Dovolili by ste dcére cestovať a míňať?
Má 22, študuje a pritom pracuje. Býva ešte doma ale má priateľa, priateľ tiež študuje a býva s rodičmi.
Ide o to, že dcéra má malý plat, no aj ten malý plat odcestuje. Ak majú voľno bežne chodia na jednodňové výlety a tento rok už 2.krat idú niekam na týždeň, a to majú ešte na tento rok 2 dovolenky naplánované.
Veľa doma nie je, buď je v práci, v škole alebo u priateľa (niekde na výlete, dovolenke). Prispieva nám do domácnosti 150eur, veci si platí sama (mobil, internet, oblečenie, kozmetika). Max ak je doma tak si dá obed a osprchuje sa. V izbe má poriadok veď ledva je doma a keď je tak poutiera prach, dá prať, poumyva dlážku atď o to nejde. Len ak zarába tak málo a všetko minie (vyžitie + výlety), z čoho sa odsťahuje? Kde zoberie peniaze na vlastné bývanie alebo podnájom (kaucie, depozit..)?
Dovolili by ste jej toľko cestovať? Veď nech si peniaze odkladá lebo sa nebude vedieť osamostatniť.
Dcera ma 22 tam si zacala a tam aj skonci.Dufam ze toto co si tu napisala si tvoja dcera nikdy neprecita.
Ja byt tvojou dcerou, tak uz ma doma davno niet.
Mne príde zvláštne že od nej berieš 150€ mesačne a zároveň ti je ľúto že nemá peniaze 😂😂 tak ich od nej neber alebo jej tých 150€ odlož a keď sa vydá jej ich daj naspäť …… môžeš byt vďačná za takú super dcéru a nechaj ku žiť si svoj vlastný život ako ona chce .
Celkom nechapem ako chces 22 rocnu zenu obmedzovat a nieco jej dovolovat. Co ju akoze zamknes do izby na zamok? Chapem ze tebe sa vela veci nepaci, ale hold smola. Mozes byt rada ze je taka snaziva a stiha skolu, pracu, frajera a este aj cestovat. Alebo si myslis ze ked jej zacnes vycitat ze podla teba si ma viac setrit, tak to bude lepsie? Maximalne ju tak naseries, ona sa odstahuje od vas a budes este celkom rada ked s tebou bude nieco zo svojho zivota zdielat. Potom tu pribudne dalsia tema, ze dcera s tebou nic nechce zdielat, nie ste v kontakte atd. No hadaj preco
Ja by som od takej matky utekala kade ľahšie a ani by som sa nepýtala. Ty kokso baba pracuje, študuje, stará sa o sebe, vám prispieva 150 EUR /vlastne na nič/ doma pomáha, vstáva ráno o 3,4 a tebe sa nepáči.
Treba ťa dobre prefackať aby si sa prebrala, ty kokso jak som sa nasrala.
A tých 150 eur čo ti dáva, si od nej už viac neber a nechaj ju žiť.
Chúďa šikovné mladé žieňa, ja by som bola na ňu tak hrdá a pyšná!
Teraz čítam tvoje komentáre, takže zhrnutie, tvoja dcéra pracuje od 4 rána, cez víkendy chodí do školy, doma porobí, má jedného priateľa a ešte ti dáva 150 eur a k tomu cestuje?
Kua, ja si ju adoptujem, veď to je ideálne dieťa.
Ahoj
Tych 150e co vam dava by som jej odkladala
ved ale studuje externe nie? ked chodi cez vikendy. Tym uz akoze nieje studentka? Toto netoleruju veru vsade a preto je ok ked si nasla hocico len na to obdobie aby mohla takto studovat a zarovej aj robit. Ty to pises tak akoby vobec nestudovala ale len sa tak tvarila ze studuje :p
ako tak citam tvoje odpovede mam jednu radu: vyhladaj odbornu pomoc, fakt ju potrebujes lebo nie je ok ak zavidis svojej dcere lepsi zivot
Vikendy v skole, cele dni v praci, ako 22r ma 20dni dovolenky to minie raz-dva. To sa toho nacestuje 😁 ... neboj najneskor o mesiac ti bude sediet doma pri sukni.
ked ja som studovala externe a zaroven pracovala tak mi mama presne ten prispevok na domacnost odkladala a potom mi to vsetko dala ked som sa chcela osamostatnit :p
si jedna zavisliva narcisticka mrcha mater
tvojej dcere radim aby sa od teba odstahovala a prerusila s tebou akykolvek kontakt
Tak teraz som si prečítala všetky tvoje odpovede a ty si normálne chorá .
Sa čudujem tvojej dcére , že je ešte doma . Sa trošku uvedom . Za 150€ a keď aj jej partner dá 150 € si v pohode nájdu spoločnú izbu na zdieľanom byte a môže ťa okašlať .
Dcéra je šikovná, snaží sa, a ty od dnes ešte pýtaš peniaze a na druhej strane sa ti nepáči, že čo jej ostane minie na cestovanie a nebude mať na osamostatnenie😀😀😀😀
Máš šikovné dieťa, šetrí jej peniaze, tie čo ti dáva samozrejme aj pridaj svoje, zaslúži si finančnú pomoc od teba.
Ak si skutocna,tak si sialena.
