icon

Financie v manželstve

14. apr 2023

Dobrý večer, ženy. Prišla som sa asi len posťažovať, resp. opýtať sa ako by ste to riešili vy. Som na RD s 1,5 ročnou dcérou, staršie 2 deti chodia do škôlky ( chodia ako chodia stále sú doma lebo sú choré ) manžel pracuje. Jeho plat je cca 2700€. On zaplatí školku ( na konci roka mu trištvrte vrátia ) inkaso a dá mi ako kedy, cca na mesiac 100-150€. Ja mám len RD(nižší). A tu nastáva problém, stále mi vykrikuje, že z toľkých peňazí musím vyžiť ( potraviny, drogéria, plienky, Nutrilon mlieko pre všetkých troch a zimných mesiacoch veľa miniem na lieky) jemu ostane cca 1500 €, ktoré minia na hlúposti, doslova hlúposti, ale sú to jeho peniaze. Ja už neviem. Včera mi vykričať, že mi nedá nič. Dostal 4 000(zdravotník) z z tých peňazí som nevidela nič! Teraz dostane dane , zasa si bude žiť jak pán a my ako žobrác. On drahé veci, ja si nakupujem v sekacoch, on najdrahšie telefóny, hodinky... Ja ? Čínsky šit! Deti tak isto, topánky z bazárov, oblečenie detto .Viem mám ísť do roboty ...ale keď mu poviem, čo s detmi, tak jeho to nezaujíma... Hovorím od začiatku roka boli dokopy možno mesiac v škôlke, dať ich nemám kde ... Ako to riešiť?

petka552
14. apr 2023

To čo je za hovädo s prepacenim? Deti spolocne si urobit to ano, ale aby mali taku istu zivotnu uroven s matkou ako ich otec to uz nie hej? Kde na tych muzov chodite pre Boha? Toto jedno nepochopim. A este k to u manzelia. Su to tak isto tvoje prniaze ako manhelove a nie Ze ty budes po sekacoch chodit…

mamusa123456789
14. apr 2023

Ty a deti nemôžete žiť z niekoľko desiatok eur a pánko si bude užívať... U nás je to tak ze mam kartu k manželovmu účtu aj ja, aj jeho údaje na internet banking, mam jeho stravovacíu kartu a on je rád že sa nemusí starať o nákupy, lebo to z duše nenávidí a mame všetci ravnakym dielom... Ste manželia financie sú spoločné, nie jeho... A môj je ešte taký zlatý, ze vždy keď mu príde výplata páska na mail, tak mi to prepošle...nikdy v živote som takýto problém nemusela riešiť...samozrejme o drahších veciach sa vždy vopred dohodneme, ale bežné veci ako oblečenie alebo topánky pre deti som bez problémov kupovala aj bez jeho vedomia a nikdy som si za to nevypocula žiadne hundranie... Akurát teraz som s nim riešila nákupy oblečenia pre syna, lebo nám vyrástol skoro zo všetkého oblečenia, behom asi 2 mesiacov narástol neskutočne, tak som s nim riešila, ze mu treba nakúpiť komplet všetko nové... Od ponoziek až po čiapky, tak sme na druhý deň sadli do auta a nakúpili všetko čo bolo treba a samozrejme kúpilo sa aj dievčatám niečo, aby im nebolo ľúto, ze nič nedostali a ja som do stala nový ruksak a slnecne okuliare, lebo som sa pri nich pristavila a poobzerala si to... Pred asi dvoma týždňami som zo srandy povedala, ze chcem iphone, co si myslíš? Áno mam ho doma, ale keďže mi iphony voľáko nesedia, tak sa najstaršia vytesuje z nového telefónu, pravidelne chodievame z deťmi na výlety... Takže ty to daj pekne na súd... Na toto co mam doma ja a moje deti máš právo, ako jeho zákonita manželka, aj ty aj VASE deti

panelacikova
14. apr 2023

@ukulela pracuje pravdepodobne ako lekár v nemocnici, takže mal by mať oficiálne príjmy... a áno, môže byť 😉

gazpalm
14. apr 2023

No akoze nemam slov 😒

lolita555
14. apr 2023

No to je total idiot,povedz mi prečo si s ním máš tri decka???!,ja toto nechápem čo to je za kreaturu

adabise683
14. apr 2023

Nejdem ta sudit preco si s takym muzom ... peniaze su iste jeho, ale jeho su aj deti predsa ..a aj ty si jeho zena ... mali by ste to co mate zdielat spolocne ... drzim palce, nech sa to zmeni v prospech teba a deti !!!

