icon

Dusenie dieťaťa a reakcia partnera

15. okt 2022

Zdravím. S partnerom mame 9m dcéru. Praktizujem už mesiac blw metódu, nakoľko mala mi mixované príkrmy odmietala. Dnes sa ale začala s varenou mrkvou dusiť- neodhadla veľký kus. Chvíľu som počkala, ale mala s tým problem,lapala po dychu, vytiahla som ju zo stoličky a vyletelo to z nej von. Partner mi v nervoch povedal, že ešte raz ju budem takto kŕmiť pred nim, že mi fyzicky ublíži, niečo som mu na to povedala, povedal mi, nech držím hubu. Ako sa zachovať? Neriešiť to čo povedal a ísť ďalej ? Neviem ako to vykomunikovat.

Strana
z2
kuko55
15. okt 2022

Tak ty nabudúce odhadni veľkosť, ktorá nie je nebezpečná pre vaše dieťa a máš po probléme.

joesvk
15. okt 2022

"Neodhadla veľký kus"...Nabudúce ty musíš odhadovať a podávať jej menšie kúsky.
A k partnerovi. Zľakol sa.Samozrejme,že to prehnal.Ale takto sa asi správa aj v iných situáciách.
A to sa snaž stopnúť. Aby vedel,že mu to nebudeš akceptovať. Z nijakej príčiny.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
jjanulienka
15. okt 2022

Zľakol sa. Ja sa mu nečudujem človek v strachu o dieťa povie hocičo vtedy nemáš čas rozmýšľať nad slovami aby ta neranili

stanulienkat
15. okt 2022

Ty bud opatrnejsia pri krmeni dcery. S partnerom uz nic. Tam si mala mat lepsi vyber. V zivote mi muz tak nepovedal.

sunny15
15. okt 2022

Partner nereagoval pekne,vôbec by sa tak nemal chovať ale urobil to v afekte,stačí málo a dieťa sa môže zadusiť.Nabuduce ty daj pozor čo dáš dieťaťu,no a hlavne reagovať pohotovo,partner zas NATO čo si môže dovoliť n teba.

sardinka32
15. okt 2022

Ešte je len partner a už máš držať hubu a chce Ti fyzicky ublížiť? Dievča, máš problém...tento by môj manžel nebol. Dieťaťu dávaj menšie kúsky, lebo nabudúce to môže dopadnúť horšie, ale nie si prvá ani posledná, ktorej sa to stalo.

banalu
15. okt 2022

@bilberryday ano treba trochu pockat, deti nemaju citlivy daviaci reflex pre srandu kralikom. Treba chvilu pockat, ci si dieta poradi, ak nie potom to treba riesit. Prilis skorou reakciou mozes dietatu viac ublizit ako pomoct 😉
Autorka - neviem, ci tvoj muz takto bezne reaguje, ale jeho reakcia len ukazuje, ze ucta medzi vami je niekde pod bodom dobreho vztahu.
A viac si nastuduj metodu, ktoru pri malej pouzivas.

matullienka
15. okt 2022

9 mesačné dieťa neodhadlo veľký kus? Snáď mu tie veľkosti urcujes ty samo si ju nenakraja takže to bola tvoja chyba. To ze to z partnera vyletelo tak zrejme sa zľakol a nerozmýšľal. Ak sa tak správa aj v iných situáciách tak hold smola zlý výber partnera.

kandelabra
15. okt 2022

tak ja mám dieťa čo sa kľudne "zakuckalo" aj mixovaným, to sa proste stane, na to tam ten rodič je, aby v prípade potreby zasiahol. To sa stane aj dospelému, že zabehne.
Toto by mi chlap povedal, už by držal v rukách misku a nech si to skúsi sám, keď je taký múdry. Však je rodič tak isto ako ty, môže teda dieťa učiť on, miesto toho, aby sa len pozeral a pindal.

jaskolka
15. okt 2022

Hlavne by som sledovala, ake kusy dávam dieťaťu. Keby to bolo opačne, tiež by som mužovi povedala, že nech dáva pozor, ako kŕmi dieťa. Zľakol sa, aj keď nemal možno tak reagovať, v zmysle ze ti ublíži, ale tiež ide o to, že dat dieťaťu veľký kus jedla vrámci nejakej metódy nemusí byť dobrý nápad. Ty musíš poznať dieťa najlepšie, a predvídať v takom veku. Radšej maličké kusy, ako potom loviť mu to z krku metóda nemetoda. Dieťa ti"neodhadne "aký kus môže.

vler
15. okt 2022

No ja by som to len tak nepresla mlcanim. Nielenze Ta nepodrzal v krizovej situacii, ale sa Ti vyhrazal?!

