icon

Financie v domácnosti

ronny311
23. júl 2018

Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 No čo budeš robiť?

ronny311
autor
25. júl 2018

@saslavka73 aj toti je pravda..nastartovalo ma to kwd som to zistila

ronny311
autor
25. júl 2018

@saslavka73 ten rozhovor Jedine Ale urcire vybuchnem a ddiplomaci Pôjde Bokom

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 Mne by to tiež vŕtalo v hlave. Určite si to ujasnite. Skús keď nebudeš nasratá. Pokojne, pekne a milo. Kedy príde?

luzzia
25. júl 2018

@ronny311 skus nevybuchnut a zostat zenskou na urovni.. aj ked on teda nie je.

luzzia
25. júl 2018

@ronny311 a hlavne v ziadnom pripade ani nespomen, ze si sa dozvedela nieco o jeho plate, ani na jeho plat nenarazaj. odkomunikuj to inteligentne a slusne, ale razne a rozumne s argumentami, pretoze toto je vec, ktora nestoji na jeho plate ako takom, ale spravani, pristupe. nech este ty z toho nevyjdes ako nejaka zlatokopka alebo hysterka. premysli si dopredu, co zhruba a ako mu povies. drzim palec 🙂

maminuska
25. júl 2018

@negymama ano , aj mne pripomína jednu 🙂 . Ja nick viem , ale nebudem písať.

ivka185
25. júl 2018

@0silvia0 PRESNE tak ,reci tolko, ale ked je vsetko sa minie, ale ja si to uz nevsima,. za tie roky co sme spolu uz som imunna na jeho reci, kebyze na to reagujem tak sa hadame kazdy den.

ivka185
25. júl 2018

@saslavka73 Presne tak mame co treba,on setri a ja si kupujem co potrebujem a na jeho reci ,za tie roky co sme spolu som uz ziskala imunitu.

saslavka73
25. júl 2018

@ivka185 Niekedy si myslím, že to tak nemyslí, proste len drísta. Keď sme sa o tom bavili tak povedal, že on to tak vôbec nevníma ako ja, bol z toho úplne prekvapený. No ale skutky sú skutky.

ivka185
25. júl 2018

@saslavka73 Moj to mysli uplne vazne len sporit a sporit,a ked mu poviem ze mame pre seba dost a ci si peniaze zoberie so sebou na ony svet, tak mi odpovie ze on to robi pre nas, ako pre mna a deti.A on by chcel pomoct detom , ja viem ze to nemysli zle, ale vsak my zijeme teraz, ked budem stara, nevladna peniaze mi budu na h....o s prepacenim.Ale zas by sme nemali dovod sa pohadat, u nas hadka len kvoli rozdielnym nazorom na peniaze.Ale uz som si zvykla.

saslavka73
25. júl 2018

@ivka185 Už tiež len kvôli tomu. On má stále pocit, že vyhadzujem, kupujem zbytočne.

0silvia0
25. júl 2018

@saslavka73 ako čo kupuješ zbytočne? Potraviny? Oblečenie?

saslavka73
25. júl 2018

@0silvia0 Podľa môjho všetko. Ale už sa to zlepšilo. Nekupujem, alebo nepoviem a kúpim. Deti sú už veľké oni si kupujú sami a nám nekupujem. Ušetrím.

ivka185
25. júl 2018

@saslavka73 on ma tiez pocit ze kupujem vela a zbytocne, ze bez toho by sme sa zaobisli atd... a robim tak ako ty kupim a nepoviem, alebo kupim ked nie je doma a je spokojny aj on aj ja.

saslavka73
25. júl 2018

@ivka185 Majú čo chceli.
Ja už celkovo chodím málo do obchodu. Však len to jedlo, všetci sa stravujeme vonku, ak dačo máme doma, to je len trochu, lebo potom vyhadzujem to nemám rada. Oblečenie si kúpim raz za čas čo potrebujem. Málo.

