Existuje v mojej situácii riešenie?

flezana
7. máj 2015

Prosim tie mamicky ktore si presli niecim podobnym ako ja o radu.Nie som vydata,mam z priatelom deti,odkedy som prve dieta porodila az po dnesok ma priatel psychicky tyra.Este ked som bola zamestnana vybrala som si dost vysoku pozicku lebo priatel podnikal a nedarilo sa mu.Na urokoch sme prerobili strasne peniaze a stale to treba vela rokov splacat.Priatel pozicku nechce splacat,vykrikuje mi ze u neho zadarmo byvam a ze ma zivi.Z rodicovskej mi ostava malo,strhavaju mi z uctu splatky na pozicku.Z penazi na pridavky kupujem detom oblecenie,obuv,darceky na narodeniny,vianoce,priatel plati byt,elektrinu,stravu,plus ja platim mensie nakupy na stravu to co mi zostane z rodicovskej.Vzdy ked nakupy jedlo vykrikuje mi to alebo mi mava blockom pred ocami a drzo sa smeje.Ked mu poviem kludne pojdem do prace ale budem musiet robit na smeny je potrebne aby si sa postaral o deti.Vtedy mi povie ze v ziadnom pripade mam si to zariadit sama.On podnika a podla neho nema cas na deti a domacnost.Dnes som priatelovi povedala ze som nestastna a chcem sa rozist,najprv sa zasmial a potom povedal vypadni nech ta tu do vecera uz nevidim.Casto ma vyhadzuje z bytu,je nervak.Vie ze nemam kam ist,rodicia ziju v 1 izbovom byte a surodencov nemam.Mam pocit ze v mojej situacii nemam ziadne vychodisko.Popozerala som prenajmy bytov na celom Slovensku,ceny su 250 do 400 eur za garzonku a 1 izbovy byt.Ked budem sama na deti,kde najdem pracu do max.stvrtej poobede tak aby som stihala skolku a jasle? Ked z platu zaplatim prenajom bytu ako vyzijem? Kde su peniaze na stravu,skolku a ine poplatky? Priatel sa mi vyhraza ze nech zabudnem na alimenty a ak ano tak sa postara aby boli co najnizsie.Nemam na prenajom bytu,potrebujem na zaciatok za prve 2 mesiace a to este neviem ci zozeniem byt kde im nebudu vadit deti.Mam stare zodrate oblecenie,obuv,priatel mi za cele tie roky nic nekupil a ja sprosta ked som bola zamestnana nic som nesetrila.Teraz neviem ako zacat,ako najst vychodisko z mojej situacie.Pytala som sa priatela ci by suhlasil zo striedavou starostlivostou o deti aby som mohla mat po praci aj brigady,povedal mi ako vzdy ze som jebnuta.Stale mi nadava,ponizuje ma,nechapem naco mame byt spolu ked nezijeme intimnym zivotom,sex mame raz za niekolko mesiacov.On je posadnuty pornom,o normalny sex so mnou nema zaujem.Uz len nasilu sa usmievam pred detmi,tvarim sa ze vsetko je v poriadku ale som nestastna,strasne nestasna.

steinarka
7. máj 2015

ak si brala pozicku pre nho, jemu sli peniaze a mas to ako dokazat, tak podla mna pred sudom by sa to aj dalo obhajit, nie? nech si tu pozicku teda splaca.. mame v rodine pravnika a ten ma teda bohate skusenosti s parmi, ktore neboli zosobasene a sudili sa pre peniaze a pozicky..

mamjka
7. máj 2015

odíť od neho....ničí teba aj deti...a striedavu starostlivosť v žiadnom prípade!! sú krízové centrá kde na čas môžeš ísť...vvšetko sa dá len odídi od neho!!

tomiholjubavi
7. máj 2015

Výšku výživného určuje súd, nie tvoj chlap. Ak je to na dve deti a je podnikateľ, určite to nebude moct uplne zminimalizovat (aj ked snazit sa bude isto). Existuje dokonca výzivne na bývalého partnera. Podrobnosti neviem, ale daju sa zistit na internete.

