Drzá svokra
Ahojte, ako by ste reagovali na svokru, ktorej co sa tyka vasho dietata, aj seba vyslovene poviete, ze si nieco nezelate a ona si ide aj tak svoje a zamerne vnucuje vam to a stale vas zamerne vnasa do tej situacie, o ktorej dobre vie, ze si ju nezelate, este s usmevom na tvari a vzdy ked sa to udeje, jej dost dorazne date najavo, ako vedela, ze si to nezelate, ako vas mrzi ze sa takto zachovala schvalne, ze vam je do placu, ona sa ospravedlni, ako ju to mrzi, ze si priznava chybu a prejde nejaka doba a zasa zamerne s usmevom to urobi nanovo …. Ako reagovat na takuto svokru? Uz mi je do placu, som zufala, normalne depresivna z toho, ako moze existovat clovek ktory si takto silou mocou presadzuje svoje, opakovane …. Neviem co robit, uz nemam silu, energiu …. Najhorsie k tomu celemu, ze moj mamzel vzdy este povie a vsak ona asi nevedela …. Pritom to su veci jednoznacne jasne vypovedane milionkrat 😢😢😢
@viestta keby si bola na pokraji smrti a mala vytuzene dieta zazrak a niekto na oslave mal blbe reci pred vsetkymi na ukor tychto tem, tiez by si sa mozno nepovzniesla, ale asi si este nezazila nic take vazne v zivote, aby si si seba zacala vazit …. A hlavne ako dom spominala, ja sim napriek tomu davala moznosti na diskusiu a vysvetlenie si, ona bola ta co sa este tvarila, ze ona si moze co chce a ja mam drzat hubu a usmievat sa
@pribinak ano, asi to tak budem musiet, lebo ocividne nejake dohovaranie, vysvetlovanie nema vyznam …. Proste asi si v tichosti urobit po svojom a uz ani nediskutovat, oni si tiez tak idu svoje a nediskutuju so mnou o tom
@lesana25 och, no to by som bola rada, keby som taka povaha 😅😅😅 ale to ja nie som, to oni vedia
Často sa tu radí, že je úplne v poriadku odstrihnúť rodinu, ak sú tie vzťahy zlé a nerobí ti to dobre a to je pravda, ale nemala by si do toho asi ťahať všetkých... neviem na koľko to bol otvorený konflikt, na koľko si to vnímala len ty, ale pre zvyšok rodiny (manžela teda hlavne) to zrejme nie je také vážne a nerozumie prečo máš takýto postoj - my nepoznáme nikoho z vás, takže to objektívne posúdiť nevieme, napríklad od svokry mi to nepríde ako naschvál, skôr naivné - ale hovorím, nepoznáme vás... súhlasím s tým, čo bolo povedané viackrát, zostaň doma, keď tam muž so synom pôjdu a keď sa budeš chcieť stretnúť aj so svokrou, nech príde ona ku vám keď tak...
@lindous manzel vzdy vnima veci v ich prospech, keby ja poviem nieco jej je zle a keby ona mne to iste tak povie ze to nepocul, nevidel atd, je proste ako keby vychovany a ma v hlave, ze im nemoze nikdy nic povedat, on nepojde s nimi do konfliktu …. No ja by som vnimala o svokry ako naivne, keby to urobi raz, sle opakovane, napriek tomu ze jej to zretelne napisem, uz mi to nepride ako naivne, ale ako drze
Tak potom sed doma a muz nech ich chodi navstevovat aj s dietatom
Keď je rodina toxicka, tak tam nechoď.
Nesuhlasim s tým, že človek má všetko trpieť len pre dobro v rodine. Toxických ľudí nikomu v živote netreba. Nepomôžu ešte potopia
@viestta no ja asi budem musiet sediet, kedze vidim ze svokra si ide svoje ale mamzelov pristup mi v tomto nepride spravny …. Este ich v tom podporuje
nechaj ich tam ist a ty vyuzi ten cas pre svoju spokojnost. urob si radost, chvilu pre seba, na nakup niecoho pekneho, sport, kamaratku.
