icon

Dotieravá svokra

luciah841
25. feb 2023

Ahojte prosím vás o radu. S priateľom žijeme spolu už 5 rokov máme spolu ročnú dcéru,priateľ už otca nemá len matku(moju svokru).Ide o to že odkedy spolu žijeme stále sa hádame kvôli nej,a odkedy je na svete naša dcérka je to ešte horšie.Neustále nás otravuje buď nám píše alebo vyvoláva,robí mi vo všetkom napriek,nedá nám ani dýchať, aj ja aj priateľ sa za ňu hanbíme aj výzorovo (hygiena atď)ale aj kvôli jej povahe, robí jej to radosť keď vie že sa neustále kvôli nej hádame,každého za chrbtom ohovára dokonca aj svojho syna aj mňa.Obmedzili sme s ňou všetky kontakty na 5 mesiacov a žili sme v pohode normálny život bez hádok a teraz znovu je to rovnako.Ja už nevládzem a ani neviem ako ďalej.Priateľovi už celé roky vravím nech si otvorí oči nech vidí že je to zlomyselná žena ale on si to nechce priznať, neustále ju obraňuje,nestojí primne,hocijako ma ona môże uraziť nikdy sa ma nezastane.Prosím poradte ako dalej už som s nervami v koncoch.Ďakujem za každú radu.,😔

luciah841
autor
25. feb 2023

@ahhola na rakovinu zomrel...žije len z uradu pracu stade dostava nejake 60€

babulkomale
25. feb 2023

@h2 keby sa vzali, bolo by pravdepodobne, ze by to mali ako napriklad tak, ze muz ma svoju mamu rad, vazi si ju, ale davno prestrihol pupocnu snuru, chcel mat rodinu, takze sa odstahoval, ozenil a nazory svojej manzelky si vazi viac ako nazory svojej mamy pretoze teraz su jeho rodinou manzelka a deti.
To vobec neznamena ze tvoj partner taky nemoze byt, ale ze je dost pravdepodobne, ze jedinci, ktori sa stale mentalne neodputali od svojej matky, sa casto neozenia, sedia napoly na stolickach matka/manzelka a casto daju na nazory matky viac ako na zenine.
Lebo proste neurobili ten krok ako sa pise v Biblii ze muz opustí svojho otca a svoju matku a pridrzi sa svojej manzelky a ti dvaja budu jednym telom.

h2
25. feb 2023

@babulkomale Ale my nevieme, prečo nie sú manželia. Nie každá žena sa trasie do manželstva.

luciah841
autor
25. feb 2023

@h2 necítime sa este na manželstvo a hlavne aj po finančnej stránke

h2
25. feb 2023

@luciah841 Ja to chápem. To, či ste, alebo nie ste manželia, nemá vôbec nič spoločné s tým, ako sa tvoja svokra (alebo teda priateľova mama, nech majú koníkárky dušu na mieste) správa.

0silvia0
25. feb 2023

@luciah841 ako moze zit zo 60 euro? To sa realne da?

luciah841
autor
25. feb 2023

@0silvia0 ako vidno dá sa to je to jej jedno aj keď nebude jest len nech ma tabak sama sa mi tak vyjadrila

0silvia0
25. feb 2023

@luciah841 ona u niekoho byva? Neplati najom?

vilma7
25. feb 2023

Ty vole že už 45. Tak ja mám 47 a deti majú 3.5 a 6 rokov. Ty máš 20? Tak na manželstvo sa necítite, ale.deti v pohode. Zaujímavé.
Ako s nervami ďalej? Ty nič nerieš, je to priateľova mama, nie tvoja svokra, nech sa postará on. A ty sa nerozčuľuj nad niečím, čo ovplyvniť nevieš.

luciah841
autor
25. feb 2023

@vilma7 mám 23 a písala som že sa na svadbu necítime po finančnej stránke

luciah841
autor
25. feb 2023

@0silvia0 býva v dome svojho svokra(on býva inde) áno neplatí ani nájom,žila tam so svojim mužom ona tam po jeho smrti zostala.

luciah841
autor
25. feb 2023

@vilma7 máme toho veľa(hypoteky,úvery atď) snažime sa ako vieme po finančnej stránke

ahhola
25. feb 2023

@luciah841 s tou babou by mal niekto zatriasť.... Najlepšie ekektrika⚡⚡⚡45 ročná berie 60€z upsvar, co jej stačí na fajcivo, potom jasne, ze skrti hygienu, aby neminula na pranie a sprchu... Vieš čo, skus nejak naskrabat niekam na Makarsku busom, 3+babo to vy ste mohli utiahnuť... nejak ju reštartovať do života, možno sa zbadá, ze žije horsie ako socka v osade... 👿

andreatytler
25. feb 2023

@h2 Ja som sa cudovala ze preco pisu ze to nie je svokra. Normalne som to nechapala.
Tu ke zijem je uplne bezne hovorit o priatelovej mame ako o svokre, alebo aj o pratelovi ako o manzelovi. Dolezite je ako to clovek citi a nie ci na to ma papier.

