradoxne ste ma naladili. Uz vcera vecer som vyluxovala chladnicku s mraznickou a pocas toho premyslala dalej. 🙂

dai
11. nov 2016

@janula17 v nasom pripade to robili tak ze najskor prisli obhliadnut byt a az potom urcili cenu - ja som si tiez zadala presne co chcem aby robili... takze u nich je najskor ta prehliadka - ja platim potom za danu sluzbu - ak pride 1 tak to robi aj 5 hodin, ak 2 tak to daju za 2 hodky - vedia sa pekne skoordinovat, pomoct si... cize neplatim od hodiny ale mame pevne stanovenu sumu...
okrem toho pravidelneho ponukaju aj velke upratovanie - to je take ze ti vyhadzu celu kuchynu, poumyvaju skrinky zvnutra a tak... to som si brala zatial len raz po malovani - to stalo nejakych 150 euro a vlastn boli u nas 2 panie cely den a gruntovali uplne vsetko ( teda mimo skrin s oblecenim, ale aj kniznice vylozili kompletne a nanovo ulozili, osetrili kozu, kamen a tak... )
nas byt je sice mensi ako tvoj dom ale material viac menej len prirodny kamen a cierny lesk - cize dost haklive a treba aj vediet ako to umyvat aby nezostavali flaky... na druhej strane nemame vseliake prkotinky povykladane... oni upratuju aj u mojej svagrinej v dome a napr. ona plati viac aj ked rozloha ta ista - ona ma totiz zalubu v tych vazickach a podobne, cize upratovat musia o dost viac...

alby2014
11. nov 2016

@dai inak ja mam byt velky ako ty, ale mne to jendo dievca fakt urpatuje tri hodky, ale zas ja mam velke plochy, matny nabytok, zaidne sarapaticky, nic netreba lestit do vysokeho lesku....ale koos ona mi uprace tak, ze ja si tak neupracem. V kuchyni mam vela nerezu, ako som sa s tmy natrapila ona dosla vytiahla nejaky vlastny pripravok, ze am s tym skusenosti nastriekala, presla ani smuha....aaaaaaaaaaaaaaaaa normalne, ked dojdem do bytu, po upratovani...pocity na hranici orgazmu mam :D

dai
11. nov 2016

@alby2014 🙂 moje maju tiez take vseliake specialne prostriedky, napr. na vodny kamen v sprchovom kute - ani neviem ze tam mam sklo ked to oni umyju, podlaha sa uplne leskle, detto vsetky sklenene plochy... a ako som pisala, tu moju to fakt ze bavi, to na tej praci potom aj vidis😉

alaguema
11. nov 2016

@moonlight1210 ja mám dojem, že klesá a ľudia sú nútení, aspoň niektorí, robiť aj veci, za ktoré si predtým platili. A v niektorých krajinách to bolo presne ako písala @sisaka, že nevarili, alebo varili len z polotovarov, neupratovali, proste domáce práce takmer nula. Kedysi som začínala ako au pair a videla som to na vlastné oči, takže necucám si z prsta 🙂 Videla som to aj o pár rokov neskôr u kolegov.

alaguema
11. nov 2016

@dai vieš, radšej dám ženičke peniažky do ruky a nezdaní si ich, akoby som mala platiť viac len preto, aby sme živili tých parazitov vo vláde ešte lepšie 😎 Takže to, že sú to peniaze nezdanené, mi nevadí absolútne. A takto nakupujem aj domáce výrobky, zeleninu a pod.

dai
11. nov 2016

@alaguema to je tvoja vec, ja nepodporujem ciernu ekonomiku... som zvedava ci na materskej tiez vracias prispevok kedze dane nechces aby ludia platili... ( a stat ti to plati len z dani, z nicoho ineho... )

alaguema
11. nov 2016

@dai áno, je to moja vec a to, čo štát vráti ľuďom vo forme príspevkov a projektov na skvalitnenie života, je v tejto republike prasmiešna suma. Materskú som čerpala v zahraničí, kde som odpracovala dosť rokov a odviedla dosť peňazí do štátnej kasy, aby som ju mala. A nikde netvrdím, že chcem, aby ľudia plošne neplatili dane. Platím ich aj ja. Ale platiť provízie agentúre, ktorá žije z toho, že zaplatí nejakú žobračenku upratovačkám a zvyšok ide na ich administratívu, provízie, poplatky a dane, mi príde absurdné. Radšej dám peniaze niekomu, kto ich potrebuje a poctivo si ich zarobí. To mi príde rozhodne logickejšie a aj morálnejšie.

sisaka
11. nov 2016

@alaguema aj ja som robila kedysi aupairku, moja rodina bola výnimka, pani bola z Rakúska a fungovalo to ako u nas doma, udržiaval sa poriadok a v priebehu týždňa sme spravili prach, vysávanie, kúpeľnú. Ine domácnosti vyzerali ako by sa tam nikdy neupratovalo a slovenské a české dievcence sa na to nemohli dívať nie to este v takých podmienkach žiť tak upratovali ako divé a zadarmo. Zväčša to po pár mesiacoch vzdali lebo to nikam neviedlo, ti ľudia neboli schopní nielen upratovať ale ani udržať poriadok...

