icon

Dvojročné dieťa ruší nočný kľud do 01:00

8. mar 2023

Zdravím, mám susedov, ktorí majú asi dvojročné dieťa (je malá, veľmi nerozpráva, teraz sa naučila povedať mama). Je podľa vás normálne, že každý deň odkedy sa sem nasťahovali (čo je už asi polroka) je to malé dieťa hore do polnoci až jednej v noci, dokedy sa s ňou hrajú, ona rozhadzuje hračky (čo robí parádny buchot), búcha do radiátora, vykrikuje, smeje sa a proste vyvádza ako normálne dieťa... Ale o polnoci alebo o pol jednej, keď už aj dospelí chcú spať? Hlavne keď skoro ráno treba vstávať do roboty? Medzitým na ňu mama ziape tak, že ešte aj mne to je nepríjemné a ona pravdaže potom plače, kým zas niečo nebuchne, asi väčšinou o drevenú podlahu. A potom buchot a krik, ale to už väčšinou rodičov, začne zas ráno o pol siedmej až siedmej na pár minút.
Už som vravela domovníčke dvakrát, ale podľa všetkého sú kamarátky, tak tam s tým nič nevyriešim.
Je to vôbec na sociálku alebo ani len policajti s tým nič nemôžu?

Strana
z2
mamamasama
8. mar 2023

Socialku ☺️🤣 Ty musis byt zlata suseda. Kriste. A co ak to dietatko spi? Ty to nevnimas do tej 22:00. Co ak sa v noci budi? Ja a sestra sme takto vyvadzali v noci do 3 rokov. Ja od 1-2 rano a segra od 2-3 🤣 Som rada, ze sme nemali susedu ako ty 🤣👌👌👌 A tiez, ze byvam v dome. Minule mal drobec horucky. Bol hore s krikom od 1-4 rana. Ak by mi zakopali na dvere policajti za rusenie nocneho kludu, tak ich pozvem dnu, aby mi pomohli upratat grcky po malom.

mamamasama
8. mar 2023

A uz citam komentare dalej. Tak zrazu su to neprisposobivi romovia?🤦🏻‍♀️ Jasne.

autor
8. mar 2023

@mamamasama možno by bolo dobré čítať aj ďalej, keďže potom by si nepísala také veci ako dieťatko spí alebo sa budí... Môžem ťa uistiť, že nespí a nebudí, keďže ich počuť aj večer a potom aj po desiatej bez prestávky na spanie, navyše krik matky, vysávanie a búchanie dverí či hádzanie hračiek o podlahu mi fakt nepríde ako niečo, čo by malo byť tolerovateľné, ale očividne sa nájdu aj takí ľudia ako ty 🤷🏻‍♀️

mamamasama
8. mar 2023

@autorka tak sa odstahuj do domu a mas pokoj. Toto podla mna nebude riesit ani socialka a ani policia. Akurat si urobis v bytovke pekne meno. A pochybujem, ze ak je domovnicka ich kamooska, tak budu taki neprisposobivi ako pises.

veverickav
8. mar 2023

Domovnicka je kamoska s neprisbosobyvymi Romami? 😕

dkethe
8. mar 2023

Minule tu otvorila temu 'hnusna svokra' ktora sa stazovala na to, ze jej nevesta nechava dieta hore do 11tej vecer. Trilion prispevkov o tom ze nocne sovicatka su vpohode, a nech sa nestara.

Tu mame to iste len v zelenom s buchotom. A odporuca sa volat policia 😂 milujem pestrost modrehokonika

bajka16
8. mar 2023

@dkethe lenže nevesta s vnúčikom nerobila bordel do 1 ráno v bytovke susedom. Tam išlo o svokru, ktorá s nimi nebývala a jediné, čo jej vadilo bolo, že jej synáčik sa nevyspi do práce kvôli tomu, že nevesta koji syna do 23:00. Prosím neporovnávajme tu komára so somarom.

cacianka
8. mar 2023

@mamamasama ty nechápe rozdiel keď je dieťa choré a treba riešiť. A keď je u susedov krik a buchot celé hodiny v noci

mamamasama
8. mar 2023

@cacianka ked neviem byvat s inymi ludmi, tak sa prestahujem do domu. A tomuto pribehu verim tak na 10%

autor
8. mar 2023

@mamamasama prečo by neboli? Čo má ich je neprispôsobivosť spoločné s tým, že sú asi kamošky?

