icon

Ex k nám poslala dieťa s teplotou. Ako to mám brať?

18. dec 2022

Ženy už som tu raz písala. Máme "spojenú" rodinu máme sa radi všetci. A ANO jediná naša slabina je mužova ex. Posiela k nám chlapca chorého. Beriem je také obdobie deti su choré. Nech sa lieči aj u nás. Lenze...už dvakrát k nám prišiel s teplotou a nehovorím o nízkej teplote, ale nad 38 stupňov tak sme jej písali, že keď ma teplotu nech ho neposiela. Aby sa mu nepohorsilo. Dnes ho muž doniesol s teplotou a v taške nabalene antibiotika bez nejakej informácie čo mu je. Muž zobral teplomer, ale ta digitálna potvora nefunguje, keď je zima. Takže na teplotu sme prišli až teraz. Vy poslali dieťa s antibiotikami a teplotou?

Strana
z8
sense
20. dec 2022

@blontimka ved to asi žijú zo vzduchu... A aj lieky kupuje za vatikánsku menu.

janage
20. dec 2022

@sense autorka písala v komente citujem: matka nepracuje lebo "nemôže". Viac to neobjasnila.
Ale popísala stav, keď syna mal otec týždeň, potom mal ísť k mame a tá keď počula, že má sopeľ ho nevzala k sebe domov hoci to bol jej týždeň. Ďalší týždeň ho zas nevzala lebo to bol otcov týždeň.
Podľa vyjadrenia autorky im dieťa prišlo niekoľkokrát choré (nešpecifikovala, len ze za posledné 3mesiace 2x s horúčkou) matka si ale choré dieťa prevziať odmieta hoci v ten týždeň má byť s ňou a hoci mal len sopeľ.
Ak si predstavím, že rodicia má nútia klamať ako mi je lebo ten druhy ma nechce....otrasné...aj jeden aj druhý

blontimka
20. dec 2022

@janage súhlasím. Ja to radšej ani celé nečítam. Je mi ľúto dieťaťa.

autor
20. dec 2022

@sense Nerobi. Po psychickej stranke nie je ok ma invalidný. Nechcela som to tu písať, lebo ešte niektoré ma tu obvinia, že kvôli mne ma psychické problémy. Chlapcovi komplet všetko kupujeme a platíme my.

kamatopo
20. dec 2022

Tak mi prosím ťa napíš prečo túto situáciu neriesite? Ak je psychicky labilna a má dokonca na to aj invalidný vy ako druhý rodičia sa nebojíte o syna? A keď píšem syn tak žiadny ,,chlapec,,. To pomenovanie mi príde tak neosobné keď to píšeš ako keby si popisovala dieťa na ihrisku čo ti naozaj není ničím. Tu sa do teba nikto nechce navážať. No ty dáš titulok ako hrom a čakáš že všetky ti znicoho nič chytia stranu. No ty máš štyri deti!!! A keď vidíš že je matka labilná tak prestaň byť tá čo posudzuje hygienické návyky či vek dieťaťa na určite úkony a buď tá čo si dieťa privinie. Vieš čo bude mať malý v puberte ? Tie komplexy čo tu tak rada spomínaš. Komplexy z toho ako sa rodičia doťahovali. Ako nemal nikde miesto a ako počúval ponosy ktorým ani nerozumel. Ako nemal domov kde by mal istotu,len kemp kde bol chvíľu. Ako dospelý môže upadnúť do takej depresie že až . A potom už s tým moc neurobíte. Ja som bola svedkom keď sa spolužiak môjho syna z pocitu že ho nikto nemá rád v 19 obesil. Jeden deň trieda oslavovala maturiti a druhý deň prehĺtala slzy. Zamyslite sa nad tým obaja s mužom. Lebo choroba malého nie je nič oproti tomu čo môže byť keď zanedbate to najdôležitejšie. Sledujem túto diskusiu od začiatku. Najskôr som sa pohoršila,potom zasmiala ale teraz som zľakla. A kľudne mi tu daj aký chces koment. Tu nejde o mňa ale o vás a vašu rodinu. Stačí v puberte zlá partia a veziete sa v tom všetci.

