Dovolenka so svokrovcami

angie2712
28. feb 2020

Ahojte, s priateľom sme spolu 5 rokov, z finančných a zdravotných dôvodov sme si zatial nemohli dovoliť spoločnú letnú dovolenku v zahraničí. Tento rok plánujeme konečne niekam ísť a tam prišiel problém. Priateľova mama, ktorá mimochodom celý svoj život nebola zástancom dovoleniek zrazu chce ísť s nami. Vraj nech si urobíme spoločnú dovolenku. Ja to nechcem pripustiť za žiadnych okolností. Neviem si proste to proste predstaviť, na dovolenku mám úplne iné naroky a bola by som rada, ak by sme s priateľom niekam vypadli aspoň na týžden a boli tam sami. Navyše svokra furt len vyvoláva hádky, viem si živo predstaviť ako by tá dovolenka skončila.. S priateľom sme sa pred časom dohodli,že ak pojdeme na dovolenku tak prvýkrát určite sami a myslela som, že tým sme túto tému ukončili. Ale on sa akokeby bojí mamičke oznámiť, že chceme ísť len my dvaja. Viem, že je to možno banálny problém ale môjmu rozčarovaniu z celkovej veci predchádzalo viacej ako dovolenka. X krát ked máme vlastný program tak ho priateľ zruší lebo treba ísť pre mamičku do práce. Nie to aby sme aspoň niekam išli cez víkend lebo ako sa dostane jeho otec do roboty? Tento rok sa chystáme do vlastného a ja mám z toho vážne obavy. Neviem, či sa zaväzovať uverom keď si priateľ, ktorý má mimochodom už 27 rokov nevie presadiť svoj názor pred mamičkou.

dskjhfdlkdjhl
28. feb 2020

@angie2712 Toto si musis vydiskutovat s partnerom. Jasne mu povedat, ze o taku dovolenku zaujem nemas a ak on chce ist s rodicmi, tak nech ide.

hettinka
28. feb 2020

@angie2712 spoločne dovolenky treba stopnúť hneď v zárodku, keď ti to nevyhovuje. Tiež by som s rodičmi (mojimi ani jeho) na dovolenku s frajerom nesla. A nabudúce im vôbec nehovorte o plánoch, deň pred odchodom oznamovacou vetou poviete a basta.

0kristina0
28. feb 2020

Dobre si premysli buducnost s takymto chlapom. Muz co nevie povedat svojej mame nie je na 💩. To budu iba vecne hadky, stoji ti to zato?

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
saluda
28. feb 2020

@angie2712 chápem tvoje rozčarovanie, to bol bol problém aj pre mna. Vyriešte to ešte predtým, ako sa spolu k niečomu zaviazete, či už úver, svadba, alebo deti. A na dovolenku, kam by sa mi chcel hocikto neželaný votrieť, by som proste nesla. Priatelova mama asi nerozumie významu slova "pozvanie".

saluda
28. feb 2020

@lenkakravcova úver chcú brať na byvanie

lenuliatko84
28. feb 2020

No mesla by som so svokrovcami jednoducho.vasa prva dovolenka bude iste divoká a budete chciet sexovat vsade a nie pit kavu so svokrou.a po druhe moja mila bez uveru vlastne byt mat nikdy nebudes.jedime ak mas nasetrene 70 000 na byt,co asi nemas kedze ste ani na dovolenke este neboli

0silvia0
28. feb 2020

@angie2712 ja zas nechapem tieto mamicky, ktore sa lepia na svojich synacikov a chcu im byt za zadkom a vnucuju im svoju spolocnost, hoci maju frajerky a tak isto nechapem dospeleho chlapa, co si toto necha....

lenkakravcova
28. feb 2020

@saluda Aha, vďaka. Moja raná slepota pri čítaní. 😀

jana_eyre_2
28. feb 2020

Úprimne by som to svokre povedala ja v prítomnosti priateľa.. ak by sa ma pri tom nezastal, tak by mi to naznačilo, že to tak bude celý budúci život a podľa toho sa zariadila..

