icon

Financie v domácnosti

ronny311
23. júl 2018

Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...

negymama
25. júl 2018

@ukulela ale ona neocakava spolocne zdielanie financii, typu bsm ... prevazne on chodi za nou na cele vikendy, alebo k jej rodicom, nikam len sedia doma a pol roka ju takto vyjeda. prave na zaciatku vztahu by sa cakalo nejaka iniciativa, , keby aj neprispieval do domacnosti, typu tu mas x eur na stravu a energie...tak aspon pozvat na kavu, zmrzlinu , vylet, ja som mala frajera, dnes muza so setrivej rodiny, a chodili sme krizom krazom, nie drahe vylety, welnesy alebo co, ale vzdy aspon vlacikom na hrad, do restiky, vzdy doniesol kvietok, kupil mi par kusov oblecenia ked sa mi pacilo vo vyklade. sam mi to nukal, ze aby som pekna bola.

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 A máš ho rada? Ako sa správa k synovi? Inak je ok? Som zvedavá. Možno nie je zlý chlap, len tĺk v tomto smere.

ukulela
25. júl 2018

@saslavka73 ja som dnes pozvala kamosku na obed a platila som gastracmi 🙂 lebo ozaj ich nemam kde minut. moj chlap napr dostava gastrace ale robi z domu a doma ma navarene a tym padom ich nemina .... a mna zatazuje riesit v tesku/kaufer 80 € nakup platenim v listkoch a niekde ich predas minut musim. ako jasne, ze nie celkom porovnatelny priklad - ale to, ze za veceru zaplatil gastracom ako problem nevnima ... tam su ine problemy, nei gastrace. ved v konecnom dosledku za tu veceru zaplatitl 🙂 tak to by mal mat mizerne plus 🙂🙂🙂

negymama
25. júl 2018

@saslavka73 pockaj, raz ti dovezie pred branu porsche, alebo vytiahne letenku do vysnivanej destinacie...

bodka70
25. júl 2018

@ukulela , tie gastráče nie sú podstatné, keby všetko ostatné bolo OK, ale takto len dokresľujú jeho celkový obraz

saslavka73
25. júl 2018

@ukulela Veď jasné, chápem, ale proste tiež by ma to zaujalo táto situácia. Pozvať kamošku a platiť lístkami je normálne. Tvoj muž svoje môže dať Tebe a môže tak zaplatiť veľký nákup napr.
Ja lístky nemám, neriešim. Ale moja švagriná, tá radšej hladuje len aby neminula lístky a na konci mesiaca nevie čo s nimi.

saslavka73
25. júl 2018

@negymama Kedysi som tomu verila, ale dnes už nie. My to máme strašne zvláštne s peniazmi odjakživa.

0silvia0
25. júl 2018

@ukulela gastrace sa daju ospravedlnit, len su take neromanticke pri pozvani na romanticku veceru☺

negymama
25. júl 2018

@ukulela mne osobne by blikala kontrolka pri kazdom zarabajucom chlapovi /aj s nie oslnivym ale beznym prijmom/ , ktory je ochotny zajst so setrenim tak daleko ze spraska pokazene jedlo. to este tak pochopim u bezdomovca prepiteho,

ivka185
25. júl 2018

@saslavka73 Ahoj presne to iste aj u nas ako cez kopirak,len tiez neviem kde tie usetrene peniaze su a ako ich planuje vyuzit, ale radsej sa nepytam ,lebo na teme o peniazoch sa vzdy pochytime.

saslavka73
25. júl 2018

@ivka185 Aj u nás.

saslavka73
25. júl 2018

@ivka185 Preto moje dcéry učím, že na začiatku si to treba povedať, lebo časom sa to už nikdy nevyrieši. A otvorene. Budú za pekné svine raz.

miadi
25. júl 2018

@negymama ona bola asi kleptomanka raz asi v 17ke bola u nas a chcela vidiet moje zlate privesky lebo milovala zlato nechala som ju v izbe samu a 3 privesky mi zmizli raz som ju aj videla s mojim zlatym srdieckom na krku a chladnokrvne mi klamala do oči že sa jej moc pačilo to moje tak si take iste kupila. Velmi som tej rozpravke chcela verit..no ona nemala žiadne vyčitky svedomia. Ked v anglicku ludom upratovala domi kradla im parfemy kozmetiku .. pytala som sa jej či sa neciti trapnw vwd im musi byt jasne ze to ona zobrala tak len mavla rukou že oni Toho maju že si nevšimnu ...to je asi motto takychto priživnikov ako ma autorka temy on ma asi tiez pocit že priatelka ma "vela Alebo dost" tak si b pohode dopraje z jej domacnosti. Neverim že mu "netrklo" Keby to bolo raz nepoviem ale uz to robi pol rok vola sa to free loading

ukulela
25. júl 2018

@negymama ja suhlasim, ze je drzgros. len mi nereze, ze sa to riesi az potom, ako ona pozna jeho realny prijem. sorry, ak je to inac. ked jej to prekaza, tak mu to mala povedat hned - proste mu cez vikendy nevyvarat, mat v chladnicke na ranajky jogurt pre syna a dva rozky a hotovo. to by mu uz opreda muselo dopnut .... tym padom aj jej mohlo dopnut az skor a nemusela byt sklamana.

