icon

Dvojité životy mužov

sofinkasona
16. okt 2016

Ahojte zienky,

chcela by som sa vyrozpravat ohladom urcitych veci, ktore ma trapia. Nehladam tu radu, problem sa netyka priamo mna, skor by som chcela vediet vas nazor. Podam to snad strucne.

Ide o to, ze pracujem vo vylucne muzskom kolektive. Nebudem specifikovat, o ake zamestnanie ide, ale tak viete si priblizne domysliet. Chlapci dochadzaju do prace zo vsetkych kutov Slovenska. Sme super kolektiv, ale niektore veci ma dost deprimuju. Najviac to, ze asi kazdy z nich vedie dvojity zivot. Doma ich cakaju zeny s detmi a tu v okoli, kde pracuju, zas milenky. Je mi z toho smutno, ked pocuvam nepekne veci, ktore hovoria na svoje manzelky, uzivaju si s milenkami a potom sa vratia domov a tvaria sa ako najstarostlivejsi a najmilujucejsi manzelia. Ich zeny o nicom netusia, pretoze o rodiny sa staraju a pred zenami sekaju dobrotu (aspon podla toho, co hovoria ked som sa ich na to pytala). Zatial co oni su tu v praci niekolko dni, zeny sa im staraju o deti a domacnost a pani si uzivaju zivot ako slobodni mladenci. Pytam sa ich, preco to robia? Vraj po 20rokoch manzelstva to uz nie je ono (a to niektori nie su zobrati ani druhy rok!!!)...Na jednej strane su ako kamarati super, na druhu stranu ako ludia......no, lutujem tie zeny, ze ziju v takomto klame cely zivot...Casto nad tym musim premyslat, je uz naozaj taka skazena doba alebo som len zrovna v takom okruhu ludi? Viete, takto ked pracujete a vidite toto v praci, tak potom si uz myslite, ze to je azda normalne a ze vsetci su taki....Co si o tomto myslite? Nestretli ste/nestalo sa vam nieco podobne? Dakujem za reakcie, lebo som z toho trosku zdeprimovana, ze to takto v zivote funguje :(

libka1
16. okt 2016

@dxxolm Su muzi co budu podvadzat aj ked im zena splni vsetko co im Na ociach uvidi. Poznam takeho, pre mna somar a on si o sebe mysli ze je nejaky zazrak. Strata sudnosti, chudera jeho zena, no jej volba....

dxxolm
16. okt 2016

@libka1 ved ano su i taky take ved kazdy je daky no kazdy normalny normalna ma vediet co sa patry

mamutka
16. okt 2016

ja tiez pracujem v muzskom kolektive, ale nie su taki. Vazia si svoje rodiny. Po robote idu domov k zenam a detom. Je s nimi sranda a samozrejme sa radi rozpravaju o babach, ale to je asi tak vsetko. Pokial viem 😀
Na druhej strane viem o zenach, ktore sa ku.via kade chodia, maju dobre postavenie, dalo by sa povedat ze uspesnu karieru, doma chlap co dobre zabara a im je to jedno.
Dalsia vec, ked som pred jedno babou spomenula, ale je to smutne, ked sa ludia podvadzaju a pod., z jej komentu jasne vyplynulo, ze ju nezaujima, co jej muz robi, ked je mimo domu. Po tych rokoch je ona rada, ze je doma klud, ze muz zarobi na splatky na dom, auto, uzivi ju aj deti 😖 takze asi tak.
v tom vztahu uz nie je vasen, laska, ucta, to uz su len prakticke stranky spoluzitia a znasanie zodpovednosti za rodinu.
Neviem ako su tvoji kolegovia na tom s manzelkami, mozno mnohi z nich uz pochopili, ze su len penazenkami a otravuje ich to. A ich zienky su mozno spokojne, ze maju pokoj, chlap donesie peniaze a navyse ju po veceroch "neotravuje"
Mne osobne sa take veci nepacia, ale za poslednych par rokov sa nestacim cudovat u kolkych ludi to takto vyzera. Ale navonok su to ovsem stastne rodinky, vysmiate fotky na FB nesmu chybat... 😖

marcelatje
16. okt 2016

@dxxolm moze byt, ale nie vzdy je to tak.

marcelatje
16. okt 2016

@libka1 ja poznam jedneho, zena ziarliva, vyprasi ho kazdy vecer na milion sposobov ako si panko zazela a rano pred odchodom do prace ho este vyfajci aby nemal chut a on sa smeje ze aspon vdaka tomu potom dlhsie na milenke vydrzi 😀

marcelatje
16. okt 2016

@mamutka aaach ten vdacny fejsbuuuuk 😀 ja by som si zelala aby ludia boli naozaj taki stastni ako sa tam prezentuju 😥 niekedy su tam lepsie vykony ako v SND

libka1
16. okt 2016

@marcelatje 😀

tykat
16. okt 2016

@sofinkasona ...otazka je co za ten cas robia ich zeny doma 😉 ...nie kazda sedi pri detoch a sporaku a caka kedy muzik dorazi domov.

