Financie v manželstve
Dobrý večer, ženy. Prišla som sa asi len posťažovať, resp. opýtať sa ako by ste to riešili vy. Som na RD s 1,5 ročnou dcérou, staršie 2 deti chodia do škôlky ( chodia ako chodia stále sú doma lebo sú choré ) manžel pracuje. Jeho plat je cca 2700€. On zaplatí školku ( na konci roka mu trištvrte vrátia ) inkaso a dá mi ako kedy, cca na mesiac 100-150€. Ja mám len RD(nižší). A tu nastáva problém, stále mi vykrikuje, že z toľkých peňazí musím vyžiť ( potraviny, drogéria, plienky, Nutrilon mlieko pre všetkých troch a zimných mesiacoch veľa miniem na lieky) jemu ostane cca 1500 €, ktoré minia na hlúposti, doslova hlúposti, ale sú to jeho peniaze. Ja už neviem. Včera mi vykričať, že mi nedá nič. Dostal 4 000(zdravotník) z z tých peňazí som nevidela nič! Teraz dostane dane , zasa si bude žiť jak pán a my ako žobrác. On drahé veci, ja si nakupujem v sekacoch, on najdrahšie telefóny, hodinky... Ja ? Čínsky šit! Deti tak isto, topánky z bazárov, oblečenie detto .Viem mám ísť do roboty ...ale keď mu poviem, čo s detmi, tak jeho to nezaujíma... Hovorím od začiatku roka boli dokopy možno mesiac v škôlke, dať ich nemám kde ... Ako to riešiť?
Fuj, to nie je chlap pre život. Asi by som mala cestu právnik a navrh na rozvod, upsvar a spísať predbežne na deti do tvojej opatery, následne výživné na seba a na deti. Potom hľadať prácu. Neviem ci mas kam ist s detmi, nestihla som vsetko precitat. Akoze na tej púti musel strašne trpieť ked to nebola dovolenka 😫 je to proste zmrd. Ked jej píšete ze si to maju dat dokopy, to sa mozno dalo po prvom dieťati, nie ked ju nechá s tromi živoriť z nižšieho rodicaku a veselo sa na to pozerá. Ako co tam ma davat dokopy ona.
ahoj, je mi ľúto, co sa ti deje. Je to ukážkové ekonomické týranie. Skús sa poradiť na nejakej linke pomoci, myslim to úplne vážne. Ludia si myslia, ze pokial žena nemá modriny, týraná byť nemôže, najväčšia hlúposť. A nevsimaj si tie komentáre od dokonalých zien na MK, aka si hlúpa a mozes si za to sama. Je mi zle z takych zien, co z obete robia vinníka, fakt úbohé. Ty za to nemôžeš a tieto " empatické" superzeny môžu ďakovať Pánu Bohu, že nenatrafili v živote na takého debila. Inak... tymto temam sa venuje vo svojom blogu aj Nika Macinská na IG dennik.mamy_8deti , ktorá to sama zažila. Poskytuje aj poradenstvo.
Toto si tu pisala pred pol rokom a stale si s nim? 🤷♀️ Uz davno si mohla mat poriesene vyzivne
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/peniaze-v-rodine/
ma deti v škôlke, predpokladam, že sú s mužom teda v "rodičovskom plneni" cca 5 rokov, to nie je dlhý čas na to, aby videla všetky nedostatky
@ckocka
@bublinka1426
Urob mu hanbu v robote, oblečenie seba a deti najhoršie ako dokážeš a choďte ho len tak pozrieť, aby Vás videlo čo najviac jeho kolegov, ale buď pritom sebavedomá, usmiata….ja toto lakomstvo veľmi dobre poznám, ale našťastie som si vedela zarobiť , ale je to hnusný pocit, moje peniaze boli vždy naše a jeho boli vždy len jeho….nerozviedla som sa s ním kvôli deťom, ale vzťah to kazilo parádne
@beataxxx ja poznám susedu ,tiež tak žijú ,že ona má vždy peňaženke len euro a tak ... Jeho známym to hovorila ,ako žijú každý si zastal chlapa .v tejto spoločnosti je vždy ocenený chlap ,ktorý sa k žene správa ako bulo a ešte si na ňu povymyslal klamstvá
Teraz som Dočítala aj niektoré tvoje odpovede. Podľa toho co pises by som si ja davala veľký pozor na to aby žiadosť o rozvod a o zverenie deti sla na súd bez jeho vedomia. Dalej to drahe auto a pod kúpil v manželstve takze ta z neho vyplatí alebo sa bude musieť dohodnut ale teda rob to tak aby to nestihol prepísať na maminku. A opravujem sa ze to nie je zmrd ale zrejme velavazeny mu.r narcis a aj c.uj. A seba zbytočne netryzni, takýto ludia vedia ako manipulovať a ocitnes sa tam kde nechceš byt.