negymama
25. júl 2018

@saslavka73 a to vy ako nemate bsm? lebo ked ste manzelia, prijmy by mali byt spolocne, teda co tak citam, podaktori jedinci toto ignoruju, ani by ma tak netrapilo, kde su tie prachy, skor ten postoj, ako si svoje prachy dava na bok, zaujimave ze pri domacich pracach, starostlivosti o spolocne deti, im take oddelovanie nenapadne, to kludne moze byt celen zenine. len skratka tie peniazocky su len ich a ich a ich, celucicke.

saslavka73
25. júl 2018

Alebo ma napadlo, že ťa len skúša či nie si na prachy. Resp. nechce ukázať, že tie prachy má.
Ja som za rovnú debatu.

saslavka73
25. júl 2018

@negymama On ich dáva nabok, tvrdí, že sú naše a ja by som ich minula, ale vôbec netuším koľko toho je. Toto ti je nadlho. Len preto ma to zaujíma táto téma.

saslavka73
25. júl 2018

@ukulela Možno jej to dlho vŕtalo v hlave a keď sa dozvedela príjem tak začalo vŕtať ešte viac, nie?

negymama
25. júl 2018

@ukulela myslim ze to spominala, ze jej to vadilo od zaciatku, ale este davala tomu cas, hned cloveka nezspoznas, zistenie prijmu bola skor taka posledna kvapka. aj ked by nemal taky prijem , to je jedno zarabajuci muz aby sa nechal chovat od matky samozivitelky.

ivka185
25. júl 2018

@saslavka73 My mame peniaze aj ucet spolocny ,aj viem o peniazoch tych usetrenych kolko a kde su, len proste on je velmi sporovlivy, a chce ma donutit aby som viacej setrila aj ja.Inac v nicom ma neobmedzuje ale proste ked nieco kupim, tak naco ,trebalo nam to, zbytocne vela toho atd..mna to nebavi pocuvat, tak radsej kupim ked je v robote, aby som predisla zbytocnym reciam.

miadi
25. júl 2018

Inak neviem co sa niekto čuduje že ju to viac mrzi ked vie ze on ma ovela lepsi plat ako ona a robi mu all inclusive vikends. Ja byt ten pan co za pol rok ma prijem 24tisic v hrubom .. tak tu svoju lasku vezmem aj s prckom na maledivy. Ale ked sa sklada na darcek pre jej syna a este doladuje 50centov😆Tak bud ten plat nema alebo ma a aj bude mat len pre seba. Inak pocula som aj o manželskom pare co maju kazdy svoju chladničku na zamok..a su spolu prakticky koli bytu.

0silvia0
25. júl 2018

@ivka185 cely moj otec😰 Najprv vsetko ofrfle, ci je to treba a naco tolko, kupi len to najnutnejsie a najlacnejsie, ale ked mama kupi, tak vyzerie vsetko co vidi a buchoce s tou chladnickou do polnoci

saslavka73
25. júl 2018

@ivka185 Ale v podstate už sme si našli nejaký systém, pravda je že ja som míňač. Ale všetko máme čo potrebujeme. On trošku pošetrí. Len tie jeho kecy to nebaví.
Napr. mne nekúpi nič na nejaký sviatok, ale má rád keď sa jemu kúpi.

saslavka73
25. júl 2018

Pri tej kolobežke by mi naskočili kontrolky........

saslavka73
25. júl 2018

@0silvia0 Ale on ju varoval.........🙂 Myslím, oco tvoju mamu, nemala to kupovať.

negymama
25. júl 2018

@saslavka73 neviem ci je tu este jedna zena na MK, presne takto zili ako vy, zabudla som uz jej nick, na tvojom mieste mu darceky nekupujem,

ukulela
25. júl 2018

@saslavka73 s tym suhlasim, ale inac ozaj su taki chlapi, co delia napoly vsetko ... nedavno tuu bola diskusia kde sa tiez riesilo spolocne hospodarenie kde sa zena zdrahala k rozhovoru, tam boli tusim uz manzelia - a chlapovi doplo az po otvorenom rozhovore. ono niektorym treba na rovinu: byvas tu 3 dni v tyzdni, rezia, naklady strava, ja mam nasobne nizsi prijem a nezvladam to. bud si donesies jest, alebo sa dohodneme na prispievani. mojmu tiez musim rovno povedat - A, A a len A - ziadne B oklukou a naznacovanim - co nepocuje, to do hlavy nedostane.

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 Daj vedieť ako to dopadlo.

ronny311
autor
25. júl 2018

@bodka70 presne su to vystihla ďakujem. .ide o ten dojem

ronny311
autor
25. júl 2018

@negymama dalsia ci vystihla pointu. Ďakujem