Duševne ma zabíja to, že som doma
Ahijte. Budem mat tohto roku 30 a robota sa necrta ziadna... uz mi sibe byt ken doma ,doma.moji rovesnici uz maju rodiny, alebo dobru oracu akebo su v podnajme a ja na hanbu s rodicmi. Uz ni bohuzial idu tiez na nervy a aj ja sama sebe ze endokazem si najst ompracu, osamostatnit sa a mat konecne svoje sukromie a pohodlie.som preto uz neskutocne podrazdena, unavena a uz nevkadzem.... momentalne si robim vodicak talze nemosem mat racu na plnu uvazok iba nejaky skrateny..ale uz neznasam uz nic okolo mna nemam zmysel takto uz byt...chcem vyoadnutm toho dost.zbaznim sa doma.... uplne
@simca06022011 bola dom v taliansku na sezonnych orachach vzdy polroka aby som mala z coho byt a nie ej to vyhvoorka hladam si oracu uz tri roky , ja nema urcite rruky lave a nebojim sarobit
@soldi neprisla som s avyplakat, pisem to ako to je ak ti to vadi nemusela situ orisoievat tvojim nepodstatnym prisoevkom
@dominikatomas tak nam teda napis svoje vzdelanie, kvalifikaciu, co mas v zivotopise, ako na sebe pracujes.
si evidovana na urade prace? mas maturitu?
neskac do mna, ja sa snazim pomoct, pokial o to niekto stoji. ale ty tak zatial neposobis.
@dominikatomas autorka neverim ze zdrava 30 rocna zena ktora chce pracovat si 3 roky nevie najst pracu? Na ake pozicie sa hlasis? Daj priklad.. na zaciatok treba zobrat hocico...kto za teba plati zdravotku? Ci si na urade prace?
@kvetinka75 byvam v diere slivenska nauplnom vychode. Tak keby som chcela spokojne doma nehladam pracu. Preot si aj robim vodicak abybsom mala viac z aplus ze man aj vodicak a ze nebudem mat problem sa dopravovat a blbo som to napisala , o vodicka ja si uz hladma orcau dlhodobovo a vsade tu
@dominikatomas musis sa nakopnut a ist. Hoci aj aupair do zahranicia. Cokolvek. Mne by tiez bolo tazko pri rodicoch a bez prace.
@cairka dufan ze aj tvoja manka ti napecie bucbty nechapem satirickost ktore sa tu vyjadruju akoby zdolali mont everest
@dominikatomas si v strese? ci preco tolko preklepov? aj to o Tebe nieco vypoveda. ze si neprecitas text predtym nez ho odosles.
@dominikatomas ak nemas maturitu a nie si evidovana na urade prace, tak mam pre Teba riesenie. kludne napis do IP
@hariet upenlivo hladam uz mam aj zoznany vzsrktych firiem obvhdovo a podnikov kde by som mohla regaovat na ponuku.takze urcite nie som pohodlna keby som bola tak to nerieism ani tuna
@dominikatomas tak prečo neodídeš inam? Nie je problém si nájsť prácu s ubytovaním. Je veľa ponúk. Nič ťa tam nedrží. Veľa ľudí sa presťahovalo na druhý koniec republiky, sveta, len aby sa mali lepšie.
@kittykat22 dakujen za pekny komentar. Bola som v takiansku dva roky a makala.nieosm ziadna princezna ,takze kto ma to udcudzuje ma ani nepozna takze tak
@dominikatomas ty trpis nejakou DISfunkciu? Ze pises tak chaoticky? Poprehadzovane a chybajuce pismenka, nezrozumitelny text...
@dominikatomas vsade ta odmietaju? Alebo si vyberas take pozicie, na ktore nemas vzdelanie alebo prax? Alebo ani nereagujes na ponuky a hladas nieco vysnivane a potom zareagujes a si myslis, ze cakaju len na teba? Aku mas strednu? Aku mas vysoku, ked s nou podla teba dostanes pracu len po protekcii? Vies aspon nejaky jazyk? Taliancinu, ked si tam bola dva roky? Preco si nejades pracu v IT, ked to tam uz poznas?
