Domáce násilie od manžela
Ahojte. Je tu niekto, kto doma zažil domáce násilie od manžela. ? Stačí koment
Tu nejde o to aby si sa branila fyzicky. Spravi to raz,treba vziat deti a odist.
Je to tvoj zivot a ako si urobis tak budes mat ( vyhovorky ze sa neda odist lebo......) ale chcem ti povedat ze toto raz budes musiet vysvetlit svojmu dietatu.
Nikto ti tu nehovori ze to je a bude lahke. Nikto!!! Budes to mat tazke. Ale cim neskor tym viac.
@lindusss2016 NEZASTAVAM sa mužov, muž by nikdy nemal udrieť ženu, ale niektoré ženy fakt vedia psychicky chlapa riadne vytočiť a k tomu stačí že je impulzívnejší, má nejaké traumy alebo tak a neudrží sa. Od takých proste čím skôr preč ak to nefunguje.
Ale teda aby niekto útočil ak šoféruješ a teda riskoval že sa v aute zabijete a možno zabijete aj niekoho iného na tej ceste alebo ak máš na rukách malé dieťa Vaše to je fakt čistý psychopat, takého by mali zavrieť na psychiatriu, toto je fakt nebezpečný človek.
@marsmykkok no ja som neni taka povaha, co provokuje, u neho bol problem a neskor s tym chodil k psychiatrovi ( to uz nebol so mnou ) a dalsia sa s nim tiez rozisla skrz toto. Zahadne, ze moj manzel by toto nikdy nespravil a ani v hadke na seba nekricime, proste nic take. Skor konstruktivna diskusia ako nieco taketo. Ale jednoznacne nasilie je toxicke, aj keby partner provokuje. Tak sa vezmem prec an ides na prechadzku von. Ale nie niekoho mlatit a vyhrazat sa a pod.
@anonym_autor stále nechápem, prečo komentujú aj tie, ktoré dáme nevedia čo by robili v takej situácii.
Ďakujem za rady, ale bohužiaľ nemám kam ísť. Môžete ma niektorá prichytiť, keď sa vám zdá jednoducho odísť
@anonym_autor ja si tým teraz prechádzam. Ako to zvládate tie, čo to zažívate. ? Máme 2.5r dieťa
@anonym_autor No ako asi?? Tak, ze som sa rozviedla. Ci cakas radu, ako si na to mas zvyknut??
@lindusss2016 NEZASTAVAM sa mužov, muž by nikdy nemal udrieť ženu, ale niektoré ženy fakt vedia psychicky chlapa riadne vytočiť a k tomu stačí že je impulzívnejší, má nejaké traumy alebo tak a neudrží sa. Od takých proste čím skôr preč ak to nefunguje.
Ale teda aby niekto útočil ak šoféruješ a teda riskoval že sa v aute zabijete a možno zabijete aj niekoho iného na tej ceste alebo ak máš na rukách malé dieťa Vaše to je fakt čistý psychopat, takého by mali zavrieť na psychiatriu, toto je fakt nebezpečný človek.
@marsmykkok no rozumiem, co chces povedat. U nas zial asi najväčšiu rolu zohrala jeho chorobna ziarlivost. Kym som bola len doma s malym babatkom, nikam som nechodila, ani som nerobila, bolo vsetko ok. A potom mu uz stacila len myslienka na to, ze by som sa mohla v praci stretavat s muzmi, a zacal horor. A z mojej strany urcite neboli provokacie. Stacilo, ze po ulici isli chlapi a ja som sa pozrela tym smerom (nie na nich, proste ako vodic som sa aj pozera
la na cestu, ci idu ludia cez prechod a pod) a uz som s nimi chcela trtkat.
Teraz mam partnera, pri ktorom som nemusela nikdy kricat, ani byt hystericka, ale je pravda, ze som sa zmenila, upokojila, len pri ex to akosi neslo 🤷
Áno, pripravovala som sa na odchod psychicky, odkladala som každe 1€ aj centy.
