icon

Dospelá dcéra má vzťah so ženatým mužom

9. jan 2026

Riešili by ste, kebyže sa dozviete, že Vaša dospelá dcéra (35) má vzťah so ženatým mužom s deťmi? Vraj sa kvôli dcére rozišiel s manželkou a odsťahoval sa. Vzťah ale začal, ešte kým bol so ženou a doma. Ide to strašne rýchlo. Zoznámili sa a on sa ani nie po mesiaci odsťahoval a opustil rodinu. Zrejme aby dcéru ochránil, že teda nemá vzťah so zadaným chlapom. Mám o dcéru strach, príde mi to veľmi bezhlavé. Z celej situácie nie som nadšená.

mandzula
9. jan 2026
@anonym_autor

@tiezjedna A co na tom ze ma po 40?
@elviku11 Ano, slobodna a bezdetna.
@anonym_6e2c25 Toto mam overene z ineho zdroja.
@anonym_ef9f7a Ja tiez poznam vztah kde sa rozbila rodina a muz si tu druhu aj zobral a boli spolu 4 roky. Tu druhu nakoniec opustil pre tretiu, vlastne. Podla mna vela manzelstiev prechadza krizou a kebyze sa tam nepritrafi nejaka ina zena, mozno by sa to zase dalo do poriadku. Preto mam obavu o dceru. Ze az kriza pominie, moze stratit caro, ktorym teraz ovladla toho muza. Ja mam pocit, ze ked sa vztah zaklada nie na tom, ze odniekial utekam, cize beriem, co pride a vidim vsetko ruzovo, co je nove, tak to ma lepsi potencial. Podla mna to, co prezila @mandzula , je skor vynimka, aj ked velmi pekna.

@anonym_autor Pozri, mne to zhodou okolností vyšlo, no iným to vyjsť nemusí, tu ide však o to, či ty ako rodič dávno dospelého dieťaťa máš tú moc a vôbec to právo (ja si myslím, že nemáš) dcére akokoľvek dohovárať, čokoľvek s ňou riešiť, nedajbože nejako moralizovať a predpovedať nejaké scenáre. Či už to dopadne tak, alebo onak, nechaj ju buď sa tešiť z úspechu, alebo niesť následky, ak to neklapne. Človek, a najmä 35-ročný, má právo na svoje rozhodnutia, na svoje chyby. Popraj jej šťastie a buď už len pozorovateľ, dôveruj tomu, čo si vychovala, viac už urobiť nemôžeš, ak si s ňou nechceš pokaziť vzťahy.

mandzula
9. jan 2026
@jaond19

Ja by som sa asi moc nestarala (aj ked by ma to stvalo), dala by som jej len najavo ako tu bolo spomenuté, tak ako odisiel lahko od jednej rodiny, odide aj od druhej, zvlast ak to uz ma raz odskúsané, ze "veci" neopravuje ale hned vymiena.... Ale ak velmi túzi po chlapovi so zavazkami na cely zivot, nech sa páci....

@jaond19 My však netušíme, či hneď vymenil, či sa nesnažil opravovať. Ty to vieš?

luciaaaaa
9. jan 2026

@anonym_autor moralizovala by som a hanbila by som sa za nu, aj by som jej to povedala. Nie raz, nie dvakrat, ale velakrat. Spytovala by som si svedomie, kde som vo vychove urobila chybu. Viackrat sme sa zhovarali o tom, ze moralka aj napriek tejto chorej dobe ma svoje miesto a ma zit tak, aby sa na seba mohla pozerat do zrkadla a aby sa za nu rodina nemusela hanbit. Vztahy sa rozpadavaju, ale nechcem sa dozit toho, ze m9ja dcera bude impulzom, aby nejake dieta prislo o kompletnu rodinu.

anonym_41699c
9. jan 2026

No ja by som asi svojej dcere rovno povedala čo si o tom myslím, ako to vyzerá a čo o nej pôjde za reci. Osobne by som bola veľmi sklamaná z takeho konania, a navyše svojej dcéry. Ja veľmi odsudzujem takéto ženy čo rozbíjajú rodiny. Jednoducho každý človek si ma najprv riešiť svoj vzťah, deti a až potom cumiet na druhé.. Takze za mna ani takeho zaťa by som nechcela, lebo to svedčí o jeho charaktere. Do mesiaca odkopnut manželku s detmi…je jedno či mali/nemali krízu, to sa proste nerobi. Na toto by som upozornila dceru, aby jedného pekného dňa nedopadla rovnako. Odkopnuta s dietatom, lebo nejaka tretia..

