icon

Dostali sme sa do zlej finančnej situácie

10. máj 2025

Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔

Strana
z10
ibatanecnica
13. máj 2025
@pribinak

No nic, keď je muž doma poobede a večer po práci, tak musíš ísť do prace v tom čase Ty

Kde byvas? Mesto? Obec?

@pribinak vies si predstavit chodit na nkcne a cez den fungovat s dietatom?

dzulli1980
13. máj 2025

Dvaja dospelí jedno dieťa nedokážete vyžiť z 2500 EUR mesačne? ... nič v zlom, no zrejme treba kus zľaviť z nárokov ... viacčlenné rodiny žijú z polovice toho, čo máte vy ... a vyžijú.

miskakyska
13. máj 2025
@dzulli1980

Dvaja dospelí jedno dieťa nedokážete vyžiť z 2500 EUR mesačne? ... nič v zlom, no zrejme treba kus zľaviť z nárokov ... viacčlenné rodiny žijú z polovice toho, čo máte vy ... a vyžijú.

@dzulli1980 ... písala piate cez deviate.. nevieš, ktorá verzia je skutočná... možno ani jedna

pribinak
13. máj 2025
@ibatanecnica

@pribinak vies si predstavit chodit na nkcne a cez den fungovat s dietatom?

@ibatanecnica istý čas sa tak fungovať dá, ale nechápem prečo to píšeš mne

zazka666
13. máj 2025

Choď robiť a prestaň žobrať.

zazka666
13. máj 2025
@lensii

Ja ti poradím. Zavolaj do firmy Cromwell.sk. Je to firma na roznos letákov . Letáky ti prinesú až domov a ty ich môžeš nosiť hociktorý deň v týždni. Dáš dieťa do kocika a ides . Ja mám 3 deti , doma farmu 170ks zvierat, od sliepok až po prasatá. Partner pracuje a ja tiež! Pritom deti majú, 5 ma epilepsiu, 2, a 8 mesiacov . Ale to že by som nesla do prace také neexistuje . Idem 2x do týždňa na 3h roznášať Letáky cez cromwell ( mám 6 dedín) zarobím na letákoch, prídem domov este predám vajcia, mäso, sliepky na polievku atď ... čiže skús toto a budes na tom lepšie. Alebo kúp sliepky ( vyradené aj po 2eks) budu znášať vajcia a ty ich môžeš predávať po 3e 10ks . Uz aj to je nieco do plusu😉 treba hľadať možnosti a nie plakať

@lensii Ty si veľmi šikovná, a vieš sa obracať. 👍

asocial
13. máj 2025

Nečítam všetky strany, ale pobavilo. Taký príjem máme my. Máme dve staršie deti. A zvládneme ísť na dovolenku v lete a nič nám nechýba. By ma hanba fackala na nete zobrať peniaze alebo čakať ľútosť pri takom prijme.

lion777
13. máj 2025

Pozri si Čenkove deti. To je film o chudobe a silnej žene. 🙂 Úplný opak od teba.

mimer
13. máj 2025

Vy ste riadne detektivky zeny 🫣 chcela som napisat nieco aj ja ale nastastie nemusim 🤣 strasne co uz skusaju ...

zobaka
13. máj 2025

Baby, ale myslite si, ze keby chcela autorka zobrat, ze by uviedla taky vysoky prijem? 😔

ruxandra
14. máj 2025
@zobaka

Baby, ale myslite si, ze keby chcela autorka zobrat, ze by uviedla taky vysoky prijem? 😔

@zobaka áno, uz jej to raz fungovalo (možno aj viackrat), v tom predchádzajúcom príspevku jej ženy peniaze naposielali.
Hlavne takto to vyzerá doveryhodnejsie, ze ona síce peniaze ma ale teraz sa dostali náhodou do veľmi zlej situácie a potrebuje ich hneď teraz. Do toho sa veľa ľudí vie vcítiť, tak tomu proste uveria a pošlú..

zobaka
14. máj 2025
@ruxandra

@zobaka áno, uz jej to raz fungovalo (možno aj viackrat), v tom predchádzajúcom príspevku jej ženy peniaze naposielali.
Hlavne takto to vyzerá doveryhodnejsie, ze ona síce peniaze ma ale teraz sa dostali náhodou do veľmi zlej situácie a potrebuje ich hneď teraz. Do toho sa veľa ľudí vie vcítiť, tak tomu proste uveria a pošlú..

@ruxandra zaujimava strategia 🥇

wiwi28
15. máj 2025

Ja som teda nečítala všetko ale predpokladám, že muž je SZČO- načo ste platili dane už teraz, mohli ste ich uhradiť do 30.6.. Na dane si treba odložiť 19% z každej prijatej platby. Vtedy je to udržateľné podnikanie. Príjem 2500€ je dobrý a z toho sa dá vyžiť a aj dosť odložiť. Len by ste asi mali zvážiť svoje finančné fungovanie. Auto je pracovný nástroj a vy netvoríte rezervu na jeho udržanie? To je ako neplatiť si poistku pri rizikovom povolení. U nás máme zubnú pastu, pracie kapsule, veci do umývačky a pod vždy vo veľkej zásobe. Nakupujme to vtedy keď je dobrá akcia. Čo je skoro každý mesiaca potom keď máme slabší mesiac tak stále je do čoho siahnuť. A keď to inak nejde tak nájsť si upratovanie, stráženie detí a absolvovať to so synom.

ahhola
16. máj 2025
@enmery

@ahhola Dúfam, že je jak z burdy tá Tvoja návšteva. 2500 nezaraába jej chlap, to sú všetky ich príjmy ty mysliteľka. A špajzu si vybrakuješ len dlhodobým zlým finančným hospodárením.proste chyba tu gramotnosť.

@enmery uz ti je leosie, ci dobre uz bolo, ty navsteva z Burdy.

enmery
16. máj 2025
@ahhola

@enmery uz ti je leosie, ci dobre uz bolo, ty navsteva z Burdy.

@ahhola Posielam objatie a viac lásky ❤️

Strana
z10