icon

Drzá svokra

28. jan 2023

Ahojte, ako by ste reagovali na svokru, ktorej co sa tyka vasho dietata, aj seba vyslovene poviete, ze si nieco nezelate a ona si ide aj tak svoje a zamerne vnucuje vam to a stale vas zamerne vnasa do tej situacie, o ktorej dobre vie, ze si ju nezelate, este s usmevom na tvari a vzdy ked sa to udeje, jej dost dorazne date najavo, ako vedela, ze si to nezelate, ako vas mrzi ze sa takto zachovala schvalne, ze vam je do placu, ona sa ospravedlni, ako ju to mrzi, ze si priznava chybu a prejde nejaka doba a zasa zamerne s usmevom to urobi nanovo …. Ako reagovat na takuto svokru? Uz mi je do placu, som zufala, normalne depresivna z toho, ako moze existovat clovek ktory si takto silou mocou presadzuje svoje, opakovane …. Neviem co robit, uz nemam silu, energiu …. Najhorsie k tomu celemu, ze moj mamzel vzdy este povie a vsak ona asi nevedela …. Pritom to su veci jednoznacne jasne vypovedane milionkrat 😢😢😢

Strana
z9
katkami123
30. jan 2023

@liv1
Ok, pretlačíme to medzi ľudí. Podľa mna to v Amerike vzniklo preto, lebo tam je úplne iné súdnictvo ako tu, ľudia sa súdia a vyhrávajú procesy pre banality. Keby niekto niekomu verejne napísal nadávku ako - ty sedlaňa, hlupaňa, tak by vysúdil kopu $ za urážku na cti. Takto ho nazve menom Karen, každý vie, co to znamená, ale dotyčný mu nemôže nič. U nás je to taka Gizka 😀
@karolinakr

karolinakr
30. jan 2023

@k atkami123 hmm..či to nema súvis s Gizkou Oňovou? S ňou som videla memečka Idem, riešim

liv1
30. jan 2023

@katkami123 Gizka niee ved to je zlatusik 😁, to ma ani nenapadlo, ze je vlastne ona asi Gizela. Gizela je lepsie.

katkami123
30. jan 2023

@karolinakr
@liv1
Nie, to bolo práve dnes vymyslene. Prvé meno, ktoré len tak priletelo. Mne práveže zas Oňova príde falošná.

cacianka
30. jan 2023

@karolinakr fiktívne meno švagrinej. Čítaj 10.35.

Naša je Erža, krycie / fiktívne meno

cacianka
30. jan 2023

@katkami123 spontánne meno. Náhodne generované.
Karen nepoznám, že sa takto používa. My si vymyslíme svoje. Naše.

vinkel
30. jan 2023

Ja by som snou nebojovala. A keby sa opýtala prečo nie? Tak s deckom sa nemám chuť naťahovať lebo aj keď Vám 20x poviem
Že sa mi nepáči tak či onak nepočúvate!

mira0611
31. jan 2023

@evica17 ahoj, mne pohyb a certstvy vzduch pomaha, prechadzky v lese, ale kazdy je iny. To si ty musis najst, ze co je to co teba ukludnuje. Mne joga a pilates, vela pomahaju, alebo korculovanie. Uplne mi to prevetra hlavu.
Ked budes doma sediet a jedovat sa, mozog sa ti uplne sustredi na zle veci. Nemysli si, ze mna vela veci neserie aj v praci sa velakrat stane, ze mi niekto slovne ublizi, a citim krivdu, hnev aj smutok...
Potom si doma na youtube vyhladam video na jogu, strecing alebo pilates a zacvičim si. Potom je mi hned lepsie, psychicky, dusevne aj fyzicky.
Potom idem poupratujem, navarim...zamestnam sa, hlavne, aby som nemyslela na negativne veci lebo to potom vo mne rastie.

iren88
31. jan 2023

@vinkel no niekedy to aj takto treba, akože bežne nie som za takéto riešenia, ale ti poviem, že s niektorými ľuďmi sa inak nedá :/

autor
31. jan 2023

@katkami123 presne to som jej viackrat zdoraznila, ze vsak nech sama rozprava a ozve sa, ze nechcem komunikovat cez niekoho, ved je dospela zena a nic sa nekonalo ….