Bože ty si matka roka… dcéra sa snaží zlepšiť si kvalifikáciu štúdiom a ty zabiješ, že ona sa hra na študentku aby nemusela chodiť do práce. Toto napíše jedna matka? Ty jej závidíš, že cestuje a snaží niečo dosiahnuť? Aby nemusela celý zivot robiť vo fabrike? Ty si buď fake, alebo totálne pomýlená zatrpknutá ženská, ktorá si nemala robiť deti. Keby je moja dcéra taká ako tvoja, bola by som na ňu pyšná a popri štúdiu by nie ze ona mne platila, ale ja jej aby sa mohla plnohodnotne venovať škole a to čo by si zarobila, by mala na cestovanie. Jasne že si neodloží, nie je to jej priorita. Jej priorita je doštudovať a spoznať svet. Keď doštuduje, tak si nájde lepšiu prácu a aj odloží, ale pravdepodobne bude chcieť kúpiť nehnuteľnosť, zakladať rodinu… už nebude toľko priestoru na cestovanie. Úprimne sa ja vážne čudujem, že ti zo seba nie je na grcanie. Máš šikovnú cieľavedomú dcéru, ktora napriek tomu v akom prostredí vyrastala dokázala, že to ide aj inak. Predpokladám, že tých 150€ jej asi neodkladáš, to by sa od ženy tvojho formátu asi ťažko očakávalo.
A teda aby som sa vrátila k tvojej otázke. Čo jej ty chceš dovoľovať? Ma 22, ty jej môžeš akurát tak kamarátsky poradiť, nie jej zakazovať a prikazovať. Našťastie dievča má evidentne dosť rozumu na to aby ťa nepočúvala. A ty naozaj nič nemôžeš dovoliť ani prikázať. A ak máš túto mentalitu, že si myslíš, že môžeš, si ešte viac úbohá ako som si myslela
má 22 rokov halóó už to nie je dieťa. Peniaze minie ako sama uváži. Chápeš, platí vám aj do domácnosti aj si po sebe poriadi.. je čas sa prestať do jej života starať
@autorka
1.ak studuje denne studium, nebrala by som od nej tych 150€ (aj tak je doma minimum)
2.ak je to vsetko pravda, vyzera to tak ze je to jedno sikovne, rozumne, zodpovedne a samostatne dievca, ktorej ostatne dnesne silikonove pipiny nesiahaju ani po clenky a vo svete ani v zivote sa veru nestrati
3.byt tebou, som na taku dceru velmi hrda
4. a este byt tebou, tak sa vychytim a cestujem s nou, aspon obcas
Je mi z teba zle už len z toho že id nej berieš 150€ keď študuje a o ostatnom sa baviť ani nebudeme 🙂
Ja sa čudujem, že dievča sa ešte neodstahovalo nadobro, takúto mamičku dobroprajnu mať je radost
Autorka deti bývajú v niečom uplne ine ako rodičia.
Ty zrejme považuješ za lepsie mať nejakú stabilitu v živote, ist po overených chodníčkoch a nic extra nevymýšľat. Vyucit sa praktickému remeslu, nájsť si stabilnú pracu, šetriť, rýchlo si založiť rodinu …
no a tvoja dcéra je zas úplne iná, študuje, peniaze míňa na zážitky - cestovanie
Je dospela, nechaj ju žiť životom aký chce, ty už si svoju šancu rozhodnúť sa mala, dovol to iste aj jej
To ze v živote chce ine veci ako ty je v poriadku, je to jej voľba
Ja som si to prečítala viackrát, ale stále som nenašla problém v dcére. 🤷 Veď ty to opisuješ tak tragicky akoby ti doma spí do dvanástej, nič nerobí, nepomáha, večer sa chystá žúrovať, berie od teba peniaze a nakoniec ti zahlási, že je tehotná a nevie s kým. Skús si to sama ešte raz prečítať, buď hrdá na svoju dcéru a začni ju aj trochu podporovať. Ja jej fandím 🍀
A kedy ma volne cestovat ak nie teraz? V 35ke? S hypotekou a 2 detmi na krku? Chapem aj tvoje obavy o jej buducnost, no dopraj jej teraz tie zazitky, na ktore bude raz spominat v case, ked uz kvoli zavazkom bude rada raz za rok za predlzeny vikend na chate niekte pri priehrade...
Robite si deti aby ste mali otrokov a budete sa k nim spravať ako niekomu komu môžete celý život rozkakzovať, to je jedno či ma 20 , 30, 40, 50 a neodsťahoval sa. Vkuse rýpať do života a robiť nervy človeku, čo chce mať kľud a pokoj. Dosť ťažké to je už bez toho kybicovania. Je na hranici možností jedinca si našetriť na vlastné bývanie so zadĺžením na 30 rokov a aj to len na nejaký jednoizbák či garzónku alebo rozbitý dvojizbák po kde akých ľuďoch a oblasti. Jediná možnosť je ísť do hypotéky vo dvojici. A nevidím dôvod, prečo by sa niekto hrnul do toho zadĺžiť sa na celý život a nemôcť sa nikam pohnúť, lebo musí pracovať a mať stereotypný život každý deň v roku.
Kým je študentka nepýtala by som ju žiadne nájomné. Veď si musí zaplatiť ak študuje ešte aj externe
Toto je čisto z kategórie - nemám problém, vyrobím si 🤦♀️ ak som správne pochopila, dcéra študuje externe (keď chodí do školy na víkend) a popri tom pracuje na plný úväzok? Asi aj preto prispieva.
Podľa mňa máš šikovnú a rozumnú dcéru a absolútne by som jej nijako nebránila cestovať. Ja v tom svoje deti naopak budem plne podporovať.

Ja by som jej na cestovanie prispela. Pre mňa je to jedna z najlepších vecí, čo môže dať človek dieťaťu do ďalšieho života. Vzdelanie a ukázať svet.