Skus si zohnat nejake dokazy o jeho tyranii. Domace násilie moze byt nielen fyzické, ale aj psychicke, ekonomicke...(napr. vydieranie peniazmi, alebo tým výsmechom s bločkami od jedla). Myslim si, ze na súde Ti to pomoze. Bud silna, nenechaj sa zdeptat, jednym uchom dnu, druhym von, ale pritom si pripravuj podklady, ktoré sa ti zídu.

Ak ti nemozu pomoct rodicia, na zaciatok existuju centra, kde prichyluju zeny v podobnej situacii. Ak sa hanbis ist tam, skus poprosit nejaku kamaratku, sesternicu, tetu, vzdialenejsiu rodinu, ci by ta na nejaky cas nevzali k sebe. najmy su zbytocne drahe, vezmu velku cast rozpoctu. ak by sa to dalo obist, skus hladat alternativu u znamych. radsej platit im nejaku symbolicku sumu a neskor sa pripadne odvdacit.

Ak si si pozicku brala pre priatela a minula si ho na jeho dlhy, ci jeho podnikanie, nemal by sa aj on spolupodielat na jej plateni? Minimalne moralny zavazok ma! skus mu to objasnit (hoci pochybujem, ze to bude mat nejaky efekt).

Najdolezitejsie je sa nebat. tyran a sociopat je ako predator - vie vycitit strach a este viac ho to nabudzuje. nehraj s nim jeho hru na velkeho zivitela a chudatko. nenechaj sa zdeptat a vytocit. to ho vyvedie z miery. ked bude kritizovat, nezacni sa obhajovat, on je v takychto rozhovoroch zbehly, zatiahne ta do "argumentov" z ktorych sa nebude dat vymotat. na jeho tyrady jednoducho ziadno nereagovat, pripadne so sklennym pohladom povedat: Naozaj??? no teda... (alebo nieco podobne). ked uvidi, ze nad tebou straca moc, zacne panikarit a robit chyby...a to je tvoja šanca

lilimoni
7. máj 2015

Skus sa poradit s rodicmi ci by ti nemohli aspon postrazit deticky, keby si si nasla podnajom v ich okoli. Vsetko sa da. Najdi si o svojom okoli krizove centrum, maju psychologov a ked ti nebudu vediet poskytnut strechu nad hlavou, tak ti ju pomozu zohnat. A moze sa "milostivy" vyhrazat a oduvat a nadavat .. sud rozhodne podla dokazov a prijmu. Chce to iba dobreho pravnika, nie hned draheho. A hlavne treba na to silu ale treba to pre decka spravit. Oni o chvilku budu vidiet a nie su hlupucke. Drzim palceky aby sa ti to podarilo cim skor.

sue
7. máj 2015

Kolko mate deti a ake velke? Ake mas vzdelanie? Mas sa do akeho zamestnania po RD vratit?

Rieseni mas niekolko:
1.poziadat o pomoc rodinu a priatelov (docasne byvanie, opatrovanie deti aspon na par hodin)
2.vyhladat si krizove centra pre matky s detmi a bud ich navstivit alebo zatelefonovst ci poslat email
3.vziat vacsi byt do prenajmu s dalsou matkou v rovnakej situacii alebo studentkou, starsou panou atd (vacsie byty su financne vyhodnejsie ako mensie)
4.na miestnom urade sa informovat o socialnych a najomnych bytoch + o davkach v hmotnej nudzi, prispevkoch na stravu v skole, skolke a podobne - je ich vela tych prispevkov, len treba tetule obhanat a nenechat sa odbit 🙂
5.ked sa rozhhodnes,ktotou cestou pojdes, navstiv UPSVAR a spis ziadost o vyzivne na deti a na seba (idealne dolozit sumu blokmi na stravu, skolku, odevy, kruzky a podobne)

....ono,ak nevidis ziadnu nadej na zachranu,resp.obnovu vasho vztahu (a to by musel chciet aj partner), konaj, roky bezia, deti rastu...

