icon

Dovolili by ste dcére cestovať a míňať?

14. máj 2024

Má 22, študuje a pritom pracuje. Býva ešte doma ale má priateľa, priateľ tiež študuje a býva s rodičmi.
Ide o to, že dcéra má malý plat, no aj ten malý plat odcestuje. Ak majú voľno bežne chodia na jednodňové výlety a tento rok už 2.krat idú niekam na týždeň, a to majú ešte na tento rok 2 dovolenky naplánované.
Veľa doma nie je, buď je v práci, v škole alebo u priateľa (niekde na výlete, dovolenke). Prispieva nám do domácnosti 150eur, veci si platí sama (mobil, internet, oblečenie, kozmetika). Max ak je doma tak si dá obed a osprchuje sa. V izbe má poriadok veď ledva je doma a keď je tak poutiera prach, dá prať, poumyva dlážku atď o to nejde. Len ak zarába tak málo a všetko minie (vyžitie + výlety), z čoho sa odsťahuje? Kde zoberie peniaze na vlastné bývanie alebo podnájom (kaucie, depozit..)?
Dovolili by ste jej toľko cestovať? Veď nech si peniaze odkladá lebo sa nebude vedieť osamostatniť.

autor
14. máj 2024

@yanni tak si prečítaj čo som napísala

nyusika
14. máj 2024

ja pevne dufam, ze toto je len fake prispevok !
v opacnom pripade mi je za autorku trapne, lebo taka hnusna matka, to sa len tak lahko nevidi,

autor
14. máj 2024

Lenže ona sa len tvári ako študentka. Namiesto toho aby nevymyslala, že v piatok a soboty nechce chodiť do roboty . Dostala by viac peniazi a vedela odkladať

marcellka32
14. máj 2024

Sa mi snáď sníva...ty závidíš svojej dcére!
Ako 22 ročná sa už vie obracať v živote, cestuje, študuje....
Od januára sme boli už na 3 dovolenkach, zakaždým deti len podporím v cestovaní po svete..

yanni
14. máj 2024

teraz som precitala. Takze este sikovnejsia ako v tvojom uvodnom prispevku. Co od nej este viac chces? Snazi sa pracovat a skolu dorobit. Ale mne sa zda, ze ty by si sa jej chcela zbavit a ju vyhodit z domu. mat takuto matku, tak by som odisla sama a dobrovolne.

nyusika
14. máj 2024

po poslednrej odpovedi som si ista, ze je to len vymysleny prispevok.

ja nechapem, kolko psychicky chorych ludi behsa po svete a zaklada taketo vymyslene temy. a co z toho maju, uboziaci...

yanni
14. máj 2024

akoze tvari. A do akej skoly teda chodi cez tie vikendy?

silvia2013
14. máj 2024

Moja robila to isté a plne som ju v tom podporovala,ale žiadne peniaze na bývanie a stravu som od nej nebrala. Už rok nebýva s nami, o pár dní končí VŠ , pracuje od 16tich. Nechaj ju užívať si mladosť, bud rada, že je zdravá a nechodí po baroch a nefláka sa.

jana_eyre_2
14. máj 2024

Len to zhrniem.. Dospelá dcéra zarába, stará sa o seba, platí do domácnosti, študuje, učí sa s mladšou sestrou, upratuje a snaží sa aj oddychnut si cestovaním a napriek tomu je to zle.. Dúfam že moje deti budú rovnako samostatne ako táto mladá slečna a budem na nich hrdá... Peniaze/byvanie sa predsa nabaľuje vekom a skúsenosťami, nie že človek sedí doma na zadku a skreckuje..

nyusika
14. máj 2024

@jana_eyre_2 tak kebyze sa viacej snazi, mohla by robit aj cez vikendy, nie ?

crazy_cat_lady
14. máj 2024

to, ze si nenasla pracu vo svojom odbore predsa nie je nic neobvykle. a akoze sa tvari, ze studuje? ved pises, ze piatky/vikendy chodi do skoly..

dajda_01
14. máj 2024

Nikdy sa nebude mať tak dobre ako keď býva u rodičov a popritom cestuje 🤩 najkrajšie obdobie ... s priateľom sve veľa cestovali, veľmi veľa, každú voľnú chvíľu niekde, bolo to skvelé, akurát nás vtedy stopla korona q zavreté hranice :( plánov sme mali ešte viac. Prešlo 5 rokov a mam vlastný 3izbak :D takže kľud..nech len cestuje...a keby aj nuž ma 22 mama jej už nemá do toho čo kecat....ďalšia vec nikdy to nebude už jednoduchšie ako študentka...z materskej +hypo+dve deti to ide ťažšie

asined88
14. máj 2024

Sama píšete, že doma pomaly nie je, ale 150 eur ktoré vám dáva, je vám dobrých, že? Respektíve asi vám to príde málo, veď nech nechodí do školy a robí aj víkendy od vidím, do nevidím a môže vám prospievať viac, tak?
Mimochodom, kde pracujete vy ???

jana_eyre_2
14. máj 2024

@nyusika hej aj 24rky by mohla makať, študovať 7dni v týždni 365 dni v roku.. 😵 a keď bude mať 40 tak bude najbohatší mŕtvy človek na planéte..