@dominikatomas Tak ked si bola v Taliansku 2 roky, tak asi ovladas jazyk, popripade aj AJ alebo NJ. Co si nehladas pracu aj tam. V nejakych rezortoch, Südtirol, tam je sezona cely rok v hoteloch atd. Sezonka je blba, to nikdy nebudes mat naisto a uz vobec nie dlhodobo. Jablka a pod. sa zbieraju len v urcitom case a potom koniec. Mne sa zda, ze si len pohodlna opustit ppohodlie Hotela Mama. Zobudila si sa dost neskoro. V 30tke si uz mala byt davno dalej. Hlavne ked nemas nijake ine zaväzky. Keby si napisala, ze si sama mama 2 dvomi malymi detmi, tak ta chapem. Ale takto?
@dominikatomas a teda kedy napíšeš, aké máš vzdelanie, prax, zručnosti? Okrem toho, že tu prskáš na ženy, ktoré ti napísali pravdu. Ak nič nenapíšeš, ťažko ti konkrétnejšie poradíme.
@yanni som pohidlna ked hladam stale pracu? Toto co pises nema toez celkom zmysel vies kolko ludi po vysokje je doma? Myslis ,ze sa teism ,ze pises mama hotel? Keby si bola v takej situacii a niekto by ti to tiez tak napisal ako ty mne teraz ako by ti bolo? Ste hrdinky tu niektotr ,lebo mate? A pisete o hraniciach ze v 30tke uz je to marne? A kde to je napisane ,ze po 30 uz nic? Prosim ta vazne moj bratranec ma hkavu ako ma byt a v 32 nasiel pracu a 3 roky nic.tak mi tu neoiste ,,ze som neschopna a leniva nerobila som len v it. Vyrazili ma aj z jednej orace lebo som sa nedala zaockovat proti covidu. Takze nesudte ked nepoznate .niektore maju poruchu v odcudzovani
@melanta prosim pekne vystudovala som v nitre odbor bezpecnost a kontrola potravin a prrdstav si, ze hladam nie len v svojom zameranim.ale je smutne ,ze ten odbor je super ale tu nie.n
@soldi mam mauturu aj vysku a som aj evidovana
@dominikatomas to nie je hranica. Ale v tridsiatke, ked nemas VOBEC nijaku prax a prakticky si vobec nikde nepracovala (nejake zbieranie jablk ti zivotopis neprikrasli) ani nezachrani, tak to mas verdammt tazke. Jasne, ze si zamestnavatel na ponuknutu poziciu vyberie dajme tomu z 10tich zaujemcov, co uz presli sitom, toho, co ma najmenej rokov, najviac praxe, casto aj muza alebo zenu, co uz ma väcsie deti.
@dominikatomas dobre, školu si napísala. A čo tvoje pracovné skúsenosti a zručnosti. Neviem, čo očakávaš od tejto diskusie, keď opakovane neodpovieš na otázky, aké máš skúsenosti a zručnosti. Bez toho ti tu nedáme žiadnu konkrétnu a reálnu radu. Každú jednu reakciu tu buď atakuješ alebo píšeš more výhovoriek. Tak skús konečne odpovedať ako dospelá vyzretá osoba a napíš, aké máš skúsenosti, zručnosti, aké pozície si robila, čo vieš, aké jazyky a na akej úrovni ovládaš.
