Dostali sme sa do zlej finančnej situácie
Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔
niekomu upratat dom byt v okoli? cez fcb skupinu ?
Tak neviem, ja by som asi skusila predat napr. TV alebo elektroniku, hodnotnejsie veci, bez ktorej sa da prezit...tazko radit, ak vam nevie pomoct ani rodina 🫤.
Ty si nemas priestor hladat pracu a dieta dat do jasliciek?
Keby si skúsiš nájsť nejakú prácu na Ho?
Pozri lokalne darovacie skupiny na FB. Ludia sa stale zbavuju veci,co nepotrebuju.
Tak neviem, ja by som asi skusila predat napr. TV alebo elektroniku, hodnotnejsie veci, bez ktorej sa da prezit...tazko radit, ak vam nevie pomoct ani rodina 🫤.
Ty si nemas priestor hladat pracu a dieta dat do jasliciek?
@ssimusska
@mamina7070
@oceanahory predávam čo sa dá, alebo teda aspoň inzerujem.. Dokonca malého veci, elektroniku, všetko čo nám netreba 🙏
Priateľov kontakt s rodinou nedrží, dlhoročne.. Prácu z domu som nenašla žiadnu, istý čas som šila, vyrábala, mimo sviatkov sa nič nepredáva 😏
Do práce žiaľ kvôli malému nemôžem (zdravotné dôvody), striedať sa nevieme, keďže mm pracuje celý týždeň mimo domu.. Je to komplikované, tiež by som sa mohla vrátiť do práce aspoň na 4 hodinky, ale žiaľ nedá sa
Zahodiť hanbu a napíš rodine, prinajhoršom nepomôžu a budeš na tom istom ako teraz.
Odkiaľ si? Čo konkretne potrebuješ? Charita v okolí vie pomoct s jedlom, šatstvom.
Skadial si?
Zahodiť hanbu a napíš rodine, prinajhoršom nepomôžu a budeš na tom istom ako teraz.
@januska12323 v tom nie je hanba ani hrdosť.. Súrodenci mi neodpisuju na správy, nedzvihaju telefón už roky jak píšem.. A mama ma zruší s tým, že sama má čo platiť..
Odkiaľ si? Čo konkretne potrebuješ? Charita v okolí vie pomoct s jedlom, šatstvom.
@teki1 charita si pýta za oblečenie príspevok minimálne 5€, potraviny u nás k dispozícii nemajú, aktuálne a tym, že máme príjem sme neni prípad pre charitu.. Už som sa informovala 😏 žiadosť som si mohla vypísať na nejaké balíčky, ale tento mesiac by sme už žiadny nedostali 🙏
Viem, že nič moc riešenie, ale nemôže partner odísť na pár týždňov, mesiacov do zahraničia?
No nic, keď je muž doma poobede a večer po práci, tak musíš ísť do prace v tom čase Ty
Kde byvas? Mesto? Obec?
Na co ste mali take vysoke vydavky? Nieco nevyhnutne?
Ja by som uplne skrtla vydavky na nepotrebne veci (ak toto kupujete) - cigarety, balene vody, malinovky, sladkosti, polotovary…Dalej mate male dieta, skus popredat nejake veci co uz nepotrebuje ak take mas, vytriedit skrine a predat nepotrebne veci ako oblecenie, nepouzivana elektronika, knihy…alebo sposobom vymenim za xxx aj takych inzeratov je dost. Potom pozri inzeraty typu darujem, byva ich celkom dost. Zubna pasta je najmensi problem, umy si zuby bez nej, nic hrozne sa nestane. Praci prasok mozes nahradit octom (nie, nebude po nom smrdiet oblecenie) atd., urcite najdes aj ine typy ako usetrit, je toho plny internet.
A pozicat peniaze si radsej ani neskusajte, lebo sa to len nabali a nebudete stihat potom platit a uz uplne sa zamotate…
maly ma kolko? skus sa spytat v skupinach na fcb ci niekto nedaruje trvanlive potraviny
alebo na fare napr
@pribinak nie je doma.. Je chodí do 2 prác, väčšinou je preč aj 3 dni, dôjde domov, som rada, že sa vyspi 🙏
@srbskalizzy
@teki1 bývame v Seredi
V takýchto prípadoch pomôže len rodina a kamaráti, ľudia, ktorí vás dlhšie poznajú a veria, že im peniaze vrátite. Peniaze ti asi nikto normálne len tak nedaruje.
