Farár mi zakázal ísť na spoveď, lebo hriešne žijem
pisem vam akmi mozte poradit,som katolicka,nezijem s manzelom v jednom dome,ked sme byvali tak mi nadaval dost zle,a pocuval svokru na kazde slovo,a so mnou sa v domacnosti ani nerozpraval,malu by brali z ruky a ked som im nieco na to povedala,tak ma nazvali cigankou,teraz ked som chcela ist na spoved,ale nas pan farar mi zakazal pretoze zijem hriesne,pritom ten isty kolobeh len idem do prace a potom sa staram o malu,priatela nemam.Ak mozte poradte mi na koho sa obratit
@trhacgaciek on sedí v base dostal 5 rokov za ublíženie /sedi tam treti mesiac /. A sesternica má konečne kľud . Už sú aj deti spokojnejšie a neplačú zo spánku .
@cecilia68 nie nevidela,my ked sme spolu chodili celkom sme si rozumeli,ale s jeho matkou som nikdy v kontakte nebola,aj ked som prisla k nim tak vecsinou ked nebola doma,ona totiz casto chodila na brigady a ked bola tak sa zatvorila do izby a tam sedela sama,mazel ju predo mnou spominal len ako dobre nieco uvarila a vela krat spominal ,ze ked sa zoberieme tak jeho mama sa do nicoho starat nebude a tak som suhlasila aby sme po svadbe isli byvat k nim,a po svadbe hned prvy den to zacalo,ze sa mam ist pozriet co robi jeho mama atd...
Ja by som k mojej svokre nešla bývať, aj keby mi zaplatila....a vraví sa, keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú....stará čarodejnica ti bude stále robiť zle, o čom som presvedčená....aj o tom, že za tým všetkým je jeho mater 😢 (čo som už písala skôr)
@anas123 pokiaľ je to farár niekde z dediny asi nepochodiš,chod na spoved do nejakého vetčšieho mesta,
cirkev neuznava rozvod,ale vo vašom prípade ide o odluku,čo nevadí a farár by ťa mal vyspovedať.Na dôvažok moja skúsenosť,na dedine (v mojej rodnej) my farár nechcel pokrstiť dieťa a ani vyspovedať,lebo žijem s otcom dieťaťa a nie sme zosobášení, v meste kde žijem my dieťa pokrstili i vyspovedali,nerobili z toho žiadnu drámu.
@anas123 pane boze, na toho cernoknaznika a jeho reci zabudni! skus si najst normalneho knaza alebo mnicha, ktory ta vyspoveda. drzim ti palce, aby sa ti to podarilo. toto ma byt otvorena naruc cirkvi..chudak papez Frantisek, keby len vedel co ma za sluzobnikov po svete...
ak je to tak, ako pises, tak jednoducho najdi ineho farara a tam sa vyspovedaj, nie je to jediny farar pod slnkom aj farari su len ludia, v sluzbe som sa stretla s mnohymi, ktori mali "zaujimave" nazory na zivot v manzelstve......skus vyhladat ineho farara a popripade sa popozeraj vo svojom okoli po nejakej skupinke zien pripadne rodin, s ktorymi by si sa mohla porozpravat a zdielat starosti a radosti bezneho zivota, mozno by ti to pomohlo a tvoja dcerka by si nasla novych priatelov🙂
To čo za farár. Choď za iným.... takým ktorý ti poradí a pomôže...
Ahoj, ja som riesila trochu iny problem s nasim byvalym fararom (uz ho nastastie prelozili), ten mi nechcel vybavovat dispenz k sobasu (trvaly pobyt aj centrum zaujmov mam v nasom malom meste, byvam a pracujem vsak v BA). Nakoniec som to riesila cez arcibiskupsky urad pod ktory spadam a dostala som kontakt na jedneho velmi prijemneho pana (riaditel arcibiskupskeho uradu). Najprv som mu volala, poziadal ma aby som mu to spisala do mailu a jeho odpoved som potom preposlala nasmu fararovi. Odvtedy mi uz problemy nerobil a teraz mame nastastie perfektneho farara, takze vsetko sa poriesilo, Cez IP ti poslem na neho kontakt, on ti poradi najlepsie...
@jajka71 ja uz ked som tomu fararovi slubila ,ze za nim pridem,tak tento tyzden sa mi todufam podari,lebo pred sviatkami nemal na mna cas,a co sa tyka priatelov a kamaratiek mam myslim dobrych a aj dost...niekedy staci menej...casto sa o problemoch rozpravame,ale poviem ti pravdu ked ten moj zivot riesim dozadu tak si pripadam ako keby som tam zase bola,nerada sa k tomu vraciam
Ak Ti môžem poradiť, treba to riešiť, ...muž opustí svojho otca a svoju matku a priľne k manželke.....tak to je už v knihe Genezis, toto sa zjavne manželovi nepodarilo, v rámci svojho psychického zdravia si musela odísť, ak s nikým nežiješ, myslím, že normálne môžeš chodiť k sviatostiam, existuje tzv. odluka od stola a lôžka, ak jeden z manželov je agresívny, gambler....Treba si o ňu požiadať, ak Ťa nepríjme Tvoj kňaz, obráť sa na dekana, príp. na iného kňaza. Na mnohých miestach už majú kňaza, ktorý sa špeciálne venuje manželom, niečo ako manželská poradňa. Určite je to veľmi bolestná situácia, ale riešiteľná.
ked ma ten farar taky postoj k tebe, ja by som na tvojom mieste za nim nesla, zbytocne sa zvysi tvoja depka, treba ist za knazom, ktory ta povzbudi a ukaze ti nejake riesenie, napriklad aj to, co spomenula safranka, prostre riesit to s niekym, kto ti pomoze a nie naopak!
