icon

Dostali sme sa do zlej finančnej situácie

10. máj 2025

Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔

lenkasarka
10. máj 2025

Fu tak to si veľmi ďaleko.

autor
10. máj 2025
@ivana11155

Muz ked robi zivnostnika pre spolocnost, urcite nerobi vikendy resp.nedele urcite nie. Kaufland vikendy 8.5-10.5e/hod, mozes ist a za jeden den mas krasne zarobene na jedlo. Trosku mi.pripadas ze chces len polutovat, ale riesit situaciu tym, ze by si isla kdesi cez vikend privyrobit sa ti nechce.

@ivana11155 robí aj nedele, nie len víkendy 🙏 včera išiel, vráti sa v nedeľu okolo 15-16tej..

enmery
10. máj 2025

Autorka:
1.Neviete hospodáriť s peniazmi
2. Neviete budovať vzťahy s ľuďmi, všetci sú zlí a kašlú na vás a ty si urobila všetko správne
3. Tvoj muž nie je 24/7v práci, vie byť pri malom a ty vieš urobiť niečo z domu alebo odbehnúť na brigádu, holt aj na úkor spánku.
Stavím sa, že FB máš plný kontaktov a insta tiež a teraz neexistuje nikto, kto by Ti doniesol len obyčajné cestoviny a pastu z paradajok, špajza prázdna.
Tieto vecí nie sú o nakladaní a vysmievaní, ale treba si uvedomiť, kde človek robil chyby a tak im predchádzať v budúcnosti..
Ibaže ty to berieš všetko ako útok.
Mám 2 kamošky s ťažko chorými deťmi a podľa Tvojej logiky, by ma nemali zaujímať tým pádom. A pritom to tak nie je. Ber to ako šancu niečo zásadne zmeniť. A už takto napadnúť.

srbskalizzy
10. máj 2025

Napis mi.

rozculena
10. máj 2025

napíš sem výdavky za minulý a za tento mesiac

cica8
10. máj 2025
@ivana11155

Muz ked robi zivnostnika pre spolocnost, urcite nerobi vikendy resp.nedele urcite nie. Kaufland vikendy 8.5-10.5e/hod, mozes ist a za jeden den mas krasne zarobene na jedlo. Trosku mi.pripadas ze chces len polutovat, ale riesit situaciu tym, ze by si isla kdesi cez vikend privyrobit sa ti nechce.

@ivana11155 ten kaufland hm... Ty tam pracuješ keď tak píšeš? Mam tam už dobrý rok papier, robila som brigádu,... Kedykoľvek s a môžu ozvať... Vies koho radšej berú? Ukrajinky! Takže nebalamut kaulandom

done
10. máj 2025

Na sociálnom si sa bola informovať o možnosti jednorazovej pomocí ? Bezúročná pôžička od obce a podobne.

rozculena
10. máj 2025

niektoré rady ozaj sú tu na hlavu,veď sa aj zamyslite,čo píšete.....

ovaaa
10. máj 2025

Ponúkni stráženie detí vo svojej domácnosti napr. Možno nejaká mamička využije, keď jej treba ísť na nákup, k lekárovi či sa rozmaznať.

lucia13022023
10. máj 2025

Prepáč, ale miesto vypisovania si už mohla niečo robiť. Ty si presne ten typ človeka, ktorý chce radu ale zároveň každú jednu radu zneguje. To nie lebo tamto, toto zas tiež nie lebo to, a to tiež nie lebo toto. Pri príjme 2500€, traja ľudia, neexistuje, že neviete vyjsť. Koľko máte povinné platby? Moja kamoška s mužom nemajú ani 2500€, majú dve deti, vždy rezervu, dve autá a dokonca vedia ísť aj v lete a zime na dovolenku. Proste tu muselo niečo zlyhať. A keď ste na tom tak zle, zober dieťa a chod sa pýtať všade kam sa dá. Rob dotazníky, choď niekam do kuchyne supat zemiaky, upratať, stráženie detí, venčenie psov.. Proste ak si v núdzi, musíš sa vynájsť.

rozculena
10. máj 2025

viaceré sme sa pýtali na tvoje výdavky.....to sa ale nedozvieme

benit
10. máj 2025

Autorka, byvam v seredi tiez. Je tu tolko prace, ze ss vies zamestnat na 3 zivoty. Ludia ponukaju na seredskych skupinach svoje sluzby. Upratovanie, umyvanie okien, pecu doma kolace, pagace, zakusky....
Keby di bola z hladovej doliny sa necuduje.
Muz by si isto nasiel pracu aj v meste, nemusel by byt tyzden z domu a prestriedali by ste sa.

miskakyska
10. máj 2025
@heleninamama

@miskakyska Keby prišla akákoľvek suseda s tým, že sú vo vašej situácii a viem, že sú tí slušní ľudia, urobím im nákup. Peniaze by som im si rúk nedala a poslať peniaze niekomu cez internet, to už vôbec nie.
Prečo nejdeš pýtať po susedoch, známych? Prečo tu vôbec píšeš? Neverím Ti ani slovo. Vy budete v sračkách dlhodobo a zrejme nie sú veci tak ako píšeš.

