Oplatí sa priplatiť za dve izby na dovolenke?
Vyberám dovolenku pre nás troch a neviem, akú izbu rezervovať. Dieťa vstáva skoro, partner si chce na dovolenke pospať a v jednej izbe sa potom asi budeme navzájom budiť.
Oplatí sa podľa vás priplatiť za dve izby?
Neplatila by som dalsiu izbu preto,aby si chlap pospal. Ved vezmem dieta vonku,na ranajky,hrat sa...nenecham ho po izbe behať.
Zbytočne vyhodite peniaze. S malým deckom si aj tak nepospite, neoddýchnete a bude vás budiť krikom a búchaním aj cez zatvorené dvere. Jediné riešenie je prestriedať sa pri ranných službách a brať ho ráno po prebudení co najskôr von.
za mna nie.... vsak aj on je rodic..... a aj kebyze nato mate, vsak idete na dovolenku spolu. to tam ani nemusi byt.....
on si chce oddychnut a ty nemas narok si oddychnut a pospat?
akebo moznost pozrite rodinnu izbu alebo apartman. mohli by byt dve miestnosti. ale budete spolu.
Ja by som nie ale to preto ze sme rodina a rano na dovolenke vstavame vsetci spolu no vy ak ste zvyknuti ze jeden taha vsetko tak si zober samostatnu izbu rovno urodzeneho nechaj pospat.
Niekomu sa oplati, niekomu sa neoplati. Co je to za otazku? Ked muz spi, snazim sa ho nerusit. Ked spim ja, snazi sa ma nerusit. Mne to trochu pripada, ze sa vytratil prichodom deti u niektorych zien respekt voci partnerovi. Ak mam na druhu izbu priplatim, ak nemam, ten kto nespi vezme decko von- na ibrisku je este prijemne “chladno” a partner, partnerka dostane, hodku dve spanku k dobru
Existujú aj rodinné izby kde máš druhú izbu za dverami. Bežne takú izbu máme keďže moje deti majú rôzny vek a teda aj iné požiadavky na spánok.
Hej, ale len pod podmienkou, ze obden tam budem ja spat, aby som si tiez prispala. Tiez som na dovolenke a tiez si chcem odpocinut 🙂
Neuviedla si, aké veľké je dieťa. Ak je to drobec, ktorý môže ráno plakať, kričať, behať atď., tak by som brala asi dve izby, ak je to partner ochotný zaplatiť. Ak je dieťa väčšie a dá sa mu vysvetliť, že ráno má byť kľudné a tiché a je v jeho silách to rešpektovať, tak by som brala jednu. V tom prípade ráno vstaneš s dieťaťom a pôjdete spolu na raňajky, k moru, do detského kútika atď.
V každom prípade, dovolenku máš aj ty a predpokladám, že si chceš oddýchnuť tiež. Takže v rámci dňa by ti to mal partner vykompenzovať, nechať oddýchnuť teba a postarať sa o dieťa sám bez tvojej pomoci.
Kazdy si chce na dovolenke pospat, urcite aj ty. To hlavne treba muzovi vysvetlit a dohodnut sa s nim, ktore dni bude s dietatom vstavat on. Ci uz v spolocnej izbe alebo v osobitnej.
a kto by bol v tej dalsej izbe? chces sa s partnerom rozdelit? alebo nechat dieta samotne? u nas by to nepreslo... vstavali sme narovnako .. popripade ja som s dcerou isla na ranajky al sa prejst ... tiez sa stalo ak som bola i ja unavena,ze dcera proste hrala na tablete hry potichu kym sme nevstali.. vsetko zalezi aj ake stare je dieta a ako vychovane
Dvaja dospelí a jedno malé dieťa chcú platiť za celú izbu navyše? Dieťa zabav alebo choď von s ním a keď sa pánko zobudí pokračujete v dovolenke. Ďalší deň vstáva on.
@anonym_autor a ty si nechceš na dovolenke pospať ? Nebolo by lepšie aby ste sa prestriedali po dňoch a brali ho napr pohrať sa von ? Jedno ráno ty, jedno on
Urcite by som vzala apartman alebo nieco kde vieme byt oddelene nezavisle od dietata. Aj kvoli tomu aby ste vecer mohli mat sukromie a rozpravat sa ked dieta zaspi. Traja ludia v jednej izbe je podla mna trosku privela 😀
Ak na to máte, určite áno. Ak nie, tak si poradíte aj bez toho.
@thereisabear automaticky som myslela, že píšeš o rodinnej izbe. Dve izby by som neobjednávala, večer by som dieťa samo nenechala v inej izbe. Oveľa lepšie je spojený apartmán.
