icon

Dovolenka - ja, partner, dve deti a partnerovi rodičia

veronika19895
22. máj 2022

Ahojte aké máte skúsenosti s dovolenkou. Vy váš partner, dve deti a jeho rodičia. Pripomínam nie sme manželia.

salome123
23. máj 2022

@veronika19895 chodievame s mojou mamou na dovolenku pravidelne, dokonca sme boli aj 3x so svokrovcami. Zakaždým to bolo úplne v pohode. Skôr ma zaskočilo v tvojom prípade, že idete s tak malými deťmi, na to by som si ja netrúfla.

maciatkolulu
23. máj 2022

@jjanulienka štetka jedna, normálne si užívala dovolenku..... Ako si to sviňa mohla dovoliť, ved vám zase naopak mala asi behať za zadkom a starať sa o deti, aby ste sa vy mohli valat.... Chapem🤣🤣🤣🤣. Kokos, mňa desí predstava, čo mi ten môj syn dovlece. Ale vopred viem, že narobím hneď na úvod poriadky, ďakujem MK za tento kurz.... Ale je to hovadsky smutne nakoniec. Ale bavím sa na tom, že dievčence budete aj vy svokry a ako sa tu rado spomina "karma je zdarma" 🤣👍😇😉

maciatkolulu
23. máj 2022

@veronika19895 inak dievča moje, myslíš, že žijeme tvoj život, mame tvoje vzťahy so svokrou, ja môžem s mojou vychádzať super a mat skvelé dovolenky, alebo naopak. To je dosť logické, takže ma zaráža, vlastne pardon, nie🤣🤣🤣, čo vlastne chceš vedieť.

elizabet173
23. máj 2022

@galganka to je v poriadku, ja som zase písala svoj názor, dovolenku sme si chceli užiť s malým dieťaťom predovšetkým my ako rodina, keď už mal vyše desať, išli sme aj s našimi pár krát.

jaskolka
23. máj 2022

Nepochopila som to, ty sa bojíš, že sa nebudeš môcť venovať deťom, lebo tam budu oni? Akože prečo? Veď ja by som to brala ako plus, že si vezmú deti na dve tri hodiny a vy máte čas pre seba.
Ci myslíš, že 24 hodín budú chcieť byť s dvomi maličkými deťmi? To pochybujem, ver tomu, že viac ako pár hodín nikto nebude chcieť strážiť 3 mesačne bábätko a dupľom na noc.
Myslím, že zbytočne si robíš problém.

jaskolka
23. máj 2022

My sme boli na takej dovolenke, v podstate predĺžený welness víkend, svokra bola s malým, kým sme my šli do bazéna, kľudne sa najedli, ve ér tiež ho po strážila, a my sme mali čas sa prejsť, romantika, vínko.
Ja som bola celá šťastná, že nemusím mať stále oči na stopkách a neustále byt s malým. Ale tak ja som typ, ktorý nikdy nemal problém byť bez syna, ked ho strážil niekto iný.A malý tiež je taky, bude s hocikým (sestra, svokra, brat)
Ja by som bez problémov šla aj na dovolenku celú bez deti. (boli sme už tak na víkend, bolo super)

asia83
23. máj 2022

@veronika19895 Hneď ako som si prečítala nadpis som si pomyslela, že už to začína zle…

svetlonos
23. máj 2022

@veronika19895 Ahoj, no uz to ze pytas nazory inych, znsci o tvojich pochybnostiach. Ja by som isla bez svokrovcov. Moj svokor nspr prenajima apartmany, jedem nam rezervuje ked prideme. Vzdy sa dohodneme kedy pridu a travime spolu cas. Oni ale robia, tak nie sme nonstop spolu. Teda je to prijemny cas a nejak sa nestataju co mame ako robit. Zabavia sa vtedy s malym ale nestrazia 🙂

panelacikova
23. máj 2022

@veronika19895 ak sú deti vaše spoločné a vzťahy máte dobré, prečo nie? budete mať aspoň kúsok času pre seba. neurobte z toho však pravidlo 🙂

kikushaa
23. máj 2022

My vzdy jeden tyzden v lete travime so svokrou na chate, nehovorim ze je to za kazdych okolnosti uplne idealne, ale vramci moznosti ok. Je sama, ale sebestacna, vzdy ide svojim autom. Deti sa tesia jej spolocnosti, ona ich, chodime spolu na vylety. Vzdy si uzijeme spolu pekny cas v 5tici ❤️🙏

oli18
23. máj 2022

Pri takych malych detoch by som nikde neisla. Ak si sa uz rozhodla, svokra ti moze len byt napomocna.