autor
8. mar 2023

@veverickav tak tak, navyše mi vravela, že im to písala už, nech sú tichšie, a nič

autor
8. mar 2023

@mamamasama neviem čo je na tom také neuveriteľné akože, ešte aj môj pes sa na to budí zo spánku, a keď je väčší buchot tak si povrčí, takže asi sa mi to nesníva

cacianka
8. mar 2023

@mamamasama ver never, tvoj problém. A prečo by sa mala odsťahovať autorka, keď bežne so susedmi vychádza, nie je problémová a to nie ona ruší dlhodobo nočný kľud. Nech sa odsťahujú hluční cirkusanti

cacianka
8. mar 2023

Ozaj kto je vlastníkom bytu ?

kiki68
8. mar 2023

Ok toto je ina liga a to je podla mna na socialku a policiu. Lebo tam to neni ze iba dieta robi hluk. Skor dospeli a dieta chuda reve

ivangeline
8. mar 2023

Tak najprv porozpravat,nech di lepsie zabezpecia izbu a nie je tolko hluku a ak nie, po 22 policia. 🙂

autor
8. mar 2023

@cacianka presne! Ďakujem! A byt je v podnájme

autor
8. mar 2023

@kiki68 môže to aj tak byť ako vravíš

matullienka
8. mar 2023

Prípadne skús kontaktovať majiteľa bytu aby s nimi zjednal nápravu

autor
8. mar 2023

@matullienka oni o tom vedia, lebo sú to známi mojich rodičov, ale neriešia. Že mám volať políciu, ale mne najskôr aj bolo blbé volať na rodinu s malým dieťaťom políciu, príde mi to už moc, len už takto nevydržím, polroka som sa poriadne nevyspala a idem si ľahnúť vystresovaná, že kedy mňou zas mykne keď niečo buchne, takže iná možnosť už asi nie je, keď im to vraj domovníčka vravela/písala a teda sú si toho vedomí

oblecenie99
8. mar 2023

No tak to, čo si napísala o neprispôsobivych z tvojho pôvodného príspevku nevyplyvalo.. tak v tomto prípade majiteľ, sociálka, polícia

matullienka
8. mar 2023

Ja by som veru na tvojom mieste volala, a kľudne opakovane keď párkrát dostanú pokutu prípadne im zaklope na dvere sociálka sa spamataju

muskazlata90
8. mar 2023

Neviem, aké iné ešte máte problémy so susedmi, ale ja som mala tento problém s dieťaťom, keď prechádzalo z 2 spánkov na 1. Bolo to, keď mala cca rok a pol a bolo to strašné aj pre mňa, ale teda ja som po synovi nekričala, snažili sme sa byť ako tak potichu, ale my bývame v samostatnom dome, takže sa mi nikto nechodil sťažovať 🙈 keď spal 2x, tak vyzdrzal aj do polnoci, do 1 ráno, ale zároveň bez 2 spánku nevydrzal a to sa mi budil o tej 1-2 a normálne hore do 4-5. Nevedela som to nijak ovplyvniť, kým neprešiel na 1 spánok, chvíľu to bolo dobré, a okolo 3 rokov ak spal na obed, tak bol hore do pol 11-11. Potom konečne prestal spať na obed a krásny spánok od 7 do 7, fungujeme doteraz už normálne a spáva ako 5 ročný od 8 do pol 8 rána. Neviem si predstaviť, že by na mňa niekto volal sociálku, že sa dieťaťu nevenujem 🙈.

matullienka
8. mar 2023

@muskazlata90 len to je u teba ten podstatný rozdiel, že ty si určite nenechala v noci trieskať dieťa hráčkami a nekricala po ňom tak aby vás počulo pol ulice. Každá matka si uvedomuje, že každé dieťa prechádza fázami a každé ju zvláda inak, len tu je podľa mňa prvotný problémy v rodičoch

muskazlata90
8. mar 2023

@matullienka jasné že som nekričala, ale podľa mňa búchala. Ja som sa to snažila korigovať, ale ako hovorím, my sme v dome, okno zavreté, mne sa nemal kto ísť sťažovať. My sme pred tým byvali v byte, tam sa všetko strašne ozyvalo, najmä v noci, ak sme sa večer rozprávali, museli sme šepkať, lebo sme mali obývačku susediacu so susedovou spálňou. Normálne sa nedalo rozprávať. Ak robí dieťa iné ako bežný hluk, to je o inom, ale rátam, že v noci sa im to strašne ozýva. Každopádne autorke nezávidím.

