icon

Duševne ma zabíja to, že som doma

dominikatomas
14. feb 2023

Ahijte. Budem mat tohto roku 30 a robota sa necrta ziadna... uz mi sibe byt ken doma ,doma.moji rovesnici uz maju rodiny, alebo dobru oracu akebo su v podnajme a ja na hanbu s rodicmi. Uz ni bohuzial idu tiez na nervy a aj ja sama sebe ze endokazem si najst ompracu, osamostatnit sa a mat konecne svoje sukromie a pohodlie.som preto uz neskutocne podrazdena, unavena a uz nevkadzem.... momentalne si robim vodicak talze nemosem mat racu na plnu uvazok iba nejaky skrateny..ale uz neznasam uz nic okolo mna nemam zmysel takto uz byt...chcem vyoadnutm toho dost.zbaznim sa doma.... uplne

Strana
zmrzlinka2021
14. feb 2023

@dominikatomas
Prečo si nemozes najst pracu? Ake mas vzdelanie?

Inak, vobec sa s nikym neporovnavaj.

katka0123
14. feb 2023

@dominikatomas ako ti vodicak brani v najdeni si prace?

diewcatqoo
14. feb 2023

@dominikatomas no to ti verim, ze ti z toho sibe. Ja som bola najdlhsie nezamestnana asi 2 mesiace, po skonceni strednej, a myslela som, ze ma rozdrapi. Ako dlho si uz nezamestnana?
Btw, preco si nemozes najst pracu na plny uvazok, ked si robis vodicak? Myslis, ze vsetci zamestnani, ktori si robia vodicak, pracuju na skrateny?

melanta
14. feb 2023

Ako prvá otázka ma napadá, prečo je kurz vodičáku dôvod, že si nemôžeš hľadať prácu na plný úväzok? Tu totiž vidím možný vážny postojový problém. A teda, aké máš vzdelanie, prax, skúsenosti, zručnosti, jazyky?

soldi
14. feb 2023

@dominikatomas tiez nerozumiem spojitosti medzi robenim vodicaku a nutenim si hladat kvoli tomu pracu na skrateny uvazok. okrem toho, vodicak je hotovy za par tyzdnov, nie?
zucastnujes sa kurzov organizovanych uradom prace?
dala si si zalezat na kvalite svojho zivotopisu?
pracujes na zvyseni svojej kvalifikacie?
nevzdavaj sa, skus skor hladat dalsie prilezitosti ako sa zlepsit a byt atraktivnou pre potencionalneho zamestnavatela.
skus hladat pracu dalej od svojho bydliska, pri rodicoch Ta nic nedrzi predsa.

simca06022011
14. feb 2023

@dominikatomas vyhovorky vyhovorky... pri vodicaku nemozes mat pracu na plny uvazok ?? :DDD doma byt nemusis urcite :D co si robila od strednej? Porovnavanie ti na pohode neprida, skor sa pozri co asi robili inak a zacni pracovat na sebe. Bez vyhovorok... nemas zavazky, mozes robit COKOLVEK. Kdekolvek.

Aj vcera tu bola zena co sa prebrala po 30tke .. sa tu vrece pretrhlo :( Ci toto nebude naozaj vychovou, ze rodicia si deti tutkaju doma. A nech si uzivaju.

kvetinka75
14. feb 2023

Ja, žena pred 50tkou som minulý rok (keďže firma nevedela či bude pokračovať) skúšala hľadať robotu. Počas pol roka som mohla nastúpiť do 4 zamestnaní. V podstate do prvých štyroch, kde som prejavila záujem. Inak aký je dôvod že kvôli vodičáku nemôžeš mať prácu na plný úväzok? Ja som si robila vodičák keď som normálne pracovala. Čo si vyštudovala, v akej lokalite bývaš? Mám taký pocit, že tebe sa do ničoho ani nechce. Pretože mladá baba, bez záväzkov, môžeš pracovať kde chce - lokalita, aj zahraničie a kedy chce. Len aby ozaj chcela

cairka
14. feb 2023

Vodičák, ktorý ti mimochodom zaplatili asi tí hrozní rodičia čo ti idú na nervy ( keďže si dlho bez práce) , nie je žiadna prekážka pri hľadaní práce. Snáď len v tom, že tých pár mesiacov musíš ostať v dostupnej vzdialenosti. Dokonči ho a nech mamka napečie buchty a hajde do sveta....