Ja by som už na dovolenku vzivote takto nešla.. raz sme boli pri mori s jeho celou rodinou (ešte sme nemali deti).. nie že by som ich nemala rada, ale boli sme tam dva týždne, sú to úplne iné typy ľudí ako ja s mužom a prišla som viac vystavená ako oddýchnutá..

matullienka
28. feb 2020

Nešla by som na takú dovolenku nikdy, ak chce nech s ním ide sama a ja pôjdem radšej sama

jaskolka
28. feb 2020

Tak keď jednoducho ste sa dohodli, že na prvú dovolenku idete sami, tak to aj jednoducho povedať svokre. Niekedy nerozumiem, prečo až také zbytočne problémy si vytvárať, poviem jasne nie, a hotovo, nevysvetlujem. Druhá vec je finančná,to ma svokra toľko peňazí, že si sama zaplatí? Alebo brala to tak, že jej platíte vy? Na svoju prvú partnerskú dovolenku by, som ani s rodičmi, či partiou nešla, to akoby na svadobnú cestu sa chceli vtrepať iní ľudia 😃😃. Povedzte jej proste, nie, mami, na tu dovolenku ideme sami a viac sa k tomu nevyjadrovat.

darinkaninka
28. feb 2020

@angie2712 Ženy ti dobre radia. Tu nejde len o dovolenku...Ak povolis teraz, priprav sa na krásny život vo štvorici. Do vzťahu už rodičia nepatria. Môj syn s nami prestal chodiť na dovolenku už v 16, dcéra síce šla aj v 19, ale okrem rodinnej bola aj zvlášť s priateľom alebo kamoškami.

0silvia0
28. feb 2020

@darinkaninka naše deti (16 a 18 ročné) tiež už s nami na dovolenky nechodia a to sú omnoho mladší ako tento spomínaný mladý muž. Raz sa treba odstrihnúť od súkromia detí a netrepať sa s nimi na dovolenky, keď rodičov nikto nevolá. Ak by volali, bolo by to iné.

lujza123
28. feb 2020

Ja mam rada kompromisy takže by som na víkend vzala svokrovcov niekam na Slovensko... Do Tatier, do kúpeľov atď. Keď teda chcú dovolenkovať a byť chvíľu s vami.
Zase to nieje zle, my takto chodievame celorodinne na chatu na víkend, prečo nie raz za rok je to fajn.
A na dovolenku k moru by som šla s priateľom sama.

rumba01
28. feb 2020

@angie2712 no ocividne tvoj priatel je moc naviazany na svoju mamicku. jednoznacne mu povedz, ze na dovolenku s jeho mamou nepojdes. ani by som s nim nediskutovala viac. ked jej to on nechce povedat, tak jej to povedz ty ale vtedy, ked tam bude aj tvoj priatel.

gwendolyn
28. feb 2020

"X krát ked máme vlastný program tak ho priateľ zruší lebo treba ísť pre mamičku do práce. Nie to aby sme aspoň niekam išli cez víkend lebo ako sa dostane jeho otec do roboty? "

A o rok-dva tu máme tému "Muž nikdy nie je doma". Aby som program celého týždňa podriaďovala svokrovcom, lebo synačik im robí taxikára 🙄

xeonela
28. feb 2020

My sme boli so svokrovcami na dovolenke a nebola to katastrofa, ale jasne, ze to bolo uz po viacerych dovolenkach co sme boli sami. V tomto tvojom pripade jednoznacne by som si priatela vzala, aby sme sa porozpravali. Vysvetli mu, ze si chces oddychnut, chces si ho uzit, byt len s nim a ked ma on problem jej to povedat, tak by som jej to ja oznamila 😀

nairia
28. feb 2020

suhlasim s @0kristina0 ! pozor na taketo typy, casom aby to neskoncilo tak, ze vy budete fungovat pomaly ako surodenci a jeho rodicia vam budu organizovat zivot... ak im nevie povedat nie a ich stavia prioritne pred vase plany, nieco je zle... vydiskutovat alebo to ukoncit, bude ta to viac a viac srat a frustrovat... otazka - kde planujete kupit vlastne byvanie? (blizko k rodicom/ v akej vzdialenosti)

