icon

Ex partner tají miesto pobytu s dieťaťom

28. sep 2025

Ahojte, prišla som si po radu.
S bývalým sme od seba pár mesiacov, on sa presťahoval, netuším kde. Ide o to, že máme spolu dieťa a tým, že on sa nikde presťahoval, tak ja absolútne netuším, kde naše dieťa berie,kde sa nachádza. To znamená, že vôbec neviem kde je s ňou cez noc, kde jednoducho trávi čas, keď je s ním.
Pýtala som sa ho a teda chcela som od neho vedieť, kam sa presťahoval (aspoň nech povie dedinu/mesto) že nemusí mi povedať konkrétnu ulicu a číslo, ale proste chcem vedieť kde je moje dieťa, keď ju má on. Že proste ak by sa niečo stalo alebo ak by on so mnou prestal komunikovať, tak aby som vedela, kam dieťa ísť hľadať poprípade.
Nebol ochotný mi to povedať.
A teraz otázka znie, čo by ste robili vy? Alebo čo môžem spraviť? Nemám mu dať dieťa? Alebo ja fakt neviem🤷🏻‍♀️

Strana
z2
som_realistka
28. sep 2025

Prečo by nemala vedieť kde jej dieťa je, takisto by to mal vedieť otec, takéto naťahovačky - nepoviem ti, nič ťa do toho nie je - no, to je hodné malých detí na pieskovisku. Daj návrh na súd na úpravu styku a pri priprave sa spýtaj kolíznej či je toto v poriadku. Veď mu nepôjdeš pozerať do okna.

ullala
28. sep 2025

Mna by zaujimalo, kolke by ste boli v pohode s tym, ze neviete, kde sa vase dieta nachadza. Pride mi to, ze chlap jej potrebuje robit na truc.
Ked je chlap blbec, tak tiez ti odporucam dat dietatu chip do batohu.

anonym_ca620b
28. sep 2025

Matka dieťaťa sa ani raz nezaujímala kam s dieťaťom idem pokiaľ som jej nepovedal ze som v blízkosti kúpil nehnuteľnosť koli tomu aby som dieta nenosil 35 km do rodného mesta.. A odtade zas ráno do škôlky.. Nakoniec počas týždňa mi nechce dieťa nechať prespať vraj koli diaľke co už nieje pravda... Keď sa ma dnes spýtala kde to je som jej povedal ze keď to dokončím (co už je len zariadiť) tak jej ho aj osobne ukážem... Zatiaľ tam ani nechodíme poriadne lebo cez víkendy chodíme do rodného mesta a cez týždeň mi povedala ze ju mam nosiť len na ihriská v okolí ale to sa tiež nezaujíma na ktoré 😀

autor
28. sep 2025
@anonym_ca620b

Matka dieťaťa sa ani raz nezaujímala kam s dieťaťom idem pokiaľ som jej nepovedal ze som v blízkosti kúpil nehnuteľnosť koli tomu aby som dieta nenosil 35 km do rodného mesta.. A odtade zas ráno do škôlky.. Nakoniec počas týždňa mi nechce dieťa nechať prespať vraj koli diaľke co už nieje pravda... Keď sa ma dnes spýtala kde to je som jej povedal ze keď to dokončím (co už je len zariadiť) tak jej ho aj osobne ukážem... Zatiaľ tam ani nechodíme poriadne lebo cez víkendy chodíme do rodného mesta a cez týždeň mi povedala ze ju mam nosiť len na ihriská v okolí ale to sa tiež nezaujíma na ktoré 😀

@anonym_ca620b šak som si to už našla, keď si odmietal povedať 🤷🏻‍♀️ asi si zabudol, že ja si veci viem prezistiť

ullala
28. sep 2025
@anonym_ca620b

@anonym_ca620b ty si sem nepisal uz tento rok? Nieco podobne tu bolo od chlapa 😀

thisismajsen
Autor odpoveď zmazal
tamitamitami
29. sep 2025
@anonym_7d4aa2

@tamitamitami Ten muž nemusí poskytovať svoje osobné informácie svojej ex - ani kde býva, ani kde chodí s tým dieťaťom a ani nič podobné. Myslím si, že tá matka tieto informácie nechce za to, že by sa o to dieťa bála, keby niečo. Takých žien je veľa, čo chcú buď od mužov alebo cez tie deti vyťahovať o nich informácie rôzneho druhu aj keď im do toho nič nie je len za to, že chcú mať pocit kontroly nad tým mužom a strpčovať mu život. Tvoja rada s čipom je nezmysel, to sa nerobí .... Keď ten muž na to príde, tak môže tej žene za to narobiť problémy za špehovanie a tam už sa nemá ako hrať na chuderku. Ty si ale vidím jedna z mnohých feministiek.