IP - interná pošta, správa ti príde do mejlu a neobjaví sa tu na tejto stránke...
No tak sláva.
Ahoj, obráť sa rovno na Boha, to spravíš najlepšie, nikto ti nemôže zadržať tvoje hriechy ani ti ich odpustiť, jedine Ježiš Kristus...ak ťa ťažia, nieje nič jednoduchšie ako vyznať ich a poprosiť ho o odpustenie, človeka na to nepotrebuješ🙂
Vykašli sa na farára aj na spovede.....nos si svojho BOHA v srdci a každý večer sa s ním porozprávaj....je to oveľa viac,ako tie trápne spovede,ktoré si iba niekto kedysi vymyslel....
@mamaveronika ....napísala si to supeeeer!!! Tak nejako to vnímam aj ja.
@hanickadusicka 100 bodov...
Podľa môjho názoru ti ani Boh hriechy neodpustí. Sama si musíš odpustiť a to tak, že prežiješ, poučíš sa, odpustíš sebe aj ostatným a povieš si nikdy viac toto robiť nebudem.
@anas123 Musim len smutne dodat, ze takemuto pristupu niektorych fararov katolickej cirkvi nerozumiem. Podla biblie ma narok na odpustenie kazdy, kto o odpustenie ziada a uprimne olutuje svoje hriechy. Nikde v biblii sa nepise, ze je hriech zit bez manzela. A ani sa tam nepise, ze mas fararovi vsetko vykecat - ved je to medzi Tebou a Bohom a nie medzi Tebou a fararom. A ani sa v biblii nepise, ze pod obojim moze prijimat len farar. Precitaj si slova eucharistie - Vezmite a jedzte... Vezmite a pite... kedykolvek to budete cinit na moju pamiatku. Nie vezmi a pi... Neberiem Ti Tvoju vieru. Bola si v nej vychovana. Ktorymkolvek odpustite hriechy, opustia sa im a ktorymkolvek zadrzite hriechy, zadrzia sa im. On ako farar, by Ti nemal upierat odpustenie. To Boh od neho nechce.
dnes som počula veľmi dobrý postoj na tému spovede
veriaci sa vyspovedajú a majú odpustené
neveriaci sa musí vyspovedať sám sebe a požiadať sám seba o odpustenie a žiť s tými svojimi hriechmi, nehodí ich na plecia nikomu inému...
(myslím slušného človeka, pretože ani preveliký katolík nemusí byť dobrý človek)
takýchto obojo príkladov mám okolo seba veľmi veľa
@tova ahoj...oplatky, ako ich nezývaš, nieje žiadna sranda, ale Božie telo a nieje dobré to brať na ľahkú váhu. Ja som tiež katolíčka aj do kostola chodím, ale toto ma vie proste vytočiť, že kňazi niesu jednotní, neexistuju nejake pravidla, ktore dodrziavaju vsetci, či v amerike, alebo v tramtárii.... každý si robí čo chce a ako si zmyslí....stavím sa, že keby išla zakladatelka témy za troma roznymi knazmi, každý jej povie niečo iné....čo je ten kňaz zač, že má právo súdiť? dokelu!
anas123 je to uz starsia tema, ale neda mi na to nereagovat..priklad: moja mama je rozvedena. Lezala velmi chora v nemocnici a prisiel farar a spytal sa jej, ci sa nechce vyspovedat. Povedala mu o rozvode. Knaz povedal, ze vsetci sme si rovni a v pohode ju vyspovedal. O rok lezala opat v nemocnici, prisiel opat ten ISTY KNAZ, spytal sa, kto sa chce vyspovedat, tak sa prihlasila moja mama( sak uz mala skusenost, ze ju minule vyspovedal), ale predsa len mu vravi, ze je rozvedena, nech vie..a farar co na to? V ziadnom pripade spoved, ved je rozvedena!! Co na toto povedat? Netreba hadzat vsetkych knazov do jedneho vreca, ale po tomto som velmi velmi zanevrela na cirkev ako taku..
pozri sa, pomodli sa doma,do kostola chod ,ale načo na spoved,,, a farárovi nič nehovor, je to Tvoj život,,,,čo on môže súdiť, ktovie čo on robieva 😕 a bude kázať,,,,ved to je choré,

a to ta naozaj nezaujima co na to hovori BOH ale farar??? kde je tvoja viera? v koho veris a kto za teba zomrel na krizi?? Farar? naozaj??? cin pokanie a obrat sa k Bohu kym je cas prosim