viestta
14. máj 2024

Na svoj zivot, ktory sa sama rozhodla zit, si zarobi, na byvanie prispieva, ma 22 rokov. Tym je povedane vsetko. Ty jej mozes tam maximalne poradit, ale v ziadnom pripade jej uz nemas co dovolovat.
Tvoja dcera je na rozdiel od mnohych jej rovesnikov, ktori ziju v mamahoteli sebestacna, nevyjeda vas, pracuje na tom aby mala lepsiu moznost zarobit. Ja teda vobec nechapem co ti vadi.

milanemila
14. máj 2024

No tak jej mozes odkladat tych 150e co vam dava 🤷🏼‍♀️ podla toho co pises je to jedna vzorna mlada baba a ja by som bola rada, ze trosku spozna svet a kym dostuduje urcite by som ju podporila aj financne. Neviem aku mas predstavu, ze ci si z brigady popri studiu ma vsetko platit, prispievat vam a este nasetrit na byt 🙈 ved ked dostuduje a nastupi na TPP, tak prijem bude mat vyssi.

summer23456
14. máj 2024

Kazda z nas by chcela mat taku sikovnu,zodpovednu a samostatnu dceru! Akoze nechapem,aky mas problem. Ci by mohla viac makat,nikde nechodit a mohla by ti tym pádom davat asi 400€,nie? O to ti ide ci o co?.

gabriela_obzerova
14. máj 2024

neboj sa, s takouto protivou nebude zit naveky a odstahuje sa mozno skor ako si myslis… A ak jej toto stale omielas, nemyslis, ze sa snazi nebyt doma len preto, aby toto nemusela pocuvat? Je mlada, nech cestuje..

klip0
14. máj 2024

Študuje a chces aby ti prispievala a aj prispieva. Vieš že máš voči nej vyživovaciu povinnosť ty že ? Dúfam že jej tie peniaze aspoň odkladas. Nechaj ju osamostatniť sa keď chce bude, prispievať si povinná aj tak.
Verím ale že toto je vtip.
Keby náhodou nie, tak opakujem: MAS ZO ZAKONA VYZIVOVACIU POVINNOSŤ. Ty voči nej, nie že ona ti má prispievať, fakt dúfam že si neminula ani cent z toho čo ti dáva

beata_k
14. máj 2024

Hmm, ty si matka na pohladanie. Nechaj ju zit. Uz teraz lutujem tvojho zata 😄

maca1984
14. máj 2024

Preboha, neblázni !!! Je snazivá až až. Keď bude mať na krku hypo/úver, prácu, deti , už pôjde možno tak prstom na mape niekam.
Už len za to, ako sa snaží jej dopraj.

klip0
14. máj 2024

Čítam tvoje komentáre a žasnem... Akože aby nevymýšľala že nechce chodiť piatok sobota do roboty ? Akože nemá chodiť do školy ?

viestta
14. máj 2024

@beata_k ja uz teraz vidim tie temy, ktore raz bude na MK jej dcera zakladat. A mozno sa autorka prida k tej, co tu na 20 stranach nadavala na vlastnu dceru, ktora nekojila "jej" vnuca. Niektore matky nikdy nepochopia, ze pride den, ked maju dat svojmu dietatu pusu na celo a maju ho nechat zit podla jeho predstav. Tato tu, miesto toho aby sa tesila aku ma sikovnu a pracovitu dceru ju este stale chce dirigovat.

zanny93
14. máj 2024

Ty niesi normalna...ty si mama? Ty rozhidne nechces pre dceru to naj..a preco by mala vobec prispievat kym studuje? A je jedno ako ma prednasky..proste ty ako rodic si povinna ju vyzivovat kym nedostuduje a nieto jej este nauctovat ze byva doma..fuuuj je mi z teba zle. Brat od vlastnej dcery peniaze a este pindat, ze hospodari tak aby aj cestovala. Hanba ti.

7miriam77
14. máj 2024

Ako píšu vyššie, od tak šikovnej dcéry,ktorá sa snaží,pracuje, študuje...by som nevzala ani cent. Navrhla by som jej zriadiť si účet a tých 150 e tam posielať. Inak aj tak sa mi to zdá teda dosť 150, keďže tam býva málokedy. 🤭🤔

beata_k
14. máj 2024

@viestta Veru, sranda bokom. Ta bude otrasna svokra a este horsia babka. Vsetko, co dcera s babatkom urobi nebude dost dobre.

simsalabim
14. máj 2024

Moji starsi obaja takto funguju. Studuju, popri tom pracuju a vela a daleko cestuju. Tie zazitky im stoja za to. Kym studuju, nenechavam ich nijako nam prispievat. Podielaju sa na domacich pracach. Ak budu chciet doma ostat po dostudovani, potom budu prispievat.

mima1608
14. máj 2024

Takže študuje externe, podľa toho čo si popísala, aj moja sestra tak študuje. A tiež popritom pracuje v úplne inom odbore, kým neukončí štúdium po ktorom získa titul Mgr... Namiesto toho, aby si bola hrdá, že dcéra takto zvláda štúdium a prácu, tak sa chodíš na ňu sťažovať na fóra. Čo si ty za mater? 🤦

zafir01
14. máj 2024

Nie nedovolila . Lebo v tom veku nemám žiadny nárok jej dovoľovať . Je zodpovedná sama za seba ... Ja by som ju ešte podporila ,a veľmi túžila ,aby jedna z tých dovoleniek ,či tripov, bola taká ,kde pôjdem s ňou a zažijem niečo nové .

mimi3008
14. máj 2024

Zarazilo ma, ze je studentka a vam prispieva na domacnost???