U nas v Kanade sa upratovaním da pekne zarobiť, take stredne veľké domy okolo tych $200, záleží od šikovnosti upratovačky ako dlho jej to trvá. Mame tu krízu takze mnohí museli týždenne upratovanie prehodnotiť a navštíviť oddelenie s čistiacim prostriedkami a gumenými rukavicami... Alebo na to kašlú ako moja kolegyňa, bezdetna tridsiatnička, ktorá upratuje 2x do roka ak vôbec ...a na prach uplne kašle. Žije so Zajacom a papagájom, deti nechce lebo by sa musela o ne starať a nemohla si robiť co chce, doma "vari" len smoothies, sem tam ohreje nejaký polotovar a vo svojom voľnom čase sa hra počítač. hry alebo sleduje seriály, domov nikoho nepozýva lebo je tam nechutný bordel, podľa jej vlastných slov...

dai
11. nov 2016

@alaguema ok... tvoj nazor... moje gazdinky su spokojne so svojim zamestnavatelom aj platom... neviem ci si niekedy podnikala - upratovacia agentura je to iste co ine male firmy - kludne si zaloz a uvidis ake jednoduche to je zohanat pracu pre zamestnancov, odvadzat za nich dane aj odvody a nacas platit platy ( aj ak tvoji dodavatelia nahodou nezaplatia ) ( to znamena ze na rozdiel od pani ktorej das na ruku, tato bude mat aj pn aj jej to ide do dochodku, aj si moze zobrat platenu dovolenku etc. ... toto vsetko suvisi so statusom zamestnanca a platbami ktore zamestnavatel odvadza... ked robis na cierno tak to nemas... ) cize o tom co je moralnejsie z dlhodobeho hladiska sa da polemizovat...

tiez si staci precitat tu prispevky na mk kde sa stazuju matky ze ich muzi su necakane na pn a nedostavaju dokopy nic kedze vaecsinu platu brali na ruku a na papiery len minimalku, ci ked zistia aka materska im vyjde ked robia len za peniaze na ruku ( kratkodobo im to vyhovuje kedze dostanu o par euro viac ale ak mam rodinu tak by som sa pozerala aj na nejake tie istoty v pripade nahlej choroby a podobne... )

sisaka
11. nov 2016

@alaguema pri slovnom spojeni "quality time" chytam triasku

puklica13
11. nov 2016

@lubkavargova1 Kriste nestras...mna taky rapel chyti tak raz rocne..ze si vecer poviem..ved v klude vypracem linku,zbavim sa vsetkych blbosti nastradanych,kelimkov,krabiciek,snurok..lebo ved z domu mam syndrom TOTO SA RAZ MOZNO NIEKEDY MOZNO ZIDE....to si tak vravim..vecer o deviatej zacnem o jedenastej hotovo..no a trt chyti ma taky neodbytny rapel a vydrhnem fakt vsetko ,vratanie okien,kupelne,skrin... lebo neviem proste prestat...ze este toto a este toto a skoncim o 4rano ...potom som samozrejme 3dni mrtva zo seknutymi krizami a presilenymi rukami....raz sim zobudila chudaka mojho muza o tretej rano lebo som vramci takeho rapla musela aj preziect postele ..😀 ale to som bola myslim tehu a zacal ma chytat ten syndrom uhniezdovania 😀
Neviem si predstavit ze by mi takto sibalo castejsie..to je fakt na maslu

dagaz
11. nov 2016

Bozeeee..ja ked niektore prispevky citam az sa mi jezia vlasy...pre mna nepochopitelne ...nepripustne...a este neviem ake ne....u nas to funguje fifty fifty..kto je doma uprace navari, vylozi ci nalozi umyvacku, povysava atd. Ja ked som v 24 h.sluzbe v praci nestaram sa ci maju doma navarene, manzel navari. Ak fojdem z prace domov ako prva ja uvarim rychlu veceru ja...proste kedze obaja pracujeme obaja sa starame o syna a obaja rovnym dielom prispievame k domacim pracam. Tak ako ja cez leto pokosim ci ostriham stromy tak moj manzel povysava ci utrie prach.

natalym
11. nov 2016

No môj muž doma tiež nerobí nič. Mne to až tak nevadí, vadilo mi to keď boli deti malé.
Mne stačí keď chodí do roboty a donesie peniaze.
A ja sa nemusím pretrhnúť od roboty. To je Tvoja chyba, že furt upratuješ, hádam preboha traja ľudia doma nemajú nasraté.

natalym
11. nov 2016

@dai čo majú povedať klientovi, že nie sú spoko so zamestnávateľom? To sa predsa nehovorí.......