dianka555
21. dec 2022

Nikto ťa z ničoho neobviňuje!!! Už predtým som písal že nevieme ako to je u neho doma a ako je na tom jeho matka. Spomenula si že ma polovičný invalidný, pani je chorá. Všetci vieme že invalidný dôchodok nedostane na Slovensku len tak hocikto. Príjem v tej domácnosti nebude bohviečo. Ty si myslíš že tu sú ženy také hlúpe že nemajú prehlad? Škola by určite riešila situáciu aj detská lekárka keby bol chlapec zanedbávany matkou? Chlapec ma 10 rokov, dá sa s ním ešte pracovať. To že mu kupujete všetko tak a čo, odkiaľ má na to zobrať jeho mama? Nie sú tu informácie o celej situácií. Tvoj manžel vedel už predtým aká je jeho mama, bol s ňou. Ty aj tvoj manžel by ste sa ho zbavili a dali do detského domova. Chudák chlapec, nemá nič, mamu má chorú, domov nemá, otec ho nechce, ty ho nechceš, lásku nemá. A ty si si myslela že ta budú ženy ľutovať, ženy čo majú deti a tiež chodia do práce. Akú máš hodnotu, a otec dieťaťa na koľko sa ceníte? Peňaženky ti je ľúto, čo by si za tie peniaze kúpila, čo sa investovali do chlapca?

liv1
21. dec 2022

No v prvom rade, o svoje chore dieta sa postaram ja najlepsie, ja ho najlepsie poznam, mna najviac vtedy potrebuje. Ani by ma nenapadlo ho posielat prec a nehovoriac este o nuteni klamat 🤦‍♀️. Boze to je matka roka

liv1
21. dec 2022

A akoze uplne ta chapem! Tiez by som nechcela, aby mi ktokolvek nakazil moje deti
@oblecenie99 ano je stale viac striedaviek. Pre dieta je to uplna katastrofa. Lutujem tie deti velmi

katkine_terapie
21. dec 2022

@liv1 vedome by si nedodrziavala rozhodnutie sudu? Aj za cenu, ze otec ta bude vlacit po socialkach, policajtoch, robit tebe aj dietatu zo zivota peklo, kym ho nedostane do vlastnej starostlivosti? Aj taki otcovia su a my nevieme, co je pan otec zac...

kristinapetronela
21. dec 2022

@dianka555 mama aj dobre urobila ,zrejme nemá peniaze naviac ak aj antibiotiká kupovala plus sirup na teplotu ,vitamíny bolo treba .tak ho dala otcovi veď to je úplne v poriadku .liečba bola zahájená tak už len vydržať teploty a budú ho mať aspoň doma na Vianoce .ale nie macocha útočí na všetko a vsetkych má nervy že sa musí starať .veľmi smutné .

katkine_terapie
21. dec 2022

Este sa vyjadrim k invalidnemu dochodku (inak som tusila, ze to bude u nej tento problem a ze nie je dlhodobo neznamestnana). Autorka: ad1 ako vies, ze ma ID na psychiatricku diagnozu? Ukazovala ti ona osobne rozhodnutie SP alebo svoju zdravotnu dokumentaciu ci iba "muz povedal, ze ma na psychiku"? Kedze diagnoza matky sa neuvadza ani v rozhodnuti sudu, celkom by ma to zaujimalo. ad2 dostat ID na psychiatricku diagnozu nie je vobec lahke a muselo by tam ist o velmi zavaznu psychiatricku diagnozu a zväcsa sa nan dava plny invalidny dochodok, nie polovicny. ad3 z toho mi vychadza, ze ide skor o inu diagnozu, nie F.