mk22
14. feb 2023

Ale no.. Môžeš nastúpiť aj zajtra.. Si bezdetna, neriešis deti, škôlku dochádzku.. Môžeš pracovať aj na smeny.
Treba chcieť, začať.. Niekde nastúpiť.. A vodičak ze ti bráni v práci? To je snáď vtip?

mamutka
14. feb 2023

ak nemas zavazky, nie je problem ist kamkolvek za pracou. podnajom si zozenies hocikde blizko prace.

hariet
14. feb 2023

ak nemas este pracovne navyky, je ten rozbeh tazky. Ale musis proste vystupit zo svojej komfortnej zony a konat. Mne to pride, ze trpis depresiou, ak je to tak, vyhladaj pomoc. Ak nie, tak musis byt na seba prisnejsia a proste zacat sa osamostatnovat, zacat pracovat ozaj hocikde. Vzdy si mozes popri tom hladat lepsiu pracu, ked budes viac psychicky v pohode a budes si verit.

zorkahorka
14. feb 2023

Treba zacat kdekolvek. Ked len budes chyznou v hoteli na pol uvazku, ale prave medzi ludmi najdes kontakty a aj lepsiu pracu. Nebovoriac o kamaratstvach a laske...

vilma7
14. feb 2023

Ty nechceš pracovať, kro chcce, prácu nsi nájde...A keď práca nepríde za tebou domov, tak zbaliť kufor a ísť za prácou. Kde je problém?
A to ma tiež pobavilo, že nemôžem robiť na plný úväzok, lebo si robíš vodičský preukaz. Väčšiu blbosť som nikdy nepočula. Šorry

anjelicek26
14. feb 2023

Ono sa natiska otazka, pre pana co si robila doteraz? Aj keby si studovala, davno musis byt hotova... ze to rodicia tahaju doteraz a nenakopli ta skor je pre mna nepochopitelne... mas nejake vazne psychicke problemy? Prace je vsade plno, ty sa mozes stahovat ako sa ti paci, nastupit mozes aj zajtra, ved hladaju snad vsade... keby chces...ale ja neviem, ci chces... ono je jedna vec chciet mat vlastne peniaze a druhe ochota zdvihnut zadok... nie u kazdeho je to totiz to iste.

sandra_kul
14. feb 2023

podľa mňa je to všetko o postoji, aký máš, nemyslím si, že je také nereálne postaviť sa na vlastné nohy, ak človek čo i len trošičku chce. práce je kopu, to, že si žiadnu nájsť nevieš, svedčí zrejme len o tom, že príliš preberáš. vo vodičáku takisto problém nevidím, všetko sa dá skĺbiť, zamestnávatelia s takýmto niečím rátajú.

0silvia0
14. feb 2023

@dominikatomas baba preber sa, nakopni sa a rob so sebou nieco. Tvoj postoj nie je ok.

christina_petrikova
14. feb 2023

celkovo si tak nejak zle podla mna nadstavena a upisnas sa len na to zle a potom sa nemozes cudovat tomu, ze si na tom tak ako si. aha spravis si vodicak a predsa len ti to dost do buducna pomoze. chce sa to hlavne lepsie nadstavit

crazy_cat_lady
14. feb 2023

aj ked vezmem do uvahy, ze mas spravenu vysoku skolu, tak by si mala mat odrobenych 4/5 rokov.. co si robila doteraz? neverim, ze za taky cas si si nebola schopna najst pracu. samozrejme zavisi aj od tvojho dosiahnuteho vzdelania/toho, kde byvas - predsa su ine pracovne prilezitosti vo velkom meste ako v mensom.. ale kedze nemas asi ziadnu prax tipujem, tak by si mala zacat uplne hocikde, aby si nabrala nejake skusenosti.. podla toho co by si chcela robit by si mohla absolvovat rozne kurzy (vela z nich je preplacanych v ramci uradu prace).. a co ma spolocne to, ze si robis vodicak a nemozes kvoli tomu robit na TTP tak to uz ide uplne mimo moje chapanie :D

