icon

Duševne ma zabíja to, že som doma

dominikatomas
14. feb 2023

Ahijte. Budem mat tohto roku 30 a robota sa necrta ziadna... uz mi sibe byt ken doma ,doma.moji rovesnici uz maju rodiny, alebo dobru oracu akebo su v podnajme a ja na hanbu s rodicmi. Uz ni bohuzial idu tiez na nervy a aj ja sama sebe ze endokazem si najst ompracu, osamostatnit sa a mat konecne svoje sukromie a pohodlie.som preto uz neskutocne podrazdena, unavena a uz nevkadzem.... momentalne si robim vodicak talze nemosem mat racu na plnu uvazok iba nejaky skrateny..ale uz neznasam uz nic okolo mna nemam zmysel takto uz byt...chcem vyoadnutm toho dost.zbaznim sa doma.... uplne

valeria_h
14. feb 2023

Baby nemusíte toľko útočiť. S tou prácou to je docela problém, mám dve kamošky, ktoré hľadajú a tiež nemôžu nájsť a sú slobodné a bezdetné.

zmrzlinka2021
14. feb 2023

@dominikatomas

Ako financnie? Najdes v BA sharovanu izbu, prace je tu dost. Staci ti mat na zaciatok aspon tych 1000 eur a ides.

Mne je velmi luto, ze sa tu spravas tak skaredo, aj napriek tomu, ze si tam kde si, pričom nemas ziadny zdravotny dôvod. Uvedomujes si, ze kebyze ta niekto nezivi, nemas realne co do ust a z coho zaplatit energie?
Kolko rodicom prispievas? A z coho? Lebo toto je zlyhanie tvojej rodiny, ze toto toleruju. Lenze ta podpora ti raz skonci a skoncis aj ty....

Na slovensku skutocne nepracuje len ten, kto nechce. Takze sa dohodni s vasimi, pozri ponuky prace v BA a šup preč.

petulda333
14. feb 2023

@valeria_h ale prosim ta. Ja som odtial ako autorka a mam pracu,aj vidim denne nejake ponuky. Ak nehlada nieco konkretne,tak pracu si najde. Len treba chciet

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@diewcatqoo a toto je typicke zmyslanie nejakej pipky, ktora si mysli ,ze vsetko je iba tak a odcudzuje na zaklade okresu

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@valeria_h hlupemi nevysvetlis ,ze je hlupy a normalny to pochopi tak ako ty ,vdaka

valeria_h
14. feb 2023

@petulda333 Vážne? To, že sú inzeráty ešte neznamená, že tá práca naozaj je. Koľko fejkových inzerátov je alebo už dopredu vybraný človek.

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@zmrzlinka2021 prosim ta nebud smiesna.sama neveris comu pises.nevies vserko ako je tak nefylozofuj. dalsia odbornicka.

zmrzlinka2021
14. feb 2023

@valeria_h
Je az extremny nedostatok ludi na trhu prace - extremny.
Ano, je vela takych "osob", co nemaju pracu, ale ak sa jedna o zdravych jedincov (obzvlast bezdetnych), to su nepouzitelni ludia. Nemaju ziadne pracovne nevyky a nie su ochotni robit.

Som z hladovej doliny, od 16 rokoch som brigadovala, makala vo vyrobe, ziadne prazdniny, ziadne peniazky na "ipody" ale neraz nato aby som mala na rifle (a nie, nemala som ich ani pat kusov).... po skole smer BA, byvanie v sharovanej izbe, mohla som si dovolit vifonky akurat tak...

Vsetko je to o tom, ci chcem veci v zivote menit, alebo sa chcem stazovat.

diewcatqoo
14. feb 2023

@petulda333 cakala som, ze sa ozve niekto taky. Nie vsetci ludia tam zmyslaju ako tuto autorka. Tiez som z vychodoslovenskej dediny a tiez mam ine zmyslanie. Ale vacsina ludi ma, bohuzial, zmyslanie take, ako tuto autorka.
Ako som pisala v predoslom prispevku. Radsej budem nadavat na vsetkych a na vsetko, stazovat sa na to, ako sa mam zle, predbiehat sa s ostatnymi v tom, kto sa ma horsie.. a ak sa ma niekto lepsie ako ostatni, je chvalenkar a okrada ostatnych. A neurobim ani krok navyse preto, aby som sa mal aj ja lepsie. Budem len nadavat a hladat vyhovorky, preco to nejde...
Povedz, ci to takto nie je.

