Financie v domácnosti
Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...
@ronny311
Ahoj, nečítala som komentáre,vychádzam iba Z príspevku....myslím,že to závisí od vášho vzťahu, či plánujete....je to ťažké, lebo otázka financií S rozdielnym prijimom je vždy taká chúlostiva,nájsť zlatú strednú cestu V komunikácii.... Tu sa neodvazujem radit.
@hettinka prve roky im to platili vicemene rodicia, neskor baby ziskali aj nejake stipendium, nasli si pracu popri skole, takze ku koncu uz im sestra ani nedavala nic na skolu len ich otec im daval vyzivne. /boli rozvedeni/, tak myslim ze vydavky na skolu si uhradili z toho vyzivneho a stipka a zvysok zabava, handry, vylety z vlastnych
@saslavka73 áno je to nižší príjem . Nemyslím si že väčšina , ale veľká časť. No však sme aj v EU s platmi tam kde sme , na posledných priečkach .
keď prebehne cez víkend rozhovor tak vám dám vedieť ako to dopadlo, nedá sa mi reagovať na každý príspevok, kedže cez deň som v práci, poobede sa venujem synovi ale som vdačná za názory vás všetkých..ešte sa ospravedlňujem, že môj úvodný príspevok je s toľkými chybami, nakoľko som ho písala rýchlo a neuvedomovala som si tie preklepy a chyby
Moja dobra znama to mala podobne. Muz uctovnik zarabal vela a travil vacsinu casu pri nej... Nekupil absolutne, nic len vyjedal co navarila a nakupila. Bola na to velmi nahnevana. Tak jeden den vybuchla a povedala mu co si o tom mysli a upravilo sa to... Ono to je neseriozne.. Hlavne ked clovek niekoho lubi nemal by byt vypocitavy. je mozne ze si to neuvedomuje ale v tom pripade je dobre mu to povedat...
@ronny311 To zase pride k tebe?
suhlasim zo všetkým čo tu pišu mamy aj nie mamy on zaraba toľko a ty ho živiš každý vikend pozri sa bol doteraz sám svoje peniažky si bude nadalej odkladať a ty sa postaraj a svoje miňaj na jedlo a nakúpi no to by každý vedel byť taký múdry a za pol roka toto si mysliš že je správne no nie je vyhovuje mu tak má všetko čo potrebuje navarene, vypráte ,vyžehlene, sex no čo mu treba nič našiel prepáč za výraz naivku a mysli si on svoje ma rád svoj komfort to že toľko zaraba a už ste spolu tak dlho by ti mal prispieť aj na najom a vodu určite sa za vikend viakrát osprchuje voda tiež nieje zadarmo je to obyčajný lakomec ako pišu tu viacere ked ma toľko penazi čo vás neberie na výlety na wellness čo robievate ked tak pride na vikend idete niekam či ste iba na byte ja mať toľko penazi tak si uživam lenže ked je chronický lakomec tak taký sa už nenapravy ked pride za tebou na vikend povedz nemám peniaze neidem kúpovať veľke nakúpi nám mňe a malému to stáči a nie ešte teba bude vyžierať a on ma plno prachov spämataj sa vykašli sa naňho len tak nahod tému koľko ma mesačny plát uvidiš čo ti povie ked ti povie menej a ty vieš že pravda je ina nemáš čo váhať pol roka nieje taka dlha doba nič z ňeho nemáš na vikend pride má svoje potreby a v nedeľu večer ahoj a jediný kto je škodný si ty a aj ked niečo kúpi na vikend dvakrát nakúp a chodi každý vikend no čudne preto by som dopredu povedala že bud dakde idete aby neprišiel alebo že nemáš peniaze každý vikend ho vyživovať uvidiš ako sa zachova či ti nakúpi alebo povie že nepride že mu do toho niečo prišlo budeš už vedieť že nechce pustiť žiadne peniaze pol roka nieje tak veľa z niekým byť ale aby si fináncovala nakúpi každy vikend a on sa pride vyspať najesť za tvoje peniaze tak to asi nie porozmýšľaj o tom on si svoje peniaze bude odkladať a teba bude každý vikend využivať a povedz mu čo keby ja som s malým išla k tebe na predlžený vikend či by s tým súhlasil a či by on nakúpil plnu chladničku do puknutia a tam uvidiš že čo to je za človeka.
@ronny311 och ježišu kriste páne bože zarobky nehorazne a v reštauráci zaplatil stravnými listkami šak by mi hamba facku dala toľke peniaze bože zbav sa ho čim skôr je to lakomec ty si musela dať na kolobežku synovy polovicu sám mu ju mal kúpiť s takým si ani nič nezačinaj malý by ste dieťa a bolo by zlé nedobre nakoniec by ti ostáli dve deti a penazi nikde a od ňeho by si sa peňazi nedočkala nechaj ho rozijd sa s nim nema to vyznám.
@ronny311 Držím palce. Určite by som nehovorila o jeho príjme. Lebo o tom nemáš čo vedieť.
Ja by som tak slušne na rovinu, však sám vidí, že si sama na dieťa atď. Možno sa dozvieš ako si to vôbec predstavuje ďalej.
@ramzes1980 Tu nejde o výšku platu.
@dilino ten tvoj nick fakt sedí
@ramzes1980 4000e netto/ brutto je normalny plat, i ked nie vacsinovy, ale urcite nie mensinovy...
@ramzes1980 ja neviem , bežne robím s ľudmi čo majú 4000 a viac na výplatnej páske. To skutočne je tak neuveriteľné ?
@matazirafa ona je drzitelka svetoveho rekordu v dlzke viet 😵
@ramzes1980 kde ...napríklad obchodníci vo firmách zo zahraničným podielom
@ramzes1980 takýto človek ná bežne odmenu na konci roka 60 tis eur
@ramzes1980 na sk🙂 v de tiez normalne- su profesie, ktore maju normalne take platy, pri niektorych to je este malo...
Jednu vec si prosím uvedomte, kto má príjem má aj výdaje.
@ramzes1980 veľa, pretože pre tieto firmy pracujem
@ramzes1980 a nie že raz , pravidelne mesačne títo ľudia majú 4,5 -6 tis v čistom
@ramzes1980 rau za život kšeft 1000 000 eur, tak jeden kvalitný predaný stoj stohí 700 -800 tis euro

@negymama však áno, ak chcú značkové veci, nech brigádujú. To budú určite aj moji. Ja som myslela na platenie školy a veci súvisiacich, knihy, intrak, cestovne, jedlo...