icon

Ex/manžel rozmaznáva deti

14. máj 2022

Otazka na rozvedene/pred rozvodom - ako znasate to ked si manzel berie deti (8 a 5 rokov) vyslovene len za zabavou a navyse s milenkou? Jasne ze deti sa tesia na “pani” lebo ich obidvaja pekne rozmaznavaju, ziadne povinnosti, domace ulohy alebo dokonca ani cisit zuby netreba. Otec sa s detmi stretava len ked to jemu vyhovuje na vikend, takze ich napr nevidi aj 2 tyzdne ked boli chore. Inak zabezpecuje len rozvoz jedneho dietata a druhe v bezny tyzden ani nevidi. Zo spolocnej domacnosti vpodsttae odisiel ale obcas prespi, nikdy nepovie dopredu kedy ale to tiez len pride v noci a rano odide, medzitym zvykne este vyjest jedlo z chladnicky, zaspinit kupelnu alebo spravit niekde nejaky bordel …. Okolo deti, domacnosti, domu neriesi nic a posledny mesiac zacal “strajkovat” aj financne. Deti sa samozrejme na otca tesia, aj na zabavu a darceky, milenku sa zda ze si oblubili. Manzelka pada na hubu, zabezpecuje rozvoz na kruzky, dom, zahradu, pracu na plny uvazok kde cez obednajsiu prestavku riesi nakupy potravin lebo inak sa do obchodu nedostane, navstevy lekarov, ucenie so skolopovinnym dietatom ktore ma navyse poruchu ucenia takze viekend bez ucenia s otcom su 2 kroky spat vydretej prace matky … obe deti maju cvicit logopediu co otec samozrejme tiez nerobi.
Starsie dieta aj zacina chapat ze toto nie je celkom ok ale hrackam a zabave neodola a prirodzene sa tesi a mladsiemu tazko nieco vysvetlovat. Matka je vycerpana ako fyzicky tak aj psychicky, s detmi jej nema kto pomoct, ani na 1-2 hodiny tyzdenne postrazit a hlavne nevie ako s detmi komunikovat o to ze ona je ta “zla” ktora ich ale vychovava a zabezpecuje veci potrebne na zivot a otec nezodpovedny sebec co si iba uziva svoj novy zivot

janage
18. máj 2022

Nepísala si, že deti majú 4 a 8 rokov a vy riešite čo bude o 5, 10 rokov? Sústrediť sa na prítomnosť. Ako ešte ani rozvod nie je porieseny, striedavka nebude, reálne ani netušíte či vôbec otec bude mať záujem o viac ako 2 víkendy v mesiaci. No ako už len ich za tie 4 dní môže rozmaznať?

janage
18. máj 2022

Ešte je celkom možné, že o 2, 3 roky zalozi novú rodinu s inou ženou a bude po rozmaznavaní a bude mama riešiť, že nejaví záujem.

zltalienka
18. máj 2022

Za mňa príliš rieši čo - keby - možno - raz. To, ako si s danou situáciou poradili iné deti iných rodičov neznamená, že to bude rovnako aj v ich prípade. Každé dieťa je iné. Aj súrodenci môžu tú istú situáciu spravovať odlišne. Jedno sa otrasie a druhého to pohltí.
Nemá toho aj tak vyše hlavy? Načo sa trápi tým, čo aj tak ovplyvniť nevie?

janage
18. máj 2022

Mne to príde, že matka silou mocou chce, aby otec sa správal podľa jej predstáv. A on nechce. A čím viac ju vytáča, tým ona viac tlačí na pílu a rieši čo bude o x rokov.
Nikto nevie.

mk22
18. máj 2022

Ja osobne by som riešila ze chodí do domu ako poloboh.
Jej sa to ne hnusi??
Načo riešiť co bude o 10rokov.
Do dvoch rokov si on založí rodinu a neostane mu čas na tieto dve, a mama bude spokojná..

