Domáce práce počas sviatkov
Dievčatá, tie čo nie ste veriace a tieto sviatky nemajú pre vás žiadnu hlbšiu hodnotu ako to máte s domácimi prácami počas ich trvania keď žijete v paneláku? Vysávate, periete ak treba alebo počkáte kým skončia sviatky? Ja by som si rada teraz upratala keďže je manžel doma a môže zabaviť deti, ale hovorí, že to mám nechať na iný deň aby susedia nešomrali. Akurát mne tu kútik od nervov trhá keď vidím ten bordel všade ( sme po sťahovaní, včera manžel ešte nejaký nábytok skladal, všade je natrúsené z toho, kôš na prádlo plný... )
práve idem pustiť práčku. a budem asi musieť aj povysávať. včera "nevydalo" a mám už fakt dosť špinavú podlahu (hlavne vlasy a rôzne omrvinky). takže zrejme budem musieť, keďže zajtra na to opäť nebudem mať čas. a potom nedeľa. tak radšej dnes, než v nedeľu. susedov neriešim, nie je 22:00, a zas ten hluk vysávača nie je až taký šialený, aby tých 20 minút niekoho zabilo....
@90909 😀 😀 😀 asi si moja suseda 😀

Nad tým, či ruším veriacich susedov upratovaním by som bola ochotná zamyslieť sa iba vtedy, keby odstavili kostolné zvony. Tie vyzváňajú celý rok a nikoho nezaujíma, či nerušia neveriacich.
u nás dnes niekto vŕtal 🤷🏻♀️
Áno dnes som vydávala, zajtra ideme na dovolenku a rada sa vraciam do čistého
@elizabet173 myslím, že voči všetkým
Ani by ma nenapadlo neprat alebo nevysavat, periem a vysavam vsetky sviatky a co si mysli sused mi je ukradnute
@mandzula Ak si si nevsimla, zvony pocas tychto 3 dni mlcia.
@drahomirrra mňa skôr trápi zvyšok roka, tri dni ma nijako nezachránia.😉
Však veriaci nech sedia so založenými rukami aj tri dni a kľudne aj tri týždne, ja si robím čo chcem a do toho nikoho nič nie je, kým nerušim nočný kľud tak sa neriadim tým, čo susedia oslavujú/neoslavujú.
Keď má kamoška Ramadán tak tiež nedržim koli nej hladovku, len preto, že ona cez deň neje a ani to ona odo mňa nečaká
Inak mňa zaujalo to s tou hlinou.. ja som dnes konečne presádzala kvety, chystala som sa už mesiac a až dnes konečne nastal ten čas 🙃 Čo je na tom zlé?
Tak u nás sa vôbec toto nerieši, varil sa obed, išla práčka, prádlo viselo von, vysávač taktiež išiel , umývala som podlahy po oslave, mala som zapnuté rádio....ale je pravda, že sestra má muža katolíka a ani na oslavu k nám dnes neprišli lebo Veľký piatok, a kostol. Pre nkektorý je to divné no aby sa neposrali...ja som sa na Veľký piatok narodila a preto som robila i oslavu. Mne prijdu tieto,, veci,, strašne primitívne ba až smiešne keď niekto sa takto vyjadrí. Véd nevysávam hodinu, a ostatné mi prijde zanedbateľný hluk...
@elizabet173 nemyslím si, že mi chýba rešpekt. Sestra nie je veriaca len jej muž s ktorým je krátko.... Nie je to schválnosť je to moje pravidlo, vždy oslavujem narodeniny na Veľký piatok i keď je iný dátum. Sestra to dobre vie. To, že neprišli je ich smola všetci ostatní z rodiny prišli dokonca aj veriaci a nik s tým doteraz nemal problém, že oslavujem takto Veľký piatok. Preto som to napísala takto expresívne. No samozrejme, ja to rešpektujem akurát mi to príde smiešne. V kostole isto nie sú,, celý deň,, žeby neprišli na oslavu. 🙂
Tiež som v panelaku a chlapovi som vravela aby práčku zapol včera ale ja som si dnes zmyslela že chcem piect a pred obedom zapla dva mixery samozrejme išla aj mycka a suseda klepala asi o štvrtej rezne 🙂)) tiež sme si pospali chlap pred obedom a ja poobede🙂
@elizabet173 vporiadku, neberiem ti tento názor. Ja si vážim Veľký piatok takto, a takto ho oslavujem.
Vysavala som.dnes normálne ,aj podlahy umyla ,vyprasila koberček ..práčku som teraz naplnila ,nastavila časovač ,aby sa ráno naštartovala ..inak absolútne neriešim sviatky,nesviatky ..upratujem normálne podľa potreby.Jasne že nie skoro ráno ,ani neskoro v noci ..ale normálne počas dňa
My sme doma na velje sviatky velmi nepracovali, v dedine to tak bolo zauzivane, ale uz sa od toho upusta. Vcera som len strihala suche kvety v zahrade, pracku som nepustala. Ale dnes som vysavala a zajtra isto operiem, lebo bude slnko 😀
@mandzula fakt? Ja tie zvony ani nevnimam... ale u nas nezvonili dlho. Niekde vraj aj hodinu
@zorkahorka ja zvony nenavidim, este aj dovolenky vyberame tak, aby v blizkosti nebol kostol.
@mandzula odoadnem z teba 😄 ja som vyrastala blizko kostola, tak asi preto ho nevnimam. A tu, kde byvam teraz, zasa kostol nie je. A normalne mi tue zvony chybaju 😅
som veriaca, ale nikdy som nebola vedena k tomu co sa patri a nepatri. v dnesnej dobe mi to pride uplne na hlavu, tie zvyky boli z nejakeho dovodu, tie dovody uz nie su. povinne sa oddychovalo atd. presne, mam volno a chcem aj nieco upratat, potom pojdem do prace a fakt nebudem stihat. vcera som chcela umyt okno, ale bolo mi povedane, ze sa to nema a susedky ma budu ohovarat.vsak nech ohovaraju, je mi to sumak, ked o tom neviem. nakoniec som to okno neumyla, aj tak bola zima a je mi jedno kedy ho umyjem, hoci aj o pol roka. ale za to pracka isla, aj som vysavala. nebudem cakat do utorka s niecim, len za to, ze sa to nema.
Vo Veľký piatok už len , úcty k druhým by som nepratala, iné dni podľa toho, ako by som sa citila

https://www.rodinka.sk/ked-je-volno/velka-noc/v...