isis
17. okt 2016

Aj ja pracujem presne v takomto kolektive a moj muz v rovnakom. Ani nejde o to ze tito chlapi v robote maju frajerky, ale aj o to, ze si uplne vedome vymyslaju sluzobky a zostavaju v praci co mozno najdlhsie, len aby nesli domov. A nemyslite si ze doma maju rozvratene rodiny... to su tatinkovia ako z obrazku. Nechcem byt pesimisticka ale vy zeny co mate muzov a chodia neskoro domov (okrem na smeny pracujucich vo vyrobe) si fakt myslite ze nemozu chodit skor, ze si nemozu posunut pracovnu dobu aby vam pomohli s detmi doma a pod??? No to by ste sa divili a velmi... Lenze ono je to podhodlnejsie ist na deviatu do roboty, zrat obed 2 hodiny a potom prist o siedmej domov... A smutne je ze poznam aj take zeny:(
PS - pre tie co im muzi chodia neskoro: hadam si nemyslite ze niekto dokaze v praci robit intelektualnu robotu kazdy den viac ako 8 hodin denne? (nemyslim kavickovanie, obedovanie, kvakanie a pod...)

deltaa
17. okt 2016

mna by zaujimalo ako by ste zareagovali keby vasho muza obletoval kolega 🙂 teraz nemyslim ako podvadzanie ale iba to ze nejaky homokolaga sa nejako dost casto zaujima o vasho (hetero) muza 😉

moonlight1210
17. okt 2016

@deltaa nebolo by treba reagovat. dost promptne by reagoval on sam. to si pis. 🙂
(pokial by nemal rovnake sklony k muzom).

majkeel
17. okt 2016

Ma to viac rovin, zli zenati muzi su neverni s kym - s dobrymi vydatymi zenami? 🙂
Ako bolo povedane hore, rovnako sa spravaju muzi aj zeny pracujuci dlhodobo mimo domova. Prve 2-3 roky moze byt vsetko v pohode, potom pride rozcarovanie z x-teho vecera straveneho osamote po praci, bez zeny, bez rodiny. Pride depka, ze roky utekaju, staci niekto s porozumenim a je vymalovano a snazit sa byt spolu co najviac. Kde nie je cas, prilezitost, tam casto nevznikne ani chut. Vacsie umenie je odolat, ked je cas aj prilezitost,...
Jedine riesenie je prestahovat sa za pracou cela rodina ...
Tieto vztahy su casto kratke (par tyzdnov) a ak sa to stane 2-3 za 10 rokov (to sa moze stat jednemu aj druhemu aj doma), tak je lepsie sa drzat pravidla, Co oci nevidia, to srdce neboli ...
To je negativum tyzdnoviek, ze obe strany neziju spolu a casom zacnu zit dva oddelene zivoty. Ten na tyzdnovke a ten cez vikend. Ono je umenie aj zacat potom znova spolocne zit, ked predtym jeden 1x rokov chodil na sluzobky. Az potom clovek zisti, ze po vikendovom spoluziti spolu uz cely tyzden zit nevedia.
Dobra sprava je ze aspon kamionisti na sluzobkach tolko nepodvadzaju. Po odsoferovanom celom dni v malej prepotenej kabine vzdy v inom meste ...

marcelatje
17. okt 2016

@majkeel este by som dodala ze podvadzanie mimo domu je jednoduchsie. Doma je vacsie riziko odhalenia.

tutu_1
17. okt 2016

@majkeel no zo sprostredkovanej skusenosti viem ze samotné milenky netušili ze su milenky 😏 a zrovna ti kamionisti majú najviac príležitosti a máloktorí je taký ze ju nevyužije 😛

majkeel
17. okt 2016

@tutu_1 No ak niekto s niekym spava a aj po par mesiacoch vztahu netusi, ze ten druhy nema rodinu, ked vzdy na vikend zmizne do svojho mesta, tak bud su trosku jednoduchsie, alebo zatvaraju oci pred realitou, alebo to proste vedia, ale hraju formu pred ostatnymi. 🙂

blahowoman
17. okt 2016

@sofinkasona vojsko?

mihula
17. okt 2016

@majkeel a ako si na tu dobru spravu prisla,že kamionisti tolko nepodvadzaju?By si sa cudovala,maju svoj byvak,stale prichystaný,upratany a ked su na stanovistiach,kde maju stravit noc,by si sa čudovala ake defky obiehaju okolo aj za 5euracov daju.
No ale nič,nechcela som ti nasadit chrobaka do hlavy.