autor
18. máj 2022

@janage 😂😂😂 nova rodina nehrozi, pani milenka je pani po 40ke

autor
18. máj 2022

@zltalienka nemysli si ze to ovplyvnit nevie, moze to cele nechat tak alebo detom vysvetlovat vysvetlovat vysvetlovat … alebo je sj moznost sa zacat spravat ako otec a je otazne co z tych deti potom vyrastie

janage
18. máj 2022

No za 2 roky môže byť kludne nová pani milenka

zltalienka
18. máj 2022

To, ako sa správa/bude správať otec jej detí ovplyvniť nevie. A vysvetľovanie....i ja svojim deťom vysvetľujem a aj tak si to "vysvetlí" každé jedno po svojom.
Ja len, keď tak veľmi chce všetko "ovplyvňovať" aby jej časom naozaj aj tie deti nezdupkali, lebo už nechcú byť toľko ovplyvňované.
Nechápem prečo by sa mala správať ako otec, alebo ako ktokoľvek iný. Veď nech sa správa tak, ako to cíti ona sama. Deti budú najspokojnejšie, keď budú mať maminku (rodičov) ktorá sa na nič nehrá a ktorá bude pre nich vytvárať láskyplné bezpečné, stabilné a predvídateľné miesto na život. Toto, čo aktuálne robí ich otec nie je nič z toho. Robí divadlo pred deťmi a aj tebou Uspokojuje svoje svedomie, lebo opustil deti. Raz ho to prejde.

kvetinka75
19. máj 2022

čím skôr podaj žiadosť o rozvod (ak ste už rozvedení) tak rýchlo vyriešte BSM v ýživné. Vymeníš zámok a budeš mať aspoň niečo poriešené. A ja by som využila situáciu, že keď už idú deti k otcovi a ten ich rozmaznáva, tak im povedz nech od neho drankajú topánky, oblečenie a to, čo potrebujú. Je jasné, že dieťa si vyberie pohodlnejšiu cestu, úplne ťa chápem že si naštvaná. Alebo vymysli niečo, aby deti začali tej ,,pani,, liesť na nervy. Nech drankajú veci, oblečenie. Ona má koľko rokov? Možno bude chcieť časom svoje deti a nebude chcieť aby si ich tvoj ex brával a budeš mať po probléme. Viem, že aj otec má nárok na deti ale keď deti budú roky vidieť, že sa dá žiť aj inak tak ich to tam bude ťahať. Lebo tam netreba nič.

janage
19. máj 2022

@kvetinka75 matka čaká, kým žiadosť o rozvod dá otec. Pani milenka má 40.

kamajka
19. máj 2022

vedela by som ti napisat aj viac podobnych pripadov a aky to malo resp.nemalo na deti vplyv, lenze to je uplne zbytocne. ako bolo vyssie pisane, su deti a su deti. jedine co moze matka urobit aby sa cela situacia ukludnila je podat ziadost o rozvod, o zverenie deti do opatery, stanovenie dni kedy moze byt otec s detmi, potom vymenit zamky, alebo sa odstahovat, aby nemal ex pristup do jej domacnosti, nasledne trvat na dodrziavani stretavania sa podla rozhodnutia sudu a neustupovat.
toto su take chulostive veci, nikto ti nepovie ako to na deti bude vplyvat, mala som nieco podobne, ale jedine co som mohla urobit a co bolo spravne bolo ze som to vsetko prijala take ake to bolo. vtedy mi zo srdca spadol obrovsky balvan. a poviem ti aj tajomstvo- syn hoci ide k otcovi kedy chce a na ako dlho chce- tak ma miluje najviac na svete. 🙂

kvetinka75
19. máj 2022

@janage to že má 40 ešte nezaručuje, že si nezaloží novú rodinu. A načo čaká? veď tú žiadosť môže podať aj ona. Takto sa dopredu nepohne.

mk22
19. máj 2022

@kvetinka75 čaká, lebo to poradila právnicka..uz sa to pýtali prečo nepodá ona ale znáša to ze tam chodí a vykrmuje sa..
Nuž zrejme má pani na to dolez dôvody 😁 keďže to nerieši ako prvé

kvetinka75
19. máj 2022

@mk22 no neviem čo môže byť dôležitejšie. Ja by som v prvom rade riešila rozvod a BSM. Dať si do poriadku ,,vzťah,, a potom sa ,,upracú,, aj iné veci. Človek potom nemusí byť v strese, že tam niekto behá hore-dole a robí si čo chce.

mk22
19. máj 2022

@kvetinka75 Véd to zarazilo aj mňa.
Potom tu rieši ze zje jedlo deťom.. Zaspini kupelku.. 🙄
Véd chodí domov.
A keď to jej nevadí ze sa zjaví kedy chce.. A rieši zuby a iné maličkosti.

nominativ
19. máj 2022

Ďalšia vec je to, že problém je, ze manžel rozmaznava deti, ale to, že chodí domov ako sa mu zachce, žije s matkou (oficiálne) aj s milenkou zároveň, stále má právoplatnú manželku, ale deti chodia na výlety s milenkou a s tatinkom...