Rozviedla som sa, keď malo dieťa 4r, bohužiaľ neskoro, pamatá si úplne všetko.
myslieť si, že to nevníma, keď sa zavrú dvere, alebo že spí je naivné.
Ja traumy nemám, ale dieťa áno, navštevuje psychológa a dáva si za vinu, že neriešilo situáciu, kde sa mi ubližovalo.
Myslím, že je najvysší čas to riešiť, je veľká šanca, že to ešte nestihlo vnímať čo sa deje okolo neho.
Držim všetky palce
@anonym_autor stále nechápem, prečo komentujú aj tie, ktoré dáme nevedia čo by robili v takej situácii.
Ďakujem za rady, ale bohužiaľ nemám kam ísť. Môžete ma niektorá prichytiť, keď sa vám zdá jednoducho odísť
@anonym_autor Nemas rodicov? Nehnutelnost v ktorej byvate je spolocna? Vzdy existuje riesenie, vsetko ostatne su len vyhovorky..
@lindusss2016 😭😭😭😭preboha,dúfam, že ho karma dobehne, hajzel
@7miriam77 uz ho asi dobehla. Od kedy som odisla, je vkuse na dne a prosi ma, aby som sa vratila, lebo sa nedokaze zmierit s tym, ze stratil rodinu. Deti si paradoxne ziskal naspat, aj k nemu radi chodia, ale on velmi casto nejavi zaujem (chvslabohu 🙏). Stale len place, ze je sam a nema deti, ale myslim, ze ich berie len ako prostriedok na manipulaciu.
Od manžela som nikdy nezažila, od expriateľa áno, psychické týranie ktoré prerástlo do fyzického.. manipulátor.. základ je upratať si všetko v hlave nastaviť inak myseľ zvoliť si cieľ a ísť za ním, my sme vo vzťahu nemali dieťa chvalabohu tak to išlo ľahšie, prekopala som život od základov, s dieťaťom je to horšie
Snažiť sa Imbecilovi vysvetliť to čo som napísala, že dieťa to vníma, bude mať traumy, bude obviňovať seba a nemusí zvládnuť tú pretvárku.
Bude otca milovať a aj strašne nenávidieť a nebude to vedieť spracovať, moje dieťa rozmýšľalo nad ukončením života
a v tom videlo riešenie, lebo milovať otca, čo ubližovalo jeho mame sa mu zdalo zlé, nesprávne a neodpustiteľné.
Mojej kamarátke sa syn v 17rokoch priznal, že by chcel otca zab*ť, (tiež ju mlátil) urobila to, že ho v tých 17 rokoch poslala známym do zahraničia, roztrhlo jej to srdce, so synom nemá kontakt🥺
Tak ten tvoj nech ráta s tým, že pri všetkej snahe si može vychovať úhlavného nepriateľa🥲
@anonym_autor väčšinou má udrie, keď sa hádame. Nikdy to nie je pred synom. Pri ňom sa baví akoby nič, so mnou úplne žiadna komunikácia. Máme hypo, platíme všetko napoly, nastúpim do práce a snáď sa nám podarí odísť.
Keď sa doma nebavíme, je ticho, len malý je pri ňom alebo pri mne. Takže máme tichu domácnosť momentálne. Neviem dokedy to ticho sa tu bude znášať. Každý si kupuje dám, vari sám. Jedine ostať v domácnosti kde je ticho, nikto sa nehada a malý má momentálne dvoch rodicov.
