icon

Finančné komplikácie a tehotenstvo

22. feb 2025

Ahojte, hladam mamicku, ktora si takymto niecim preskakala. Na moju minulost chcem zabudnut, bola som na tom velmi zle kvoli toxickemu vztahu. Bohuzial, mlada a blba, mam nejake uvery, ktore splacam do dnes. Splatka je vysoka, ale kedze som sa dala vo vsetkych smeroch dokopy, tak chcem splacat taketo vyssie splatky, aby som to co najviac splacala. Mam stabilnu pracu, financne zijem momentalne v pohode. Bavime sa o splatke 600€ mes. Na zivot mi ostava 700€. Kedze som mala naozaj zly vztah, k dalsiemu som sa nejako neuchylovala. Mala som “kamatara”, podotykam, ze sme vzdy vzdy mali ochranu, a aj tak som necakane otehotnela. Chlapec je mladsi, ma 27 r, ja 30 r. Postavil sa k tomu, ako som cakala. My si rodinu spolu predstavit nevieme. Ale jednoducho, stalo sa. Babatko si chcem nechat. Ale snazi sa, ale vidim, ze takto si to vobec nepredstavoval, chce (a “musi”) ma financne podporovat. Matersku budem mat celkom schopnu, ale bojim sa toho rodicaku. Ved to nedostanem ani tolko, kolko budem splacat. Co sa tyka mojej prace, myslim, ze by mi vysli v ustrety, napr na skrateny uvazok, ale aj tak si to neviem predstavit zvladat. Rodina by ma podorila, avsak neviem si predstavit, ze teraz im poviem, ze nemam ani na plienky, kupte mi ich. Obrazne. Ja som uz dva tyzdne v takom soku, ako sa to mohlo stat. “Kamaratime” sa takmer rok, teraz som zacala riesit antikoncepciu kvoli bolestivej menstruacii, kokos, a ja predtym otehotniem? Citim sa ako v zlom sne. S chalpom, ktory ani nie je moj partner? Keby som bola tak blba, ze si nedavam pozor, viem, ze ani kondom nie je 100%, ale toto? Takto? Ja cele dni placem, ale potom si poviem, ze zvladli ine a mozno este horsie na tom boli, zvladnem aj ja. Byvam sama v byte, ktory vlastnia rodicia, platim len energie (ano, obrovske plus). Tie uvery by som chcela refinancovat, aby mi ich natiahli na dlhsie, tym padom by som platila menej, ale podla vsetkeho to pod 450€ mes nepojde. Baby, zvladli ste to?

Strana
z3
autor
23. feb 2025

@sova7 samozrejme, ale v tomto pripade osobny bankrot urcite riesit nebudem, to uz clovek musi byt v naozastnych potiazach. A aky to ma potom vyplyv na buducnost cloveka, vo vsetkych sferach nehovoriac. Ale dakujem za nazor

autor
23. feb 2025

@lenkakravcova dieta z minulosti nemam, aktualne som bezdetna. Mozeme mu davat akekolvek pomenovania, kamarat, milenec, myslim, ze vsetci velmi dobre vedia, o com v tom vztahu islo. Ale samozrejme, dakujem. A nestavia sa k tomu, ze to dieta nechce, to som naozaj nikde nenapisala. Myslim len, ze je v obrovskom soku, a predsa len, je to 27 rocny muz, ja to beriem realisticky a nedavam si ruzove okuliare. Prenho zivot gombicka, a zrazu toto..

lenkakravcova
23. feb 2025

Ospravedlňujem sa, doplietla som to dieťa.
27 ročný muž je dosť starý na to, aby bol šokovaný tým, že pri sexe sa dá a podarilo sa splodiť dieťa. Môj muž mal v 27r 2 deti a tretie na ceste. Takže vekom ho neobraňuj. Mal by sa buď vzchopiť, alebo sa na neho vykašli (lebo iný nebude).

