Dovolenka u "milovanej" svokry
Máme dve deti 1r a 3r. Manžel tlačí na to, aby sme išli na dovolenku k svokre - postará sa o deti, navarí, je tam príroda, ušetríme za ubytko (áno viem nezarábam, všetko ťahá sám). Všetko logické argumenty až na to, že so svokrou sa vôbec nemusím. Už teraz mi je zle z toho ako ma bude dirigovať, poučovať, deťom pchať sladkosti.. atd.. Bude nás 5 v 2i byte. Manžel si oddýchne lebo pôjde po kamarátoch, ale ja budem nútená byť s ňou v byte. Alebo presnejšie z neho utekať, pri každej príležitosti. Obkvačkaná deťmi samozrejme, lebo svokra ich von nezoberie ani za svet. Išli by ste na takúto "dovču"?
bola by to dovolenka, ale len pre tvojho manžela..nie je tak trochu sebecký? veď on určite vie o tom, že sa nemáte v láske, tak by ťa nemal nútiť tráviť s ňou nejaký dlhší čas osamote, zatiaľčo si on bude behať za kamarátmi...
@adawada - tak ja na dovolenku k svokre chodim casto.Posledne sme boli na tyzden pred mesiacom a koncom tyzdna zasa ideme. Byvaju v malom dome. ALE! Ja mam svoju svokru rada, je mi s nou dobre, vie sa s detmi pohrat, povymysla kadeco - aktivity. Deti ju maju tiez radi, ja s nou rada pokecam. S nou by podla mna vedel vychadzat skoro kazdy, ona je fajn. Tiez by som rada bola raz takou svokrou. 🙂 Jediny prob je ten, ze byva daleko. najstaršieho syna k nej davame na týždeň v lete samého,odkedy mal 3 roky. Aj teraz ešte pôjde.
No chapem,že nie každý má také šťastie. Napr. segra. Ona to rieši tak, že ide na jednu noc s oboma detmi. Inak posiela muza sameho so starsim /3rocnym dietatom/.
@adawada v mladšom naivnom veku asi áno, no so súčasným rozumom a skúsenosťami ani náhodou. Ak máš vždy len negatívne skúsenosti a proste sa nevieš prispôsobiť , ja by som to nerobila ... Manžel by ťa mal chápať a tolerovať teda viac . Jemu nevadí ,ž e sa trápiš????? Mne by to teda vadilo, že sa môj partner trápi a necíti dobre .... Išla by som za podmienky jedine ešte ak by sme mali ubytovanie niekde na neutrálnej pôde, to by si mohla vydržať ešte teda ...
Ahoj, ja by som nesla. A tiez sa trasiem kedy mi to manzel zase navrhne, uspesne odolavam uz rok 🙂 tiez byvaju v byte a desim sa toho, ze by som tam musela byt s nou...to nas tam manzel chcel naposledy iba zaviezt!!! Ale ubranila som sa 🙂
@adawada ani som necitala prispevky. Tebe kto kaze sediet doma so svokrou non stop? To v jej meste nemozeste s muzom a detmi zajst na zmrzlinu, nejaky vylet, vecer vy obaja ist k jeho kamaratom alebo posediet na veceru a deti nechat jej? Toto si sama robis, ze chces sedet pri detoch 24hod. pritom pises aka si unavena a nie si schopna vziat auto a bez deti ist nakupovat? do kadernika alebo nechty? A co ze napcha do nich sladkosti 2 dni? vykakaju to nie???? ci myslis ze dostanu cukrovku? LOL
tiez sa priklanam k nazoru, nech ide manzel sam s detmi. Chapem, ze chce, aby jeho mama bola s vnucatami, ale 5 ludi v malom byte, to moze sposobit vztahovu katastrofu. A myslim, ze aj svokra by bola po par dnoch z toho na prasky, ved to je narusenie sukromia aj pre nu, starost o tolkych ludi.
