Dostali sme sa do zlej finančnej situácie
Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔
@autor To ma syn take diganozy, ze nevies od neho na par hodin odist? potrebuje staroslivost 24/7? To asi nie. jednoducho si leniva
Manzel pracuje cely tyzden mimo domu, urcite je nejake dni aj doma takze tie dni to riesit mozes.
2500 eur v cistom a tvarite sa ako socialny pripad....
@mircalla ty uz ju pusti do tvojho bytu upratovat a vyplat jej tu zavratnu dvacku💥
A co teraz ocakavas? Chces poradit ako si ustriehnut financie a vytvorit rezervu? Alebo chces polutovat? Alebo chces pocut, ze ste ako dospeli ludia totalne financne negramotni? Alebo ta mame pochvalit, ze sa snazis zachranit vasu situaciu vypisovanim na konika? Alebo mi rovno posli cislo uctu? Co vlastne chces a ocakavas?
@natalka13 tiez sa cudujem my mame o dost menej a este aj na dovolenku som usetrila..a to mame 2deti skolopovinne
@slavomira236 teším sa s vami 🙏 tiež sme mali v pláne rezervu minút na iné veci
Muž nech prestane robiť na živnosť a zamestná sa normálne na tpp.A ty tiež do roboty.Ina možnosť nie je
Prepac autorka, ale taka dan za zivnost nie su necakane vydavky, to sa plati kazdy rok a treba sa na to vopred pripravit, ono sa to da aj priebezne pocitat aby ta vysledna suma neprekvapila. Nemate taky maly prijem aby ste sa museli dostat do takychto problemov, nieco robite velmi zle. Treba uz len prist na to co konkretne. A keby som nemala na stravu tak mi je uplne jedno co idem robit, ale idem a necakam kym sa dostanem do este vacsej kase. Nieco sa aj popri rodicovskom najde vzdy tomu neverim ze nie.
@mircalla ty uz ju pusti do tvojho bytu upratovat a vyplat jej tu zavratnu dvacku💥
@ahhola To by si nebola ty, keby si nedala daky nonsense, tak ale vsak uz ta pozname, takze sa ani necudujeme. Ceny za upratovanie su ovela vyssie. Ale tak asi tiez rada nariekas a zobres. Je lepsia rada pri prijme 2500 v cistom ziadat zamestnavatela o pomoc, asi si bude tukat na celo
nechápem,ako môže byť tvoj muž živnostník,keď potom píšeš,že v práci mu nechcú dať zálohu.
Z takého príjmu nedokáže vyžiť trojčlenná rodina?Aké máte výdavky?Ved takuvsumu nema mnoho rodín s deťmi 2+ a využijú.
nechápem,ako môže byť tvoj muž živnostník,keď potom píšeš,že v práci mu nechcú dať zálohu.
@rozculena normálne.. Nie každá firma zrejme zálohy poskytuje.. Proste u nich to možné nie je
@ahhola To by si nebola ty, keby si nedala daky nonsense, tak ale vsak uz ta pozname, takze sa ani necudujeme. Ceny za upratovanie su ovela vyssie. Ale tak asi tiez rada nariekas a zobres. Je lepsia rada pri prijme 2500 v cistom ziadat zamestnavatela o pomoc, asi si bude tukat na celo
@mircalla nechceš ešte prestať komentovať? Lebo ako napr rada, potom útok a teraz nás tu budeš označovať za žobráčky? Ako prečo?!
Tu by stačilo napísať, koľko stála oprava auta. Presne by bolo vidieť ako hospodárite a aká bola rezerva.
Autorka
Ale tak je zamestnancom firmy alebo živnostník?
Tak vies lebo sa mi nechce verit,ze mas az taku smolu,ze v blizkom ani sirokom okoli,ani len na tych FB skupinach darovacich,ze ak zadas dopyt na zubnu pastu, alebo nejake potraviny, prasok, sa ti nikto neozve. To sa bezne stava,ze ma clovek necakane vydavky a zial,vtedy si musi odtrhnut od ust a trosku sa ten mesiac uskromnit,to nie je nic na rucanie sa.
Autorka
Ale tak je zamestnancom firmy alebo živnostník?
@zuzanockamt pracuje na živnosť v jednej spoločnosti 🙏prepáč, až teraz mi doplo.. Nemá vlastnú firmu.. Alebo teda pracuje pre spoločnosť, aby som sa presne vyjadrila 😊
@mircalla nechceš ešte prestať komentovať? Lebo ako napr rada, potom útok a teraz nás tu budeš označovať za žobráčky? Ako prečo?!