Ja osobne neverím týmto anonymným vyplakaváčom. Tie príbehy sú vždy na jedno kopyto. Vždy je tam malé dieťa, prípadne deti, tie,samozrejme, majú zdravotné problémy a matka kvôli tomu nemôže pracovať. A rodičia sú úplne bez peňazí, bez akejkoľvek rezervy, zásob a samozrejme, sú úplne bez rodiny. Nechápem, ako môžu ľudia takto žiť.
A mama nemôže postrážiť dieťa a ty aspoň na brigádu sem tam? Má dve práce, ty rodičovský a nemáte ani na stravu?
Sorry ale ak má muž 2 prace a vy ste na tom takto, tak niekde robíte veľkú chybu
Ty rodicak a prídavky a on k výplate daňový bonus …..niekde robíte chybu. Veď máte 1 dieťa, nechce sa mi veriť že neviete finančne vyjsť
A mama nemôže postrážiť dieťa a ty aspoň na brigádu sem tam? Má dve práce, ty rodičovský a nemáte ani na stravu?
@domka222 vysvetlila som vzťah s mamou, nie malého mi nevezme, ani ho nenavstevuje 🙏
Zdvihne telefón možno raz do týždňa 😏
Mna to zaujima cisto matematicky, aky mate spolu prijem a ake mesacne vydavky a na co?
Ok a čo ten príjem? Rodičák na bývanie a dve výplaty kam?
Sorry ale ak má muž 2 prace a vy ste na tom takto, tak niekde robíte veľkú chybu
Ty rodicak a prídavky a on k výplate daňový bonus …..niekde robíte chybu. Veď máte 1 dieťa, nechce sa mi veriť že neviete finančne vyjsť
@heleninamama
@pribinak presne, preto som sa aj ja pytala akymi vydavkami sa do tejto slamastiky dostali…
@heleninamama
@pribinak presne, preto som sa aj ja pytala akymi vydavkami sa do tejto slamastiky dostali…
@modrahruska nooo tento príbeh má asi svoje temne pozadie
Uvidíme či sa dozvieme viac
Aj keby robil za minimalku a ešte nejakú brigádu k tomu, má DB, ona rodicak a prídavok….neexist aby z toho 3ja nevyšli
Ja neverím, že mama by Vám nepomohla. Alebo že ste fakt úplne bez rodiny, bez priateľov, bez možnosti.
Vyúčtovanie elektriky ktorú trebalo doplatiť, daň zo živnosti a servis auta jak som písala 🙏
Žiaľ bez auta by sa môj muž nepohol..
Plat máme dokopy cez 2500€.. Výdavky mesačné bývanie-nájom , paušál na telefón, pohonné hmoty.. Toto je také pravidelné.. Nefajčím, nepijem, vodu kupovať balenú musíme kvôli tomu, že v dome nemáme mestskú vodu 🙏
Ponukni v okoli upratanie, umytie okien, pokosit zahradu, postrazit deti, napiect… u nas napr fitko v nedelu upratuje mamicka s dietatom, mala si kresli, mama upratuje.
Musite si pomoct sami, najdi si aspon brigadu. Mi nehovor, ze sa ti neda aspon chodit upratovat. Neznasam taketo vypklakavanie, ked ani nemas snahu si privyrobit. Su na tom ovola horsie ako s 2500 prijmom
Nemas za co,poradila som ti,ani si na to nezareagovala a vyplakavas dalej. Mozes dostat veci zadarmo,ale to je same neda sa,nejde to...
Ja neverím, že mama by Vám nepomohla. Alebo že ste fakt úplne bez rodiny, bez priateľov, bez možnosti.
@nika23t žiaľ je to tak.. Priateľ s rodinou kontakt roky nedrží, moja mama aktuálne zblbnuta, zaľúbená 😏 pred smrťou otca sme mali vzťahy úplne iné..

a manzelova rodina nemoze pomoct? mozno skusit charitu zvyknu davat potraviny, nieco popredat z domu, ak budete mesiac bez pasty umyvat zuby nic sa nestane na pranie sa da vyrobit praci sliz recept na nete