autor
9. jan 2026
@mandzula

@anonym_autor Pozri, mne to zhodou okolností vyšlo, no iným to vyjsť nemusí, tu ide však o to, či ty ako rodič dávno dospelého dieťaťa máš tú moc a vôbec to právo (ja si myslím, že nemáš) dcére akokoľvek dohovárať, čokoľvek s ňou riešiť, nedajbože nejako moralizovať a predpovedať nejaké scenáre. Či už to dopadne tak, alebo onak, nechaj ju buď sa tešiť z úspechu, alebo niesť následky, ak to neklapne. Človek, a najmä 35-ročný, má právo na svoje rozhodnutia, na svoje chyby. Popraj jej šťastie a buď už len pozorovateľ, dôveruj tomu, čo si vychovala, viac už urobiť nemôžeš, ak si s ňou nechceš pokaziť vzťahy.

@mandzula Tak asi by to bolo skor o tom, ze mi na nej zalezi. lebo ked sa clovek zamiluje, chyby nevidi.

mandzula
9. jan 2026
@anonym_autor

@mandzula Tak asi by to bolo skor o tom, ze mi na nej zalezi. lebo ked sa clovek zamiluje, chyby nevidi.

@anonym_autor Nemozes si byt ista, ci robi chybu.

domkakvet
9. jan 2026

@anonym_autor ty ju poznas a vies aky mate vztah, cize vies skor aka bude jej reakcia, ale ake mozu byt z toho dosledky s tym ju oboznam.

sisaka
9. jan 2026
@mandzula

@biba_18 U nás napríklad bolo to moralizovanie o vodu kážem, víno pijem. To ma fakt vtedy nasralo. Chcela som len trochu pochopenia, dostalo sa mi akurát tak výčitiek a súdení.

@mandzula čakala si od rodičov pochopenie? Moralistické bláboly?
Morálka je pre mnohých ľudí dôležitá a nie sú to pre nich bláboly, rodičia asi nečkali, že tak klesneš a začneš si so ženatým (tvoje výhovorky sú úplná klasika).
Čo takto uvedomiť si a priznať svoje amorálne správanie miesto čakať potľapkávanie po pleci. Aká bola tvoja predstava? Super dcérka, sme s tebou, hlavne, že ty si šťastná, kašlať na to, za akých okolnosti a na koho úkor.

anonym_fbfac0
9. jan 2026

Ma 35 halo? Nema 15. Rozum vlasny. Mama zadok by si este utierala? Ved kazdy potrebuje zazit sam nie aby mi mama riesila sukromie

anonym_b98dd9
9. jan 2026

@anonym_autor Odkážeš jej ,že karma je karma..a ver,že skôr či neskôr sa jej to vráti.A vtedy keď to bude čakať najmenej.
Ale napíšem to v zlom .Je to jej život.

matkahelka
9. jan 2026

@anonym_autor hanbila by som sa za dceru ako take hovado. pred rodinou, priatelmi, pred kazdym. povedala by som jej svoje, nakricala by som na nu. rodina z muzovej strany by s nou urcite prerusila kontakt a myslim, ze aj muz. su rodiny, v ktorych charakter, moralka a iste mantinely maju svoje miesto. nechcela by som sa dozit toho, aby mi niekto na rodinnych oslavach, pri vianocnych stretavkach, kamosky na kave utrusili poznamku, ze vdaka mojej dcere sa rozpadla nejaka rodina. a je fuk, ci funkcna, ci nefunkcna. nieslo by sa to s nou, s celou nasou rodinou ako mor. verim, ze sa toho nedozijem!

matkahelka
9. jan 2026
@mandzula

@anonym_autor Nemozes si byt ista, ci robi chybu.

@mandzula pre niekoho je chyba uz to, ze si s tym zenatym vobec zacala, ze si buduje vztah na nestasti niekoho ineho.

mandzula
9. jan 2026
@sisaka

@mandzula čakala si od rodičov pochopenie? Moralistické bláboly?
Morálka je pre mnohých ľudí dôležitá a nie sú to pre nich bláboly, rodičia asi nečkali, že tak klesneš a začneš si so ženatým (tvoje výhovorky sú úplná klasika).
Čo takto uvedomiť si a priznať svoje amorálne správanie miesto čakať potľapkávanie po pleci. Aká bola tvoja predstava? Super dcérka, sme s tebou, hlavne, že ty si šťastná, kašlať na to, za akých okolnosti a na koho úkor.