@adawada pre pana jana a na co sa pytas?ja by som teda nesla ani keby to bolo uplne zadarmo na takuto dovcu nemozte dat deti jej a vy dvaja by ste si sli na nejaku lacnu dovcu tu na slovensku?prave to davali v radiu ze velmi vela ludi dovolenkuje tento rok na SR aj nasinci aj cudzinci...najdi si dovcu na zlavomate, zlavadna.sk a podobne...neviem aky mate rozpocet ale urco tam nieco vyberiete aspon na par dni kludne aj do nejakeho privatu kde si budete varit sami...to vychadza najlacnejsie aspon ja si myslim ze by si si mala dovolenku uzit aj ty nie len tvoj manzel...prehlasuj ho najdi nieco vyhodne na nete a vyblafni to nan ho 😉
@adawada u mna je dovolenka zmena prostredia, oddych a MIMO rodinu... Ci uz u nasich alebo u mm rodicov - to nie je a ani nikdy nebude dovolenka... To je navsteva rodiny, z coho vyplyvaju aj iste povinnosti a kde urcite nebudem s vylozenymi nohami pokojne pozerat vychod /zapad slnka.. Na Navstevu k svokre by som sla, ale muzovi riadne vysvetlila rozdiel medzi dovolenkou a rodinou navstevou... (a nech sa teda posnazi nieco na tu dovcu vymysliet - ked peniaze nie su, stanovat ci chatovat sa da ist kdekolvek na rodnej hrude..)
Ja mam svoju svokru rada, ale takéto niečo by som za dovolenku pokladala len v prípade, zeby žila niekde v alpach alebo v európskej metropole 😅 nech berie deti a ide na víkend, to si určite oddychnes viac..
Svokra žije kde, v Parizi alebo Rime?
preboha rozhodne nie a uz vobec nie do 2 izboveho bytu
😄😂😂 ze to tak toho tvojho muza napadlo ze dovolenka 😂 toto ma teda pobavilo 😄😄 ani za svet by som tam nesla 😄 a je sice pravda, ze sladkosti vykakaju, ale sa na ne aj velmi rychlo naucia a potom ti budu doma vkuse kvilit a nonstop budu chciet sladke. Ja si toto ani nechcem predstavovat takuto dovolenku, lebo by ma to matalo po nociach 😄 idem ku svokre, ale max cez den a aj to pridem zrela na prasky. Aby sa mi niekto montoval do vychovy a robil veci, ktore mi vyslovene prekazaju a ani nie su pre máeho dobre...a co by si tam akoze aj tak robila,? Muz by odbehol tam tam tam ako pises a ty by si sa sama flakala po meste no to je fakt super 😄 to mozes robit aj tu s ludmi ktorych poznas 😄 a uz len pre zaujimavost, kde prosim ta ta svokra byva? To bude zrejme nejaky dvoj izbovy luxusny byt, s obrovskou rozlohou, volakde na floride ci,? Prepac, ze sa na tom bavim, ale uz som sa dlho tak dobre nenasmiala 😂
Tvoj muz na com fici😂😂😂pokial tvoja svokra nebyva v tokiu/NYC/parizi/oslo/san petersburgo/merlbourne/sydney/ wellington a pripadne sa nejedna o plazovy apartman, tak by som sa neska vopchat na tyzden do 2i bytu na dovolenku - ak chce ist na taku dovolenku muz nech si ide este by som im aj kufre zbalila a z okna bielym obrusom zamavala - ani nie vreckovkou
NIE, bože!!! ako mne moja svokra nevadí, chodíme k nej na dovolenku ale na chalupu a nie do 2izbového bytu. To radšej na 2 dni niekam cez zlavový portál alebo jednodňové vílety. Ako viem si predstaviť, že pre manžela to môže byť dobrá dovolenka, no pre mňa by to bolo za trest v tvojom prípade.