@lavinis len teda tu je problem potom este ten mamzel moj, ze tym ze on vzdy stoji pri nich, myslim si ze to je pre nich taka psychicka vyziva, aby v takom spravani pokracovali, ako keby take povolenie nepriame …. Mozno by stacilo keby on raz povie tej svojej matke, vies co, tak ked ti moja zena raz povie nieco, tak to respektuj a nepresadzuj si svoje, ale ako toto docielit
Uprac si muža, a riadne. Možno sa poraď s onkologom, možno psychológom, lebo on je tvoj problém, nie tie kravy
ano tvoj problem je (hlavne) manzel - a podla mna cele toto je viac o tom, ze dlhe roky fungujes, ze sklonis hlavu, ani nie tak o svokre, ani nie tak o konflikte s tvojou svagrinou a muz ticho suhlasi s nimi
treba riesit muza a jeho ne/spravanie
Ahoj autorka, mrzi ma, ze si mala/mas rakovinu... ale je dokazane, ze choroby tela uzko suvisia so psychikou. Konkretne hnev/neodpustenie... Svagrina ukazala primitivitu, ale preco ju ukazujes aj ty? preco sa nechavas stiahnut na jej uroven? Ved bud slachetna a velkodusna. Odpusti jej a pomozes sebe, svojej psychike. Nedovol svagrinej mat nad tebou taku moc, ze ti otravi zivot...
@cacianka len ako ho upratat 😢 roky mu hovorim, ked sa ma nezastanes, oni nemaju preco s tym koncit, preco by si do mna nekopli, ked ty moj manzel drzis hubu a nic im na to nepovies …. Milionkrat povedane, ze stacila by mozno od teba jedna veta a prestalo by toto od nich, lenze ked si ticho nepriamo im davas zvolenie, ale nic …. Vzdy alibizmus, vsak ja som to poriadne nepocul, nevidel som to, nebol som u toho, asi len srandovali, ty len prehanas a podobne …
@petamich ano, suhlasim, hlavne jeho treba riesit, oni su ake su, zle, neprijemne, ale mozno keby im raz povedal koniec, koncite, tak by prestali, ale oni to vnimaju, ze vsak on je ticho, tak si do nej mozeme trufat … ale milion rozhovorov o tomto a nic
A naozaj si si istá,že neprehaňaš?
@nancy171 ja sa len obavam, ze keby toto urobia, tak si to len zasa zoberu ako signal, ze mozu pokracovat s rypat si do mna dalej ….
@koniarova fakt si myslis ze reci na moju rakovinu a dieta vytuzene zazrak niekde na oslave pred druhymi su v poriadku a prehananie?!
Nekonkretizovala si,čo presne povedali.
@koniarova tak napriklad o tej rakovine reci typu, ze vlastne ja som urcite rakovinu nemala pred vsetkymi, chodim 5 rokov na onkologiu, mala som zhubny karcinom …. A niekto toto hovori niekde na oslavach, po tom co som stastna ze zijem …. A potom vytuzene dieta, ktore sa nedarilo dva roky, medzitym podozrenie na recidivu ochorenia, manzel zly spermiogram, chystali sme sa uz na umele, a ona niekde na oslave pred vsetkymi povie ked som dvojmesacne dieta dojcila vnutri, ze to decko je len moje, lebo jej brat nechcel decko …. Pritom manzel nasho syna miluje najviac na svete, lietal po spermiogramoch, aktivne sme sa snazili a chceli, plakali ze sa nedari a taketo reci pred X ludmi po tom vsetkom, tej tazkej ceste o ktorej ona vie hovno
@dilino síce má rovnaké práva ,ale teraz žije so svojou ženou a keď sám vie že čo je zač tak by sa mal spamätať mužom to často trvá dlhšie pokiaľ pochopia ako to je môj muž to nechápal oveľa dlhšie ako ja a teraz vie a dáva mi za pravdu že jeho rodičia boli úplne iní ako si myslel a otec jeho je jeden zlý zákerný človek čo môj muž už dávno vie a teraz keď svokra zomrela sa to ešte vystupňovalo a vermi ženy oveľa skôr vycítia keď niekto robí opak ako si mysli
@andrejka1974 cize tvoj muz bol v tomto rovnaky? Na zaklade coho sa to zmenilo?
