Dostali sme sa do zlej finančnej situácie
Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔
@nika23t žiaľ je to tak.. Priateľ s rodinou kontakt roky nedrží, moja mama aktuálne zblbnuta, zaľúbená 😏 pred smrťou otca sme mali vzťahy úplne iné..
@autor A a co ti ide, mame sa ti tu zlozit? Lebo mi pride, ze vyplakavat ti ide, ale robit nie. Urcite si vies privyrobit napriklad aj upratovanim, na to nepotrebujes nic vediet....
Ziadna rada ti neni dobra, len nariekas dalej
Nemas za co,poradila som ti,ani si na to nezareagovala a vyplakavas dalej. Mozes dostat veci zadarmo,ale to je same neda sa,nejde to...
@iwesska nie v zlom, nechcem vyzerať teraz ako arogantná alebo čo si.. Ale tvoj posledný komentár má aký význam? Poradila si mi pozrieť skupiny na fb, myslíš, že ich nesledujem? 🫣 Či nechápem čo konkrétne sa ťa dotklo
Prečo prestali mať s Tebou kontakt po narodení malého?Fungujúce vzťahy neprestanú fungovať zo dňa na deň len tak. Preto keď tu často čítam, že každý má len svoju bublinu manžel deti a koniec. Osrať kamošov a všetkých a presne v takých chvíľach sa skutoční priateľ dá vyvážiť zlatom.
Pravdepodobne neviete hospodáriť, 2500 a ty nemáš na zubnú pastu a totalne zlé vzťahy s každým z rodín. Tam toho bude viac.
Prečo prestali mať s Tebou kontakt po narodení malého?Fungujúce vzťahy neprestanú fungovať zo dňa na deň len tak. Preto keď tu často čítam, že každý má len svoju bublinu manžel deti a koniec. Osrať kamošov a všetkých a presne v takých chvíľach sa skutoční priateľ dá vyvážiť zlatom.
Pravdepodobne neviete hospodáriť, 2500 a ty nemáš na zubnú pastu a totalne zlé vzťahy s každým z rodín. Tam toho bude viac.
@enmery presne
Prepáč ak som to nepostrehla ale dom je váš? Predať ho a ísť do mensieho bytu, podľa mňa v Seredi sú lepšie ceny ako vo väčších mestách
Tie výdavky sú jednorázová záležitosť. Podľa popisu,to nie je prvý mesiac,čo takto fungujete. Z 2500 trojčlenná rodina môže vyjsť celý mesiac. Obe strany z rodiny s vami nekomunikujú. Už to je na zamyslenie
@enmery neviem, to, že o teba raz človek prestane mať záujem napriek tvojej snahe, ti asi časom niečo značí.. A ako som písala, kým som pomáhala ja a bola 24/7 k dispozícii, tak bolo fajn.. Nanešťastie malý sa narodil predčasne s diagnózami, pol roka sme lietali od lekára k lekárovi a času bolo ozaj malo.. Ale telefón som vždy zdvihla, pozvať som vždy pozvala.. Nemyslím si, že som niekde spravila chybu.. Kamaráti majú svoje rodiny, kamošky ktoré nemajú tak nestrácajú čas s,, matkami,, a tie ktoré majú, riešia svoje rodiny 🙏
Prepac prijem 2500e a nevychadzate a nemate rezervu? Z 2000eur musite usetrit aspon 500e mesacne.
A hold na dane nech si muz odklada kazdy mesiac. Nie vsetko minut a potom sa cudovat.
Ak pri príjme 2500 eur mesačne nemáte žiadne finančné rezervy, tak ste úplne negramotní. Buď ste žili mesiace nad svoje pomery alebo nepracujete. Inak neverím ani slovo. A čakám, že o chvíľu začneš hrať na city, aby vás ľutovali.
