icon

Ex partner - otec dieťaťa ma ponižuje a nadáva mi

bianka...
11. mar 2014

S otcom mojho syna nezije viac nez 3 roky. On sa dlho o syna nezaujimal a ani neplatil vyzivne. V decembri podal na sud ziadost o znizenie sumy, samozrejme ma tam naponizoval,atd. To je jeho primitivizmus a iny nikde v zivote nebude. Dosiahol svoje ja sa s nim hadat nebudem. Mam partnera s kt.planujeme svadbu a mojho syna berie ako za svojho. Moj ex partner v decembri ziadal o syna, ze ho chce vidiet atd, ja som s tym nesuhlasila, pretoze vzdy mu to vydrzalo chvilu a potom znovu, vzdy to bolo tak ako to jemu vyhovuje, co sa tyka platenia a styku s malym,proste totalne nezodpovedny clovek. Ale moj partner mi dohovoril nech mu dam sancu, aby mi to niekedy maly nevycital. Syncek bol u neho od decembra asi tak 3 x krat. A zas to tu bolo, nezavolal ako sa ma, proste len tak pocut ho...moj syn mi tolko krat povedal maminka zavolaj ockovi,chyba mi.Zavolali sme slubil,ze pride...cely tyzden sa neozval ked mal prist.No zrazu cez vikend si spomenul a volal.Ja som vsak nepocula oslavovali sme narodeniny s rodinou. Volala som mu vecer s malym on vsak nedvihal. Na druhy den volal znovu, ja som si zabudla telefon doma na nabijacke s jeho neprijatyk hovor a urazkami na moju osobu. S priatelom sme sa bavili,ze on nevie preglgnut asi kde som ja a ze zijem dalej...pretoze on co si dovoluje voci mojej osobe.Ja som tolko krat ustupila,on si mysli ze je vinimocny alebo co? Vyhraza sa mi sudom atd. ze mi da zobrat maleho. Mam svoj byt, mam firmu, prijem. O maleho sa staram prikladne. On nema nic, zije v susednom state, robi na cierno.Na sude sa dokladoval ze ma minimalny prijem. Ale co ja viem zije si dobre, ale mne o peniaze nejde. Nestara sa o maleho a myslim si ze jemu ide v tej chorej hlave o nejaku pomstu...Najviac ma vsak mrzi moj syncek. Aj dnes mi hovori maminka, chcem pocut ocka zavolaj mu... Musela som ho niecim oklamat. Ako mu mam zodvihnut telefon? Ako sa mam bavit s takym clovekom kt. ma preklina,nadava mi, chce aby som zdochla, chce mi ublizit???? Najradcej by som zmenila t.c. a nema ma ako kontaktovat. Ale ako to vsetko vysvetlit synovi?? Nemala som dopustit ich stretnutia cez vianoce....maly ho nevidel skoro 2 roky a cez vianoce ked ho videl ho nepoznal, proste on chcel tak ocka ako ine deti, ze jemu by bolo asi jedno kebyze pride aj nejaky cudzi ujo. Neviem ci vyhladat psychologicku pomoc, nechcem ublizit mojmu synovi. Ale zas nechcem davat mojho syna coveku, kt.mi naublizoval kym som s nim zila, a chce to robit aj po tolkom case, len ma smolu mna on uz neurazi a neublizi...len ma neskutocne mrzi moj syncek.

mamcucha
11. mar 2014

@bianka... Moja dcéra má vlastný mobil a už nemusím počúvať bývalého "výlevy". Nerozmýšlala si aj nad takouto možnosťou? Potom by už nemusel kontaktovať teba, ale len syna. A neboj, synátor časom pochopí kto je pre neho dôležitý a kto ho stále klame. 🙂

sissy27
11. mar 2014

@bianka... neviem, čo ti poradiť? asi len súdom určiť styk otca so synom a keď to nedodrží, tak nech sám vysvetľuje prečo neprišiel.. ak chce malý otca počuť v telefóne, tak mu požičaj svoj a nech mu zavolá sám, prípadne kúp nejaký extra telefón na kredit, ktorý bude akože synov a nech si volajú, ex nebude mať dôvod nedvíhať tvoje číslo... a synovi nevysvetlíš, na to musí prísť sám... na úplnú pravdu a detaily je ešte malý... ale asi by nebolo odveci budovať aj vzťah medzi malým a tvojím nastávajúcim... síce píšeš, že ho berie ako vlastného, ale nepíšeš, ako berie syn jeho?