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@valeria_h nechaj ju tak nrch si zije bo svojon

valeria_h
14. feb 2023

@autorka Chápem ich, že sa Ti snažia pomôcť, ale chápem aj to, že nie je vždy pravda, že kto chce pracuje. Prichádza kríza a práce bude málo, už teraz to vidno.

petulda333
14. feb 2023

@valeria_h jaj,ze podavaju len tak inzeraty? Preboha. To su len vyhovorky. Ja od skoly vkuse pracujem,nikdy som bez prace nebola. Cim to asi je

veronikaszabova
14. feb 2023

@valeria_h chces mi povedat, ze slobodna baba si nenajde AKUKOLVEK pracu za tie roky, co hlada autorka??

modrykolibrik
14. feb 2023

@dominikatomas urob si opatr.kurz a robotu najdes hned

diewcatqoo
14. feb 2023

@dominikatomas ano? Som z vedlajsieho okresu ako ty. A tiez z dediny. Viem presne, ako to chodi na vychodoslovenskej dedine 😉
A neodcudzujem ta. Hladny krk navyse mi vobec nechyba.

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@petulda333 nie nevie lebo nie je to len o tom dat inzerat reagovat. Nie je to lahke a kto je v situacii ako ja vie ako to je skutocne.

smiling89
14. feb 2023

@dominikatomas ked neviem najst pracu na okoli, prestahujem sa do ineho mesta/statu, do podnajmu, su zdielane byty....v dnesnom svete mame tolko moznosti, ze nepracuje ozaj len ten, komu to vyhovuje alebo ma ozaj brutalne obmedzene moznosti (nie je tvoj pripad), taka je pravda...kym nemas rodinu, deti, moznosti je nekonecno, pri detoch uz troska menej.
Ja som od 15 v zivote nebola bez prace/brigady, nedokazem si to ani len predstavit cakat 3 roky na robotu. Vodicak nie je kurz na plny uvazok, ja som ho robila popri gymply a v pohode sa dalo.

Prepracuj si svoj zivotopis, zamakaj na prejave, vyjadrovani a velmi dobre si premysli ako na pohovore vysvetlis tie roky nezamestnanosti tak, aby to v ociach potencialneho zamestnavatela nevyzeralo privelmi zle.

valeria_h
14. feb 2023

@zmrzlinka2021 Vieš čo, mám dve kamošky, sú slobodné a bezdetné a nemôžu nič nájsť. Sú pracovité, majú obe maturitu. Jedna teraz našla aspoň brigádu, dokladá tovar v Kauflande.

valeria_h
14. feb 2023

@veronikaszabova Neviem ako dlho autorka hľadá.

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@diewcatqoo ty vies uplne vsetko skoda ,ze si nesla do patlamentu tam si sa hodila😉

zmrzlinka2021
14. feb 2023

@dominikatomas
Preco si zalozila tuto temu, ked nechces problem riesit?

Neuraz sa, ale ani u nas by si sa v praci dlho neohriala. Mas velky problem vychadzat s ludmi, mas konfliktne prejavy spravania sa, nie si zamerana na vysledok, nevies si ist za svojim...

A hlavne ti v zivote chyba pokora!! Tu ti radia zeny, co maju odrobene roky, mnohe v poziciach, kde robia nabor ludi... a ty namiesto toho aby si hladala moznosti, pytala sa, chcela sa niekam v zivote posunut, utocis tu na tieto zeny.

S takymto pristupom v zivote budes vzdy tam kde si.

petulda333
14. feb 2023

@dominikatomas bola som v nej,pred par mesiacmi a s 2 detmi. Tak sa tolko nelutuj uz. Rodicia by ta mali kopnut do zadku,aby si sa rozhojdala

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@zojazoja pozeram stranku a nie len tuto stale mam ich viac a tieto inzeraty mam uz obehane doslova,uz dve mi prisli ,ze vybrali ineho .ja o tychto strankach davno vidm