simca06022011
23. máj 2022

@veronika19895 trosku neviem kde je problem, prave pri malych detoch je výborné ked ide niekto s vami. My ked sme boli 2t s malou 3r, s 3m by som ani nesla k moru, a vystriedali sa dokonca viaceri clenovia rodiny. Nie je to kvoli zabavaniu deti, ale aj rodic niekedy sa chce najest, okúpať a dovolenka popravde je orave pre nas, tvoje deti su take male ze im tie zazitky budu fuk, pojde hlavne o obsluhu ich potrieb mimo dom, cize trochu sťažene podmienky☺️... Ak mas mat oci 24/7 na dietati a behat hore dole, popravde more s takymi malymi detmi = vacsina dna na izbe. Lebo v horúčave na plazi to ani ten stan nevyrieši. Ale samozrejme je to na vas ako si zariadite co a ako ste zvyknuti fungovať.

zuzka1117
23. máj 2022

my sme boli takto minuly rok v chorvatsku a bolo fajn, ale ja mam dobre vztahy so svokrovcami 🙂

zuzka1117
23. máj 2022

@eeffka tak niektori stari rodicia chcu travit so svojimi vnucatami cas aj na dovolenke. co je na tom zle? my sme uz boli dvakrat s mojimi rodicmi pri mori a raz so svokrovcami a bolo to super. pomohli nam, my sme s muzom mohli ist vecer na prechadzku , mali sme aj cas sami na seba.

dankanka
23. máj 2022

@veronika19895 fuha..tak..s tak malymi detmi to nie je zrovna dovolenka..mozno by som bola rada ze mi ma kto ist pokocikovat, nakupit, postrazit nachvilku..inak je to skor na nervy..to radsej doma ostat :D ale to som ja..cize ano, nech idu, pomozu.

maciatkolulu
23. máj 2022

@jaskolka si zjavne úplne normálna žena.... Co chce byť aj manželka a chce mať priestor aj pre seba a zjavne máš dobrú svokru, ktorá to chápe. A pomôže. Gratulujem. Nezvyk vidieť ženskú, čo sa nejde zodrat kvôli dieťaťu do jeho minimálne 10 rokov.... Ale normálne mysli aj na seba a muža a svokru neberie ako zlo, či pomáha, či nie🤣

kitycat
23. máj 2022

@veronika19895 a vztahy su dobre? Vadia ti ci nie? Mate male deticky, ak chcete mat s muzom aj chvilu pre seba tak date deti starym rodicom a mozete ist do bazena, na prechadzu. Na obed, veceru sa vystriedate.. Neviem co chces vediet ozaj..

eviku777
23. máj 2022

@veronika19895 Zalezi ako spolu vychadzate , za mna bez problemov

veronika19895
autor
23. máj 2022

@eviku777 tak nechcem mať jeho mamu 24 hodiny 4 dni vkuse za chrbtom z pôvodného plánu dva apartmány už je len jeden my sa budeme 4 tlačiť v jednej izbe a nebudeme mať tam súkromie malým deťom budeme musieť variť. Tak už nebudem musieť variť pre Max ,3 ale už pre 4. To som povedal že nech ide partner s dcérou sám. Že na takú dovolenku teda voľno nechcem ísť. On s nimi nechce trávit dlhší čas ako k ním chodit na jednu noc. Bohimz sa že keď budem chcieť byť všetci na kúpalisku že malého zoberie na prechádzku do mesta. To ideme do Štúrova. Viem že to nebude dobrota sa tam budeme tlačiť a obchádzať.

veronika19895
autor
23. máj 2022

@vilma7 priateľ ich zavolal lebo ja som volala mojich ale tí povedali že nepôjdu a tak sa rozhodol že ich zavolá jeho mamina hneď súhlasila a to najprv si myslel že pôjde iba ona. Ako tie vzťahy vsi neutrálne ale nemám rada ak niekto je za chrbátom stále stačí mi keď sme u nich a teraz budeme vkuse spolu. Malého nebudem môcť kocikovat lebo ho bude chcieť stále ona kocikovat ako keď sme u nich.

