icon

Dovolenka a veľký pes

27. dec 2022

Ahojte 😊
Pred cca rokom sme sa aj z manželom rozhodli pre psíka.
Manželov sen bola nemecká doga 😁
Nebudem klamat, presiahla naše očakávania a zmenila nám život za 360 stupnov, samozrejme v tom dobrom.
Psik je už velký, ma cca 75kg ale je šteniatko, čiže hraví.
Aj ked ideme na prechádzku skáče ako nenormálny, hral by sa z detmy, ludmy, papierom, listom.. Proste všetko ho zaujíma.
Je socializovaný a ovlada záhladné povely ako je npr, sadni, lahni, daj labku, klud, miesto, skoč.... Nejak extremne sme ho netrenovali lebo je to náš gaučák, proste základy 😊
No mame pocit z manželom že potrebujeme dáku dovolenku, npr aj na Slovensku, hory alebo les... Nemusia to byť Tatry ale aj ked budú tak ok. Len nech to nie je daleko velmy lebo cestovanie aj z psíkom velmy nepraktikujeme aj ked mu to nerobí žiadny problém, sme z okolia Trnavy.
Cely rok sme sa adaptovali na psíka a naš novy život a teraz by sme si chceli užit trošku času mimo domácnosti.
Som tehotná a tak by sme si rada užili nejaký čas spolu kým nepríde zasa nový člen rodiny 😊
Otazka znie, ake hotely sú PET FRIENDLY a aby tam na nas nezazerali že akeho medveda mame na voditku 😁
Prosím zaujimalo by ma npr nazov hotelu, ceny, prístup k psíkovy, či bol svamy na izbe.
Proste každá informácia je pre nás vzácna a budeme si ju vážiť, Dakujeme velmy pekne 😊
A kde ste boli moznosti...pomohlo kskúsenosti.
Dakujem k

Strana
z2
doriiis
27. dec 2022

Skôr ako dovolenka by sa tu zišlo doučovanie z gramatiky a z matematiky.

dskjhfdlkdjhl
27. dec 2022

@doriiis to jej mobil prepisal😉

anjelicek26
27. dec 2022

Hotel akceptuje psa mensieho zvrastu, nie rozjasenu mladu nemecku dogu 😅 Ideal objednat privat chatu na horach, tam to problem taky nebude...

autor
27. dec 2022

@doriiis dakujem za postreh. 😊 Som cudzinka a aj bez vás viem že sa mám ešte čo učit v Slovenskej gramatike. 😉

dashenka426
27. dec 2022

Tiez mame nemeckeho ovčiaka a chodí s nami vsade,lebo ho do psieho hotela nechceme dať,,,ak máte vybratý hotel tak si tam treba zavolať a popytat sa na psíka,lebo chcu za to poplatky resp.niekde je pes zakázaný....pobyt so psom je o dosť komplikovanejší ako bez,,,,staci ze chcete ísť do wellness,tak jeden ostáva strážiť psa a chodime na striedačku alebo radšej nejdeme do wellness ani jeden ,lebo pes ale ináč je to super spoločník pokiaľ je naučený na ľudí,psov

autor
27. dec 2022

@anjelicek26 noo prave preto sa pýtam 😁 lebo PET FRIENDLY asi neplatí aj pre nás 😀 ale dakujem za radu 😊

gabrielamodrykonik
27. dec 2022

75 kil? Nezdrave!!! Cim skor ho prestanete prekrmovat, tym lepsie urobite pre jeho zdravie, srdce a klby. Je to aktivny, odrasteny mlady pes, ktory je na vas naviazany. Hladajte sposob, ako si cas uzit mimo domov tak, aby ste mohli byt aj s nim. Ako bolo pisane vyssie, skuste nejaku chatu. Asi tazko najdete hotel pre takehoto mladeho, velkeho pojaseneho psika, ktory je navyse na vas stale naviazany. Bol vobec niekedy sam aspon pol dna, alebo jeden den? Aby take dlhe odlucenie bez vas nebol pre neho sok.

autor
27. dec 2022

@gabrielamodrykonik prosim vas a vy viete ako vizera nemecka doga ked hovoryte nezdrave? 😁 Je fit a chodi na vybehy tak ma nepoučujte ked sme v kontakte z chovacou stanicou ktory nam radia a vedia určite viac ako Vy 😊
Pracujeme na zmeny tak že psik byva samy.
Proste hladam hotel a nie rady ako sa mam tarat o psa. Dakujem

anjelicek26
27. dec 2022

Otec ma nemecku dogu tak viem svoje, ked je to mlade a rozjasene 😅 Chata je fajn, vylety do prirody, vecer pri kozube s manzelom, tie horske chaty maju tak ako tak svoje caro...

doriiis
27. dec 2022

@gabrielamodrykonik .... Dospelý samec nemeckej dogy môže mať až 90 kg.

autor
27. dec 2022

@dashenka426 dakujem za radu velmy pekne 😊😊

janai1
27. dec 2022

Ehm, vážne? Otočil vám život o 360° 😀 ci vy v zahraničí máte aj iné stupne?

