Ex k nám poslala dieťa s teplotou. Ako to mám brať?
Ženy už som tu raz písala. Máme "spojenú" rodinu máme sa radi všetci. A ANO jediná naša slabina je mužova ex. Posiela k nám chlapca chorého. Beriem je také obdobie deti su choré. Nech sa lieči aj u nás. Lenze...už dvakrát k nám prišiel s teplotou a nehovorím o nízkej teplote, ale nad 38 stupňov tak sme jej písali, že keď ma teplotu nech ho neposiela. Aby sa mu nepohorsilo. Dnes ho muž doniesol s teplotou a v taške nabalene antibiotika bez nejakej informácie čo mu je. Muž zobral teplomer, ale ta digitálna potvora nefunguje, keď je zima. Takže na teplotu sme prišli až teraz. Vy poslali dieťa s antibiotikami a teplotou?
@kristinapetronela Nešla nikam je nezamestnaná lebo "nemoze" pracovať
to je jedno či šla alebo nešla niekam. Starať sa má aj otec, a nielen vtedy, keď je dieťa zdravé. Zobrala si si muža s dieťaťom, tak to musíš jednoducho akceptovať.
Autorka: Vy ste krasny priklad, kedy by striedavka nemala byt schvalena- neviete komunikovat medzi sebou, teda najmä tvoj muz a jeho ex, kedze ty by si sa do toho zapajat velmi nemala. Ale kedze tvoj muz (nie vy dvaja, ty nie si otec ani matka dietata) chcel striedavku a ex ju nechcela, musel ratat s tym, ze chlapec bude chodit k vam aj ked bude chory, aj ked bude zdravy, aj ked bude pubertiak a nebude vediet co od dobroty kvoli hormonom atd. Matka iba dodrzuje nariadenie sudu, ktore bolo presne take, ake chcel tvoj muz. Ty si ho mohla od toho odhovorit (asi si nedomyslela dosledky striedavej starostlivosti) alebo stat za nim a akceptovat striedavku so vsetkym co k tomu patri. Nadavat teraz na ex tvojho muza je zbytocne, robi ina to, co ste chceli. A k lekarke. Lekarka je na to, aby posudila zdravotny stav dietata, nie rozhodovala o tom, ci ma alebo nema byt naplnene sudne rozhodnutie. Tam jej kompetenecie nesiahaju.
@katkine_terapie ono autorka v inej diskusii vysvetlila, že chalana jej bolo ľúto, nechcel od nich po vikendoch k mame tak ona vyšla s tou myšlienkou striedavky.Nie otec, nie matka
Otec dieťaťa sa osobne stará minimálne, nevedel ani kontakt na pediatra. Neodpovedala sa na otázku či on osobne s ním vôbec u lekára niekedy bol.
Dieťa si rodicia pohadzuju jak horúci zemiak, chorého ho vlastne doma nikto nechce.
Otec sa bojí, keď sa matka vyhráža sociálkou, ale ona ho so soplom nepusti domov k sebe hoci ten týždeň má byť syn u nej
Asi najlepšie riešenie ak to pritiahneme za vlasy, dat dieťa cudzej milujucej rodine, kde ho budú mať radi aj chorého a bio rodicia nech majú návštevy.
@janage chudak chalan. Ale ktovie ako by nam to cele popisala mama chlapca. A tiez ma zaujalo, ze otec, ktory ma dieta v striedavke nevie kontakt na pediatra.
@katkine_terapie aj mňa by zaujimal pohľad ex, nakoľko sa mi nechce veriť, že nejaká matka môže byť taká hyena, že chorého syna otočí pri bytovke späť k otcovi, len preto, že je chory. Tomuto proste nedokazem uverit. Buď situáciu autorka nafukuje do veľkých rozmerov alebo si vymýšľa.
@katkine_terapie tu išlo z môjho pohľadu aj o to aby sa neplatilo výživné. Preto tá striedavka. Autorka spomína že keď je malý u nich viac ako má ovplyvňuje to ich hypotéku ,chod domácnosti a ujdutu mzdu, keď sa musia doma prestriedal pri ňom🤦. Príklad ako za staré hriechy nikto nechce platiť.
"Autorka spomína že keď je malý u nich viac ako má ovplyvňuje to ich hypotéku ,chod domácnosti a ujdutu mzdu, keď sa musia doma prestriedal pri ňom"
moja draha a to nevies, ze to dieta bude po tvojom manzelikovy aj dedit z toho co vy dvaja budujete a setrite tiez teraz pocas manzelstva a je jedno ze mate aj ôsvojeô bio deti...toto pani autorka je ako konfrontovana s realitou alebo vtedy padne na hubu?
@lubkavargova1 no to tu ani nepíš o tom dedení🤣. Tu budú iné vášne. 😉
@lady_hurts Mňa v takýchto prípadoch hlavne zaráža to čiernobiele videnie sveta z pohľadu macochy. Títo 2x ženatí chlapi sú ideálni manželia a otcovia druhých a nevlastných detí a prvú manželku/priateľku mali vždy takúto “kravu.“ Oni boli dokonalí a bezchybní partneri a otcovia. Ex bola vždy lenivá, polodebilná, navyše chamtivá za peniazmi a len kvôli nim sa chcela stať slobodnou matkou a zneužila preto chudáka chlapa. Decko sa narodilo vlastne omylom a navyše, vždy je hlúpe, zákerné, nesamostatné, zle sa učí, nepozná základy hygieny...