nafka0483
15. okt 2022

Nie je BLW o tom ze dieta dostane vacsi kus jedla a samo si z neho odzuzle/odkusne?

janewithane
15. okt 2022

Ja by som sa nevedela tváriť, ze sa nic nestalo. Chapem, ze sa mohol zlaknut a vybehnut to mohlo ale klucove je co sa dialo potom a ci sa ospravedlnil!

moonlight1210
15. okt 2022

“ niečo som mu na to povedala, povedal mi, nech držím hubu. ”

To je take alibisticky mlhave. Co bolo to nieco, co si mu povedala?
Niekedy je totiz drsna odpoved len reakciou na partnerovu rovnako utocnu necitlivu poznamku predtym. Trebars nieco typu: Co sa do toho staras?

irusa
15. okt 2022

9 mesačne dieťa malo odhadnúť veľkosť mrkvy...tak to si ma pobavila....

betulinka1
15. okt 2022

Zlakol sa. Nevedel inak reagovat. Skus mu iba povedat, ze sa ti to nepáčilo ako reagoval. Nabuduce nech sa ovládne, nakolko este veľakrát sa moze stat, ze malemu zabehne, kym sa nenaučí papat a poriadne požuť. Ale nejaku konfrontaciu by som neriesila. Inak moj otec tak dokazal reagovat cely zivot. Ked sa niekomu nieco stalo, tak vzdy vrieskal po kazdom, inak typ cloveka, co ho mozes natrieť na chlieb ale kritické situacie boli pre neho obrovský stres a nedokazal sa ovládnuť. Cize aj u tvojho muza to tak moze byt. A mama s tym nic nedokázala spravit.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sense
15. okt 2022

Nuž len ty vieš ci bol toto z jeho strany skrat lebo sa zľakol alebo tak reaguje zakaždým.... A podľa toho čo si odpovieš, nemusíš písať odpovedz si pre seba, riešiť alebo nechať tak....

codal
15. okt 2022

Při BLW metodě si dítě ukusuje z vařené zeleniny, může se stát, že si vezme moc velký kus, zakucká se, to se kolikrát stane i u mixovaného jídla, je to normální, teprve se učí kousat... ty jsi zareagovala správně, ve finále se nic nestalo, protože jsi zasáhla. Těm, co tě tady kamenují, že ty jsi měla dát pozor, aby si nevzala moc velký kus, vám se to nikdy nestalo????Vy máte dítě vždy stoprocentně pod kontrolou a nikdy vám dítě neupadlo, nerozbilo si koleno nebo si neudělalo bouli? 🤦🤦🤦 Gratuluju!!!🤣
A k věci - Neumím si představit, že by na mě manžel takhle vystartoval... pochopila bych, kdyby se lekl, řekl mi, že se mu tahle metoda třeba nelíbí, že je podle něj nebezpečná, ale aby mi nadával? Že mi ublíží a abych držela hubu, pro mě nepřijatelné... Stalo se to už dřív? Ani to, že se lekl, ho neomlouvá...

loyda
15. okt 2022

Ako by si reagovala, keby malu kŕmil on a toto sa stane?

codal
15. okt 2022

@loyda sice nebyla otázka směřovaná na mě, ale
já bych mu rozhodně bych nezačala sprostě nadávat a vyhrožovat mu, že mu fyzicky ublížím... To dítě se jen zakuckalo a maminka to vyřešila, nic se nestalo...

loyda
15. okt 2022

@codal pozri, ja tiež nie. Viem si zachovať chladnú hlavu, moja dcéra si v 2 rokoch vyrazila dych, nechcela som zbiť nikoho. Len som sa spýtala, ako by reagovala autorka, ak by sa to stalo naopak. Nič viac.

sasitimi17
15. okt 2022

Moja dcéra takto žula rožok a prilepilo sa jej to o podnebie tak ju začalo nadrapovať až sa dusila… vybrala som jej to opatrne a bolo dobre. Raz by mi povedal že mi fyzicky ublíži, len raz. To sa s kým akože baví ? A to že sa boji o dieťa ho neospravedlňuje takýmto vyhrážkam, nechápem prečo ho ešte niektoré tu zastávate🤨

autor
16. okt 2022

@kuko55 pri blw na začiatku dieťa hryzie z veľkého kusu, nedávajú sa malé kúsky

@sardinka32 práve na začiatkoch sa dávajú náročky vacsie kusy, aby si to dieťa vedelo chytiť, a začali sme s blw neskôr ako sa “bežne” začína …

@kandelabra no on práve nechce, aby som krmila mali kúskami v stoličke, lebo sa mu to zdá nebezpečne a stresuje ho to a presne pred nim sa toto stalo :(

@jaskolka pri blw sa zo začiatku dieťa učí samé odhadnúť, aký kus si môže odhryznúť ..