A áno, kto nezazil, nedá sa bojovať s 85kg chlapom keď mám sotva 60
@anonym_autor maly ma oboch rodicov o to ti ide? Ale aby si bola dobra mama to uz nie? Nicis zivot svpjmu synovi kazdym dnom iba viac co ostavas s muzom. Ucis syna ze je v poriadku mlatit zenu. Aby si raz nebola prekvapena ked aj od neho dostanes po hube. Nenahovaraj si ze syn nic nevnima ma viac rozumu ako vy dvaja dokopy. Mrzi ma tvoja situacia no sama si za to mozes, nikto ta nenutil ostat po prvej facke bolo to tvoje rozhodnutie, aj dieta si si s nim urobila dobrovolne. Nevrav mi ze je nerealne sa rozviest a predat byt, uz davno si mohla mat robotu s vyzivne aj na dieta aj na seba. Ale ked je nikto pohodlny🤷🏼♀️ sama si si vybrala svoj zivot a volis si ho kazdy den. Je jednoduchsie vyplakavat na mk a zniest facky od muza ako pre zmenu urobit nieco dobre pre svoje dieta ze hej
@kiki68 sebaobrana je skvela vec, teraz uz aj ja robim bojove umenie a trufla by som si. Ale u nas bola aj situacia taka, kedy som ja soferovala, vzadu mi sedeli dve deti a on na mna pocas jazdy zautocil zo sedadla spolujazdca, obuchal mi hlavu o sklo. V takej situacii sa naozaj nevies branit, len sa snazis udrzat volant a nehavarovat. Alebo na mna utocil, ked som sa proste nevedela branit, ze som mala napr.dieta v satke a pod.
@lindusss2016 To je sviniar. Musela som.
@anonym_autor na to, aby som vedela, ze by som sa nenechala otlkat a svoje dieta sa pozerat na matku s monoklom to nepotrebujem zazit. Pises, ze sa delite o naklady, to znamena, ze mas nejake vlastne financne zazemie. Je to teda vecou TVOJHO ROZHODNUTIA. Muz, ktory dokaze udriet zenu, ma prepnutu klapku v hlave a normalna partnerka pri prvej takej veci zdvihne kotvy a normalna MATKA pri prvej take veci bere dieta a uteka pretoze ma potrebu svoje dieta chranit od SPROSTEHO NASILNIKA - Tvoj muz nim totiz je. Ale ty si prides pytat co - podporu, ze sa treba nechat otlkat aspon kym dieta nezmaturuje?
Ľahko sa vám niektorým radí že má odísť od tyrana no uskutočniť je to ťažšie. Vy nepoznáte tú ženu neviete čo dennodenne prežíva s ním akú má poškodenú psychiku, možno ani neverí že to zvládne sama s dieťaťom. Keď jej rodina nepomôže, bez peňazí sama ťažko to dá. Ísť do azylaku tam to je plné cigáňov myslíte že tam by jej bolo lepšie.
@autorka Prajem ti veľa síl, odkladaj si pomaly peniaze, zamestnaj sa odkladaj si čo najviac z výplaty keď treba tak aj potajomky a keď budeš na to dosť silná a mať niečo nasporené treba odísť. Určite neostávaj s tyranom. Kvôli dieťaťu, kvôli sebe, zaslúžite si mať kľudný a pekný život.