@sisaka Kde ja, prosim ta, pisem, ze bol zenaty? A presne toto sa deje aj v realite - ludia si nieco vymyslia a na zaklade toho vyvodzuju zavery, netusiac, co za tym je.

mandzula
9. jan 2026
@matkahelka

@mandzula pre niekoho je chyba uz to, ze si s tym zenatym vobec zacala, ze si buduje vztah na nestasti niekoho ineho.

@matkahelka Kym nepozname pozadie, nevyvodzujme zavery. Vztah zenateho mohol byt pred rozpadom a stastny uz davno nebol.

matkahelka
9. jan 2026
@mandzula

@matkahelka Kym nepozname pozadie, nevyvodzujme zavery. Vztah zenateho mohol byt pred rozpadom a stastny uz davno nebol.

@mandzula co konkretne pre mna plati? reagujem na tvoju hlupu otazku, ako matka vie, ci robi dcera chybu. pre niekoho je chybou uz len to, ze si so zenatym zacala. aj keby bol pred rozpadom alebo bol rozpadnuty! chlap zil so zenou a detmi! je stale zenaty! len uboziaci si to ospravedlnia rozpadnutym vztahom.

mandzula
9. jan 2026
@matkahelka

@mandzula co konkretne pre mna plati? reagujem na tvoju hlupu otazku, ako matka vie, ci robi dcera chybu. pre niekoho je chybou uz len to, ze si so zenatym zacala. aj keby bol pred rozpadom alebo bol rozpadnuty! chlap zil so zenou a detmi! je stale zenaty! len uboziaci si to ospravedlnia rozpadnutym vztahom.

@matkahelka Precitaj si este raz, co pisem, zmenila som odpoved, lebo som si zle precitala tvoju reakciu. Pre mna ako matku by bolo dolezite, ze je dcera so svojim rozhodnutim stotoznena. Rozpada sa x manzelstiev a ako ti pisem, uz davno nemuselo byt stastne, mohol ho dokopy drzat len ten papier.

ekira1
9. jan 2026

@anonym_autor keby som bola na mieste tvojej dcéry, som si istá, že by ma mama zahrabala pod čiernu zem, mala by som to na tanieri pri každom obede a ešte na smrteľnej posteli by mi to vyčítala.. keby to urobila moja dcéra, normálne by som sa s ňou porozprávala, že jeho deti tu už budú navždy, návštevy, dovolenky s nimi, výživné, že nech je opatrnná, ako opustil manželku, môže i ju, nech si dá na všetko čas a nikam sa nehrnie bezhlavo, že zamilovanosť opadne... Normálny rozhovor medzi dvomi dospelými ľudmi. A ako sa to ďalej vyvynie, už bude záležať len na nich. Vieš, čo je pre teba dôležitejšie? Tvoj vzťah s dcérou, alebo čo povedia ľudia? A to manželstvo, keby to bolo spokojné, fungujúce manželstvo mohla by pred ním i tancovať nahá a manželku by neopustil.

mandzula
9. jan 2026
@matkahelka

@anonym_autor hanbila by som sa za dceru ako take hovado. pred rodinou, priatelmi, pred kazdym. povedala by som jej svoje, nakricala by som na nu. rodina z muzovej strany by s nou urcite prerusila kontakt a myslim, ze aj muz. su rodiny, v ktorych charakter, moralka a iste mantinely maju svoje miesto. nechcela by som sa dozit toho, aby mi niekto na rodinnych oslavach, pri vianocnych stretavkach, kamosky na kave utrusili poznamku, ze vdaka mojej dcere sa rozpadla nejaka rodina. a je fuk, ci funkcna, ci nefunkcna. nieslo by sa to s nou, s celou nasou rodinou ako mor. verim, ze sa toho nedozijem!

@matkahelka Ty povazujes za hlupu moju otazku, ja zas nerozumiem tvojmu postoju, preruseniu kontaktov a tomu, ako ti ide o nazor inych. To je zas hlupe pre mna.

ekira1
9. jan 2026
@matkahelka

@matkahelka musíte byť veľmi " šťastná" rodina.

matkahelka
9. jan 2026
@ekira1

@matkahelka musíte byť veľmi " šťastná" rodina.