negymama
25. júl 2018

@ivka185 lenze taki ludia zial na starobu zistia ze zivot usiel v odriekani, peniaze sestrene pre deti, vnukov a pravnukov stratili inflaciou na hodnote, deti za tu "pomoc" ani nie su extra vdacne lebo taketo vydrete peniaze si mozno budu vediet zlahka zarobit pracou v zahranici alebo dobrym jobom tu... rodic udrety setrenim ocakava vdaku, poklony, konanie deti podla svojich predstav, ako s tymi peniazmi maju nakladat, a ked sa to tak nedeje, je nasraty a frustrovany. Deti ukovane rokmi v setriacich okovach, sa z nich rokmi uvolnia a minaju a uzivaju si. A rodina vcelku ako taka sa nestane bohatsou ani na majetky ani na dusevne hodnoty. lebo uz ked ide cisto o peniaze, tak bohatstvo sa neziskava setrenim, ale dobrym riadenim prijmov, vydajov, uspesnym podnikanim , investiciami, prezieravostou. setrenie okliestuje ekonomicke myslenie, nerozvija ho.

ivka185
25. júl 2018

@saslavka73 Ja tiez nemam pocit viny ,ze to robim, je to pre nase dobro ,aby sme sa zbytocne nehadali.A oblecenie si kupim ked potrebujem, neni to casto.

saslavka73
25. júl 2018

Ja som zástanca že je treba naučiť deti zarábať peniaze a narábať s nimi a nie im dať nejakú smiešnu čiastku.

saslavka73
25. júl 2018

@ivka185 Inak je zlatý, takže toto prežijem.Ale dlho ma to štvalo. Ten postoj. On si nič nekúpi, normálne nič. Ja to nechápem.

kapustovafliacka99
25. júl 2018

@dai mam presne ten isty pocit.preto ani ja radsej neuvadzam detaily ohladom nasich financii.tu musis napisat,ze zijes z 300eur,inac ta opluju.

ronny311
autor
25. júl 2018

@saslavka73 príde v sobotu a bude niekoľko. Dni

negymama
25. júl 2018

@saslavka73 mne to uz pripada ako take financny masochizmus. Len aby potom za svoju obetu neocakaval odmenu, min . v podobe poslusnosti a nehynucej vdaky od deti a aj od teba, vsak to robil pre vas.

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 Tak začni hneď v nedeľu.

saslavka73
25. júl 2018

@negymama Myslím, že nie. Majú to v rodine. Šetria lístky a potom nevedia čo s nimi. Niekto im ponúkne jedlo a nažerú sa.

ivka185
25. júl 2018

@saslavka73 presne tak ,ja to tiez prezijem, stvalo ma to aj stve, ale aj tak by som ho nemenila, mame vsetko co chceme a potrebujeme,aj na dovolenky chodime.Tiez mame vydavky obaja studuju na vysokej skole, ja mam pracu kde zarobim minimalnu mzdu a manzel trochu viac, mame sa co obracat aby sme to zvladli, ale tak uz od septembra budu piataci a ked da boh tak budu koncit a bude zasa nieco lahsie, len aby sme boli zdravi.

saslavka73
25. júl 2018

@ivka185 Tak to máte dosť náročné vyžiť. Asi pre to šetrí. Decká nebrigádujú? Naša mala brigádu hneď od 16 tich hádam.

ivka185
25. júl 2018

@saslavka73 Brigaduju ,ale to len aby mali na svoje potreby teraz cez prazdniny, ale skolu im financujeme my. Ale verim ze ked bude zdravie tak to ten rok esre potiahneme, ale to zas pridu ine vydavky, mozno svadba, dcera ma priatela a myslim ze cakaju ,len na to aby skoncila ona skolu, on uz ma po skole.A syn ten este nespomina nic.

kapustovafliacka99
25. júl 2018

mna dostali tie hranolky v bufete a ta kolobezka.ako sa poznam hned by som mu to splechla do tvare a vylozila karty na stol.cim skor tym lepsie.taky sa nezmeni.nedajboze otehotnies a dovidenia,bude ti vydelovat aj hygienicke vlozky.cim skor ho daj do parady alebo kopni do riti.

saslavka73
25. júl 2018

@kapustovafliacka99 Ale to o tých hranolkoch písal niekto iný nie zakladateľka, či?