To ich možno viac ovplyvní v budúcnosti, ako to nedodržiavanie rád učiteľov.

mk22
19. máj 2022

@nominativ úplne trefa👌👍 akože toto je pre mňa problém číslo jedna.
Ako sa na to pozerajú tie deti.. Výlet s tetou, potom domov.. Tam sa zjaví ocko na papa sa, odíde.. Véd toto je cirkus a určite prvý problém na riešenie a nie darčeky od otca.

misinka26
19. máj 2022

Zbytočne sa "tvoja známa" trápi. Nie deti sa na ňu nevykašlú, len si zvyknú, že u mami je to takto a u otca takto. A ver mi aj jeho to prejde, teraz hrá geroja pred novou pani ale dlho ho to baviť nebude... Viem to zo svojej skúsenosti, tie ex pred rozvodom malého rozmaznávala a všeličo mu kupoval, tiež bol nezodpovedný, chodil do domu kedy sa mu zachcelo a tiež vtedajšia pani (potom ich mal ešte niekoľko) zasahovala do výchovy, ja som bola tá "zlá". A vieš čo po rozvode prestal, už nemal na koho robiť dojem a vrátilo sa mu to keďže malý mal čoraz väčšie a drahšie nároky. Dom sa predal, každy sme si kúpili svoje ale ja som ešte pred rozvodom odišla radšej do podnájmu aby mi nenarúšal môj život (tiež mi chodil kedy chcel, robil bordel a zožral čo našiel), na súde som mu pánkovi dala viac dní styku aby mal aj zodpovednosť a ver mi niekoľko krát prišiel malý do školy nenaučený a učiteľka mu písala, nie mne, jemu, že nech sa stará a keďže on chce byť za pekného všade začal sa starať. A malý ten presne vie čo u koho môže a nie neprestal ma ľúbiť, dokonca keď od neho príde teší sa že je doma lebo doma je režim a u otca chaos. Som sa ho pýtala teraz či by chcel striedavku a on ani za svet, víkend je fajn viac nepotrebuje. Takže neboj sa deti jej neutečú... A nech podá ona o rozvod, nechápem prečo čaká a prečo by akože malo byť lepšie že podal on, aj u nás sa ex vyhrážal, že podá a keď do 3 mes nepodal on, podala som ja a mala som výhodu popisu situácie tak ako som ja chcela, ja som si určila styk aj výživné. A ešte jedn vec nech ho nerieši keď je on s deťmi je on s deťmi, nech sa nezamýšľa čo a ako, musí ho nechať. Ja som to robila tak, že keď ochorel syn u neho ostal u neho kým nevyzdravel a vieš čo urobil to 2 x a už potom dával na neho pozor, tiež si nemohol brať OČR kedy sa mu zachcelo. Taktiež učivo nenaučil sa dostal 5 a plakal a hučal na otca lebo on chce mať dobré známky (teraz sa už učí sám). Jedol veľa sladkostí ok poslala som ho k zubárke, vysolil 100 € za dva zuby a rýchlo si prepočítal. Kúpil mu plejko fajn malý chcel potom mobil, počítač atď a nároky sa sťupňovali a otec prestal veď to šlo do peňazí a treba mínať aj na frajerky. Proste ho treba nechať ale potom nech on rieši dôsledky. Kľudne napíš IP.

zltalienka
19. máj 2022

@kvetinka75 jeho milenka má odrastené, takmer dospelé deti, ktoré neakceptujú jej nového partnera a teda je tiež nerozvedená a žije so svojim manželom a svojimi deťmi v jednej domácnosti. K nemu len "odbieha" do prenajatého bytu. Ona (milenka) nechce opustiť svoje deti. On sa zobral a odišiel od rodiny. Ešte sa môže stať, že si to tá milenka rozmyslí, ostane so svojou rodinou a manžel ostane bez milenky a (dúfam) že aj bez manželky.
Každopádne pre deti je najlepšie toto "turbulentné" obdobie zbytočne nepredlžovať. Keď sa nevie rozhodnúť ON, nech sa rozhodne ONA.