Tie výdavky sú jednorázová záležitosť. Podľa popisu,to nie je prvý mesiac,čo takto fungujete. Z 2500 trojčlenná rodina môže vyjsť celý mesiac. Obe strany z rodiny s vami nekomunikujú. Už to je na zamyslenie
@domka222 muž s rodinou od 18 nekomunikuje.. Vyrastal zle a proste s nimi nechce mať nič spoločné.. Ja som moju situáciu vysvetlila už asi v 3 komentároch..
@enmery neviem, to, že o teba raz človek prestane mať záujem napriek tvojej snahe, ti asi časom niečo značí.. A ako som písala, kým som pomáhala ja a bola 24/7 k dispozícii, tak bolo fajn.. Nanešťastie malý sa narodil predčasne s diagnózami, pol roka sme lietali od lekára k lekárovi a času bolo ozaj malo.. Ale telefón som vždy zdvihla, pozvať som vždy pozvala.. Nemyslím si, že som niekde spravila chybu.. Kamaráti majú svoje rodiny, kamošky ktoré nemajú tak nestrácajú čas s,, matkami,, a tie ktoré majú, riešia svoje rodiny 🙏
@autor A co ti brani ist par krat v tyzdni upratovat niekomu? Aku snahu si prejavila si najst daky prijem okrem predavania veci?
Velmi cudny prispevok - nikto z rodiny s Vami nekomunikuje, nemate kamosov....
@autor A a co ti ide, mame sa ti tu zlozit? Lebo mi pride, ze vyplakavat ti ide, ale robit nie. Urcite si vies privyrobit napriklad aj upratovanim, na to nepotrebujes nic vediet....
Ziadna rada ti neni dobra, len nariekas dalej
@mircalla prečo by mi žiadna rada nebola dobrá? Podľa ktorej mojej odpovedi si na to prišla? Písala som na každú radu, skoro všetko som už skúsila..
No nič iné Ti neostáva, len zvládnuť tento mesiac a od budúceho mesiaca prudko ubrať z nárokov, okresať výdavky a odkladať maximum. 2500 eur je krásna suma, s tým sa dá pracovať.
autorka .. omáčky kolo teba na dve strany a č.ú.nepyta nikto... hrozné ženy na tom koníku však??...to bol účel príspevku predpokladám... zubnú pastu pošlem kľudne, len napíš kde🙄
@autor A co ti brani ist par krat v tyzdni upratovat niekomu? Aku snahu si prejavila si najst daky prijem okrem predavania veci?
Velmi cudny prispevok - nikto z rodiny s Vami nekomunikuje, nemate kamosov....
@mircalla nebolo mi treba riešit doteraz žiadny iný príjem 🙏 už vyše troch rokov sa o nás stará môj muž.. Žiaľ, toto je aktuálna situácia s ktorou som vopred nerátala
Máte 2500 mesačne a nemáte nič odložené? Zároveň ti doma všetko došlo a nic nemáš? Týždeň po výplate?
Ja k tomu poviem len toľko, ľudia, ak tu niekto chcete veľmi pomáhať a náhodou posielať peniaze, ci hocijako inak pomôcť, prosim, dobre si to premyslite. Podobne príspevky často vidím na fb ci na reddite, a KAŽDÝ JEDEN krat je to podvod. Vždy je to schválne napísané tak, ze osoba nic od ľudí nepyta, no má to znieť extrémne zúfalo (je týždeň po výplate a ja nemám ani zubnú pastu, wtf?!), aby to ľudí samých motivovalo pomôcť.
Dávajte si pozor, prosím!
@mircalla nebolo mi treba riešit doteraz žiadny iný príjem 🙏 už vyše troch rokov sa o nás stará môj muž.. Žiaľ, toto je aktuálna situácia s ktorou som vopred nerátala
@autor Tak uz ta situacia je, tak zacni makat a nevyplakavaj. Mne taketo zenske dost vadia. 3 roky nerobis, najdi si brigadu aspon. Su na tom ovela horsie.
autorka .. omáčky kolo teba na dve strany a č.ú.nepyta nikto... hrozné ženy na tom koníku však??...to bol účel príspevku predpokladám... zubnú pastu pošlem kľudne, len napíš kde🙄
@miskakyska prečo by mal niekto pýtať číslo účtu? A veľmi rada objasním svoju situáciu, nech sú to akékoľvek omáčky 🙏 nemám sa za čo skrývať.. Každý môžem padnúť na hubu v živote 🙏
2500e príjem, jedno dieťa a nemať finančnú rezervu????
