Dostala som facku od priateľa
Zdravím. Ako by ste reagovali na túto situáciu? S priateľom som dva mesiace a pri jednej debate som mu povedala, že ak by som sa niekedy začala veľmi sťažovať a byť pesimistická (mám niekedy také obdobia), tak nech ma prefacká. Myslela som to však obrazne a verila som, že to tak aj bolo pochopené.
Avšak nastala situácia, že som toho mala veľa, veľa povinnosti, pohádala som sa s mamou a začala sa mu sťažovať… No a on sa zrazu len natiahol a struhol mi takú facku, že mi odlomil kúsok zo zuba.
Pohádali sme sa a priateľ mi to vyčíta, že som mu to mala inak vysvetliť a nedal by mi facku, že on to inak pochopil. Ja som stále v šoku z tej facky a že to pochopil doslovne…
Mne zas pride uplne divne kto sa zastava muza ze to nepochopil, vy ste nikdy nepovedali obrazne ze ak nie o prefackaj ma, ja si viem zivo predstavit ako sme sa ucili na vyske a niekto povedal zabite ma ( co sa okolo nejo postavia a zabiju ho ? 😂 ). A ked uz by to aj nepochopil, tak normalna reakcia by bolo naznacit tapnutie zo srandy alebo nieco na ten styl a nie jej prasknut tak ze odleti na zem a odlomi sa jej zo zuba 🙈 mna fakt zaujima ako ste obaja reagovali potom.
Neviem, ale to co za debila musí byť, aby iróniu pochopil doslova? Veď keby mu povedala zo srandy, že "odstreliť ma", ako občas si kamoška s manželom povedia keď sa povadia kvôli hlúposti, a jeden z nich povie, no co s tebou robiť? A ten druhy toto povie...no sú dosť inteligentni, aby vedeli, že to neexistuje brať doslova.
Vy trúby čo tu jeho obhajujete… keby jej dal takú jemnu len zo srandy, ale nie ze jej zub odleti, veď to jej akú potom sekol? 🤦🏼♀️ neverím čo tu čítam, dúfam ze vy ste vždy všetko mysleli len doslovne
Brala by som to pozitívne, aspoň teraz vieš, ze tvoj drahý nema problém udrieť ženu. Podľa toho by som prehodnotila, ci je to ten pravý.
ešte že si mu nepovedala "zabi ma, ak najbližšie....". Ja by som bola zhrozená dvojako: 1. z tej facky, 2. že ak hovorí pravdu, tak má parádne rozumové schopnosti, klobúk dole - to akým výkladom k tomu prišiel, že to má DOSLOVNE urobiť? Urob ako Forest: RUN!!!
cize, ked mi kamoska bezne povie "este raz spravim taku kravinu a jednu mi rovno slahni", konecne budem vediet ako sa spravne zachovat 🤔🤣
@1mina no mne sa práve minule stalo, že mi skočila tesne pred odchodom po malého v práci ďalšia robota, bola som už unavená, držala som sa za hlavu a hovorila kolegyniam, !jééééminéééé, zabite ma"... Samozrejme sú chápavé a pochopili to tak, ako sa to zvyklo hovoriť, ale ako čítam príspevky vyššie, musím si dávať väčší pozor, pred kým to poviem, žiadna sranda toto :D
@jaskolka ako si čítam niektoré príspevky vyššie, ja by som už taká odvážna v týchto obrazných vyhláseniach do budúcna ani nebola :D
Ty si bola ako dieta bita? Mna by v zivote nenapadlo, aby som niekomu povedala,ze ked budem taka alebo onaka, nech ma prefacka,ved to co je? Tak sa emocie neriesia,ci co, teraz budem mat napr tazky den a facka to ma ako lusknutim prsta zvratit? A to ze si perkfekcionistka a nic nerobis dobre podla teba, to hovori za vsetko, tak sa donekonecna fungovat neda. Ake si mala detstvo? Neboli na teba rodicia prilis prisny? A to s tou fackou,no neviem, na jednej strane ta mohol zle pochopit,a bral to doslova,no ak aj,tak hadam by mal vediet aku ma silu a co si moze dovolit...
Nechapem reakcie v zmysle, ze "nabuduce mu musis doslovne vysvetlit." "A co si cakala, ved si mu to kazala?" A pod.perly.. Co ste sa zblaznili?