@anonym_7d4aa2 Trápne, chcela by som vidieť aká by si bola spokojná keby nevieš kde máš dieťa.
Ona sa nezaujíma čo robí on ale čo robí jej dieťa. On vie kde žije ona a kde sa zdržiava jeho dieťa keď je u matky, je úplne normálne aby ona vedela kde sa dieťa zdržiava keď je dieťa u otca.

anonym_7d82a2
29. sep 2025

@anonym_autor toto je už psychické tyranie teba aj dieťaťa vysokého stupňa. V prvom rade žiadaj o zverenie dieťaťa do opatery. Rodičia sa majú povinnosť navzájom informovať ohľadom deti a kde sa dieťa nachádza je elementárna informácia, ktorú ti musí otec dieťaťa okre iných info povedať. Si matka dieťaťa, zákonný zástupca a on má povinnosť ťa informovať kde tvoje dieťa je, máš plné právo to vedieť a dokonca povinnosť.

anonym_7d82a2
29. sep 2025
@anonym_ca620b

@anonym_ca620b dieťa nie je psík aby prespavalo kde kade. Nerobíte dobre že vyvíjate takéto nátlaky na matku a dieťa. Nakoniec ani nebude vedieť kde je sever.

sidicek
29. sep 2025

A dieťa je také male ,ze ti nevie povedať kde chodí?Co robia ?Ja ta úplne chápem, nevedieť kde je dieťa je nonsens.

ladivina
29. sep 2025

@anonym_autor partner má ten istý problem ex zobrala deti a on nevie (zatiaľ ) zistiť kde žijú

anonym_c26064
29. sep 2025

@anonym_autor ja rozmýšľam ze co ho vobec vedie k tomu aby nepovedal kde býva alebo kde je dieta.To nechápem

anonym_89dbc9
29. sep 2025
@anonym_c26064

@anonym_autor ja rozmýšľam ze co ho vobec vedie k tomu aby nepovedal kde býva alebo kde je dieta.To nechápem

@anonym_c26064 možno len preto, že sa pýta, baví ho robiť jej nervy, aj taký somár sa nájde

kaktusik007
29. sep 2025

@anonym_autor dieta ma otec, zial, nie je povinny ti hovorit kde sa s dietatom, ked ho ma, zdrziava. Rovnako ako ty nie si povinna skladat ucty otcovi dietata, kde sa s dietatom zdrziavas.
@bonboniera pravdu mas, otec sa chova ako curak. Len matka si nepomoze. TIez to mam za sebou, ostalo mi jedine akceptovat, ze neviem, kde mam deti - a dufat a verit, ze mi ich vzdy vrati. Pretoze toto je nastroj na sikanu expartnera cez dieta - takze cim skor nech si mamicka uvedomi, ze dieta nema co kontaktovat a ani sledovat ked je s otcom. Rovnako by sa ani jej urcite nepacilo, ak by on ziadal vediet, kde sa s dietatom nachadza -- lebo sotva je otec zbaveny rodicovskych prav, ked si ho brava.

anonym_80b893
30. sep 2025

Ja da tiež nepýtam kde je ex s dcerou , pretože mi to povieš dcéra potom kde boli a čo robili. Ja tiež nehovorim ex o každom pobyte . A nemyslím si že onsebe že som matka čo sa nezaujíma. Nepostrehla som že či si napísala koľko má dieťa rokov, ale moja ako prvé vedela číslo telefónu naspamäť ako básničku. Kvôli škôlke mala na každej bunde topánke meno a telefónne cislo keby náhodou. A exa si si sama zvolila za otca svojho dieťaťa. Ak máš obavy že dieťaťu ublíži začni to riešiť súdne

anonym_20a1fc
30. sep 2025
@anonym_ca620b

@anonym_ca620b ty si otec dieťaťa?

autor
30. sep 2025
@anonym_20a1fc

@anonym_ca620b ty si otec dieťaťa?

@anonym_20a1fc heej, je 😄

sevrin
30. sep 2025

Aj mne to príde choré, že poniektoré prítomné anonymy považujú za úplne normálne, že matka nemusí vedieť, kde sa nachádza jej dieťa a chorý je aj jej ex.

anonym_f364e9
30. sep 2025
@anonym_autor

Už som našla, i keď trvalo mi to 20 minút hľadania, ale kataster to istí
Ďakujem za rady všetkým

@anonym_autor okmžite podaj návrh na súd, takto ti ho vezme do tramtárie, keďm mu rupne v palici a decko ti nedá, lebo nemáš papier. súd ti určí aj výživné a budú z toho vyplývať povinnosti,a k nebude paltiť, dáš ho opäť n asúd, ale určite nemajt dieťa podelené len na dobré slovo

anonym_d86535
1. okt 2025

@anonym_autor sud sud sud!!! Ja sa cudujem, ze toto ako matka dovolis!
Nabuduce ti dieta nemusi vratit!
Prostredie kde dieta je by mal vidiet aj socialny pracovnik takze sup najdi pravnika a chod to riesit

yanielka
3. okt 2025
@anonym_52d731

Je rodič rovnako ako ty, nemusí ti oznamovať kam s dieťaťom ide, je povinný ti ho podľa dohody priniesť späť. Otázka je či má už súdom určený styk s dieťaťom, v stretávaní mu brániť nemôžeš.