@heleninamama trošku si to mohla oddeliť lebo to vyzerá, že v 💩 som ja 😆😆

... niekto náhodne/ako ja napríklad rýchlo preletím stránkou 🤭/a zafixuje si zrovna tie" sračky" a ani sa nenazdám ,tu niekto na mňa vyletí, že čo sa ozývam, keď som v sračkach😄
Chápeš,ja to chápem...len nejaká nechápava nemusí😶😆

benit
10. máj 2025

Ked mate prijem 2500e mesacne a polozi vas oprava auta, tak niekde robite chybu.
To si mohla mat pekne odlozene na horsie casy.

zobaka
10. máj 2025
@slavomira236

@natalka13 tiez sa cudujem my mame o dost menej a este aj na dovolenku som usetrila..a to mame 2deti skolopovinne

@slavomira236 tiez rozmyslam, ved to je prijem, ktore by mnohe brali, ja som myslela, ze tu pise niekto kto nema ziadny prijem hm, ked je dieta velmi chore da stat predlzeny plateny rodicak, ak nepriznali jedine pracovat, ked je malo 2500 e mesacne

ahhola
10. máj 2025
@enmery

@ahhola Hej ty bohyňa, ty kde žiješ. 20 eur za upratovanie neberie nikto, niekedy sa zamysli, čo za kraviny vieš napísať.

@enmery to mircalla sa tu do nej navaza, ked nepomozem, nedeptam. Vsak nech ju pusti upratovat k nej aj za 100💲trochu dobrej praxe k teorii. 🍷enmery

Dnes o 12:10
@ahhola Hej ty bohyňa, ty kde žiješ. 20 eur za upratovanie neberie nikto, niekedy sa zamysli, čo za kraviny vieš napísať.

enmery
10. máj 2025
@ahhola

@enmery to mircalla sa tu do nej navaza, ked nepomozem, nedeptam. Vsak nech ju pusti upratovat k nej aj za 100💲trochu dobrej praxe k teorii. 🍷enmery

@ahhola Posielam silné objatie❤️‍🩹

terezia74
10. máj 2025

Ja nemám zďaleka taký príjem ako máš ty, som samoživiteľka, a platím si hypotéku a živím 2 deti. A popritom mám slušnú rezervu, v prípade núdze.
Nerypem, len do budúcnosti skús prehodnotiť finančnú gramotnosť, pretože tvojmu príspevku neverím ani polovicu. Zubné pasty mám v zásobe vždy, kľudne pošli do správy adresu

mircalla
10. máj 2025
@ahhola

@ahhola Ja som zhanala niekeho na upratovanie docasne zo zdravotnych dovodov par rokov dozadu. Tie ceny boli tak premrstene, ze som sa na to vybodla. Asi zijes este mentalne v sociku, za 20 eur uz davno nik neupratuje, praveze pytaju tolko, ze sa to ani neoplati. Za 20 eur sa neupratovalo ani pred 15 rokmi.

2500 eur v cistom s 1 dietatom a byt socialny pripad je fakt na smiech. Cely prispevok je o tom, ze skusim, mozno daco poslu

mircalla
10. máj 2025
@terezia74

Ja nemám zďaleka taký príjem ako máš ty, som samoživiteľka, a platím si hypotéku a živím 2 deti. A popritom mám slušnú rezervu, v prípade núdze.
Nerypem, len do budúcnosti skús prehodnotiť finančnú gramotnosť, pretože tvojmu príspevku neverím ani polovicu. Zubné pasty mám v zásobe vždy, kľudne pošli do správy adresu

@terezia74 Napodobne

ahhola
10. máj 2025
@mircalla

@ahhola To by si nebola ty, keby si nedala daky nonsense, tak ale vsak uz ta pozname, takze sa ani necudujeme. Ceny za upratovanie su ovela vyssie. Ale tak asi tiez rada nariekas a zobres. Je lepsia rada pri prijme 2500 v cistom ziadat zamestnavatela o pomoc, asi si bude tukat na celo

@mircalla

v 2500 je aj jej prijem a nie je problem tolko minut, ked je mesiac blbec. Dnes je moznost do minusu na ucte, gastrace, do 89.si mohla tak flase pozberat na stanici.