liaka
17. okt 2016

Kedysi zenaty kamionista ma volal, ze ci s nim nepojdem na "okruh" povozit sa. Asi na dva tyzdne. A boli sme z jednej dediny. To bolo pred 13 rokmi ale pocitam, ze sa odvtedy nic nezmenilo a su zhavy stale 🙂

hivanik
17. okt 2016

No chlapom by som v tejto veci velmi neverila, vedia toho natarat. Netvrdim ze niesu neverny ale vedia sa poriadne chvastat.

deltaa
17. okt 2016

@moonlight1210 no niektorych asi zadri len ked dostanu jednu do "nosu"

tutu_1
17. okt 2016

@majkeel Kdeže taký kamionista ma toľko priestoru na podobne excesy ze by si sa divil 😝 ale tých profesii je ktoré ponúkajú možnosti ze až 😳😈

tutu_1
17. okt 2016

@liaka tak tak niektorí kamionisti to je kapitola sama o sebe, veď kto najviac naberá tie sociálne pracovníčky popri cestách a nie len tu na SVK 😏

operaphantom
17. okt 2016

Zalezi od vrstvy tych chlapov. Taka nizsia vrstva ako robosi, kamionisti a podobni k tomu maju lahke sklony. Ich jediny ciel je ist na ubytovnu sa po robote ozrat a potom nieco pretiahnut a potom ist na vikend do svojej dzedziny. Taky dost smutny zivot. Celkovo toto tyzdnovkarcenie povazujem za dost zle a v podstate to vedie iba k rozpadu rodiny.

Vzdelanejsi ludia si vedia zratat dva plus dva a rozhodne chcu travit viac casu s rodinou a nie niekde po smradlavych robotnickych ubytovniach alebo aj hoteloch. Preto aj menej z nich robi tyzdnovky. Aj ked aj medzi nimi sa najdu kurevnici, ale urcite mensi pocet.

martina_l_l
17. okt 2016

@operaphantom vidim, ze "mas prehlad" o tom, ako funguje svet.
Jedine, v com s tebou suhlasim je, ze tyzdnovkarcenie möze viest k rozpadu rodiny, lebo sa möze stat ze par sa rozzije, zvykne si ze ten druhy je prec.
Inak je tvoj spösob vyjadrovania zacnuc od "nizsej vrstvy az po spradlave robotnicke ubytovne" je na zamyslenie, ale mam pocit ze sa nema vyznam k tomu vyjadrovat, lebo by si nepochopil.

6mia6
17. okt 2016

@operaphantom bohuzial neda sa pausalizovat. Nejde o vzdelanie ale o charakter.
Ja to zas poznam naopak. Chlapi ktori si vybudovali kariéru akoze ti vzdelani si najprv kupia auto a potom šľapku do neho...

philipha22
17. okt 2016

juuj, tak zase nebudete snad take zle na robosov a tyzdnovkarov.... nie len im ide karta....ale napr.taky tip top manazer...alebo vyskoko postaveny pan sef.....alebo pan podnikatel atd.... ked maju chut tak si najdu co potrebuju....vobec tam nejde o to ci je niekto robos alebo chlap co chodi po tyzdnovkach....

phillippa
17. okt 2016

@philipha22 presne tak len to robia "elegantnejšie" ale kurvia sa rovnako.....

marcelatje
17. okt 2016

@phillippa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

maminuska
17. okt 2016

Ja som prestala chodiť na akékoľvek školenia ktoré sú dva a viac dni na hoteloch kde sa aj spí ... je mi z toho na zvracanie keď to človek vidí , cez deň sa poctivo školí a nadránom sa vytráca vaša kolegyňa ktorá má doma 2-3 deti izby iného kolegu ktorý má doma manželku a jedno dieťa.

sofinkasona
autor
18. okt 2016

@majkeel osobne poznam jednu z tych mileniek, ktora kolegovi robi milenku uz cca 5 rokov...a vie o tom ze je zenaty. Stara sa o nu, brava ju s nami na akcie, volava jej, vzdy ked tu je travi s nou vsetok volny cas, proste je to skor ako paralelny vztah nez cisto milenecky...ale rodinu samozrejme pre nu neopusti, lebo tu istotu proste v zivote chce.
@isis presne tak, doma tatinkovia ako na obrazku! Niekedy neviem, ci sa snazia klamat len svoje rodiny alebo aj sami seba, ze to co robia je v poriadku. A najhorsie je ze velakrat si zenu a deti "kupuju" cez materialne veci, ked im ten cas nevenuju...Je to na hlavu, potom dakomu ver ked toto vidis....