@anonym_52d731 no to teda musí! ,musí oznámiť adresu kde sa dieťa nachádza druhému rodičovi. autorke odporúčam dať si určit styk dieťaťa súdne a dovtedy ak mi nepovie kde sa naše dieťa nachádza nedám mu ho. ak nemajú určenú starostlivosť súdne nepomoze si ani policajtmi ani vyhrážkami ani ničím . Matka má právo vedieť kde sa jej dieťa nachádza s otcom a naopak otec má právo vediet kde býva jeho dieťa s matkou

anonym_2de335
3. okt 2025
@tamitamitami

Kúp airtag, vlož ho do plyšáka (keď to dobre zašiješ nič nebude vidno). Tvoj ex sa správa maximálne trápne, je nenormálne aby toto robil jeden rodič.

@tamitamitami
ak sa mozem spytat mimo temy- mala alebo mas airtag? lebo ja by som nieco take potrebovala, ale pise to dosah 15 metrov, 2. generacia 60 metrov.
tak ci by videla autorka pohyb dietata niekolko km daleko.
dakujem

ivik4
3. okt 2025

Jezis uz vidim vsetky tie matere hrdinky ktorym by bolo jedno kde maju dieta a ze nevedia ani mesto 😄. Bravo..

Inak dobry cirkus ak tu vazne napisat foter

k47
3. okt 2025

Airtagy maju ochranu proti spehovaniu - upozorni ho, ze sa s nim pohybuje. Aspon ak ma iphone.

annabitta1985
Odpoveď bola odstránená
tamitamitami
3. okt 2025
@anonym_2de335

@tamitamitami
ak sa mozem spytat mimo temy- mala alebo mas airtag? lebo ja by som nieco take potrebovala, ale pise to dosah 15 metrov, 2. generacia 60 metrov.
tak ci by videla autorka pohyb dietata niekolko km daleko.
dakujem

@anonym_2de335 Za mňa super vec, my ich máme viac kusov 🙈. Kľúče, autá, dávame náramok s airtagom dcére keď ideme na ihrisko.
Poloha sa aktualizuje aj cez iný cudzí Apple telefón ak sa nachádza v okolí.

maryetta
3. okt 2025
@anonym_ca620b

@anonym_ca620b to je azda jedna jedina vec co ma totalne vie vytocit. Ak "otec" robi napriek matke jeho dietata.
Az taka je zla? Problematicka?
Predpokladam ze ste obaja dospeli. Dieta povacsine vznikne z lasky. A hlavne ak dieta maju radi obaja rodicia tak sa rodicia aj k sebe tak budu spravat. V prospech dietata. Ziadne ego ani otca ani matky. Ale vzajomny respekt.

evkatk
7. okt 2025

Ak nemáš súdom určené stretávanie sa s dieťaťom, nedávaj mu ho. Nech požiada súd o určenie styku s dieťaťom a tak sa dozvieš, kam to dieťa berie. Teba ten súdny proces nič nebude stáť, ale budeš vedieť, kde bude tvoje dieťa. Na tom na súde trvaj. Čo ak si nájde prácu v zahraničí, odíde s dieťaťom a ty ho nikdy neuvidíš?

kaktusik007
7. okt 2025
@evkatk

Ak nemáš súdom určené stretávanie sa s dieťaťom, nedávaj mu ho. Nech požiada súd o určenie styku s dieťaťom a tak sa dozvieš, kam to dieťa berie. Teba ten súdny proces nič nebude stáť, ale budeš vedieť, kde bude tvoje dieťa. Na tom na súde trvaj. Čo ak si nájde prácu v zahraničí, odíde s dieťaťom a ty ho nikdy neuvidíš?

@evkatk hluposti pises.
Ak nie je urcene stretavanie - otec ho ma mat rovnake pravo ako matka - takze sa kludne moze aj stat, ze matka pride do skoly po dieta a dieta tam nebude, lebo ho predtym vybral otec... a nepomoze si.
ked je sudom urcene stretavanie - je jednoznacne, kto ma kedy dieta a kedy ho smie / nesmie vyberat zo skoly.
AVSAK - aj ked je sudom urceny styk dietata s druhym rodicom, neznamena to, ze prvy rodic ma pravo a vie kde je dieta s tym druhym. Toto naozaj nie je povinny nik hlasit. Rovnako ako nie je povinny hlasit ani vylet do zahranicia, ci dovolenku, ak sa cely pobyt zmesti do urceneho casu sudom. Staci iba z letiska poslat spravu - odlietame na dovolenku, vratime sa vtedy a vtedy, tvoj styk s dietatom ostava zachovany podla dohody.

Strana
z2