Drzim palce. Neboj, nie si sama v takejto situacii! Ak chces,napis ip....

lenbea
7. máj 2015

ťažké, smutné... možno budeš musieť vydržať, kym najmenšie nepôjde do škôlky. a zatial myslieť na deti, žiješ pre ne, aj ked ich maš s nim... povedz mu, že deti raz budu robiť to, čo vidia teraz jeho. ak chce, aby sa raz k nemu takto spravali, tak je na najlepšej ceste. ak Ti mava listkom z obchodu, tak sa spytaj, či on to neje. akoeby to tebe kupoval. a ked chcel mať deti, mal si uvedomiť, že bude za ne raz zodpovedny a bude jeho povinnosťou (nielen tvojou) sa o ne starať. takže kona len svoju povinnosť zo zakona. Môže kludne mavať tymito listkami na sude, ale Ty ich budeš mať ovela viac. hned si začni všetky lístky odkladať. a aj s tou pôžičkou sa možno bude dať na súde dačo robiť.

oli18
7. máj 2015

Keď ti priate+ hovorí o minimálnom výživnom, vie, o čom hovorí. Buď vykazuje vo svojom podnikaní sústavne stratu, alebo len minimálny zisk, z ktorého platí minimálne odvody. Ak z toho počítajú výšku výživného, tak má priateľ pravdu.

pribinak
7. máj 2015

http://www.centrumnadej.sk

Zavolaj si tam, poskytuju bezplatne poradenstvo, majú kontakty na krízové centra ci domovy pre osamelých rodicov
Poradenstvo poskytuju sociálne, psychologicke a právne.
Neviem z kadiaľ si, ale majú kontakty na podobne organizácie po celej SR

zajkka
7. máj 2015

Boženku...skús na začiatok krízové centrum.....tam ti možno aj poradia čo ďalej 😢

bonaqa2013
8. máj 2015

takým polobláznov tu už bolo čo vykrikovali že nebudú platiť na deti a keď prišiel rozsudok veľmi rýchlo si to rozmysleli. Odporúčam od debila odísť, požiada´t súd o určenie výživného na deti a Teba - však si doma s jeho de´tmi, staráš sa o ne. pohrab sa v internete, či náhodou niečo nenájdeš nejaký majetoček. Daj si Katastrálny portál. sk Sudcovia to poznajú, že podnikatelia vykazujú stratu, resp. nízke zisky, ale pritom si pokupujú rôzne veci, ktoré môžu odpisovať niekoľko rokov. A samozrejme nezabudeni na súde opísať ako sa správa k deťom, k tebe - môžu to klasifikovať ako týranie..... A má ešte aj paragraf na hlave.

maciatkolulu
8. máj 2015

Zjal u nas je to naozaj tak, pokial vykazuje straty a v podstate ma oficialne neprosperujucu firmu, naozaj ti bude platit nizke vyzivne a pozicku pokial je na tvoje meno tiez budes musiet splacat ty, zial vyznieva to kruto, ale je zbytocne si nechat tahat medove fuzy.... radsej byt potom milo prekvapena ako pocitat s vyssim vyzivnym, alebo s tym, ze pozicku zacne splacat on. Banku absolutne nezaujima na co boli a lre koho peniaze, dostala si ty pozicku, musis splacat ty. Rucil ti na nu? Nie ste ani manzelia....to znamena, ze nemate ani bsm a stym spojene povinnosti.... Takze hlavu hore a ist do boja za lepsim zivotom pre teba a tvoje deti. Podat ziadost o vyzivne, ist na UPSVAR pytat sa na rozne prispevky a podpory a s byvanim, skusit rodicov a ak nie, tak ist do centra, pre deti bude asi vsetko lepsie ako toto a samozrejme aj pre teba. Neviem ako mas stare deti, ale stat dava prispevok na jasle. Len jedno nechapem, ked ta od narodenia prveho dietata psychicky terorizoval a zjavne tam nebola laska naco preboha ziveho si s nim mala.druhe dieta a ostavala s nim?????

