Domáce práce počas sviatkov
Dievčatá, tie čo nie ste veriace a tieto sviatky nemajú pre vás žiadnu hlbšiu hodnotu ako to máte s domácimi prácami počas ich trvania keď žijete v paneláku? Vysávate, periete ak treba alebo počkáte kým skončia sviatky? Ja by som si rada teraz upratala keďže je manžel doma a môže zabaviť deti, ale hovorí, že to mám nechať na iný deň aby susedia nešomrali. Akurát mne tu kútik od nervov trhá keď vidím ten bordel všade ( sme po sťahovaní, včera manžel ešte nejaký nábytok skladal, všade je natrúsené z toho, kôš na prádlo plný... )
@dskjhfdlkdjhl presne, ja nechapem ako moze niekoho rusit vysavanie, vsak nevysvam 4 hodiny😀
Ja nie som veriaca a hneď ráno som pustila práčku, potom sme presúvali nábytok v spálni, vysavala som a zajtra ideme maľovať....budem robiť vtedy keď mám čas a nie vtedy keď sa to patrí
@moneequa u nas susedia sexovali prvu ligu a bolo to tak pocut, ze som myslela, ze su rovno u nas v spalni. Dokonca som pocula suseda prdiet. Ale za cely svoj panelakovy zivot som neregistrovala kedy ludia vysavaju, peru, ci sa sprchuju. Ja som to brala ako bezny hluk normalneho zivota. Tak ako vonku chodia auta, spievaju vtáky, teraz zas pocujem lietat lietadla. Toto pre mna nie je hluk , ale bezny zivot. A ze ja som na zvuky teda extremne hakliva. Taky klavir ma privadzal do nepríčetna.
Tieto zakazy s vierou vela spolocneho nemaju, vsetko su to povery (nepracovat so zemou, nesit, neprat, strihat si vlasy a podobne 300-rocne informacie). Takze klidek, dolezite je, aby sa ludia k sebe slusne spravali, nie sa drzali povier.
Do pekla sa chodí za iné veci, ako upratovanie🙂
Dnes som vysavala, oprala dve pracky, uvarila obed a išla do práce 🙂
Robila by som uplne pokojne to co potrebujem. Je volny den, mas na to cas, nevidim dovod preco nie. Bezne upratovanie nemoze natolko rusit susedov, ani keby sa chceli modlit cely den (obrazne povedane).
@viestta no ja teda presne viem kedy nad nami vysavaju, nie ze by ten vysavac samotny hucal, ale pocut ho suchat po parketach. Ale tak povysavane mas za par minut cize neriesim, ale je to hlucne.
Varíme, perieme, vysavame ako v iný deň
A aj keby som bola veriaca, neleštila by som týždne predtým celý byt len aby som potom nemusela nič robiť. Všetko nutné si porobim vtedy keď treba.
Každý to má inak nastavené.Ked ti to treba tak povysávať.U nás máme zaužívané, že sviatky neriadime .A všetky sviatky v roku či sú.Som síce katolícka ,ale proste máme tak zaužívané.Poriadila som som si vcera povysavala som utrela podlahy prach utrela.V stredu som oprala ,aby mi na veľký piatok nevyselo prádlo na balkóne.Dnes okrem obedu nerobím nič.Povysavam zas zajtra ,aby som nemusela nedeľu.Nie som otrok riadenia tých pár dní v roku či sú sviatky a nemyslím tým len veľkonočné a vianočné.Vzdy sa zariadim aby upratovaníe bolo deň pred.Ale zas mám väčšie už deti tak nemusím vysávať a zmyvat každý deň.Aj prádlo počká majú oblečenia toľko ,že kebyže aj dva týždne neperiem tak vydržia 😁
Ja som dneska aj práčku zapla - vlastne dve, aj povysávala. A zajtra plánujem poutierať prach a umyť podlahy 🤷
Práčka mi perie, umývačka doumyvala, navarene mam. Ešte pôjdem vystavať a umyť zem len som si dala poobednú pauzicku pri teraflu 🙄😁 žijem síce v dome, ale aj v paneláku by som fungovala normálne. Ani by ma nenapadlo riešiť či vysávanie počas sviatku nevadí susedom
Som veriaca a odceqna som oprala 3 práčky a upratala dom. Jediné čo sa ,, nemá " dnes a zajtra je robiť so zemiu, je v nej pochovaný p. Ježiš. Kľudne uprac, veď nemalujes dom ani nepilis drevo o polnoci
Ja som práve okná umyla ...... no co nestíham
@zuzliq dnes je najväčší sviatok nie u katolíkov, ale u evanjelikov...
@elian 🙄
dnes nerobím takmer nič...pre nás je veľký sviatok - teda najväčší.
len som dala pstruhy do rúry a koniec...
zajtra nie je taký veľký sviatok, potom až v nedeľu...
a pondelok? to už nie je z cirkevného hľadiska vôbec nič....
Upratovat mozes. Na Velky piatok by si nemala robit tazke a hlucne prace,klasika ako v nedelu. Zajtra sa uz moze normalne robit. Tak si to pamatam z detstva. Raz sme sa z nudy u dedka hrali na Velky piatok so sekerou a kalali sme drevo. Dedo skoro z koze vyskocil. odvtedy si pamatam a dodrziavam tieto piatkove nehlucne prace.
Normalne som si dnu upratala a keby je pekne idem si kopať jazierko ale keďže je zamračená a poprcha tak sedím dnu
Periem, upratujem normalne.Ved nevrtame 🙂
Uz mam pustenu druhu pracku 😂
Rovnako ako v nedelu. Čize nevysávame cely byt a nevŕtame do steny, ale s praním neviem preco by mal byt problem. Nemame tank, mame normalnu pracku.
@elian Pohoda. U nás sa tiež maká vo veľkom. Niektoré by tu asi porazilo 🤭 Vypratávame izbu, starý nábytok sa rozkladá. Ale sme v dome, takže nám môže každý...
Dnes som upratala normalne byt, zapriahla som aj zvysok domácnosti. Pracku a vysávač som ale nepúšťala, úplne sa mi nechcelo 😅 Tiež sa snažím vo sviatočne dni viac oddýchnuť, posediet pri káve a tak. Takze aj upratujem, ale nie tak ako za bežnej prevádzky. Ale nie kvôli susedom, kvôli sebe samej, keďže za bežných pracovnych dni som ubehana dosť.

My sice byvame v dome, takze nasa pracka by mohla rusit len nas, ale ked zatvorim dvere na pracovni, tak tu pracku nepocujeme ani na tom istom poschodi, tak neviem o akom vyrusovani je tu rec. Mozno keby som mala pracku z roku 1970, tak by som o vyrusovani uvazovala.