zuzuliatko18
28. feb 2020

My sme boli uz niekolkokrat na vylete tak, ze sme vzali rodicov mojich aj manzelovych, vybrali sme dake pekne mesto v zahranici a isli sme na predlzeny vikend. Organizacia bola na nas s manzelom, takze troska zaberak, ale vsetci na to radi spominaju. Isli by sme aj tento rok, ale v tom case, kedy chodievame, cakame nase prve babatko, takze dovolenky boli docasne pozastavene. Par krat sme boli aj len s jednymi alebo druhymi, im sa to rata, my to zvladneme tiez fajn. Ale dohodli sme sa tak obidvaja a kazdorocne si doprajeme dovolenku vo dvojici podla nasich predstav.

jana_eyre_2
28. feb 2020

@zuzuliatko18 ale podľa mňa je aj rozdiel, ak idú dvaja rodičia a pár mladých, alebo len mama a pár mladých.. keď pôjdu v trojici, vzdy sa budú cítiť zaviazaní robiť svokre program a to.bude dovolenka o čom..

vyhuelka
28. feb 2020

Fuuuha, toto nie je len o dovolenke mam pocit... život s takýmto "mamickovskym" typom nebude moc dobrý 😬

leskovael
28. feb 2020

Nie nieje to banalny problém. Treba trvať natom aby jej to povedal a tu dovolenku vo dvojici si proste vydup. Inak ja by som s takým chlapom asi veľmi ťažko planovala budúcnosť ked ma problém normálne povedať matke že chcete ísť na prvu dovolenku sami... Toto bude problém aj dobuducna a pri hádkach bude stáť pri kom? Na mamičkinej strane aj keď by mal na tvojej? Pre toto trpí veľa manželstiev ktoré končia aj rozvodom... Ona ak je normálna to ma chápať, ked sa jej to povie a urazí sa tak to ber ako problem do budúcna. A možno budete prekvapení a zoberie to úplne normálne...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikyball
28. feb 2020

@angie2712 mala by si vymyslieť ako z toho nenápadne vykľučkovať. Zarezervuj dovolenku sama a keď partner niečo povie tak sa správ hlúpa že veď ste sa dohodli že idete sami dvaja a povedz že ta rezervácia sa nedá zrušiť. A hľadala by som dovcu kde sú voľne posledné miesta 🙂

pataja
28. feb 2020

V prvom rade, urcite by som teraz nad dovolenkou neuvazovala, a vyckala ako sa bude vyvijat situacia s koronavirusom!!!! Lastminute budu urcite, tak mas cas sa rozhodnut hoc aj den pred nastupom. Dovtedy by som dovolenku neriesila aj svokre by som dala najavo, ze nie ste rozhodnuti co a ako. Ked k tomu pride a budes chciet cestovat dohodni sa s manzelom, ze rychlo ste cosi museli kupit, lebo do vas cestovka tlacila, ze len posledne dve miesta boli a hotovooo. Musi si zvyknut, ze ste samostatni, no niekedy niektorym svokrovcom trva kym si na to zvyknu.

eeffka
28. feb 2020

Mile damy, neda sa ist na dovolenku so SVOKROVCAMI ak mate iba FRAJERA, a tam by som asi skoncila 😎
a v praxi: nie pani XY, chceme ist na dovolenku len my dvaja. ked si nestanovis hranicu neskor uz bude neskoro, a popravde ak by za cias frajerovania sa s nami trepala muzova mama a on by cusal, by som ho poslala s mamickou, cauce mrauce

dkethe
28. feb 2020

Nie je to banalny problem, ale mega problem. Uz len to ze to musis riesit ta bude obtazovat do knca jej dni, prichodom deti sa vsetko 1000 nasobne zhorsi. Chlap co sa boji mamy je z tej skupiny 'alkoholik, gambler, tyran...'

lucyminarik
28. feb 2020

Partner sa bojí mamičke povedať nie aj v iných veciach? Ja by som na dovolenku so svokrou teda nešla, priateľ nech to mamičke oznámi ako hotovú vec alebo nech idú len oni a Ty si urob výlet s kamarátkami.
Chlap čo sa bojí matky je ale katastrofa.