bu1bu
25. feb 2023

Ooo, zena brzdí… bez ohľadu aká je, je to stále jeho mama a vždy bude. Ty si len frajerka a dlho nou nemusíš byt, mamu ma len jednu, frajerku môže mať na každý prst jednu..

ahhola
25. feb 2023

@andreatytler no s tými priatelmi mi to lezie na nervy... Môj muž... by mohlo byt v poriadku, na manžela treba papier a s tým sa zvezie aj svokra. Ta sa stáva svokrou, až ked si 2 povedia áno.

ahhola
25. feb 2023

@bu1bu s nou ma dieťa...
To je otázka ako o sliepke a vajci, alebo ako u Homolkovych...

.... Co je víc, manželka, nebo matka??? 😅

andreatytler
25. feb 2023

@ahhola Ved vravim ze ludia to chapu inac v krajine kde sa uz dlhy cas uznava spoluzitie ako legaly zavazok. V osloveniach neriesia ci papier je alebo nie je.

eva8
26. feb 2023

@luciah841 ako vdova musí dostávať aj vdovské, nielen 60eur z úradu práce.
Ako sa vám podarilo prerušiť s ňou kontakt na 5 mesiacov? Skúste znova.

Alebo sa presťahujte k nej do domu, hypotéku splatíte z prenájmu vášho bytu, doma ju naučíte hygiene a ona prestane byť zatrpknuta stará, zlá žena. To by ale chcelo od vás veľa obety a prace

luciah841
autor
26. feb 2023

@eva8 vdovské ani nič nedostava lebo neboli s mužom zobratý

luciah841
autor
26. feb 2023

@luciah841 keby som sa mala k nej presťahovať do tej chatrče tak sa idem rovno obesiť,,nedokážem ju ani cítiť a nieto bývať s ňou

luciah841
autor
26. feb 2023

@eva8 ja mladšia nebudem učiť staršiu ženu ako má žiť,správať sa a starať sa o seba,,,nemá 5 rokov

spadnutaslivka
26. feb 2023

@luciah841 mne sa nejako moc nechce veriť, že taká socka by vychovala takého super mladého a zrelého muža. Buď aj na ňom dačo prehliadaš alebo si na ňu príliš kritická a naschvál ju tu zhadzuješ.

luciah841
autor
26. feb 2023

@spadnutaslivka zrelý neni ani náhodou,má svoje chyby

eva8
26. feb 2023

@luciah841 kto vie, či by to aj úspešne skončilo s tým "učením" Tak s ňou opäť preruste kontakt, ako predtým, keď sa vie o seba postarať. Priateľ nech jej prípadné prinesie obed cez víkend, prípadne nejaké hygienické potreby a hotovo, nič viac. Nech si ohovára, je to jej problém, nie váš. Sústreďte sa na dieťatko a seba ❤️

spadnutaslivka
26. feb 2023

@luciah841 zrelý neznamená dokonalý. Ale hádam si si nezaložila rodinu s chalaniskom len z ľútosti, aby si ho zachránila pred zlou a neschopnou mamou-sockou. Ak bol vhodný na zakladanie rodiny v tak mladom veku, tak asi nie je tak zle vychovaný.

spadnutaslivka
26. feb 2023

@luciah841 ono vieš, nie darmo sa hovorí, že s mužom si berieš aj jeho rodinu. Síce nie ste manželia, ale keďže sa tu oháňaš "svokrou" a že vlastne už ako keby ste manželmi boli - založili ste si rodinu, čiže s tým si musela počítať, že s tým si "berieš" aj jeho rodinu. Minimálne pokiaľ sa on sám nebude chcieť od nej odtrhnúť.

luciah841
autor
26. feb 2023

@eva8 presne tak by som to chcela ale este je tu jedna otázka že ako to mám urobiť s malou keď ju jej nebudem ani ukazovat ani nič tak z toho bude robit velke halo...ona mi navrhla že nebudeme k sebe chodit lebo jej zavolá na messenger cez kameru a tolko a ja som jej nato povedala že este porozmyslam len sa bojim toho že jej dám prst a zoberie mi celu ruku

luciah841
autor
26. feb 2023

@spadnutaslivka áno viem že s ním som si zobrala aj jeho rodinu predtym takáto nebola ale posledne roky je neznesitelná

luciah841
autor
26. feb 2023

@spadnutaslivka nie nezaložila som si rodinu len z lútosti alebo podobne to nie...ja svojho muža lubim aj dcerku a to velmi...od neho len to potrebujem aby ma vedel obranit aj keď pred svojou vlastnou matkou..lebo muž je hlava rodiny a on nas musi ochranovat...a nie tak že ona bude za mojim chrbtom namna kidať a on ani prstom nepohne kvoli mne