@autor Evidentne neviete hospodarit. Riesenia su. Ja som dala x veci ma charitu, aj nedavno v praci zbierka, ale nie ludom s luxusnym prijmom 2500 eur mesacne, pride mi to az trapne, ze z tohto neviete vyzit a nemate na zakladne potreby.
Tak vies lebo sa mi nechce verit,ze mas az taku smolu,ze v blizkom ani sirokom okoli,ani len na tych FB skupinach darovacich,ze ak zadas dopyt na zubnu pastu, alebo nejake potraviny, prasok, sa ti nikto neozve. To sa bezne stava,ze ma clovek necakane vydavky a zial,vtedy si musi odtrhnut od ust a trosku sa ten mesiac uskromnit,to nie je nic na rucanie sa.
@iwesska pomoc som nepýtala, skupiny som prebehla, väčšinou aj keď sa posúva niečo čo by sa nám zišlo, nestihnem.. Mobil mam v ruke len zriedka, väčšinou sa venujem malému
Nápis odkiaľ si ak z môjho okolia príď mi pozehlit,umyť okna a ja ti zaplatím tak aby ste prežili k výplate. Ak si z okolia 30 ,50 km pošlem po teba auto aj ťa odvezú nas5 domov.
@autor Evidentne neviete hospodarit. Riesenia su. Ja som dala x veci ma charitu, aj nedavno v praci zbierka, ale nie ludom s luxusnym prijmom 2500 eur mesacne, pride mi to az trapne, ze z tohto neviete vyzit a nemate na zakladne potreby.
@mircalla ale áno, práveže sme si doteraz žili pekne.. Toto je žiaľ aktuálna situácia, netrvá mesiace 🙏
Nápis odkiaľ si ak z môjho okolia príď mi pozehlit,umyť okna a ja ti zaplatím tak aby ste prežili k výplate. Ak si z okolia 30 ,50 km pošlem po teba auto aj ťa odvezú nas5 domov.
@lenkasarka ak môžem aj s malým a idú spoje nemám problém 🙏
@mircalla ale áno, práveže sme si doteraz žili pekne.. Toto je žiaľ aktuálna situácia, netrvá mesiace 🙏
@autor Jeden servis auta Vas financne zruinoval? No nech bolo servis 2000-3000 eur, co je fakt uz dost velka suma (zvykli sme platit ovela menej) a ak ste si zili pekne museli ste mat rezervu pri takom prijme, aby ste mali na tu zubnu pastu
Kľudne mi napíš súkromné správu ak nechceš verejne. Nemusíš ísť busom.
Kľudne mi napíš súkromné správu ak nechceš verejne. Nemusíš ísť busom.
@lenkasarka inak jak busom neviem prísť.. A odkiaľ som som tu už písala do komentára 😊
Môžeš aj s malým ak mi nezdemoluje domácnosť nevidim žiadny problém. Nevšimla som si že si to písala
Muz ked robi zivnostnika pre spolocnost, urcite nerobi vikendy resp.nedele urcite nie. Kaufland vikendy 8.5-10.5e/hod, mozes ist a za jeden den mas krasne zarobene na jedlo. Trosku mi.pripadas ze chces len polutovat, ale riesit situaciu tym, ze by si isla kdesi cez vikend privyrobit sa ti nechce.
Prepáč ak som to nepostrehla ale dom je váš? Predať ho a ísť do mensieho bytu, podľa mňa v Seredi sú lepšie ceny ako vo väčších mestách
@sasitimi17 si myslíš ze dom predáš z a jeden deň???? A kúpiš hneď na druhý deň menší? Ty si jak pracovníčka na úrade práce keď nemáš z čoho žiť... Predajte co mate a hneď mate peniaze 🤮
@autor Jeden servis auta Vas financne zruinoval? No nech bolo servis 2000-3000 eur, co je fakt uz dost velka suma (zvykli sme platit ovela menej) a ak ste si zili pekne museli ste mat rezervu pri takom prijme, aby ste mali na tu zubnu pastu
@mircalla zili v style jeden den hojno druhy den hovno ako sa hovori.. Ved to je trapne pytat peniaze na prasok pastu pri prijme 2500 eur.

@autor To ma syn take diganozy, ze nevies od neho na par hodin odist? potrebuje staroslivost 24/7? To asi nie. jednoducho si leniva
Manzel pracuje cely tyzden mimo domu, urcite je nejake dni aj doma takze tie dni to riesit mozes.
2500 eur v cistom a tvarite sa ako socialny pripad....
@mircalla áno žiaľ ma.. Ale nebudem písať aké, aby som tu zas neskončila za matku, ktorá si vymýšľa diagnózy 🙏