icon

Duševne ma zabíja to, že som doma

dominikatomas
14. feb 2023

Ahijte. Budem mat tohto roku 30 a robota sa necrta ziadna... uz mi sibe byt ken doma ,doma.moji rovesnici uz maju rodiny, alebo dobru oracu akebo su v podnajme a ja na hanbu s rodicmi. Uz ni bohuzial idu tiez na nervy a aj ja sama sebe ze endokazem si najst ompracu, osamostatnit sa a mat konecne svoje sukromie a pohodlie.som preto uz neskutocne podrazdena, unavena a uz nevkadzem.... momentalne si robim vodicak talze nemosem mat racu na plnu uvazok iba nejaky skrateny..ale uz neznasam uz nic okolo mna nemam zmysel takto uz byt...chcem vyoadnutm toho dost.zbaznim sa doma.... uplne

valeria_h
14. feb 2023

@petulda333 Treba aj kus šťastia, konkurencia je veľká. Neviem prečo, ako som písala mám dve kamošky, ktoré teraz riešia prácu, hľadajú a nemôžu nájsť. A tiež neboli bez práce od školy.

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@zmrzlinka2021 nevies o mne nic aby si sa o mne takto vyjadrovala. Ty nemas pokoru a ani respekt a empatiu na tom popracuj. A nenarabaj so soravanim. Nevkes aka som naozaj. Mne ty tiez neprides pohodr a si dost toxicka osoba. A ty si tam kde si a nemyslim si ,ze si tiez velmi happy.

zojazoja
14. feb 2023

dalej sa mi uz ani nechce hladat..... nehnevaj sa na mňa, ale tu fakt bude asi iny problem, preco xy rokov ta nikto nechce zamestnať. mlada, perspektivna, bez deciek, bez inych zavazkov......

diewcatqoo
14. feb 2023

@dominikatomas lebo v parlamente by ma bola skoda ;)

valeria_h
14. feb 2023

@autorka Ako dlho si bez práce?

soldi
14. feb 2023

@valeria_h tri troky nevie najst pracu 🙂 sama uznaj, ze to nie je uplne normalne, ze skor bude problem u nej, nez u vsetkych ostatnych naokolo

aylinn
14. feb 2023

@dominikatomas Alebo , ked to chceš riešiť naozaj intenzívne tak ti môžem pomôcť ak mi slubis že v reálnom zivote sa spravas inak ako tu. Dokonči si vodičak. Vybavim ti bývanie u známeho v zdieľanom dome kde byva aj moja kamoska. Si z dediny takze predpokladám že ti nebude vadiť bývať na dedine. Budeš platiť 150€ mesačne , auto ti požiča na cestu do prace, ma tam odstavené dve auta ktoré nepoužíva, to ti bude stačiť na cestu 20min do prace a z prace. Dokonca ti môžem ešte vybaviť že ten nájom zaplatíš po prvej vyplate. Čo ale znamená že si prácu musíš nájsť ako prvé. S tým by som ti vedela tiež pomôcť ak by si chcela robiť čašníčku čo je pre teba na začiatok okej kvôli tringkgeltom=druhý plat, ak si spoľahlivá a nebudem mat hanbu že som vybavila zamestnanca ktorý sa vyhovára že ho bolia nechty a vlasy a nemôže prísť do prace.

petulda333
14. feb 2023

@diewcatqoo ja takeho poznam jedneho,co sa vecne stazuje. Vsetci naokolo inak nie. Vavsina mladsich a v mojom veku zmysla uplne inak ako autorka. K nej skoda reci

zmrzlinka2021
14. feb 2023

@valeria_h Jedine riesenie je pre nich zbalit sa a odist do regionu, kde sa vedia uzivit, uplatnit.

veronikaszabova
14. feb 2023

@valeria_h od skoly bola pocas 2 rokov 2x na polroka v Taliansku. Odvtedy jedna praca - odisla kvoli korone. Odvtedy nic.

melanta
14. feb 2023

@valeria_h autorka má 30 rokov a ešte nemá žiadne pracovné skúsenosti. Tak prosím ťa fakt píšeš blbosti, ak ju podporuješ, že je to v poriadku. Prečítaj si celú diskusiu. Každý, kto jej dá radu, buď na to má výhovorku alebo útočí a doslova uráža. A v iných diskusiách píše o tom, ako nenávidí brata či sestru a švagrinú, pretože sa majú dobre a ona nie. Autorka potrebuje odbornú pomoc minimálne psychológa a nie utvrdzovať ju v tom, že je chudinka.