gabika0825
8. mar 2023

Veď im tam chod zaklopať, to si mala urobiť hneď, keď počuješ takéto zvuky a hukanie po pól noci. Nočný klud je od 22 do 6, ráno o 7 nech si trieska s čím chce, s tým nič neurobíš ale o pól noci a neskôr by to naštvalo aj mna. Ja mám hlavne problém so zaspávaním a keby mi niekto takto trieskal nad hlavou tak sa neudržím. A keď pises že je to opakovane tak už dávno po 2-3 raze si tam mala ísť klopnúť a upovedomiť susedu že tam nežije s dieťaťom sama ale že sú v bytovke aj iný ľudia ktorí ráno vstávajú do prace a nie sú doma že si to dospia ako možno aj ona. Čiže treba to určite riešiť. Ak by suseda bola nepríjemná alebo by to pokračovalo naďalej, tak volať políciu. Bez srandy. Keď niekomu nepomôže povedať raz, tak treba to riešiť radikálne. A okrem toho… 2 ročne dieťa má o pól noci už dávno spať.

gabika0825
8. mar 2023

@mamamasama ale autorka nepíše že to dieťa place od choroby, to by asi netrvalo pól roka. A ked je to evidentne počuť že to dieťa trieska s nejakými hračkami o zem po pól noci, to by si mala matka ustrážiť, najmä ked žije v bytovke, beriem ohľad aj na iných ľudí čo žijú podomnou alebo nadomnou. Dieťa bez režimu akurát tak a neohľaduplnosť matky dieťaťa.

cacianka
8. mar 2023

Budem sa opakovať - domovníčka to ešte funguje ?, Veď ona s tým nemá nič.
Takže
- máš obavy z agresívnymi susedmi - okamžite volaj políciu keď začne krik a rev po 22.00, kľudne opakovane
- daj podnet na odbor sociálnych vecí, spomen aj políciu že opakovane sú tam agresivne prejavy, dieťa v noci plače reve , podozrenie na zanedbanie a tyranie
- oslov správcu vašich bytov, bytový podnik, správcovská spoločnosť, bytové družstvo a požiadaj ich o súčinnosť ; mali by osloviť majiteľa bytu aby urobil nápravu, inak môže o byt prísť,áno ťažko ale dá sa to. Skús sa dohodnúť so susedmi, aspoň zopár a spíšte to viaceri
- občiansky zákon má paragraf kde je písané že sused nemôže brániť tebe/svojmu okoliu v riadnom užívaní majetku, a to napr hlukom, prachom, uzv, svetlom, smradom , rušiť nočný klud, a pod. Takže sa inšpiruj.

ywonnee
30. dec 2023

@mamamasama ja tomuto príbehu verím 100% pretože mám takých susedov a je to vyčerpávajúce nie len pre pracujúceho človeka ale aj pre tehotné ako som bola ja. U nás síce neziapu ale to dieta nonstop denno denne dupoce niekedy do 23 inokedy do 1-2 rana. Denno denne. Sme tu nový tak nás suseda ohriakla že tu býva 30r a nikto sa nesťažoval, no sťažujú sa len jej nepovedia. Tiež Rómova, síce celkom slušný ale ta mala je cisty extrém ma 4 roky. Oz som sa aj ozvala a ani nechcite vedieť čo som sa o sebe dozvedela. A teraz čo mám predať byt ktorý sme teraz kúpili na hypotéku? Komplet prerobili? To je riešenie? Či to majú ľudia normálne tolerovať lebo veď dieta a keď sa nepáči odsťahovať sa? To je len logika fakt!

autor
12. jan 2024

@ywonnee presne tak, nechápem logiku niektorých ľudí... Poďme tolerovať niečo, čo je za hranicou tolerancie, lebo prečo? Dala som im raz odkaz na dvere, že ich žiadam dodržiavať nočný kľud a čo na ďalší večer, keď už mali šancu si to prečítať, robili to bolo neskutočné, boli hlučnejší než obvykle. A nemám to srdce zavolať na nič policajtov, presne ako píšeš, len horšie bude. Navyše ono ten buchot (t.j. dupotanie, hádzanie vecí na predpokladám laminátovú, pišťanie, ziapanie, a proste sa s malou hrajú akokeby cez deň) trvá niekedy polhodinu a potom je na hodinu kľud a potom zas pokračujú, inokedy desať minút a potom začnú o polhodinu na dlhšie, takže človek ani nevie či by niečo policajti vyriešili... Našťastie po roku aj niečo čo tam bývajú začali žiť normálnejšie a do polnoci buchocú len tak dvakrát, trikrát do týždňa, zato asi suseda chodí v opätkoch ráno o piatej po celom byte a pekne to klopká. Už som si zvykla nechodiť spať pred polnocou a vstávať tak o ôsmej, našťastie môžem si to dovoliť, ale nie každý to tak má. Ani si neviem predstaviť situáciu že komplet prerobený byt a dieťatko na ceste. Hlavne sa nestresovať, lebo za to to nestojí, oni sú ani nemusia byť vedomí že robia niekomu zle, lebo ľudia sú ignoranti bohužiaľ. Veľa šťastia s (neuveriteľnými) susedmi!

Strana
z2