@anonym_autor máš rodinu, ktorá by ti pomohla? Utekaj od neho čo najskôr! A aj keď odídeš, priprav sa na jeho teror... Nájdi si prácu, aby ti nemohol vziať malého súdnou cestou, najlepšie odísť čo najďalej.. a nedaj sa zlákať na sladké reči a sľuby.🙏
@anonym_autor Fyzické nie, lebo som mu pri prvom pokuse ukázala,ze sa budem aktívne brániť,ak by to ešte skúšal.Zaroven vedel moj názor na ženy, ktoré sa boja riešiť násilie zákonnou formou.Psychicke týranie som zažila,mala som aj veľmi zlé obdobie, lebo som nechápala,ze prečo to robí.Nedala som mu zámienku na žiarlivost,ani na výsmech.Bola som otvorená aj myšlienke rozvodu, keďže mal známosť s výhodami.Pochopila som časom,ze všetko zlé pramenilo z jeho nevyrovnanosti,nerozhodnosti a tak som sa začala riadiť heslom,ze nevnimam co,ale kto to hovorí
@anonym_autor Fyzické nie, lebo som mu pri prvom pokuse ukázala,ze sa budem aktívne brániť,ak by to ešte skúšal.Zaroven vedel moj názor na ženy, ktoré sa boja riešiť násilie zákonnou formou.Psychicke týranie som zažila,mala som aj veľmi zlé obdobie, lebo som nechápala,ze prečo to robí.Nedala som mu zámienku na žiarlivost,ani na výsmech.Bola som otvorená aj myšlienke rozvodu, keďže mal známosť s výhodami.Pochopila som časom,ze všetko zlé pramenilo z jeho nevyrovnanosti,nerozhodnosti a tak som sa začala riadiť heslom,ze nevnimam co,ale kto to hovorí
@anonym_64da18 Pridám ešte poznámku,ze nás učil náš otec,ze nesmieme dovoliť,aby nás nejaký radoby chlap otlkal.Vysvetlil nám aj to,ze vo vzťahu nie je v poriadku aby jeden druhého ponižoval a zosmiešňoval.Dolezite bolo aj vidieť ako žili rodičia
@anonym_autor prečo ťa bije?
Je pod vplyvom alkoholu alebo drog?
@lenkakravcova podľa mňa nemusí byť pod vplyvom drog ani alkoholu, je to proste toxický kkt
V mojom prípade to bola z mojej strany nevera spred 11 rokov. Chodili sme spolu oficiálne pár týždňov a emocionálne a fyzicky som ho podvádzala skoro rok s bývalým ( partner na nezáväzný sex). Študovali sme v rozdielnych mestách a s bývalým som bola v jednej triede. Potom ďalšie roky až doteraz samé klamstvá, tajomstvá a zatajovanie skutočnosti. Celé sa to prevalilo a odišiel.
@anonym_autor napis mi sukromne nechcem svoje problémy riešiť verejne.
@marsmykkok no rozumiem, co chces povedat. U nas zial asi najväčšiu rolu zohrala jeho chorobna ziarlivost. Kym som bola len doma s malym babatkom, nikam som nechodila, ani som nerobila, bolo vsetko ok. A potom mu uz stacila len myslienka na to, ze by som sa mohla v praci stretavat s muzmi, a zacal horor. A z mojej strany urcite neboli provokacie. Stacilo, ze po ulici isli chlapi a ja som sa pozrela tym smerom (nie na nich, proste ako vodic som sa aj pozera
la na cestu, ci idu ludia cez prechod a pod) a uz som s nimi chcela trtkat.
Teraz mam partnera, pri ktorom som nemusela nikdy kricat, ani byt hystericka, ale je pravda, ze som sa zmenila, upokojila, len pri ex to akosi neslo 🤷
@lindusss2016 ano toto poznám dôsledne zialbohu. Je to strasne.
@efka77 máš skúsenosť s takým ?malý je zlatý, on keď niečo mamka ocko, hovoríme o sebe pekne, len my sa nebavíme.
Kým nebude skolkar a ja zarábať, nemám na výber. Byť ticho
@anonym_autor dieťatko to silno vníma . Tiež som to vnímal a moc krát som plakal potichu v postielke , aby sa mi neušlo . Mal som 4 -5 rokov.

@kiki68 sebaobrana je skvela vec, teraz uz aj ja robim bojove umenie a trufla by som si. Ale u nas bola aj situacia taka, kedy som ja soferovala, vzadu mi sedeli dve deti a on na mna pocas jazdy zautocil zo sedadla spolujazdca, obuchal mi hlavu o sklo. V takej situacii sa naozaj nevies branit, len sa snazis udrzat volant a nehavarovat. Alebo na mna utocil, ked som sa proste nevedela branit, ze som mala napr.dieta v satke a pod.