Dovolenka bez telefónu
Prosím vás aký máte na toto názor , ideme ako rodina na 10 dní na dovolenku, a môj manžel dnes vraví že si dáme telefóny do trezoru a že nesmieme byť telefóne. Že to bude detox . A že keď budem na telefóne že mu preplatim polku dovolenky . (Máme rozdelené financie ) áno nie je to správne ja viem , hold ale tak to je . A teda ako by ste reagovali ? Neviem či to iba ja preháňam ,ale celkom sa mi nepáči tento prístup cukor a bič .
@lucik194 v čom ja som zla ? Že ja sa správam ako 15 ročná ?
ja som byvala na dovolenke tiez vzdy bez internetovej zabavy.. dobrovolne.. partner nie, stabilne cumel do tabletu, rovnako, ako doma.. vedel, ze mi to vadi.. nic som mu nezakazovala.. uz som sa s nim rozisla
@lucik194 on mi povie že máme zakázane byť na telefóne , my tým myslí mňa . Pretože podľa mňa sám sebe nevie zaplatiť trest ako ja polovičku dovolenky . Že ja sa správam ako 15 ročná . Ak si ma tak nazvala odôvodni to . Na telefóne si momentálne aj ty keď toto píšeš , ako môžeš vedieť ako často som na ňom ja .
Ja by som s tým súhlasila, keď by to navrhol. Ale keď to dáva príkazom, tak to sa mi nepáči. Navyše, neberie do úvahy, že sa vám môže niečo stať a ten telefón bude potrebný.
Autor - spravaš sa horšie ako 15 ročná. Chceš
zachraňovať vzťah, či nie? Ak nie, tak sa vyser na dovolenku a choďte od seba. Ak áno, tak skús ten týždeň vydržať bez telefonu a uvidiš, či čas strávený spolu (nie vedľa seba s telefónmi v ruke) pomôže. Ak nie, budete vedieť na čom ste. Ak si zavyslak, čo bude mať z toho absťak, tak sa treba ísť liečiť.
Mimochodom v manželstve máte spoločné peniaze, bez ohľadu na to, kolko máte účtov, takže aj dovolenka je zaplatená zo spoločných a keďže tvoje peniaze sú tiež spoločné nemá to žiadnu logiku vracať si peniaze samej sebe. Takže to by som mužovi veľmi rýchlo vysvetlila, ak je to debil tak potom nechápem načo s ním ešte si a prečo vôbec uvažuješ nad spoločnou dovolenkou. Jedine žeby to bola nejaká exotika, ktorú si bez jeho príjmu nebudeš môcť dovoliť? 🤔
My na dovolenke tiez obmedzujeme telefony,ale nie uplne. Ved si chcem aj nieco odfotit,ak niekam idem,pouzivame ho na navigaciu a obcas sa ozveme rodine. Takisto ak by sa v rodine nieco stalo a nemaju sa nam ako dovolat by bolo cudne. Aspon raz do dna skontrolujem,co sa deje. Ale cez dovolenku su soc.siete pre nas tabu a praca tiez. Ak idete zachranovat vztah,pristupila by som na toto pravidlo,ale s tym,ze vzdy vecer skontrolujem,ci nie je nieco surne. Nam sa raz stalo,ze clen rodiny bol na tom zdravotne zle a museli sme to riesit a skratit dovolenku. Neviem si predstavit prist domov a dozvediet sa,ze rodic je v nemocnici alebo nedajboze niekto mrtvy.
Holt x hold🙆♀️
Ak budete niekomu chcieť vyjadriť poklonu, vzdáte mu hold. Holt je trochu zastarané a hovorové vyjadrenie vo význame inu, skrátka a dobre . Holt sa nedá nič robiť, Slováci svojmu jazyku skrátka hold príliš nevzdávajú a tieto slová si stále pletú.🙋♀️
ja osobne ak by som mala dobrý fotoaparát (ja používam na dovolenke totiž namiesto fotoaparátu telefón) a zároveň hodinky, tak by som bez problémov vydržala bez mobilu pokojne aj 2 týždne. samozrejme, stanoviť si nejaké konkrétne časové obdobie (napríklad medzi 20:00-20:15), kedy si ich vytiahnete, či nemáte nejaké volania, správy, napríklad od rodiny, či sa niečo niekomu nestalo, atď. dohodnúť sa s rodinou, aby volali a písali v tomto čase a len v prípadoch, ak by šlo o život. a inak nič. žiadny mobil. ja si myslím, že sa to vydržať v pohode dá. ale tvoj manžel asi veľmi dobre vie, prečo si dáva takúto podmienku. zjavne má pocit, že si na MT závislá
Mne sa nápad "bez telefónu " páči, lem to malo byť podané ináč. Ako návrh, ktorý by som ja určite odsúhlasila.
