icon

Ex vyhodila syna z domu

16. okt 2023

Ahojte.Prosim poraďte prosim v tejto situácii.
Som vydatá.Manzel ma 17 ročného syna z predchádzajúceho manželstva, ktorý je zvereny do starostlivosti jeho matky.
Včera ho však vyhodila z domu so slovami,ze ma ísť do podnájmu,alebo na ulicu, alebo k otcovi.Jej je to jedno.Chlapec je u nás,aj so vsetkymi jeho osobnými vecami.Manzel- otec ho bol odtiaľ vyzdvihnúť autom.Bude u nás,my sme radi a chceme aby to bolo uz natrvalo.
Poraďte prisim ako postupovať.Kam ísť?Koho kontaktovať? Sociálku, súd? Existuje nieco ako neodkladné opatrenia,ale nerozumieme tomu.... proste je to pre nás chaos... Doplním aj informácie ak bude treba,len prosím poraďte nejak fakt po lopate ako ďalej...
Vsetkym vopred ďakujem.

Strana
z3
renatik91
19. okt 2023

Súd vám v klasickom súdnom konaní pravdepodobne do leta nerozhodne, resp. rozhodne krátko pred dovŕšením plnoletosti. Neodporúčam to riešiť cez ÚPSVaR (ako to tu bolo spomenuté), pretože oni budú tak či tak účastníkom konania. Jednoducho spíšte si návrh na neodkladné opatrenie (vzor je niekde na mojom profile), súd rozhodne v priemere do 10 dní (zmysel to má z hľadiska výživného).

autor
19. okt 2023

@ivuska027 veľmi pekne ďakujem 🙂

autor
19. okt 2023

@beatrice3 ďakujem 🙂❤️

autor
19. okt 2023

@cervenaruza123 súhlasím.

autor
19. okt 2023

@ikuska27 ďakujem 🙂🌻🥰

autor
19. okt 2023

@drahomirrra s tvojim príspevkom môžem plne súhlasiť.

autor
19. okt 2023

Dámy, dovoľte aby som sa ku všetkému vyjadrila v stručnosti.Vcera,kedze bol na úradoch dlhy den.Vybavili sne co najviac po administratívnej stránke je už všetko v štádiu riešenia.Dokonca manžel vyvinul snahu aj o dohodu a komunikáciu s ex,no ostalo to bez odozvy.Zvolili sme teda úradnú, právnu cestu.Dakujem všetkým za právne rady,aj za povzbudivé komentáre.
Riešenie tejto situácie prebieha a bude vyriešená v dohľadnom čase.Prajem vsetkym pekný den.🙂🌻

lubkavargova1
19. okt 2023

@drahomirrra kludne nadavaj a daj podnet na ministerstvo...ale zatial ani sama nevies, ze mater je prepnuta krava...cakam v pohode podnet z tvojej strany...
Pani autorka podala len svoju stranu..nevieme a nevidime aj do druhej strany...ale v pohode. Tesim sa na presetrenie z kazdej strany a nech pravda vyplava na povrch :D

autor
19. okt 2023

@lubkavargova1 vo viacerých komentároch som sa snažila objasniť situáciu,no zjavne vam to nepomohlo vytvoriť si obraz.Drzite sa svojej šablóny o problémovom pubertiakovi, hoci toto nie je tento prípad.Tak ku vám toľko: za 1.Ak by sa aj niekedy vyskytli problémy,tak ich budeme riešiť a určite ho nevrátime s taškami nazad.Je to dieťa i keď uz skoro dospelé a nie tovar s bločkom, ktorý môžeme reklamovať.Za 2.Ak vam to ešte nikto nikdy nepovedal,alebo ste sa s tym nestretli,tak existujú otcovia ktorí su otcami aj po rozvode.A su aj matky, ktoré si na den matiek nezaslúžia ani plesnivu čokoládu,nieto ešte kvietok, či objatie.
Za 3.Moj osobný dojem je, že chrlite okolo seba iba negativitu.Znacne ste ovplyvnená množstvom toho všetkého čo zažívate v práci,ci na tých vašich cvičeniach.Ja vam to neberiem,su horšie situácie aj vela takých ktoré vy spomínate vo svojich príspevkoch.Som rada, že naša do nich nepatrí.A viete ešte čo?Teraz vam napisem niečo uuuuplne neuveriteľné: vyriešili sme technicko administratívne záležitosti a popritom sa snažíme,aby sa vzťahy medzi matkou a synom urovnali do neutralnej pozície.Pretoze žiť s nenávisťou, či trpkosťou v srdci je veľmi zlé a ťažké.Mama je len jedna,nech je akákoľvek.
A za 4.Dakujem aj vam za vaše komentáre, aspoň viem,ze aj na úradoch,ci v dolezitych inštitúciách sa moze clovek stretnúť so zakomplexovanými pracovníčkami s jednostranným názorom typu: Matka je vzdy naj,otec je zlý, dieťa v pubertalnom veku je zásadne grazel.Nebudem sa uz viac k vam vyjadrovať.Nemala som v úmysle vás uraziť,ale ešte dať tomu raz šancu ozrejmiť vám situáciu.Ci to padlo na úrodnú pôdu?To uz je na vas.Pekny večer.

Strana
z3