@vler neviem čo si o tom myslieť, na jednu stranu ma upozorňoval, že nech ju nekrmim takto pred nim, na druhu to prehnal …

@nafka0483 áno, ale zrejme si proste odkusla príliš a nedokázala si s tým poradiť …

@janewithane neospravedlnil.. ale zase ja som nerešpektovala jeho, že on nechce, aby som ju pred nim takto krmila, že ma stresu v živote dosť

@moonlight1210 nepamätám si v tom šoku presne čo som povedala, ale niečo proste v zmysle, že sa to proste pri blw môže stať, že si dieťa nevie poradiť s kuskom jedla a treba zasiahnuť, a ono nakoniec som to z nej ani nemusela vyklepavat, čiže jej až tak hrozne nezabehlo, je možné že za 2-3 sekundy by to vykašľala sama ..

@betulinka1 rozhodne reaguje v afekte horšie, ale zase takto škaredo mi povedal za cely čas 2x- respektíve niečo podobne mi uz raz povedal…

@mamula20 vraj to je proste iné, keď padne, ako keď sa dusi..

@codal on mi totižto predtým povedal, nech ju nekrmim tak pred nim, lenže proste keď je doma cez vikendy/večer tak sa nepôjdeme skrývať do inej miestnosti kvôli kŕmeniu, mal by si skratka na to zvyknut, aj ja som mala zo začiatku stres, či to bude zvládať.: ale doteraz nikdy nenastal takýto problém.. už mi raz tiež skrz malú niečo podobne povedal ..

@loyda riešila by som prioritne malú, pripadne keby viem, že spravil nejakú chybu, tak ho upozorním, určite by som nevybehla takto na neho.. on nechal x krát keď bola mala menšia na gauči a spala , a išiel na záchod, a tiež to podľa mna bezpečne nebolo, síce sa ešte neotacala, ale človek nikdy nevie, či sa dieťa prvý krát otočí v 3 mesiacoch alebo až v 6, a mohla sa zobudiť kým bol on na wc, pretočiť a letela by na zem, povedala som mu, že by ju nemal tak nechavat, nenadavala som mu ani nič.

@sasitimi17 ja neviem čo si o tom myslieť :(

codal
16. okt 2022

Dala bych mu jasně najevo, že se mnou takhle mluvit nebude a že to bylo naposled.

nafka0483
16. okt 2022

Uz ti raz nieco take povedal...
Uz aj ho ospravedlnujes ze v podstate je to tvoja chyba lebo on povedal ze pred nim ju tak nemas krmit...

Si na "skvelej" ceste manipulacie a deptania. A samozrejme to bude vzdy tvoja chyba ved ty si urobila nieco co si "nemala", sama si za to mozes, vyprovokovala si ho...

Zastav to hned na zaciatku inak zle dopadnes :(

jaskolka
16. okt 2022

Tak 9 mesačne nemusí odhadnúť, aký kus si môže odhryznut. Môj ma 2 roky a neraz si ešte strčí viac do pusy, ako zvládne, ale zase on už to vie vyplut a nebude sa dusiť.
Ako sorry, ale keby, som sledovala partnera, ako kŕmi dieťa, ono si odvali kus jedla a trápi sa im,až sa dusi a on nič, ešte mi zavalasi takú hlúposť, že sa to pri blw metóde môže stať, tak tiež ho pošlem dakde s tou metódou.
9 mesačne sa len učí tuhej strave, nevie s nou ešte úplne robiť. Tam musí ešte predvídať rodič, t
V tomto ma nepresvedčí nijaka metóda.

sardinka32
16. okt 2022

Ja mam 3 deti a ziadnu specialnu metodu som nepouzivala...sla som na to logicky...predsa ked je dieta male a nie je zvyknute na kusky jedla, kedze predtym jedlo len kase, nebudem mu hneď na začiatku davat velke kusy (čo pri odhrýzaní vždy hrozí)...príde mi to ako ked niekto chce ucit niekoho plavat tym, ze ho rovno hodi do vody. Je to ale Tvoje dieta, Tvoja vec. Predpokladám, ze partner má k tejto metóde jedenia svoje výhrady a preto na Teba tak vyskocil. Uz mi je to jasnejsie, ale aj tak sú to silné slová z jeho strany. Ale keby sa mi dieta dusilo, zvážila by som, či je to pre neho vhodná metoda.

milenke
16. okt 2022

Extrém....ja byť tvoj muž horšie dopadneš....ja toto nechápem dieťa neodhadlo??? Ako 9 mesačne?😳🙈Žena spametaj sa ...

Strana
z2