podla mna nie. daj jej sancu. Mozno by to uz tak neurobila/nepovedala, lenze ak by teraz povolila, mozno si mysli, ze by bola za slabu a to jej pycha nedovoli. Mne sa nieco velmi podobne stalo s mojou sestrou. Ale sestra je velmi blizky clovek a riadne to bolelo... Nemala ani guraz sa ospravedlnit za klamstva, bolest a zlobu... Sama som sa borila s odpustenim aj bez ospravedlnenia. Ty mas stastie, ze je to len svagrina, teda nie taka blizka osoba. Vobec sa neboj. Ak by aj este zacala s takou retorikou (co sa vobec nemusi stat, ked sa bude citit zahanbena tvojou VELKOSTOU a vnutornou silou, tak jej len vlaznym (nie prudkym) hlasom povedz, ze nech nezacinate s tazkymi debatami, lebo nikdy dobre nekoncia a pritom sa usmej a zmen temu. Ver mi, ze by si stupla v ociach vsetkych. Je strasne jednoduche nas*at sa, vynadat, rozkricat sa a tresnut jej po papuli... ale to vie kazdy! Malo kto vie ale ukazat velkost a odpustit, obratit na zart a nie na dusno. Rozmyslaj o tom. Profitovala by si z toho hlavne ty:
1) zahanbika by si svagrinu 2) ukazala svoju velkost/slachetnost 3) ziskala obdiv a uctu od vsetkych ktori o konflikte vedia a 4) stala by si sa atraktivnejsou pre svojho manzela. A to naozaj!!! :D Muzov pritahuju slachetne a velkodusne zeny. Je jasne, ze pochybila svagrina a v tom je tvij trumf. Ked by si len sirila zlobu, vsetkych naokolo tym otravis ako muza tak aj syna. ked ukazes velkodusnost, muz sa do teba znova zamiluje a synovi das dobry priklad ako mama. (navyse vyzera, ze svagrina je naklonena uzmiereniu, ked jej problem asi nerobi, ze to mama takto zinscenovala vase stretko a dalsia vec, hrala sa s tvojim synom, to je tiez pekne gesto od nej.
ahoj. ja ti chcem povedat, zeje uzasne, ze si vyhrala nad ochorenim a dokonca si porodila dieta. to su tak uzasne veci predsa, ze tie dve trubice ti nestoja ozaj ani za myslienku. to su uplne talafatky vzhladom k uz prezitym udalostiam. Ony sa nezmenia ale ty skus. Skus sa predsa len povzniest, ignorovat myslienku, ze syn je v danej chvili so svagrinou. Ked svokra posle fotky nereaguj, muzovi pivedz nech ti nic o nich nevravi a zide z oci zide z mysle. Tvoj muz to zrejme aj preto, ze ich lepsie pozna nechce dramatizovat. Ale uznavam, ze by mal drzat stranu tebe.
@nancy171 problem je v tom, ze to neboli len tieto veci, to bolo 5 rokov takych reci, ale tie pred tym som kvoli dobru v rodine predychala, ignorovala som, ze manzel sa ma nezastane, len nech je dobre, ale stupnovalo sa to, az to teda preslo do tych reci o chorobe a o dietati …. Ako keby horsie a horsie … toho sa trosku obavam, ze ked povolim, povznesiem sa, tak to zacne nanovo ….
@lija22 presne ako pises, ona ked mi posiela tie fotky, tak nereagujem …. Ale ona svokra mi o nej este aj hovori stale, ked uz pride ona k nam na navstevu, ja stale len o nej pocuvam 🤦♀️ prosto ona uplne naschval mi robi …. A do toho ten manzel ich nezastavi, ked je vzdy na ich strane
Kde chodíš na onko ?
V Nou Klenová sú dobré psychologicky, ak chodíš tam zajdi aj k jednej, vysvetli jej situáciu ako tá zranuje to ich zhadzovanie onko choroby, potom nech dohovorí mužovi aby stopol to urážlivé správanie jeho rodiny a zastal sa ťa. Nechápem, že je taký alibista keď dobre vie akú ťažkú zákernú chorobu si mala, ako potrebuješ psychický kľud, aj to s otehotnením.
Keby sa s vami poznám ja, tak mu riadne naložím, ako svini do valova
@cacianka ano chodim do na klenovu do nou, to som ani nevedela, ze tam je takato moznost …. Skusim to zistit a poriesit …. Ale on je schopny aj tej psychologicke tvrdit, ze ale ved ako sa ma ma zastat, ked on nevidel, nepocul, je pri moch slepy, hluchy
Hold, toto si budeš musieť poriešiť s manželom... držím palce

Vieš čo, osobne by som sa, až sa u svokry zasa "náhodou" stretnete, vyhádam sa tam s ňou, vykričím jej všetko to jej správanie, možno by aj facky lietali a svokru už nikdy nenapadne vás tam volať.