dankabetka
23. máj 2022

Za nas mozem povedat, ze my chodime so svokrovcami na dovolenky casto, aj ked sme deti nemali a aj teraz, je to obrovske plus ak su dobre vztahy, (u nas su az neuveritelne dobre...mam svokru ako druhu mamu, naozaj velmi tolerantna a pohodova zenska 🙂) , teraz ked mame deti tak ich postrazia , prihliadnu a mame cas aj na seba s muzom... ked ideme sami bez nich tak sa realne len krutime pri detoch, neni to zle jasne...ale ked je nas viac ja viac vypnem. Na dovci nezvyknem varit, ak sa nejedna samozrejme a chatu, kde sa vari gulas, griluje a podobne. To by nebola pre mna dovolenka, bezne v restikach nejeme ale na dovolenke sa stravujeme len takto, a ano drobci mali aj 1 rok a jedli restikove jedlo... nejak som to neriesila ..najedli sa vzdy. Prajem nech Vam dovolenka dopadne podla predstav.

elizabet173
24. máj 2022

@veronika19895 ale prepáč, to mení situáciu. Nemáš rada, keď máš niekoho za chrbtom, ale svojich rodičov by si za ním už mohla mať? Ak si chceš dovolenku užiť iba ty, manžel a deti, tak ste nemali volať ani tvojich rodičov, ani jeho. Keď ste volali tvojich a odmietli, tak sa patrí zavolať aj mužových a ak kývnu, tak s nimi na tú dovolenku ísť. Nerozumiem, prečo by si ty nemohla kočíkovať, nemáš ústa, alebo čo? Hádam si dokážeš presadiť svoje, si matka a v kočíkovaní sa striedať. Keď nemáš s rodičmi muža najlepšie vzťahy, tak ste nemali volať nikoho s vami, mohlo ťa napadnúť, že keď nepôjdu vaši, muž zavolá jeho rodičov. A o rok si premyslieť, či chcete ísť sami alebo s niekým.

sense
24. máj 2022

Takže tvoja mama by ísť mohla a nevadili by ti ale keď sa on opýta mami a ta na rozdiel od tvojej súhlasí tak je problem

bielavila
24. máj 2022

Nie nesla by som ani s rodicmi ani svokrovcami, museli by vyt zo zlata jedine, lebo ak niesu, tak vam budu v kuse za ritou tym som si ista, a ty sa budes rozculovat nad vyhodenyni peniazmi za taku dovolenku, ked ju rovno neprereves

veronika19895
autor
27. máj 2022

@sense tak moji rodičia viac pomáhajú ked sme u nasich pripravia malej jedlo brz toho aby sme my niečo museli, prezlecu ked treba. Jeho rodičia konkrétne mamina iba preballi a da jest ked uz to je nachystané. Viem ze by boli viac napomocni. Ale možno sa aj oni naučia

sense
27. máj 2022

@veronika19895 ved aj pre baliť a nakŕmiť aj len už pripravené jedlo je pomoc. Oni na kŕmia a ty sa zatiaľ v kľude najes

A každý starý rodič pomáha koľko chce to ze tvoji robia viac neznamená ze oni môžu a druhy nemôžu lebo len pre balia a na kŕmia.
To ako keby ti oni potom keď sú deti staršie povedia staršieho vezmeme na výlet lebo sa naje sam a je tichý ale druhého nevezme mé lebo ten sa ešte sam. Najesť nevie... Ale je mi jasné že vlastná matka je vždy viac ako matka partnera

veronika19895
autor
27. máj 2022

@zmrzlinka2021 ved aj ja sa im čudujem ze s nami vôbec idú keby mali trochu chochmesu tak by to odmietli. A nie aby som bola ja kvôli nim v strese.

lenockaaaaaa
27. máj 2022

@veronika19895 ale veď nemusíte chodiť všade spolu, deti vám postrazia. Môžte dať prechádzku večer vo dvojici. Bože veď taká dovolenka rýchlo ubehne. Komentáre svokrovcov ignoruj.

jana_eyre_2
27. máj 2022

2x som bola na dovolenke so širšou rodinou, a tretí krát už nepôjdem.. nemyslim si žeby sme mali zlé vzťahy, ale byť tak dlho s niekým kto má dosť odlišné názory na život, vychovu, stále rozpráva a komentuje, no neviem si v takom prípade vôbec oddychnut a bolo to premna ako introverta dost narocne.. ak mám byť niekde dlhšie ako pár nocí, tak rada trávim čas najmä s mojím mužom a deťmi..

Takže ako sa tu už píše - záleží na tom, ako si rozumiete, akú dovolenku preferujes a ako sa viete zladiť na program..

veronika19895
autor
28. máj 2022

@lenockaaaaaa a je niektorá ktorej svokra diktuje co mate robiť alebo nemôžete? Vyháňa Vás z vonku dovnútra???