icon

Farár mi zakázal ísť na spoveď, lebo hriešne žijem

anas123
2. jan 2015

pisem vam akmi mozte poradit,som katolicka,nezijem s manzelom v jednom dome,ked sme byvali tak mi nadaval dost zle,a pocuval svokru na kazde slovo,a so mnou sa v domacnosti ani nerozpraval,malu by brali z ruky a ked som im nieco na to povedala,tak ma nazvali cigankou,teraz ked som chcela ist na spoved,ale nas pan farar mi zakazal pretoze zijem hriesne,pritom ten isty kolobeh len idem do prace a potom sa staram o malu,priatela nemam.Ak mozte poradte mi na koho sa obratit

Strana
z11
bmuller
8. dec 2017

@ewell13 ono to znie kruto a knazi vyzeraju bezcitne, ale to nie je ich svojvola a zakladom takeho postoja Cirkvi je potreba "napravit" svoj zivot - cize nezit v dobrovolnom trvalom stave "hriechu" (naco inak potom spoved?)- teda napr. vyriesit svoj vztah svadbou... lebo aj Kristus povedal uzdravenym ludom "Chod a viac nehres"...

kittykat22
8. dec 2017

@bmuller nemyslím si. Len to chcel anulovať, tak písali listy. Nežijem doma, tak len viem, že tam prebiehali žiadosti, ale mama nehovorila, že za niekým boli.

katkabublinka
8. dec 2017

@tova zjest oplatku..alebo prijat Boha do srdca.../vola sa to hostia

aaliyah2
4. mar 2022

Poradila by som sa na farskom úrade alebo na diecéze. Držím palce 🙂

kallanchoe
4. mar 2022

@anas123 nezijes hriešne to nie.....ja som evanjelicka nie katolík....ale keď mám dobré informácie,ono to máte podľa vášho práva tak,že na spoveď môžeš ísť až keď bude manželstvo anulovane,nie klasický nas rozvod,ale "rozvod" pred cirkvou,zasadne tribunál a anuluje ho...to jesť akokeby nikdy nevzniklo....je tam ešte myslím rozdiel medzi rimo a greko.....známa po rozvode nemohla chodiť na spoveď po klasickom rozvode,ale až vtedy až keď jej manžel umrel....pokiaľ nie ste rozvedení,ale žijete oddelene,na spoveď ísť nemôžeš.....je to tvrdé ale u Vás je to tak....všetko čo píšeš jasné že dáva logiku,ale logiku pre nás ale sú dôvody prečo spolu nie ste.....ale cirkev to žiaľ vidí úplne ináč ...nieje na vine farár on ti to povedal správne,že na spoveď nemôžeš....ale nie podľa jeho svedomia,alebo rozhodnutia....je to podľa kanonickeho práva tak.....

ratira
4. mar 2022

@bmuller hmmm ved toi, clovek by si chcel tak nejak odlahcit myslel a skonci to tak, ze ma este horsie pocity ako pred tym

ema234
4. mar 2022

Zisťujem, že mi moc neveriaci v tu cirkev bez kostola, žijeme 1000krat krajsi zivot ako katolici a lepsie sa k sebe spravame. Verim v Boha, ale tuto cirkev mam na haku.

Strana
z11