dai
11. nov 2016

@natalym ja ale nemam s tymi gazdinkami vztah ako zamestnancom... ako som pisala, mam 1 pani co k nam chodi kazdy tyzden - casto prave v piatok robim z domu, tym padom sa vela rozpravame, ona mne o sebe, ja jej o mne... bavime sa jasne aj o praci, ja sa postazujem ona tiez... tuto temu ako ju to bavi otvorila napr. ona , kedze predtym som videla ze tam maju aj fluktuaciu, s touto pani mam fakt velmi dobry vztah... a teda neviem ako ty, ale ja ked som nespokojna tak to poviem na plnu hubu, aj klientovi - nespokojny so zamestnavatelom neznamena ze je zly produkt ktory firma robi a pod. ... zalezi vzdy od vztahu a komunikacie... a uprimne, neverim ze tato pani na vyplatu dostava menej ako tu zeny pisu ze davaju na ruku... cize moja dostane normalny plat a vsetky vyhody zamestnanca , tie ine tety dostanu peniaze na ruku - tam to konci aj zacina, nic viac...

malabiba
11. nov 2016

Dnes su take spotrebice, technologie, cistiace prostriedky a zaroven materialy a povrchy podlah, sanity, nabytku..., ze nam upratovanie celej rodine, trva dve- tri hodinky....a mame rozvedeneho suseda, ktoremu upratuje pani dochodkyna komplet cely byt za 15 eur kazdu sobotu, aj s chladnicky vyhodi veci po zaruke....on jej nakupi cistiace prostriedky, naradie ako pani vidi v reklamach a moze si to vziat a pouzivat nielen u neho, ale aj doma...obaja su stastni a spokojni...a obcas nakupi suroviny, teta mu navari a aj sa spolu najedia...trva to roky, su uz skoro ako rodina

ajana1
11. nov 2016

@puklica13 Hahahah si ma pobavila. Mna asi tiez chyta uhniezdovaci syndrom lebo co son teraz mala dva dni iba pre seba co som chcela ist ku kadernicke a Na kozmetiku namiesto toho som pol domu vyhadzala. Chudak manzel aj sok dostane ked Sa vrati zo sluzobky 😂

alaguema
11. nov 2016

@dai tí, ktorí to robia, ako hovoríš, na čierno, to robia buď popri zamestnaní, alebo dôchodku a pod. Ale to je asi mimo tvoju realitu prifarbenú do ružova. Naozaj asi existuješ v nejakej bubline, ak si myslíš, že PN, alebo zdravotné poistenie v naše krajine je nejaká zábezpeka. A dôchodok? To sa už naozaj môžem len zasmiať. Nebudeš ho mať ani ty ani, ani ja, ani tvoja gazdiná, ak má okolo 30-tky, ak si na to sama nenasporíš 😎 Vitaj v reálnom svete.

natalym
11. nov 2016

@alaguema Nuž to je veru fakt. My už dôchodok mať nebudeme.

emilia25
11. nov 2016

Tiez nechapem zeny co doma vsetko robia same a muzikov obskakuju ako ich mamicky.pri detoch a povinostiach by som sa akurat tak zblaznila keby mam vsetko ja nastarosti a muz pride z prace a len vylozi nohy a kuka telku.normalne mi vcera rozum zastavil kvoli pyzamu zo skolky a dokonca som zabudla ako vyzera a maly bol bez pyzama v skolke a skoro by som sa vadila ze som ho nebrala zo skolky.este ze som neni ten tip.a veci do skolky mam vzdy oddelene od domacich ale bol vyse tyzdna doma tak mi to uplne ze uplne vysumelo z hlavy a keby som mala este dalsie 5 dieta co by sa o nic nedokazal postarat ani ma zastupit vo vsetkom to by bolo casom na maslu.

nana123
11. nov 2016

@alby2014 ahoj, čítala som že si spokojná S slečnou na upratovanie A si Z Ke. Mohla by si mi dať kontakt prosím si... Tiež by som potrebovala niekoho spoľahlivého 🙂

lubkavargova1
11. nov 2016

@puklica13 jeeeeeeeeeezisi ten syndrom "ved to sa zide" to poznam velmi dobre...a potom vsad mam same tegliky a misky a vsetky hovadiny, od kremikov vyumivane krabicky...vsak to sa zide...jeden cas aj rolky od toaletaka...ved aj to sa zide na tvorivu cinnost....a potom ked ma to chytilo a pratala som, tak som sa 7 krat otocia medzi bytom a kontajnerom s velkym mechom, az sa ma sused opytal ci sa stahujeme prec....
A raz som citala, ze pokial sa nejakej veci nedotkneme 6 mesiacov, tak ta vec moze ist kludne do kontajnera...hej, u mna to bol rok....a fuuuurt som bola, ze "ved sa to zide".... 😀 😀 😀 😀 Ale nastastie chyt ma tiez taky serpel, ze vyhadzujem jak durna...a nestacim sa divit co vsetko mam krista-krizom po byte 🙄