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
simonah73
14. feb 2023

navstiv psychologa ak treba a daj sa dohromady. ja som v Tvojom veku tiez zila este u rodicov. aj ked pracu som mala od strednej skoly. ak je problem s vodicakom, tak si zatial najdi teda na polovicny uvazok, ak budes dobra tak Ta mozno po vodicaku zoberu na cely uvazok. budes medzi ludmi mozno aj na nejakeho normalneho chlapa naraziz a mozno budes mat dieta este skor ako ja. ja som prvy krat rodila v 33. hlavne na kazdeho hned nevrc...

hipuska
14. feb 2023

Tak za prácou vycestuj. Môžeš bývať v podnájme s niekým na byte. Veľa tak ľudí žije, vezmu si byt, budes mať jednu izbu alebo môžete byť aj 2 na izbe. Riesenie určite je, len sa treba trochu rozhýbať.

mladena
14. feb 2023

však nemusíš byť nejaká vzdelaná alebo čo, ponúkajú aj prácu s ubytovaním napríklad v čechách, ja som tak bola, práca vo výrobe nie je žiadna slasť, ale bola to super skusenosť, spoznáš nových ludí, prostredie a tak... ved to je fajn ked nemáš žiadne záväzky a si uplne volná, ja by som kludne išla znovu 🙂

jakoma
14. feb 2023

No, ty si zial premrhala pekne roky. Ja mam tiez 30, od 24 od skoncenia skoly som nonstop zamestnana (teraz v 3. praci), posunula som sa sukromne aj pracovne. Radsej sa POZERAJ na ludi okolo a nechaj sa motivovat.

lujza123
14. feb 2023

Čím dlhšie si nezamestnaná tým horšie sa ti hľadá práca, čím viac odmietnutí tým menej si veríš.
Je to naozaj zacarovany kruh. A ak si z nejakej hladovej doliny ktorých je na sk naozaj veľa a do najbližšieho mesta to máš 50 km tak príležitosti nieje vela

Si na úrade práce? Nájdi si nejaký kurz. Alebo skus aspoň dobrovoľníctvo, niekam z domu vypadnúť. Keď budeš mat vodicak hľadaj prácu mimo domu, s ubytovaním, možno aj v zahraničí. Ber cokolvek, hlavne sa dostať z domu. Uvidíš, keď budeš vo veľkom meste s bývaním a nejakými úsporami nová práca sa ti bude hľadať lepsie

simonah73
14. feb 2023

@dominikatomas no nato ze si doma si ocividne dost zaneprazdnena ze nemas cas ani reagovat na otazky....

ropucha6
14. feb 2023

A co si robila predtym? V akej oblasti si pracovala, preco si skoncila? Ake mas vzdelanie/prax/skusenosti? Odkial si? Tiez nevidim suvis s vodicakom, ved to si bezne robia ludia popri robote a za par tyzdnov ho mas hotovy. Inak robota (ak nie si fakt expert v nejakej oblasti) sa vacsinou necrta, treba aktivne hladat.

liljana
14. feb 2023

V 30tke uz maju ludia vlastne byvanie, ty si iba na zaciatku, Stratila si zial 10 rokov. Jedine ist do zahranicia, tam s vyssim zarobkom dohnat strateny cas. Cudujem sa rodicom, ze ta v 20tke nevysmarili z domu. Uz by si bola davno samostatna, lebo by si bola nutena sa starat sama o seba. Takto si na mama hoteli a nic ta nenuti nie hladat, ale najst. Okrem toho ze ti rodicia lezu na nervy a aj sama sebe.

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@zmrzlinka2021 v dnesj dobe prakticka otazka ked nemas kontakty je ti na figu aj vysoka skola..

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@katka0123 hladam pracu celkovo,

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@diewcatqoo hladam aj oracu na cely uvazok. A

Strana