Navrhni mu, že obaja zoberiete tlačítkové telefóny, keby niečo. Tak nebudete mať potrebu neustále kontrolovať obrazovku mobilu.
No vsak nech si svoj zamkne a detoxikuje sa, ked chce… ja by som o sebe nikoho ineho rozhodovat nenechala.
Čo vám šibe obom? Ste dospelí ľudia, tak sa podľa toho aj správajte. A ak nemáte deti,choďte od seba.
Určite odložte mobily .večer len skontrolovať a odložiť znova
Podla mna je ten napad dobry. Samozrejme to, ze sa ti vyhraza, ze budes muset zaplatit polku do dovolenky ak budes pouzivat telefon je uplne mimo.
Ja obmedzujem telefon na kazdej dovolenke automaticky takze pre mna je to samozrejmost. A vy ked to vyskusate mozno zistite, ci viete spolu este komunikovat a zazit pekne chvilky.
Lebo ist na dovolenku zachranovat vztah a sedet cely cas s telefonom v ruke asi ozaj nema zmysel 😏
Povedala by som mu s kľudom angličana - nie. Ale ak on chce, nech zatvorí svoj mobil do trezoru a ja ho pokojne skasírujem, keď ho vytiahne... Jedna vec je, keď sa tak spolu dvaja dohodnú, druhá vec je, že jeden si myslí, že rozhodne a druhého bude komandovať. To by som mu povedala. Že či aj ja mám teraz vymyslieť, že napríklad nebude piť alkohol (alebo zameň za nejakú jeho obľúbenú aktivitu, alebo naopak, bude robiť nejakú neobľúbenú aktivitu) a keď nedodrží, tak dá mi celú svoju výplatu, alebo čo 🤷. Nie hádať sa, ale vysvetliť mu, prečo sa ti to nepáči, na nejakom príklade. Že ťa postavil pred hotovú vec bez akejkoľvek predošlej diskusie a dohody a už len z toho dôvodu sa na tejto jeho hre (či výzve, či čo to má byť) nemieniš zúčastňovať.
Vec sa má tak že ja by som si vedela predstaviť dovolenku bez telefónu , ide o to ako mi to povedal. Žiadneho milenca nemám. Ide o to že spolu žijeme ale nežijeme spolu.Si podľa mňa myslí že takouto šikanou budeme bez telefónu a šťastnejší .
Mne to pride, poviem to na rovinu: menej mobilu, viac sexu. Lebo ved co budete cely vecer robit 😄
tak žijete alebo nežijete spolu? čo to znamená?
Bez mobilu si dovolenku neviem predstaviť. Bez internetu áno. Praktizujme to už roky.
Neee do trezoru....na stôl ako v tom filme 😉 známi neznámi
@panelacikova že sme spolubývajúci . 😀
@simona20201309 hned a zaraz by som sla na taku dovolenku, telefony by som nedala do trezoru, ale nechala doma

Z toho co pises mi pride, ze vies, ze taketo vydieranie z jeho strany nie je ok. Aj o tom ucte si sama zhodnotila, ze je to naprd. Otazka skor znie, ci si s nim stastna. Mate deti?
Často nechávam telefón na dovolenke na izbe počas celého dňa. Chcem sa naplno venovať deťom, mužovi a užívať si dofcu a nie žiť virtuálne. Počas celého roka, telefón stále v ruke, tak aspoň na dovolenke to zredukovať na minimum.
Tvoj mm to myslí dobre, nemala by som s tým problém a duplovane keď máte krízu
Nesla by som s nim nikam
@hariet nie som snim šťastná . Len veci sa majú momentálne tak ako majú že sme spolu aj napriek tomu.

nechcem ti brat iluzie, ale spravate sa ako 15r pubertiaci....obaja
za mna je to strasna blbost, neviem si predstavit byt na dovolenke bez telefonu. doleteli sme - oznamim rodicom, ze vsetko v pohode, ideme na vylet hladam mestku dopravu spoj, planujem podla pocasia na aku plaz ideme, chcem vediet ked objavime peknu restauraciu ake ma recenzie, nech nevyhodim xx€ za nieco co zato nestoji, vsetky vstupenky do pamiatok mam v mobile,
plus fotim na telefon, kedze ma super fotak.....
baby, zase nenakladajte jej, neviete podla mna vsetko..... no ja osobne by som s takym clovekom na dovolenku nesla, aby mi diktoval co mozem a co nie..... nemam 10 rokov.....