svokrinjazykmonika
14. apr 2023

No to je kus chuja. Fuj nech ho hanba plieska

mamusa123456789
14. apr 2023

Postupne čítam diskusiu a musím sa znovu vyjadriť, 1. by ma ani neho mu ukazovať, ze na co minam 2. 420e určite dostáva v plnej sume a viem to, lebo môjmu manželovi tiež vyšiel plný DB na 3 deti, takže ta odrbava

eliska13
14. apr 2023

@blondiee83 to by si bola prekvapená aký bude grand🙂

0silvia0
14. apr 2023

Ty si na jeho debilne spravanie zvyknuta, ale pozor, je to patologicke spravanie. Mas doma psychopata a ty si ekonomicky tyrana zena

mamusa123456789
14. apr 2023

@evica17 myslím ze niečo okolo 1400e aby jej vyšiel plný DB

barny
14. apr 2023

Ak je toto naozaj pravda, cudujem sa ze mas s nim 3 deti, takeho debila by som si nezobrala a ak ta motivoval dom a ze je zdravotnik neviem

euka210
14. apr 2023

Toto nie je manzel! To je len spolubyvajuci.
V manzelstve su veci spolocne...tak ako deti, tak aj peniaze. To co je za odroň, ze vlastnej rodine a detom neda peniaze na jedlo a oblecko? Plat ma taky, ze waw.
Ty do ziadnej prace nemusis a nemas co ist pri 1,5r dietati! Naco chcel rodinu a deti, ked sa o ne nechce starat?
Posli ho pekne krasne so zoznamom veci na nakup, nech on nakupi, aby videl ake su ceny.

betulinka1
14. apr 2023

Vypytaj si co dostava danovy bonus na deti aspon. Ale ja by som sla do výživného na deti a na manzelku.

alantroj
14. apr 2023

Baby tu vela pisu ze to nemozebyt pravda. Bohuzial v okoli mam pary kde je to tak isto. Len malokto sa s tym zdoveri. Proste muz dobre zaraba a peniaze su jeho. A milostivo vydeluje manzelke par drobnych. Je to realita ktoru ani ja nedavam ale ano, takto viacere rodiny funguju. Mojej kamaradke muz este aj podla stitku gugli ci vec stala tolko ako tvrdi. Mala som aj kolegynu kt ked chcela peniaze, urobila nakup v Lidli a po par dnoch vratila aby mala cash o kt muz nevie. Fakt veeela ludi tak funguje.

laila22
14. apr 2023

Preboha to čo nakúpite za 200€ pre 5ludi na mesiac? Toľkokrát som minula na veľkonočný nákup a teda nič moc tam nebolo..

nikpa
14. apr 2023

Bože žena ty kde si dala rozum?? S takýmto úbožiakom lakomcom by som jednala nasledovne. Za celý mesiac by som mu odložila bloky, nech si pozrie. A keď by sa neumudril a nedal by viac peňazí, ok. Idem si dať súdne peniaze na deti. Nemilosrdne! A pri prvej príležitosti by som sa pakovala keby deti podrástli a mohla by som nastúpit do práce. Ach ale ty si asi jedna z tých nepoučiteľných, s takým mužom si 3 deti spraviť 🤦

mira0611
14. apr 2023

Ahoj autorka, nebudem ti hovorit, ze preco si to neriesila hned pri 1.dietati, ci nema milenku alebo je to "iba"egoisticky k.kot.
Ty si pekne podaj ziadost o vyzivne na manzelku a na deti. Nemusite sa rozvadzat na to, aby ti platil vyzivne na teba a deti.

galioska
14. apr 2023

no mozno bude pre niekoho tato tema trolovina ale poznam jednu osobu ktora to tak mala ale vzdy verila, ze on odklada na dom a ked deti potrebovali zimne bundy musela si pozicat od mamy a veru po case sa rozviedli , bol zo lakomec ktory si kazdy den po praci kupil 5 piv a oni jedli polievky s chlebom aby jej to vyslo... no lubila ho a nakoniec sa jej otvorili oci..