autor
27. dec 2022

@janai1 važne 😉 u nas sa to tak hovory, u vas 180 tak potom si vyberte čo vam vyhovuje, poenta je že sa nam zmenil život.
Ked chcete rypat tak chodte do inej diskusie prosim Vas 😊

janai1
27. dec 2022

Nerypem, sa pýtam... Lebo ak sa ti niečo otočí o 360 si tam kde si bola predtým 😉

autor
27. dec 2022

@janai1 tak asi sa tak hovory lebo sa otočilo za cely kruh, nikdy som sa o to nezaujimala prečo sa tak hovory, verte mi.. Tak berte to ako 180, pre mna ma to rovnaky zmysel 🙂

kristinapetronela
27. dec 2022

@gabrielamodrykonik normálna váha pre dogu !!!

123nikolaa123
27. dec 2022

ahoj, my sme so psom, velkym 55 kg chodili do takeho hotela v tatrach volal sa hutnik 🙂 akceptuju psa, je to taka stredna trieda... so psom luxus nepotrebujes, lebo aj tak celu dovolenku obetujes psovi...

kristinapetronela
27. dec 2022

Dogy sú milé zlaté psíky .ubytujú vás dobrí srdeční majitelia .ti bez srdca nie

autor
27. dec 2022

@123nikolaa123 luxuz nie 😊 vlastne je to jedno len nech si ho môžeme vziať 😊 dakujem krásne za radu 😊

autor
27. dec 2022

@kristinapetronela su milý len viete ako, ludia vo väčšine súdia okom.. A pravdu povediac len ten čo má nemecku dogu vie aka je realne.
Stretavame sa pri prechadzke z ludmy a tie reakcie niektoré su neuveritelné ale ja to chapem 😊 a tak preto sa pytam že aby sme hostí z hotela nevyhnali domou ked nás uvidia 😂

uglybetty1234
27. dec 2022

Ja davam psov do psieho hotela Alfonz v Lietavskej Lucke pri Ziline. Majitel je cvicitel psov, pomahaju mu aj synovia. Maju krasne vybehy v krasnom prostredi. Nikdy som nelutovala. O psikov bolo vzdy vyborne postarane.

autor
27. dec 2022

@uglybetty1234 premyslali sme aj nad takým hotelom ale viem že to nebude ono bez neho.
To až v najhoršom pripade urobíme ale pokym sú hotely ktorý by brali aj takehoto psa tak absolvuje ten pobyt aj pes 😁
Ked to je potrebné tak počkáme kým sa ukludní a nebude taký pojašený ako pani hore písala 😁
A ked tak tak ten pobyt rezervujeme naslesovnú zimu alebo sa rozhodneme pre tú chatu.
Dakujem vam všetkým za skvele nápady a skúsenosti 😊

fiffinkaa
27. dec 2022

Gaucak😄

kristinapetronela
27. dec 2022

Aj my sme mali dogy ,takže tie reakcie poznám a tak isto ako je doga milý pes ,tak aj milí ľudia nás chápali 🙂 treba si asi zavolať a vysvetliť 😉

autor
27. dec 2022

@kristinapetronela niekoho ano, pekne zavolame a povieme ale ked je niekto odmeraný tak nútit nebudeme 😊 mynule jedna žena sa skamenila na ceste začala kričat o pomoc, proste som nečakala taku reakciu 🤷‍♀️ zobrala dcerku asi y ročnú a hovorý jej že ich ten pes zje.. Tak sme sa radčej zobrali a šli rychlo preč 😁

jessicai
27. dec 2022

Hotel Impozant vo Valcianskej doline alebo hotel Bystrá v Nizskych Tatrách. Boli sme tam a boli tam v pohode majitelia so psami. Zavoláte si tam majú milý personál a výborné služby.

kristinapetronela
27. dec 2022

@jessicai aj ja impozant odporúčam ...

kristinapetronela
27. dec 2022

Kľudne choďte aj teraz ... Vážne čo najviac medzi.ludi ... Málo kto vás bude odcudzovat .skôr budete ako atrakcia 🙂 tiež som si tým prešla . Ale je to fajn ... Aj havo bude rád 🙂

dianaana
27. dec 2022

Ahoj, do Tatier by som so psom nesla, davy ludi, musi byt na vodzke, strmy teren, uzke chodniky...
Daj si booking.com a tam je filter aj "domaci milacikovia vitani".
Najde ti veeeela hotelov alebo penzionov. Alebo potom napr. hauzi.sk, to je ubytovanie v chatach po celom slovensku a tiez sa da filtrovat moznost so psom.
Pre mna najkrajsia DV bola na Orave v resorte Oravsky haj.
Ubytovanie so psom je uplne OK, je to nadherny areal kde moze psik volne behat, a blizko su Rohace. 😍

buberova
27. dec 2022

V Bjorsonke v Demänovskej doline nám hovorili že môžeme prísť aj s teliatkom...

Strana
z2