alimdul5
19. máj 2022

Podobná situacia u nas pred 7 rokmi... ten, co sa stara o deti naplno, ten to ma vzdy najtazsie a psychicky sa musi vyrovnat s kadečim..kym deti trochu mentalne viac vyzreju, tak je to obcas na prášky a kopec neprespanych noci..mam 5 deti, on ziadne nechcel. Bilancia po rokoch je asi taka, ze synovi sa nezavdacim, ani keby som mu zniesla modre z neba, hoci otec pre neho prstom nepohol...ostatne deti uz OK..ak chces, napis ss

autor
19. máj 2022

@mk22 takto - on doma iba prespava ak vobec to, on sa v domacnosti nezdrzuje zeby si sadol do obyvacky alebo podobne. On ak dojde tak vecer ked uz spia, stihne spravit bordel a vyjest a rano odchadza stylom - umyt, obliect, zoberie dieta ktore vozi uz komplet nachystane a cau. Ak doma nespal tak pride a caka v aute takze deti vpodstate ani nevnimaju ze tam otec “byva” , oni to uz beru viac menej tak ze tam uz nie je takze vpodstate pre deti akoby boli rodicia rozvedeni

autor
19. máj 2022

@misinka26 dakujem ti za komentar 👍

autor
19. máj 2022

@alimdul5 a otec sa po tych rokoch stale “aktivne stara o deti ci uz to upadlo? Syn nenoze mat len pubertu alebo vidis ze s otcom jedna inak? To inak fakt potom zaboli…

alimdul5
19. máj 2022

Stale sa "stara", cize nestara. Jeho rodina nemoze prezit, ze nie som na psychiatrii, kam ma chceli vehementne dostat, aby zakryli špinu, co narobil ich syn...kontaktuju sa len s tym najstarsim synom, kedze kn je velmi ovplyvnitelny, co radi vyuzivaju..viem, ze to len tak neskonci. Nad niektore veci sa viem povzniest uz, nad niektoré sa nepovznesies nikdy, hlavne, ked ti dieta vykrikuje, ze ked si chcela mat vela deti, tak sa o ne staraj a netahaj do toho otca 🙈proste aj rukolapnym dokazom neveri a otca si glorifikuje. Lenze otec ho nechce, ale uspesne ho oblbuje

janette2021
20. máj 2022

Pokiaľ si otec užíva nadštandard a rozmaznáva tým deti, treba rýchlo žiadať výživné cez neodkladné opatrenie. Deti majú nárok na približne rovnaký štandard, ako mali predtým, mal by prispievať matke, ktorá sa o deti stará.

mairi1
21. máj 2022

1.Nechapem, ze ked sa ro netyka Teba, preco to tak surne riesis.
2.Ako pises niekde inde, ex bol aj predtym taky, tak nerozumiem, co sa caka, ze teraz dospeje? Bud ho berte, aky je, alebo sa tapajte vsetky v tom, aky by mal byt.
3. Podla toho.co pises, tak jeho tiez, tie vikendy nieco stoja, ak finacne aj casovo.
4. Aj mme sa zda, ze najvacsi problem je milenka, zrejme asi nova partnerka
5. Mozno som fakt alergicka na vsetky ufnukane rozvedene matky ( pozor, nie vsetky rozvedene su ufnukame a nezaleixi to od ich ex), pretoze s vdova. Nemam muza ani na rozmaznavanie dietata a nebudem spominat smiesnu sumu vdovskeho...

mairi1
21. máj 2022

@janage mate podla mna uplnu pravdu, lenze tak ako sa otec nezmeni, tak ani matkin postoj. Vidim to v mojom okoli...rozvdena matka, nech ex urobi cokolvek, tak je zle. A damy zabudaju, ze v 1.rade ich nastavenie ublizuje detom. Normalne.keby bol nejaky klub rozvednych muzov, pojdem ich podporit 😁

mairi1
21. máj 2022

V mojom okoli som to videla, par takychto pripadova dopadlo to divne, deti sa nestykaju moc ani s matkou ani s otcom. A ty ako blizka osoba, by si mala pomoct matke najst pokoj a nie podporovat ju v hneve.

autor
21. máj 2022

@mairi1 a ako ju prosim ta podporujem v hneve ?