mircalla

Dnes o 12:02
@ahhola To by si nebola ty, keby si nedala daky nonsense, tak ale vsak uz ta pozname, takze sa ani necudujeme. Ceny za upratovanie su ovela vyssie. Ale tak asi tiez rada nariekas a zobres. Je lepsia rada pri prijme 2500 v cistom ziadat zamestnavatela o pomoc, asi si bude tukat na celo

Žiaľ bez auta by sa môj muž nepohol..
Plat máme🌷 dokopy cez 2500€.. 🌷Výdavky mesačné bývanie-nájom , paušál na telefón, pohonné hmoty.. Toto je také pravidelné.. Nefajčím, nepijem, vodu kupovať balenú musíme kvôli tomu, že v dome nemáme mestskú vodu 🙏

enmery
10. máj 2025
@ahhola

@mircalla

v 2500 je aj jej prijem a nie je problem tolko minut, ked je mesiac blbec. Dnes je moznost do minusu na ucte, gastrace, do 89.si mohla tak flase pozberat na stanici.

mircalla

Dnes o 12:02

Žiaľ bez auta by sa môj muž nepohol..
Plat máme🌷 dokopy cez 2500€.. 🌷Výdavky mesačné bývanie-nájom , paušál na telefón, pohonné hmoty.. Toto je také pravidelné.. Nefajčím, nepijem, vodu kupovať balenú musíme kvôli tomu, že v dome nemáme mestskú vodu 🙏

@ahhola Nemať v špajzai ani jednu cestovinu ani ryžu, keďže píše, že nemá nič,nie je záležitosť jedného mesiaca ani týždňa! Tak už toľko neskáč do každého.

ahhola
10. máj 2025
@enmery

@ahhola Nemať v špajzai ani jednu cestovinu ani ryžu, keďže píše, že nemá nič,nie je záležitosť jedného mesiaca ani týždňa! Tak už toľko neskáč do každého.

@enmery ja skacem, panenko skakava, ja ju odkazujem na zamestnavatela jej chlapa, co tu mircala zhejtila, ze zaraba 2500 a bude na smiech😂😂😂 a 2500 maju obaja. Papa, baby, ide mi navsteva🌸🌸🌸

mamina7070
10. máj 2025

Autorka do konca mesiaca mas este 21 dni, nemozes poziadat v banke o povolene precerpanie ? ale skusila by som si hladat to upratovanie v okoli ved muz niekedy doma byt musi a proste vtedy ist upratovat v seredi a okoli je velmi vela pracovnych prilezitosti
Ide maly do skolky ? ci uz chodi?

autor
10. máj 2025

Prajem Vám pekný víkend ženy 🙏
Fakt to, že tu budete do seba skákať bolo to posledné, čo som chcela 🙏

autor
10. máj 2025
@mamina7070

Autorka do konca mesiaca mas este 21 dni, nemozes poziadat v banke o povolene precerpanie ? ale skusila by som si hladat to upratovanie v okoli ved muz niekedy doma byt musi a proste vtedy ist upratovat v seredi a okoli je velmi vela pracovnych prilezitosti
Ide maly do skolky ? ci uz chodi?

@mamina7070 do roboty sa vraciam v októbri, zatiaľ sme doma dvaja.. Proste mam muža doma minimálne, pracuje aby sme mali peniaze 🙏
Upratovaniu sa nebránim, ale neverím že sa nájdu ženy, ktoré budú súhlasiť s tým, že budem chodiť s dieťaťom.. Iná práca žiaľ u nás nehrozí.. S malým pracuje pedopsychologicka, aby sme vlastne do nejakej škôlky alebo jaslí mohli nastúpiť 🙏 aktuálne je v stave, že nám papier proste nedá..

slawka2208
10. máj 2025

daň zo živnosti? veď tá ešte nechodila ... ak máte nedoplatok na daniach treba požiadať o splátkový kalendár.

mamina7070
10. máj 2025

ale hlavne ho do tej skolky prihlas hned teraz v maji sa davaju prihlasky
ak nezvladne klasicku tak potom do specialnej

a skus to upratovanie alebo taku kratkodobu opateru inych deti zatial ide leto

ivangeline
10. máj 2025

Dá sa žiť aj ináč. Prehodnot ako žijete. Zjavne nad svoje možnosti…

enmery
10. máj 2025
@ahhola

@enmery ja skacem, panenko skakava, ja ju odkazujem na zamestnavatela jej chlapa, co tu mircala zhejtila, ze zaraba 2500 a bude na smiech😂😂😂 a 2500 maju obaja. Papa, baby, ide mi navsteva🌸🌸🌸

@ahhola Dúfam, že je jak z burdy tá Tvoja návšteva. 2500 nezaraába jej chlap, to sú všetky ich príjmy ty mysliteľka. A špajzu si vybrakuješ len dlhodobým zlým finančným hospodárením.proste chyba tu gramotnosť.