@adawada tak divné je už, že sa vôbec pýtaš, ak tak chce strašne vidieť vnúčatá, nech sa páči, dones jej ich a vy dvaja šup na pár dni niekam na oddych 🙂 ale ak býva v atraktívnej lokalite, kde je kopec aktivít, tak možno by zase nebolo odveci zvážiť, ale za jasných podmienok - aktivity každý deň mimo bytu, výlety, akcie, poprípade nechať večer deti svokre a vy dvaja niekam za zábavou, prečo by si nemohla ísť von s manželom a jeho kamarátmi? to že si matka neznamená, že teraz budeš deckám za zadkom 24/7
@adawada nečítala som všetky komentáre, ale k tvojmu úvodnému. Do tohto by som nešla. Sadla by som si nad to s chlapom a prebrala to. Nemôže Ťa do tohto nútiť. Ak chce ísť nech ide. Nech si oddýchne ale ja by som nešla. Pokiaľ raz niekoho nemusím, tak k nemu nepôjdem na -dovolenku-
😨strucne nieeee.Ani keby bolo all inclusive
ani za svet, dovolenka je na oddych, keby som bola dlhsie ako par hodin u svokry,tak mi akurat minimalne zosediveju vsetky vlasy
Baby viem ze ma tu ukamenujete, ale u mna su bezne 5ti ludia v dvojizbovom byte, dokonca mam poradovnik na takuto dovolenku :D Aj ked je pravda, ze vacsinou su 4. Minuly tyzden bola u mna na dovolenke buduca svokra so svokrom, prebehlo to uplne fajn, ale ja mam svoju svokru velmi rada, je to uzasna zena, sice mi jemne preorganizovala kuchynu a kupila milion veci, ktore nepotrebujem, ale zvykla som si. Predminuly tyzden boli u nas na vikend nasi, tento vikend idu ku nam svagrove deti dvojicky na predlzeny vikend a ten dalsi pride kamoska s dietatom a manzelom. Ja sa na taketo navstevy tesim, v byte iba prespavame a mame vzdy spolocny program, tury, vylety, v byte sme minimalne, ide vacsinou iba o prespatie.
@adawada Problem nie je byt, ale svokra, s ktorou nevychadzas. Ak ju nemas rada, najlepsie bude, ked posles manzela so starsim dietatom a ty si doma s mladsim oddychnes. Aspon tak by som to spravila ja.
@lili2015 lenze je rozdiel ked vychadzas so svokrou, buducou svokrou fajn a ked ju nemozes vystat 🙂
Naše dovolenky keď sme boli malí - stan k jazeru a paráda 🙂 len na to sú ešte deti malé. Radšej jeden rok posetrime a ideme každý druhý na normálnu dovcu. Tamto čo popisujes určité nieeeeee.
když vás tady tak všechny čtu,jak vám je skoro zle z matek vašich partnerů a manželů, tak se úplně bojím, až se moji synové zblázní a budou se chtít ženit a vy nic nezmůžete proti výběru partnerů vašich dětí a moderním názorům vašich nevěst........... ....velice by mě zajímalo, jaká je tedy podle vás,skvělých moudrých a super "nevěst" ideální tchýně, aby jste se při její zmíňce nemusely tady tak otřepávat......zapomínáte, že vám ty vaše milé roztomilé dětičky časem vyrostou a z vás se najednou stanou stejně nenáviděné tchýně, jako jsou ty vaše, dle hesla,"odříkaného chleba největší kus"......a ještě jedno rčení mě napadá : "co jste vy, byli jsme i my. co jsme my, bude i vy!!!!!! "
@anickabasnicka je uplne normalne a prirodzene, ze cloveku vadi, ked sa mi niekzo vyslovene miesa do vychovy a este aj robi naprieky, takze ak mam byt za toto odsudzovana, nech sa paci. Jedna vec je niekomu poradit, ina snazit sa riadit zivot

Ani nááhodou nech si ide sám....to nie je dovolenka ale týranie :D ja u svojej svokry nevydržím ani hodinu.... :D