Finančná gramotnosť nula bodov
Akože prepáč je veľa rodín a ešte viac členných a vyžijú z peňazí čo máte vy. Minuli ste všetky úspory na opravu auta. Buď ste mali rezervu mizernú,alebo máte auto za pár desiatok tisíc a oprava stála, tiež pár tisícok. Podľa mňa príčina tohto všetkého je vaše hospodárenie s peniazmi.
Pokiaľ ste normálny nie nejaké socky, poprosiť kolegov, kamarátov, susedov o 50 eur na základné potraviny keď už rodina nič. Či ani tam nemáte žiadne vzťahy?
Máte 2500 mesačne a nemáte nič odložené? Zároveň ti doma všetko došlo a nic nemáš? Týždeň po výplate?
Ja k tomu poviem len toľko, ľudia, ak tu niekto chcete veľmi pomáhať a náhodou posielať peniaze, ci hocijako inak pomôcť, prosim, dobre si to premyslite. Podobne príspevky často vidím na fb ci na reddite, a KAŽDÝ JEDEN krat je to podvod. Vždy je to schválne napísané tak, ze osoba nic od ľudí nepyta, no má to znieť extrémne zúfalo (je týždeň po výplate a ja nemám ani zubnú pastu, wtf?!), aby to ľudí samých motivovalo pomôcť.
Dávajte si pozor, prosím!
@ruxandra nemám problém pozvať Vás k nám domov 😊 určite nemám zámer nikoho okrádať ani nič podobné.. Proste som v blbej situácii a neviem z nej von
@mircalla prečo by mi žiadna rada nebola dobrá? Podľa ktorej mojej odpovedi si na to prišla? Písala som na každú radu, skoro všetko som už skúsila..
@miskakyska Keby prišla akákoľvek suseda s tým, že sú vo vašej situácii a viem, že sú tí slušní ľudia, urobím im nákup. Peniaze by som im si rúk nedala a poslať peniaze niekomu cez internet, to už vôbec nie.
Prečo nejdeš pýtať po susedoch, známych? Prečo tu vôbec píšeš? Neverím Ti ani slovo. Vy budete v sračkách dlhodobo a zrejme nie sú veci tak ako píšeš.
Divný to argument s kamoškami. Že nemajú čas na matku s deťmi. To nie je o deťoch ale často o našom vlastnom postoji.
Vyvesené oznam v potravinách, že prídeš uprat, umyť okná hocičo a začni si budovať zdravé vzťahy. Toto cele je veľmi čudné.
Prepac prijem 2500e a nevychadzate a nemate rezervu? Z 2000eur musite usetrit aspon 500e mesacne.
A hold na dane nech si muz odklada kazdy mesiac. Nie vsetko minut a potom sa cudovat.
@natalka13 tiez sa cudujem my mame o dost menej a este aj na dovolenku som usetrila..a to mame 2deti skolopovinne
@mircalla už som to písala v komentári na prvej strane
@autor To ma syn take diganozy, ze nevies od neho na par hodin odist? potrebuje staroslivost 24/7? To asi nie. jednoducho si leniva
Manzel pracuje cely tyzden mimo domu, urcite je nejake dni aj doma takze tie dni to riesit mozes.
2500 eur v cistom a tvarite sa ako socialny pripad....
Tvoj muz nech da hanbu nabok a poproisi zamestnavatela o charitu v naturaliach, alebo v €... Prach a pasta, to ozaj zvladne a moze prihodit aj hov. na gulas, nech nejete len nevyzivne balasty. 🍀

A vydavky su ake, kolko? Kde byvate, vo svojom? Ake zdravotne problemy ma dieta?