icon

Dostane exmanžel deti po mojej smrti?

sisa1826
20. jún 2010

vie mi niekto poradit? som rozvedená s ex mám dvoch chlapcov s priatelom máme dievčatko...ako je to ked mne sa nedajbože niečo stane pojdu deti k svojmu otcovi?a čo ak nechcú ako je to potom?

filipal
20. jún 2010

@sisa1826 a kolko maju synovia rokov? u starsich deti sa uz sudca pyta na nazor deti.
poznala som jeden pripad, kedy isiel chlapec po smrti matky k svojmu dedovi, lebo s otcom nemali dobry vztah. ale dost sa to tahalo na sudoch. mal vtedy asi 11 rokov.
kto by u vas prichadzal ako opatrovnik do uvahy?

latvia
20. jún 2010

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/odobratie-deti-starym-rodicom-socialkou-mozu/

nazov sice iny, ale nieco podobne tam riesili, skus sa opytat aj tam 🙂

maggie2
20. jún 2010

@sisa1826 viem, že tie myšlienky môžu byť nepríjemné, ale majú svoje opodstatnenie? Si nejako vážne chorá, alebo máš nejaké riskantné povolanie, či si už vo veku že treba rátať i s prirodzenou smrťou? Ak tomu tak nie je, ak by som Ti mohla poradiť, vôbec sa s tými myšlienkami nezaoberaj, vieš, to sú tak málo pravdepodobné veci, že nemá zmysel sa nad nimi trápiť.

andzi
21. jún 2010

@sisa1826 ak jeden z rodičov zomrie, rodičovské práva vykoná druhý žijúci rodič, len v prípade, ak by tento druhý rodič bol rodičovských práv pozbavený, súd deti zverí do osobnej starostlivosti inej osoby alebo pestúna, prípadne nariadni ústavnú starostlivosť.

ada32
21. jún 2010

mna to tiez zaujima kedze viem akeho otca ma moj starsi syn 😖 a viem ze tam nechce chodit ani teraz .
u mna to prerastlo az do takych rozmerov,ze sa napr.bojim lietat lietadlom.nepovazovala by som to za neopodstatnenu paranoju skor kazda vieme s kym tie deti mame akych maju otcov a neda sa s tym urobit nic.ani v zavete sa to neda podchytit. 😖
@maggie2 je to uplne prirodzeny materinsky pud.neda sa ignorovat anezaoberat sa tym.v podvedomi ten strach stale je.
nech matka robi cokolvek.moj ex napr.bol zmanipulovany sektou.....co dodat...

sisa1826
autor
21. jún 2010

no starší má 15-nást a mladší bude mat 5 rokov k mojim rodičom ich nechcem dat a svojmu priatelovi ich nenechám na krku aj ked starší syn povedal že k otcovi nechce íst radšej ostane s mojím priatelom pýtala som sa len pre prípad keby niečo