autor
31. jan 2023

@ukulela ďakujem, ano toto presne riesim, ze co s tym, lebo vsak maleho nechcem odstrihnut od babky deda, on ich ma rad, len keby sa aj voci mne spravali trosku s respektom a nie ako svokra, ze mam ta za nic a hovor si co chceš …. A svagrina detto

miadi
31. jan 2023

Mas syna. Raz budes aj ty “ drza svokra.” Staci ked tvoj muz povie nieco nevhodne nieco co zrani nevestu. A ta ti povie ze dojde k tebe na navstevu len ked tvoj muz vtedy nebude doma . Alebo ak budes mat dceru. Pointa je ta ista . Si taka ista ako svagrina. Ona nechce o tom hovorit Nechce sa k tomu vracat. A ty zas nechces ju vidiet . Stale nevies pochopit ze svokra ta v tomto nemusi posluchat a moze pozvat obe svoje deti naraz. Keby ta svokra nemala za nic Tak ta k sebe nepozve. Povedala by syncek dojdi len s malym! Ja by som svagrine povedala “ odpustila som ti tie tvoje reci ze som nemala rakovinu, presla som si peklom a Dufam ze take nieco nezazijes! Vola sa to kill them with kindness.Mozno by sa uvedomila ospravedlnila Mozno nie. Ty tomu vasemu konfiktu davas zbytocne tolko dolezitosti tolko energie. Ze nevidis ako sa pripravujes o to co je v tvojom zivote podstatne dobre . Odpustenie povazujes za slabost falos ustupok. Asi nevies este dost o živote. A tak si voliš utrpenie nenavist zlost negativne emocie ktore ta leptaju ako kyselina. Nieco ti robia druhi ale podstatnu cast si robis sama, su to tvoje emocie a ty rozhodujes ako sa chces citit. Tebe sa ruca svet a sebahodnota ked svokra slubi a slub porusi.. “ mà ma za nic ,hovor si co chces..”

katkami123
31. jan 2023

Pozri, psychológ ta tiež bude pomaly viest k tomu ozvať sa, kde treba a keď sa daná situácia udeje, pracovať s tým, prečo si sa neozvala, odbúravať bloky. Toto je vec, ktorú sa budeš musieť naučiť pre svoje šťastie. Kedysi som bola taka ako ty, tiež vecne ticho a blbe reči ma len vnútorne zožierali. Od kedy už ticho nie som, som omnoho spokojnejšia. Prečo si ticho a potom ta to štve si musíš zodpovedať ty sama. A treba na tom pracovať, pracovať na sebe musíme cely život.

evica17
31. jan 2023

@mira0611 no asi bude problem ze som na rodicovskej, ze mam asi viac casu na to mysliet. ale vdaka za tipy, ano ked sa zamestnam neni casu na to mysliet 🙂 ja stale sa snazim vedome pracovat s myslienkami a to veru nefunguje, vzdy sa v tom zacyklim a iba nerv mam

morgane1975
1. feb 2023

@liv1 si fakt tak uboha chudera… vsak si precitaj autorkine prispevky! Vadi jej ze sa svagrina hra s jej synom, vadi jej, že svokra chce dobre vzťahy v rodine, pohŕda celou muzovou rodinou, otras ako sa o nich vyjadruje. Len preto že prekonala rakovinu teraz všetci majú stať v pozore? Nie je jediná na svete a že v sebe nemá kúska pokory tak to je fakt. A ty tiež. A takito zlí ľudia, vztahovacni a nenavistni, ku ktorým si sa aj ty zaradila, to budú mať v živote vždy ťažké.

henrietkatr
1. feb 2023

chyba je podla mna aj na jednej aj druhej strane len kazdy si ide tvrdo svoje a potom vies, nie je toho, kto by spravil prvy krok. tak tam potom ani nie je pomoci, lebo jedine, co by to mohlo dat na poriadok je kompromis

liv1
1. feb 2023

@morgane1975 mas pravdu, budes to mat s tou nenavistou co v sebe chovas v zivote velmi tazke. Nemas kuska slusnosti a pokory. Ty tu niekomu kto bol chory na rakovinu a kedykolvek mu moze prepuknut znova, velmi nestastnemu v tejto situacii, namiesto slusneho nazoru, pripadne podpory a rad, alebo vyjadrenia slusneho nesuhlasu napises “ani choroba ta nenaucila pokory”… to je proste hyenizmus. Takze to cim oznacujes ty mna, si sama, asi ti to este nedoplo ze si svojim spravanim velmi zly clovek a raz ked spadnes na usta poriadne, potom si spomen na tuto diskusiu. A viac ma neoznacuj, na takeho toxickeho cloveka plneho nenavisti reagovat nebudem, nech by si napisala cokolvek

pinakolada
7. sep 2024

Dobrý deň, prepáčte, že sa ozývam na staršiu konverzáciu. Ale prosím vás ako ste dopadli s tou vašou svokrou. Ja mam žiaľ niečo podobné už to nezvládam ani psychicky ani fyzicky...keď ju vidím celá sa roztrasiem a manžel to vôbec nerieši. Ja sa asi budem musieť rozviesť. Nehnevajte sa prosím a ďakujem.

autor
7. sep 2024

@pinakolada no fungujeme stale rovnak, chvilku sa snazi ako keby, ze dobre, ale vzdy len chvilku a potom sme nanovo tam kde sme boli …. Potom ju mam chuť poslať do pi*e

Strana
z9