@mandzula verim, ze rovnako velkodusne by si sa postavila k situacii, keby tvoja dcera zostala z jedneho dna na druhy sama s dvoma malymi detmi, lebo nejaka zachrankyna nestastnych manzelstiev by tvojmu zatovi vosla do cesty.
@ekira1 mozes si byt ista, ze sme.

mandzula
9. jan 2026
@matkahelka

@mandzula verim, ze rovnako velkodusne by si sa postavila k situacii, keby tvoja dcera zostala z jedneho dna na druhy sama s dvoma malymi detmi, lebo nejaka zachrankyna nestastnych manzelstiev by tvojmu zatovi vosla do cesty.

@matkahelka Opakujem este raz - nepozname suvislosti, nevieme, co za tym bolo. Ak by som napriklad videla, ze dcera je nespokojna a vztah nefunguje, co zrejme v pribehu nefungoval, ked sa chlap rozhodol ukoncit ho, sama by som jej odporucila, aby v nom ani kvoli detom nezotrvavala. Ak by v tom stadiu prisla ina, bolo by to len prirodzene vyustenie danej situacie a urychlenie konca. Ked tu uz mnohe vytvarate scenare, aby ste z autorkinej dcery urobili tu zlu, co ked milenca mala zena jej noveho frajera? Ci take nemoze byt? Nezacala by som s tym, keby tu bajky nevytvarali ostatni.

ekira1
9. jan 2026
@matkahelka

@matkahelka a keby nie, vysvetlila by si im, že ste šťastní.

matkahelka
9. jan 2026
@ekira1

@matkahelka a keby nie, vysvetlila by si im, že ste šťastní.

@mandzula a mozno keby ten niekto iny neprisiel, vztah by sa dal napravit. len chlap stretol nieco nove neokukane, doma 2 male upistane deti a jemu to islo na nervy a zrazu sa koniec urychlil. ty bajky nevytvaras, ty pretavujes vlastny cin a posuvas ho ako nieco hodne uznania. vztahy sa rozpadavaju, ale je fer vztah najprv ukoncit a potom zacat iny a nie neverou ospravedlnovat nefunkcny vztah.
@ekira1 preco? lebo mam moralny kompas? lebo mam voci nevere nulovu toleranciu? lebo sa riadim tym, ze nerobim inym to, co nechcem, aby niekto urobil mne?

mandzula
9. jan 2026
@matkahelka

@mandzula a mozno keby ten niekto iny neprisiel, vztah by sa dal napravit. len chlap stretol nieco nove neokukane, doma 2 male upistane deti a jemu to islo na nervy a zrazu sa koniec urychlil. ty bajky nevytvaras, ty pretavujes vlastny cin a posuvas ho ako nieco hodne uznania. vztahy sa rozpadavaju, ale je fer vztah najprv ukoncit a potom zacat iny a nie neverou ospravedlnovat nefunkcny vztah.
@ekira1 preco? lebo mam moralny kompas? lebo mam voci nevere nulovu toleranciu? lebo sa riadim tym, ze nerobim inym to, co nechcem, aby niekto urobil mne?

@matkahelka Pozri, rovnako ako kedysi moji rodicia, vies prd o tom, co mojmu rozhodnutiu predchadzalo, tak si nechaj svoje moralizovanie. Ja nicie uznanie nepotrebujem, chcela som len dat svoj pohlad na vec. Kto chcel, vzal ho, kto s nim nesuhlasi, ma na to plne pravo. Mas svoj kompas, maj, mne ho nevnucuj.

sisaka
9. jan 2026
@mandzula

@sisaka Kde ja, prosim ta, pisem, ze bol zenaty? A presne toto sa deje aj v realite - ludia si nieco vymyslia a na zaklade toho vyvodzuju zavery, netusiac, co za tym je.