Precitala som si dalsie prispevky. Nieco priserne. Hned by som zbehla za pravnikom, navrh na sud na vyzivne na mna a deti. A zaniesla mu to do prace a s kludom podala (aspon pred nejakymi kolegami jeho) ze vzhladom na to, ze nas ekonomicky tyra som podala na sud navrh na zvysenie vyzivneho, pretoze jeho deti a ty nedokazete zit z rodicaku. A odisla, vsak doma isto nieco k tomu povie ;)
Pošli ho ku mne. Vráti sa Ti s prosíkom. Bude Ti ruky, nohy bozkávať, aby si ho prijala. To je kus ... Veľmi ťažko sa menia takéto zvyky a reakcia druhej strany vždy bude veľmi nepríjemná. Ja by som žiadala súd o priznanie výživného na manželku, deti. Macko za 20centov je problém? By som ho roztrhla ako medvedica. Neuveriteľné, že toho chlapa čo i len napadne, že Ťa bude takto finančne deptať. A úplne smutné je, že sa to deje v mnohých manželstvách. Len ja sama poznám zopár.
No tak nech ide na 2 tyzdne do spanoelska. Ked mas kam odist, zatial odid. vezmi, co mozes a zatial vybav papiere ma sud. Pridavky na deti si vies hned na upsvare prehlasit hadam na svoj ucet. Ries pravnika vyzivje na deti, na msnzelku a potom pracu a danovy bonus.
@aaadkaaa prídavky mám na seba
Aspon ze tak. Drzim palce, aby si sa konecne odhodlala,citala som aj staru diskusiu. Verim,ze je to tazke, iste mas aj strach,ale zabojuj za seba a svoje deti
@aaadkaaa ďakujem ❤️ áno je to všetko len o strachu, bojím sa ... I keď sama viem, že o nič neprídem ba nám bude lepšie, no ten strach je silnejší 😥
Ked sa do toho bojis pustit sama, skus oslovit nejaku organizaciu pre tyrane zeny. Lebo ty tyrana si, ekonomicky a psychicky. Mohli by ti s tym pomoct, poznaju legislativu.
Len si treba uvedomit realitu, lebo ta tvoja je uz velmi pokrivena.
Gratulujem, to že máš ty blbý život je len tvoj problém 😀 ale že si do tejto šlamastiky namočila 3 deti? 😀 😀
Fuuu tak toto je sila.
Akože normálne mi to hlava neberie. Určite to bude náročné zo začiatku ale zvládneš to. Veľmi držím palce. Verím, že raz sem napíšeš, že už si od neho, máš stanovené výživné. Snáď to bude čoskoro.
Je mi luto, ako tu zeny pisu, ze ci si to nevidela skor. Aky je. Ze ony by si hento nedali robit atd
Clovek sa v takejto situaciu ocitne a kedze ma deti tak kona uplne inak, ako bez nich a tiez radit sa da velmi lahko
Strach musis prekonat prvotny a potom to uz bude fajn. Musis pocitat aj s tym, ze to nebud lahke, muz moze robit naprieky, ale musis si stat za svojim a nedat sa zastrasit, vytrvat.
On zrejme vie, ze si od neho momentalne financne zavisla a dava ti to hnusne pocitit. Postavis sa na vlasnt e nohy a budes mat casom klud, vyzivne ti sud urcire urci, nebude to menej ako to, co ti dava teraz. Drzim palce
Autorka: Vola sa to ekonomické tyranie a ma to riesenie - neodkladne opatrenie na zverenie deti do tvojej vychovy a prispievanie na ne (a aj teba kym budes na RD) vyzivne. Sud musi rozhodnut do 30 dni. Zaroven s podanim na sud musi prist odstahovanie, pretoze to peklo co nastane ked mu pride rozhodnutie o plateni vyzivneho nechces zazivat v priamom prenose na sebe. Tvoj muz sa nezmeni (uz by to sam davno spravil), takze cakat velmi nie je na co, akurat ty,m trpis ty a najmä deti.
Veľa žien Ti tu radi, aby si odišla, určite je to rozumný nápad, ale mas finančne zázemie?rodicia alebo niekto Ta zafinancuje? Pretože len tak odísť s 3 deťmi nie je možné, z Tvojho príjmu kým si na materskej to neutiahnes…..na preklenutie toho obdobia, kým to prebehne súdom….ja by som sa bola v začiatkoch manželstva rozviedla, ale mna nemal kto podržať, ale ma to vyburcovalo začať zarábať, po nociach som robila preklady, aby som mala aspoň niečo, keď som začala robiť a potom podnikať, to už bolo super, ale začiatky boli ťažké a trvalo to pár rokov….takze rozmýšľaj ako ekonóm a racionálne, neunáhli sa…
Chapem.ze sa bojis.Ale musis vykrocit kvoli detom.Aby sa mali lepsie.Toto nie je zivot.Vsetko bude dobre,to ze mas kde ist je zaklad a brutalny benefit ktory nema vacsina zien.Urob conti poradili zeny-zverenie deti,vyzivne,pri 1 a pol rocnej uz mozes pracovat.ZVLADNES TO 💪
@panelacikova po novom daňový bonus záleží od výšky príjmu

Smiešne výživné z takého platu na tri deti? Minimálne 500€ ti dajú.