No a presne pre toto sme mi nešli na žiadnu dovolenku kým boli deti tak malé. Lebo taka dovolenka je o ničom. Išli sme až keď podrastli.
Partner si chce pospat...aha😏
@anonym_autor my sme dvaja na dovolenke , bez dieťaťa a berieme 2 izby 😀Áno oplatí.
Partner si chce pospat...aha😏
@anonym_68fefc a čo je na tom zvláštne?Treba brať ohľad na druhého.
@anonym_d6308e mna to tiez zarazilo....lebo zena si pospat nemusi, a nema pravo to ani chciet, len pan tvorstva, ze 🫣
@anonym_d6308e a aj on ba ňu.....by mal
Ja absolutne nechapem, na co tie nevyziadane rady 🙂 ja som ta co si chce pospat a moj muz je ranny tvor a radsej potom pojde sam do wellnessu, kazdy mame to co ma rad a ten druhy je zatial s dietatom, ved nikde nepise, ze cely den sa stara o dieta a chlap si oddychuje. A mozno cely rok vstava o 5:00 do prace, tak aspon na dovolenke ci chce pospat atd. nie kazdy chlap je lenivy odlud, co nepohne prstom. Typicky Modry Konik.
Autorka bud rodinnu izbu/apartman alebo ten co si pospat nechce, nech vezme dieta na ranajky, na ihrisko. My to robime tak 🙂. Ale ak vam bude komfortnejsie pokojne aj dve izby, pre mna zbytocne vyhodene peniaze, vieme sa zladit.
@anonym_d6308e mna to tiez zarazilo....lebo zena si pospat nemusi, a nema pravo to ani chciet, len pan tvorstva, ze 🫣
@anonym_c443dc a kde presne pise, ze si nemoze pospat a ze nema pravo to chciet? Pytala sa jednoduchu otazku ale rovno dostala hlbkovu analyzu partnera a vztahu 😵💫
Teda my sme mali 2 izby,ale v kazdej 2+2,2+2 cize cena ako za 2 dovolenky,ale pre toto by ma ani nenapadlo,to aj doma muzicek spinkava zvlast izbe???A dieta musi byt tichucko ako pena,len aby sa panko vyspal???
Dve samostatne izby nie, rodinnu izbu ano…
Hej, ale len pod podmienkou, ze obden tam budem ja spat, aby som si tiez prispala. Tiez som na dovolenke a tiez si chcem odpocinut 🙂
@anonym_b81c8b ale tato rovnost u takychto neexistuje,zial.
Nikdy nezabudnem ako sme si malu prehadzovali z ruky do ruky,do 2hod rano,a to muz vstaval o 4tej na rannu.Neodisiel odomna,aj ked som ho vyhanala povedal:bol som pritom,ked sme ju robili,budem aj pritomto.
Zial mnohe zeny sa stanu doslova sluzky a potom tu vyplakavaju ako padaju na hubu a muz nic nerobi.
Ja absolutne nechapem, na co tie nevyziadane rady 🙂 ja som ta co si chce pospat a moj muz je ranny tvor a radsej potom pojde sam do wellnessu, kazdy mame to co ma rad a ten druhy je zatial s dietatom, ved nikde nepise, ze cely den sa stara o dieta a chlap si oddychuje. A mozno cely rok vstava o 5:00 do prace, tak aspon na dovolenke ci chce pospat atd. nie kazdy chlap je lenivy odlud, co nepohne prstom. Typicky Modry Konik.
Autorka bud rodinnu izbu/apartman alebo ten co si pospat nechce, nech vezme dieta na ranajky, na ihrisko. My to robime tak 🙂. Ale ak vam bude komfortnejsie pokojne aj dve izby, pre mna zbytocne vyhodene peniaze, vieme sa zladit.
@anonym_0785f1 ved nech si pospi.
Vstane dieta vstanem ja a idem na kavu s dietatom. Nech sa muz vyspi kolko chce.
@anonym_autor ved cez den,ked budete polihovat pri mori,si partner pospi...
Pripadne,ak dieta vstava zavcasu,pojdete sa von prejst,niekde pohrat...
Urcite by som neplatila 2 izby-ved ste rodina
@anonym_0785f1 tiež nerozumiem. Veď každý nech si robí ako uzná za vhodné. Poznám páry ktoré si berú na dovolenke veľký apartmán a každý spí zvlášť aj takých ktorý sú natlaceny v malej izbe 4. No a čo,ich vec.

Ved sama si si odpovedala, ze jedna izba vam je nekomfortna. 🤷