@mandzula ok, napísala si, že v tom čase bol vo vzťahu, neupresnila si v akom. Keby bol slobodný, či nezadaný, tak by tvoji rodičia asi nemali s tým problém a nemali by dôvod moralizovať 🤷‍♀️

mandzula
9. jan 2026
@sisaka

@mandzula ok, napísala si, že v tom čase bol vo vzťahu, neupresnila si v akom. Keby bol slobodný, či nezadaný, tak by tvoji rodičia asi nemali s tým problém a nemali by dôvod moralizovať 🤷‍♀️

@sisaka Moralizovali preto, ze ja som bola vo vztahu, v ktorom bolo dieta. Nevedeli, cim si vo vztahu prechadzam, lebo som ich tym nechcela zatazovat, no namiesto toho, aby zistili, preco som sa tak zachovala, dost mi nalozili. Teraz to uz vidia inak, pochopili, ze by som sa scvokla ja aj dcera. Este doplnim, ze nie som na seba extra hrda, no zaroven chcem poukazat na to, ze veci nie su vzdy take, ako sa na prvy pohlad zdaju.

autor
9. jan 2026
@matkahelka

@matkahelka s týmto súhlasím. Myslím si ze pokiaľ sa par sam rozíde ci rozvedie, prebieha to zväčša pomaly a plynulo a všetci si na to zvykajú. No keď do toho vstúpi niekto tretí, tak tam sa spustí úplná emocionálna lavína. Muž je úplne v eufórii z nového vzťahu a naopak žena - ta bolesť pre ženu a deti musí byť nesmierna v tej chvíli. A myslím ze v mnohých prípadoch to poukazuje aj na to, ze ten ktorý prepadne tomu novému vzťahu je väčšinou zbabely, ze sam by ten rozchod nezvládol.

dzejn80
10. jan 2026

@anonym_autor Za mna je toto pre teba tazka situacia na posudenie ako sa zachovat . Jednemu by bolo lepsie tak, druhemu inak. Do vztahu toho muza nevidis, netusis co sa tam deje. Neviem, ci svoju dceru poznas natolko, aby si vedela, aku reakciu od teba ocakava a ci vobec nejaku. Je dospela, vo vseobecnosti by bolo asi najlepsie ponuknut podporu a opytat sa, ci o tom chce hovorit a teda ubezpecit ju, ze s tebou hovorit moze bez toho, aby si ju sudila - stale je to jej zivot a skusenost je neprenosna.

dzejn80
10. jan 2026
@dzejn80

@anonym_autor Za mna je toto pre teba tazka situacia na posudenie ako sa zachovat . Jednemu by bolo lepsie tak, druhemu inak. Do vztahu toho muza nevidis, netusis co sa tam deje. Neviem, ci svoju dceru poznas natolko, aby si vedela, aku reakciu od teba ocakava a ci vobec nejaku. Je dospela, vo vseobecnosti by bolo asi najlepsie ponuknut podporu a opytat sa, ci o tom chce hovorit a teda ubezpecit ju, ze s tebou hovorit moze bez toho, aby si ju sudila - stale je to jej zivot a skusenost je neprenosna.

ejha, ako ste sa niektore postili do @mandzula, pritom napisala len vlastnu skusenost, ktoru dnes a denne riesi x parov. Veci nie su cierno-biele, rozpada sa milion vztahov, s detmi, bez deti. Moralizovat a starat sa do vztahu niekoho ineho, ked o tom nic nevieme nikdy nie je spravny postup a vztahy len zhorsi.

mandzula
10. jan 2026
@dzejn80

ejha, ako ste sa niektore postili do @mandzula, pritom napisala len vlastnu skusenost, ktoru dnes a denne riesi x parov. Veci nie su cierno-biele, rozpada sa milion vztahov, s detmi, bez deti. Moralizovat a starat sa do vztahu niekoho ineho, ked o tom nic nevieme nikdy nie je spravny postup a vztahy len zhorsi.

@dzejn80 Dakujem. Presne taku reakciu, ako opisujes vyssie, by som bola ocenila u svojich rodicov, rovnako by som reagovala u svojej dcery. Ja si vseobecne myslim, ze dospele deti su nasi rovnocenni partneri, nie niekto, koho mozeme donekonecna mentorovat a za koho mame zodpovednost do konca zivota. Nikde nepisem, ze to, co som urobila, je spravne, ked sa o tom bavim s dcerou, hovorim jej to iste, no je dospela, zodpovedna sama za seba a je na nej, co urobi so svojim zivotom. Viem vsak, ze ak sa jej v zivote nieco nepodari, pokojne moze prist, ak bude chciet, a povedat mi, preco sa to stalo, co ju k tomu viedlo, nebudem robit predcasne zavery, vyhadzovat ju zo zivota ako niektore tu.