@1ryba uz zvazujem aj tuto moznost
@dominikatomas zbal sa odid do zahranicia
@dominikatomas pozeram ze si z michaliviecc tak tam su nejake podniky..prid to humenneho tu nieje uz vobec nic...si mlada mozes aj casnicku robit ...ja mam 44 chlap mimo 2 male deti doma no oproti tebe velke nevyhody taj ako si najdem robotu ja ked ty mlada baba nemozes bezdetna...dnes som sa bola pytat v 3obchodoch a ani tu posratu peciatku mi nechcu dat ze som sa bola pytat.
bola si v taliansku dva roky a makala.. moja, neberiem ti to. ALE to su DVA ROKY. Ty si dospela uz dost davno aby si vedela co a ako. Ked si studovala v NR, uz si mohla pracovat vtedy a tam. Odbor si bohuzail tiez treba vybrat podla toho kde sa clovek s nim vie uplatnit. Ludia co studuju na VS sa malokedy vratia do tej diery na vychode ako to ty opisujes. Ked si videla ze ten obor je na nic, mala si hned doplnat dalsie vzdelanie.
Nejde o to ci v 30tke najdes/nenajdes, ci bratranec nasiel... lebo 3 roky neviete najst. Aj teraz mozes zacat na tom pracovat. Mne ide o to,co ste robili od 20tky... co ste robili od statnice... to nie su 2 roky ;) A este k tomu, nic riadne si na zaciatku nenapisala, tak ako ti moze nieco niekto napisat? Moze sa ti to zdat ako podpichovanie, ale myslim to v dobrom :D Je smiesne, ak dievca co vystuduje vs, uteka robit sezonne prace a nesnazi sa hned pri zdroji najst si pracu v obore kde ziska prax. Nastastie moji rodicia mi dali po hube, ked som mala napady ist auparkovat a ine somariny robit (co vidim aj teraz, spoluziacky kt. isli, dopadli tak, ze bud su doma mamy na plny uvazok, alebo zbalili zahranicneho chlapa a nejak sa pretlkaju, alebo koncia za pasmi... a teda ano zopar sa pred 40tkou nakoplo a zacalo naoazj karierne zit - t o nie je podmienka). Len treba uz od mlada mysliet nie len na to co je TERAZ v tejto sekunde, aby som mala s coho teraz zit, ale mysliet aj dopredu, ako to so mnou bude vyzerat.
Tu vcera bola diskusia, kde 30+roc zena hladala pracu za pasom a nevedela najst. preco si nehladala pracu adekvatnu vzdelaniu - s OA napr. v administrative - aj ked nie uplne v odbore, odkedy skoncila strednu skolu je zahada. Popravde inak sa hladim na absolventa, ktory pride do office na pohovor, inak na 30+r cloveka, ktory prax nema. A je mi jedno ci mi napise do CV ako pracoval hentam a tam v skladoch a na sezonnych pracach...
Cize na tvojom mieste, hladam pracu mimo domov. Peniaze ti treba na zaciatok na byvanie to hadam zatiahnete s rodicmi mesiac-dva. Po mesiaci uz ti chodi vyplata... vodicak ta nespasi ak v okoli praca nie je.
@slavomira236 ani mne ju nechcu dat , a este povedia ,ze ved teraz je tazko hkadat oracu bola som aj v sekaci a musim byt z mesta takze tak .ja nie som zmi takze smola
@simca06022011 dakujem za komenmtar. Nehovorim,ze ma spasila lraca v IT ale urcitr mi financne pomohla. A neutekala som hnrd do zahranicia ale naskytla s alrilezitost islq som. Nesedela som aspon leby som bola leniva nejdem nai tam a naozaj ja nechaoem ako ty nrchaoes ze sa veru neda tak najst ako si ty myslis hladam nieen v mojom obore ale uz vsetko okrem muzksych orac co je v ponuke mi , ke, he, vranov okolie dnes som posielala vcera takze urcite to neie je vec pohidka
@dominikatomas mozno mas problem so zivotopisom, motivacnym listom - ak ich mas napisane stylom, ako pises tu, tak problem bude v nich. A tym odradis kazdeho zamestnavatela.
Daj si ich skontrolovat nejakej personalistke.

@dominikatomas na konkretne otazky si neodpovedala 🙂 takze si sa prisla len vyplakat bez toho, aby si chcela nieco realne konstruktivne vyriesit.
a vyhovorka o kontaktoch je len vyhovorka 🙂