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@petulda333 k tebe skoda reci odid z diskusie a nevyjadruj sa tu.

petulda333
14. feb 2023

@dominikatomas nie vdaka, zacinam sa tu dobre bavit

valeria_h
14. feb 2023

@soldi Tak to určite nie je v poriadku. Ja som si myslela, že tak mesiac - dva hľadá.

zmrzlinka2021
14. feb 2023

@dominikatomas
Ja som spokojna, mam pracu od skoncenia skoly, mam milujuceho manzela, rodinu.
Kde si ty?
Vo veku 30 rokov nemas absolutne nič - to by vsak nebol problem, kazdy ma svoju cestu. Tvoj problem je, ze aj napriek tomu, ze o teba nestoji nikto ako zamestnankynu, ani ako partnerku (chlap), tak sa spravas arogantne.

A toto ti tu napisalo uz viacero ludi. A namiesto pokory a hladania rieseni, hladania dovodov, preco v tvojom zivote veci nefunguju, este sa tu obuvas do ludi.

S takymto pristupom v zivote skoncis velmi zle

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@diewcatqoo nie len tam😁😁

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@petulda333 aspon tu ked cela si o nicom

modrykolibrik
14. feb 2023

@petulda333 das si pukance? Lebo autorka co slovo to perla 😁

valeria_h
14. feb 2023

@melanta Nečítala som celú diskusiu, tak som mala trochu skreslené info. Samozrejme, nie je normálne roky nepracovať. Myslela som, že hľadá tak mesiac či dva.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
dominikatomas
autor
14. feb 2023

@zmrzlinka2021 ako pises kazdy ma svoju cesttu a kazdy to ma inak. Tebe tiez vela stastia

kingstonka
14. feb 2023

... tiež som z východu, ľudí do firiem v okolí hľadajú stále, ci už vo výrobe alebo v administratíve, predaj, nákup... tu berú aj bez VS ale jazyk je podmienkou. Co musím,ale uznať je, že nástupné platy nie sú veľmi motivačné, ale ak človek musí začať tak by som si nevyberala, s praxou sa už dá pohnúť potom ďalej.

diewcatqoo
14. feb 2023

@petulda333 nastastie, ta mladsia generacia ma uz uplne ine zmyslanie, ale, bohuzial, stale sa najde aj medzi nimi dost takych, ktori maju zmyslanie ako tuto autorka. V generacii nasich rodicov a starych rodicov taketo zmyslanie predvlada v drvivej vacsine.
A ak autorka cely zivot zije v takejto bubline, ani sa netreba cudovat, ze je taka, aka je.

melanta
14. feb 2023

@valeria_h keby hľadala aj pol roka, nikto tu nebude prudiť. Lebo veď ozaj to s prácou v mnohých regiónoch je ťažké. Ale nepracovať celé roky. A najmä, zo začiatku sa do nej nikto neobúval, každý sa jej pýtal a radil. Ale ona začala ľudí urážať, vysmievať sa. Keby to bol anonym alebo čerstvá registrácia, tak by som povedala, že je to troll.

petulda333
14. feb 2023

@modrykolibrik vino otvaram 😄

lvulik
14. feb 2023

Och, teraz, keď vidím reakcie autorky, tak vidím, že fakt som zbytočne drala klávesnicu... :/ Tu žiaľ platí, že komu niet rady... Hold, každý sme si strojcom vlastného šťastia a tu to platí dvojnásobne..

petulda333
14. feb 2023

@diewcatqoo ja mam asi stastie,ale aj rodicia aj starki rozmyslali inak. No mas pravdu,mam kamoskj kt zmysla uplne ako autorka. Skoda

melanta
14. feb 2023

@diewcatqoo ja premýšľam, čo bude s takýmto človekom, keď sa raz rodičia pominú. Keď nebude môcť bývať o rodičov a nebude ju mať kto živiť. Skončí na ulici? Neviem si to predstaviť.

dominikatomas
autor
14. feb 2023

@zojazoja pozrela som si vdaka

zoro9836
Odpoveď bola odstránená