zuzkavladko
14. apr 2023

Chcela som prelusknut vsetky 4 strany, ale zastavila som sa na tom, ze mu musis ukazat pohyby na Georgovi. Si robis srandu? Ty si nesvojpravna? Pan muzstva zaraba ako kral, ty si na RD a este mu musis dokladovat vydavky? Ked som bola na RD a muz tahal financie, tak som narabala so spolocnymi financiami ako rovnocenny partner. Kristova noho by ma nikdy nenapadlo si pytat od muza peniaze, ved su NASE.

kitycat
14. apr 2023

A TY SA CUDUJES, ZE PANKO KOSELE PO 20EURI KUPUJE KED SETRI NA VAS? DALSI CO HO MA ASI ZLATEHO VYKLADANEHO DIAMANTMI, INAK SI NEVIEM VYSVETLIT TO TRETIE DECKO S CHUJOM

maxalla
14. apr 2023

To, co zarobi, nie je jeho, je to vase. Ak mate BSM.

liljana
14. apr 2023

Sam na dovolenke. Vy uz davno nezijete spolu, len si si to nevsimla. Cim ta ten clovek ocaril? Aspon detom by mohol dopriat. Rozvod, poziadat o primerane vyzivne a zacni sa sama starat o seba. Niekedy to s druhym nejde, musis sama. S tym treba vzdy pocitat, ze to z nejakeho dovodu nevyjde.

lucia147852
14. apr 2023

Už dávno by som mala podané o výživné na deti aj manželku za trvania manželstva. Buď sa uvedomí, alebo pôjde papa a výživné budeš mať tak či tak. Ale kde si na takého dementa prišla ozaj neviem

kristinka92
15. apr 2023

dvakrát sám na dovolenke?? mozes k tomu napísať niečo viac? lebo buď je to pekná blbosť cela tato téma aby sa tu klikalo a zvyšovala sa návštevnosť alebo….

podmostom
15. apr 2023

A on má aj nejaké dobré vlastnosti? Mám susedku, ona mala takéto hovädo doma. Musela všetko robiť okolo domácnosti, detí , mať povinne sex niekoľkokrát denne, jej dával drobné a ešte jej aj vyčítal na čo niektoré veci deťom kúpila (základné potraviny). Ale to som sa o nich dozvedela až po rozvode. Začal obrabat aj jej kamarátku,tak to jej už konečne začalo vadiť. Jedna rozumná žena inak, proste ona bola taká zaľúbená že toto dokázala tolerovať. Veľmi držím palce, nech sa ti podarí od neho odísť co najskôr. A že si takýto človek ešte vyberie prácu v zdravotníctve.. A jeho rodičia čo, vedia o tom ako ťa zdiera? Či on je nejaký mamickin miláčik na ktorého sa nič zlé nesmie povedať? A Georgea by som mu už viac neukázala ak ti neukáže on najprv svojho. Veľa síl prajem. Určite sa s tým zdôver aj nejakým kamoškam, rodine, či pdychologicke.. Nech získaš takú tú mentálnu podporu, aby ťa už ďalej nedokázal tak ľahko manipulovať.

maminkadeticiek
15. apr 2023

Sviniar hnusny!Takto by som nezila s 3 detmi.Dceru do jasli,vrat sa do roboty,poziadaj o bonus,zo zakona ho musis ked si zamestnana dostavat ty a zacni dostojne sit.Nie na hentakeho zebraka byt odkazana.Sa moze hanbit.

bibina32
15. apr 2023

Rodinné prídavky si daj na seba, ak ich poberá muž.

autor
15. apr 2023

@podmostom áno , jeho mama ho v Tom podporuje. Bol čas kedy som mala jeho kartu , ale potom mu ona povedala, že nech mi ju zoberie lebo veľmi vyskakujem ( keď som mala kartu musela som všetko dokladovať, bločky z nákupov som mu hneď fotila a posielala do sms) čiže on pocuvol mamičku akartu mi zobral
@kristinka92 raz bol v Španielsku za bratrancom a druhýkrát bol na 2 týždne v Izraeli, ale stále sa vyhovára, že to nebola dovolenka ale púť 🫣 a zrovna pár dní dozadu mi hovoril, že ide zasa do Španielska

aurora33
15. apr 2023

Otrasný chlap