Normalny clovek to pochopi, neberie veci doslovne..
jedine, ze je priatel autista, tak ok, fakt na to nema kapacitu, pochopit taketo obrazne povedane veci. Ak autistom nie je, je to proste debil. A riadny.
Ale udriet niekoho? A este tak silno, ze mu ulomi zub?
Nech je to tak, ci onak, keby sa to stane mne, pisem tu jedine tak o EX priatelovi.
Co je na tomto vtipne ? Taka by mu letela naspat ze on by tie svoje zuby asi zožral 🙄
Prepac musim sa smiat😂😂 ale ved ty si mu to povedala nech ta prefacka😂 jasne chapem ako si to myslela ale muz je tvor “jednoduchý” on to pochopil presne tak ako si povedala 😃😃
Boze fakt som sa tu este tak dobre nepobavila ako na vašich komentároch 😂😂😂
Fuha. Keby si mu povedala, nech ta zastreli, tsk aj to urobi? Za mna je to prepac ale kreten.
@sasitimi17 ale veď mne je jasné, že nemal streliť ani len zo srandy. Len to ako to opísala, ma rozosmialo. A ako to pochopil. Len snáď aj ona pochopila, že jej za to nestojí, dostať ďalšiu facku z nedorozumenia 😃
Este je tvoj priatel???
Ja si normalne predstavujem co mu vtedy bežalo v hlave “ tresnem jej taku facku ako povedala urcite bude rada ze som ju počúvol” 😂😂😂😂😂
@oblecenie99 presne aj ja viem obrazne povedat taketo veci normalne aj kolegyne a nikomu to nepride divne 😂 predstav si zeby v tu chvilu vytasili nozik, ze no nechceme ale ked natom trva 🙈
Taký čas buď rada že si mu nepovedala "keď nabudúce budem rozprávať somariny vyhoď ma z balkóna".....lebo ako vidím tvoj muž je muž činu...... 😏👌👎
Prefackat by si zasluzilo aj niekolko ludi z tejto diskusie.
Nie, nemozes si za to sama a radim ti, utekaj od neho na stovky km. Ak je tak primitivny, ze to zobral vazne , a pohadali ste sa, tak to je riadna diagnoza. Ukonci to skor, ako sa to bude stupnovat, radim ti z vlastnej skusenosti ......
Čistý ( mladý a sprostý) debilko. To nevie ze dievčatá sa nefackaju? No otras. Ak ho máš rada tak si s nim urob poriadky ale rýchlo. V opačnom pripade pa pa chlapec. No raz by sa ma niekto dotkol!
Nie som za radikálne riešenia vo vzťahoch. Povedala by som, že jedna facka nemusí znamenať nič- ak by bola vo vypätej situácii a bola by jediná za 15 rokov manželstva a partner (muž či žena) by si priznal že to prehnal. Ale po dvoch mesiacoch a akože " zo srandy"? Možností je len pár- nemá problém s násilím, je velmi nedospelý, vyslovene hlúpy, alebo má nejakú psychickú odchylku, ktorá mu bráni pochopiť prenesené významy slov - posledný dôvod by pre mňa znamenal veľké premýšľanie, či dokážem s takýmto človekom dlhodobo fungovať. Zvyšné dôvody by znamenali okamžitý rozchod.
Bud rada ze tu jeho skrytu agresiu prejavil uz po 2 mesiacoch a nie po 2 rokoch a plus detoch. On si podla mna velmi madlil ruky kedy tvoju slovnu hracku moze pouzit a potom sa nevinne tvarit ze ved on spravil len co si kazala. Neverim ze je az taky debil, analfabet co ani zakladnu nevychodil, ze to pochopil doslovne, proste neverim. A ked uz tak by ti s prepacenim aspon nedrbol taku ze ti zub vyleti. Prec a zaraz od neho! A tieto komenty tu, ja zasnem🤦🏽♀️
A pomohla ti? Uz sa nelutujes? 😃 Cisto zo zvedavosti sa pytam.
Povedz mu, že týmto pretiekol tvoj pohár trpezlivosti a končíš s ním. On pravdepodobne skočí po mop, a bude sa otáčať v izbe ako Travolta v top memečku, ale ty sa ho aspoň zbavíš. Žasnem, koľko Sheldonov je aj v tejto diskusii... iné vysvetlenie na to, čo čítam, nenachádzam.

Takému by som len povedala nech si "trhne nohou" a dúfala ze to tiež pochopi/vykoná doslovne.
Ani take "zlom väz" prianie by nebolo zle