autor
23. feb 2025

Nech som tu neni naozaj za uplne blbu, aj ked, verte mi, citim sa tak sama pred sebou, ale ono to nikdy nebolo tak, ze chcel odomna 200, 500, 1000€ a ja som mu ich dala do ruky. To si clovek zacne uvedomovat az spatne, ja ani netusim, kde to zacalo. Najskor malickosti, nakupy chcel robit stale on, ved predsa by som sa netahala s nejakymi mineralkami, doniesol par veci a mne ubudlo z uctu 90€ (napr tu doteraz neviem, co mohlo v takych potravinach kupit, aby to potom spenazil), toto sa dialo pravidelne, az som ja bola ta zla, ze co neviem, ake su vysoke ceny potravin, a on chudacik sa obetoval a isiel na ten nakup on. Bol bez roboty, chcel zvaracsky kurz, hrozne sa utapal v ziali, ze si ho nemoze zaplatit, a ako by nam potom bolo dobre, lebo ferko kamatar je zvarac, a kolko ten zaraba. Nakoniec, po dlhsej dobe som zistila, ze dal prvu splatku, na kurz nedorazil, ostatne peniaze som nevidela. Ono viete, on mi rozpraval zazitky z toho kurzu. Realne. Co sa “ucili” a pod. Mal babku. Chodili sme k nej, ochorela, peniazky na babku sa ale nasli, lebo ved, babka chcela dom prepisat nanho (mamu mal mimo sr, nejavila o babku zaujem doopatrovat), ked sa jej vnucik o nu tak “vzorne stara”, preco to nevyuzit. A to bolo stale nieco. A o tom, ze sme chceli to dieta, ani nejdem hovorit. Tam bol na mna natlak v style, podme robit este toto, podme este tam, lebo ked budes mamina, tak uz sa to nebude dat robit. A ja som tak velmi chcela. Manipulator ako vysity. Ked si to po sebe citam, alebo ked to niekomu poviem, tak vyzeram ako ta najposlednejsia naivka. Bola som. Aj sprosta. Ale vzdy, vzdy ked som si chcela nieco overit, ze ci neklame, ked uz sa mi to fakt zdalo prilis, nikdy, nikdy som na nic neprisla, vsetko bolo ako povedal. A ja som uz zo seba mala pocit, ze ho nepravom obvinujem a ze jedina zla som tu ja. Clovek ked nezazije, neuveri. A tych 15.-20. tis sa nazbiera rychlo. A netvrdim, ze neboli minute aj na mna, ale on ma pomaly ale rychlo o ne oberal. A islo mu to. Ale uz to je zamnou.. ja som bola potom v takej skupine zien, ktore zazili nieco podobne, manipulatora a pod, a ja som vlastne nakoniec rada, ze to skoncilo len takto. “Len”. Sledovacky, pomaly tie zeny sa bali o svoj zivot, no katastrofa, ale toto vlastne nebola pointa mojho prispevku, ale aj mi dobre padlo sa trosku vyrozpravat.
A dakujem za podporu. 🙂 nejako to zvladnem, verim, musim verit.

autor
23. feb 2025

@lenkakravcova ja rozumiem ako to myslis, ja ho neobranujem, ja som aj pisala, ze mo rodinu neplanujeme, len teda urcite sa bude financne podielat, a to, ci sa bude chciet aj podielat ako otec, uz bude na nom.

ahhola
24. feb 2025

Asi si toho exota exa nepredstavila rodine, ci ano? Ja myslim, ze takyto upiri sa tomu vyhybaju, predsa, dievca ma ruzove okuliare a serotonin sa bije s endorfinom💔ale rodina by ho prrekukla a vydala vystrahu, z takej si dievcina obycajne srandu robi, ale ono sa to do tej hlavy postupne zavrta a moze nazor rodiny padnut na uzitok. Ktovie, kolku uz po tebe vyciciava z uctu a zo zdraveho rozumu. Ja by som normalne zalozila spolok, aspon na fb, alebo niekde a ten by sledoval tychto jedincov,na udanie postihnutych zien (tymi chlapmi) tak ako simon wiesenthal sledoval nazi pohlavarov. Ale nakoniec, vselijaky degesko dosiahne 5.minutovou namahou, ze mu babka z balkona zhodi 100 000.😅

Strana
z3