bianka...
autor
11. mar 2014

Maly mal vcera 5 rokov, vela veciam este vobec nerozumie. Mat mobil v jeho veku,to asi nie. Mojho terajsieho partnera ma velmi rad, ved sa spolu hraju, kupu sa, staraju sa jeden o druheho, az sa niekedy smejem,ze lezime na gauci a moj syn ide za mojim partnerom sa mojkat a az potom so mnou 🙂
Nemala som dopustit aby sa stretli, uz s nim nekomunikoval 2 roky, zrejme to budem musiet riesit sudne, len ma mrzi moj maly...ja velmi dobre viem ze moj ex, to je jeho taka osobna pomsta

simca06022011
11. mar 2014

podla mna to tiez treba vyriesit sudne, nezabudni si vsetky tie "urazky" ukladat ako dokazy ak je to mozne 🙂

kveta
11. mar 2014

@bianka... Synovi by som povedala realitu. Ze ocko sa nestara, nevola, nadava maminke. A kedze si zabezpecena, mozes si hadam dovolit detektiva, ktory dokaze, ze ocko zaraba viac ako sa tvari. A preco? Lebo ockovi ide o jeho prachy, aby neplatil normalne vyzivne. Zariadila by som, aby mu niekto jasne vysvetlil, ze ak zacne znovu otravovat, v tom momente ides na sud ziadat aj spatne vyssie vyzivne.. Poznam pripad, kde ocko po takomto rozhovore uz ani nemukol.

helka107
Odpoveď bola odstránená
mamcucha
11. mar 2014

@bianka... moja malá ma 6 a pol roka a mobil má necelý rok. Veď si ho nemusí brať do škôlky. Volať si môžu len doma, ide len o to, aby si s ním ty nemusela komunikovať. A neboj, keď je to len pomsta, tie debaty so synom ho prejdu, hlavne, keď bude vidieť, že s tebou to nič nerobí. Dôležité je, aby si synovi nehovorila aký je jeho otec.. Otočí sa to proti tebe, lebo jeho malá hlavička to ešte nemôže pochopiť a nakoniec budeš ty tá zlá pre vlastné dieťa.

bianka...
autor
13. mar 2014

Dakujem za vase odpovede. Rozhodla som sa. Dnes mi znovu pisal, od veci. Tak som mu zavolala,ze nech si nedovoluje mi vypisovat to co vypisuje (urazky atd.) doslova sa smial v telefone ako ma on znici atd. Vobec ani slovkom ako sa ma maly, proste nic. Len primitivne vulgarne nadavky na moju osobu atd. Povedala som mu,ze si menim t.c. a ked sa chce vidiet s malym, nech sa paci nech to da na sud. A nech zabudne,ze jemu daju maleho. Zije v madarsku, nerobi tam nikde, len ksefty, neplati si pravidelne na maleho. Odsudili ho na podmienku, inak aj to neviem ako dalej pokracuje.Lebo si plati ako sa mu chce. On nieje normalny taketo spravanie.Po dnesnom telefonate som na 100 % presvedcena, ze jeho maly vobec nezaujima, ale chce utocit na mna,ma za potreby ma ponizovat,urazat.
Volala som detskej psychologicke a dali sme si datum, kde jej chcem vsetko povedat a hlavne ako vysvetlit malemu,ze jeho otec....v podstate nema zuajem ani tak o neho.
Ja si myslim,ze ziaden sud neda dieta otcovi do ruk, kt.nema na slovensku trvaly pobyt, ma ho prechodny v madarsku, nikde nerobi a ani si neplati socialne ci zdravotne poistenie. A neplni si poriadne ani vyzivne.

kveta
13. mar 2014

@bianka... Je v podmienke a neplati vyzivne? Mozes ho dostat do vazenia.

bianka...
autor
13. mar 2014

Zaplatil spatne septem.oktob.november na jednom seku,v decembri podal na znizenie a december,januar zaplatil ale uz znizene vyzivne.Pravoplatnost je ale az od marca,mal platit po starom este.Vyzivne neplstil viac nez rok a dostal za to podmienku.Dostavala som nahradne vyzivne od statu.A aj dostavam,pretoze musi po sebe tri krat zaplatit.Nezaplatil februar a marec.Neviem ci tie peniaze co dlhoval statu plati...ale dostala som domov papier,ze je v podmienke.Odsudili ho na 5 mesiacov,ale dostal podmienku.Zatial plati ako sa mu chce.