Pričom nestranný človek vie, že pravda bude úplne inde. Čo poznám rozvedené ženy, o deti sa vzorne starajú, ale ani jedna na to nechcela byť dobrovoľne sama a práve striedavka a nové priateľky/manželky komplikujú ich vzťahy s ex a aj vzťahy medzi deťmi a otcom.
Myslím si, že striedavu starostlivosť by mali mať len rodičia, ktorí dokážu spolu aspoň komunikovať. Nie takýto pár, kde jeden údajne nepodá info o dieťati, druhý nevie čo má robiť a nová manželka vyplakava na koni. Celé zle, je mi toho chlapca ľúto.
@lady_hurts to som aj napísala, ze je to až priam neuveriteľné, ze matka od dverí otočí vlastne dieťa ze ho doma nechce
Mňa by ešte zaujímalo ako fungujete, keď ochorejú vaše deti a chlapec má k vám prísť akurát v Tom čase.
@heleninamama presne tak, ale autorka to vidí samozrejme inak. Len ona je dobrá a manžel.
@lubkavargova1 ona to vie a to je celý problém, zavadzia jej, na dedičstvo ma nárok je to aj jeho dieťa. Lenže tu je len my, aj jej dieťa z prvého manželstva bude dediť po svojom otcovi a tiež sa nový otec stará aj finančné o cudzie dieťa. Len autorka chce celý mešec pre seba.
Nechcem rýpať, ale blížia sa Vianoce. Chlapec bude kde? Či podľa choroby? Čím viac komentárov sem pribúda, tým viac mi je smutno za za neho.
@malasandrika u mamy by mu bolo lepšie. Neverím že je nejaká zlá .to len macocha ju tak vykresluje
Absolútne súhlasím. Chcel striedavku, nech sa stará.
Jeho ex predpokladám chodí do práce a čo bude na ocr 3 týždne, lebo vy nechcete choré dieťa? Stále bude počas chorob ona na ocr? A z čoho bude asi tak ziť?
A už len dodám,. toto je uhol pohľadu tento pani. Ktovie aký má ex, aký má chlap, dieťa..
@kristinapetronela matka rezignovala. Keď chceli striedavu starostlivosť tak nech ju majú. Mám veľa takýchto rodín okolo seba. Ako keby v poslednom čase ľudia nevedeli riešiť problémy len hups a rozvádzame sa a chytro ďalšiu rodinu zakladať aby bola náplasť na ranu po rozvode. A čo zo zväzku vzišlo to je minulosť. Manželov kolega prišiel k nám na grilovačku s novou partnerkou a tá sa išla pri mne vylievať ako si dala červené vínko,čakala Miska kedy príde a zastaví auto a z dverí vyšla jeho osem ročná dcéra,hneď bolo po peknom víkende a romantike. No mňa zavzdusnilo a v tom momente som vedela že s touto ženou si ja nemám čo povedať. A ako to dopadlo? No Miško nabuchal aj túto novú na znak veľkej lásky a od kedy sa mu narodila druhá dcéra o prvú nejaví absolútne žiadny záujem. A kde je problém? Mladá kocena nepotrebuje dáke cudzie decko na krku. Už má svoje. A tento scenár čo tu predložila autorka mi toto dosť pripomenulo.
Chápem ťa, chceš chrániť svoje deti, je to prirodzené, veď si matka. Ja osobne by som tiež neposlala tak choré dieťa, lebo viem, že sa o neho postarám najlepšie ja... ibaže.. nemusí to vždy tak vyjsť. Je tu rozsudok, sú tu rodičovské práva a povinnosti, na oboch stranách, a okrem zanadávania si na ex asi nič nezmôžete. Situácia môže byť rôzna, aj ja som už nechala s mužom veľmi chorého syna, lebo som jednoducho nemohla z práce vypadnúť, musela som cestovať na služobku na 2 dni, nemal ma kto zastúpiť.. a pravdepodobne by som to tak urobila, aj keď by sme boli rozvedení. Ja sa len zamýšľam, že sa na tých fórach roztrhlo vrece s tými striedavkami.. v praxi s tým nemám skúsenosť, to je už teraz také bežné? To fakt sa dá aj v takom prípade, ak rodičia sú na tom tak "úžasne", že okrem SMS nedokážu komunikovať žiadnym iným spôsobom, ani keď ide o spoločné dieťa?
@janage a čo že nemá top? Možno brigaduje ...kokos hneď viete čo ako je ... Neviem verím viac matke ako tej čo nechce syna svojho muža
@janage toto je aj o peniazoch. Ak jej vracal dieťa ktoré je ešte choré tak mu to dala doslova vyzrat. Narušil jej systém ze sa ona starala a on platil alimenty a zrazu striedavka a lieky sú drahé. Tak si doliec veď si taký istý rodič podľa súdu. Ako tu už niekto napísal ľudia , ktorí nevedia komunikovať by do striedavky nemali ísť.
Otec je rovnako rodič...nech zdvihne telefón a zavolá doktorke a tá mu povie, čo dieťaťu je...ak jeho matka nie je schopná informovať...alebo veď máte aj vy detí...zavolám vašej detskej doktorke...vysvetlím situáciu...také a také lieky sú predpísané...čo tomu chalanovi môže byť?...kto chce...cestu si nájde...kto nechce...bude hľadať dôvody a výhovorky...

@morgane1975 my sme tiež nosili dcéru k babkám keď bola chorá. Nevidím na tom či hrozné. Ležať môže aj tam a tú cestu v aute prežije. Ke´d zvládne ísť na vyšetrenie k dr. tak neviem, prečo by nezvládol aj ísť k otcovi. To dieťa nechodí hore dole každý deň