leeenka26
8. máj 2015

Nic ine ti neostava len odist. Prvy zachytny bod je link co ti tu jedna mamicka dala na krizove centrum. Zavolaj tam, opis situaciu, oni ti zrejme vybavia aj ubytovanie, pokial deti nebudu vacsie, potom sa postavis na nohy, zamestnas a mozes si najst mamicku s podobnym osudom do prenajmu a budes tym padom aj menej platit a aspon ti nebude smutno a uvidis ze nie si v tom sama. Ked to neurobis, sama isto vies, ze sa s tejto situacie nevymotas. Priatel, pardon byvaly sa musi o deti starat co sa tyka financii, to sa neboj, na to su zakony, nesmies sa ho bat. Odid, nevracaj sa, zacni novy zivot. Zaciatky budu tazke, ale neskor si povies ako si dobre spravila. S takymto psychopatom sa urcite neda vydrzat...

mackaso
8. máj 2015

Presne tak, ako ti radia dievčatá, najprv si zavolaj to krízového centra a možno i tam si nájdeš kamarátku s podobným osudom a môžte si potom spolu prenajať byt, určite si potom povieš, ako dobre si spravila, že si odišla, viem to 🙂 Môžno aj stretneš novú lásku neskôr, si mladučká a život je veľmi krátky, aby si si ho takto ničila s takýmto človekom, drž sa, ak chceš napíš IP, želám ti všetko dobré, všetko zvládneš, neboj sa.

haslerka27
8. máj 2015

na to trebalo mysliet skor ako si s nim urobila dve deti,zacala s nim zit....

anelehka
8. máj 2015

nie si sama na svete,mas predsa rodicov,ked ziju v malinkom byte,to neznamena,ze spolu nieco nevymyslite,treba sa s nimi pozhovarat,ak su normalni ludia,urcite sa im nebude pacit,ako s detmi zijes,prepac.ale ty si fakt nevidela aky pako to je???To sa zmenil zo dna na den?Naco si s nim mala 2 deti,chodili ste spolu,nic si si nevsimla?jednoznacne to povesdz rodicom...pevne nervy zelam...

macka334
8. máj 2015

V prvom rade treba začať a to tým, že sa takého chlapa zbavíš. Nemysli si,že keď sa usmievaš pred deťmi, oni to necítia. Vždy je to lepšie riešenie ako zostať s ním. Ostatné príde pomaly - aj práca aj kamarátky a prípadná pomoc. Ale začať musíš Ty.
Držím palce, nech sa Ti vydarí.

eri28
8. máj 2015

Existuje riesenie.V kazdej situacii existuje riesenie.Skus tie centra ako ti radili baby tam ti pomozu naskor a rychlo, potom sa mozes postavit neskor na svoje nohy.Asi by som isla co najdalej od chlapa, ale cakala by som aj pomoc od mamy a otca .Ked ste vsetci v jednom meste tak aspon na druhy koniec mesta.Mne pri rozchode vzdy pomohlo zmenit mesto alebo aspon cast v ktorej som zila a mala ci uz zle alebo dobre spomienky.A necakaj na nic.Konaj.Nehovor mu nic.Sama sa zariad a vybav si a jednoducho chod.Ked sa k tebe takto sprava nemusis mu nic oznamovat lebo sa dostanes do pasce.Davaj pozor co hovoris pravaj sa tak ako doteraz aby nic netusil.A pytaj si aj odbornu pomoc vsetko ti poradia a zariad sa co najskor.Uvidis aky bude na sude akoby nic ale nemysli si ze sa zmenil len manipulovat bude na to sa priprav.Urob to pre seba a ked nie pre seba tak pre deti.Drz sa.Skus sa porozpravat aj s mamou starsi ludia rozmyslaju na viac stran a rodicia ta snad podrzia.

sestricka52
8. máj 2015

existuju krizove centra, kde na cas mozes ist. nebud s nim. uz je to iba utrpenie. nerobi to dobre tebe a ani detom. drzim palce, aby si to nejako vyriesila.