liv1
21. dec 2022

@katkine_terapie myslim ze je to dost zjavne, hoci do sukromia nevidime. Ale predpoladam, ze zena sa nebude hnevat na matku, ze doniesla/poslala chore dieta, keby jej muz robil dietatu peklo, vlacil po sudoch a socialkach , ked ho matka nedonesie... takze ano, nechala by som dietata doma, netrepala by som ho nikam a pekne preliecila. Evidentne ma zena problem a mal by jej niekto vysvetlit, ze cez deti sa problemy neriesia

autor
21. dec 2022

@kristinapetronela Ona nekupuje nič a keď kúpi my všetko preplacame všetko od ceruzy az po trenky

kristinapetronela
21. dec 2022

Fajn nevadí .môj muž keby ma deti tiež im všetko vsetulinko platím a rozmaznavam .nemám problém keď sa nedá tak sa nedá .nechc nikomu nič zle prost .naozaj ale môže sa stať že sa to otočí .takže tak .

elviku11
21. dec 2022

Píšeš:
"Chlapec ma už 10 ale je to stale dieťa, ktore sa chce pomojkat, pritulit. Môj muž je dobry otec ale nie je na take citove prejavy. No a ja som žiaľ aj vdaka ex "cudzia"

čiže keď je chorý u vás, v podstate ho nemá kto poľutovať a pomojkať. Všade len zavadzia. :/
A ten tvoj muž asi nebude až taký dobrý otec, resp. až tak asi nemá rád toho prvého syna, svojho vlastného syna, keď ho nevie ani pomojkať počas choroby :(

k tomu, že sa o ňom stále vyjadruješ ako o "chlapcovi" a nie synovi, sa radšej ani nebudem vyjadrovať.

strašné celé toto... :(

mimka2019
21. dec 2022

Ty nie si tá, ktorá tu nedávno písala o tom, že ex je hrozná a ste sa naťahovali o plavky pre mužovho syna?

autor
21. dec 2022

@katkine_terapie vieme, že je to po psychickej stranke, lebo ešte pri rozhodovaní ohľadom ss sa riešilo zrušenie výživného a tým, že nema vysoký prijem sa stanovilo, že máme platiť všetko a tam aj právnička spomenula, že sa nemôže zamestnať, lebo ma psychické problémy a diagnózu

liv1
21. dec 2022

@elviku11 a preco by mala o nom hovorit ako o synovi ked nie je jej syn omg? Co je zle na chlapcovi?

elviku11
21. dec 2022

@liv1 predstav si aký cirkus by urobila manželovi, keby sa o jej prvom synovi (ktorého má s exom) vyjadril ako o chlapcovi. Tam už by to určite v poriadku nebolo.
Už v úvodnom príspevku píše, že majú spojenú rodinu. Tak buď beriem všetky deti ako synov a dcéry, alebo ich delím - vy ste naše deti a ty si len mamin chlapec a ty si len otcov chlapec.

liv1
21. dec 2022

@elviku11 boze ale ved mu snad nehovori chlapec 🙄. To uz ako ide o nom hovorit na socialnej sieti vy uz neviete poniektore coho by ste sa chytili. Chlapec je normalne pekne slusne oznacenie muzovho syna a je to uplne v poriadku. Rieste radsej podstatnejsie veci

elviku11
21. dec 2022

@liv1 hej, v prvej casti prispevku som pisala podstatnejsiu vec - ze ho u nich nema kto pritulit, lebo otec nie je na take citove veci a autorka nechce
To vsetko so vsetkym suvisi

lady_hurts
25. dec 2022

@autorka ako sviatkujete? Malý je u vás?

dianka555
25. dec 2022

@lady_hurts aj mňa zaujíma ako sa ma ten chlapec, pochybujem že ozve ta ....

mamkalentedkova
25. dec 2022

A dieťa chodí podľa rozsudku alebo podľa dohody ? Vedeli sa vždy dohodnúť ? Ale tak teda..bolo by fajn ,z jej strany predom zavolať ,že je syn chorý ,či príde teraz ,alebo teda až po sviatkoch,keď sa doliečiť ,na druhú stranu ..otec sa môže o chorého syna rovnako postarať ako matka a ona.ma.tiwz právo si oddýchnuť

Strana
z8