Finančné zneužívanie - zlatokop alebo mne hrabe
Ahojte všetky 🙂 Som totálne zlomená a totálne izolovaná, že už mám pocit, že neviem čo je dobré správne, či ja som normálna alebo sa proste niekde stala chyba. Minulý rok, skoro presne pred rokom v januári som odišla prvý krát do zahraničia. Prvé tri mesiace boli pre mňa náročné keďže som popri 12 h práci každý deň ešte každý druhý mala online hodiny anglického jazyka na koľko som pracovala v office a moja angličtina bola katastrofálna. Po troch mesiacoch boja, tiež som tu bola úplne sama ,nepracovali tu ženy v office iba jedna ktorá bola podstatne staršia 60 rokov, upratovala a mala problém s alkoholom. Ale mala som aspon ju. Po troch mesiacoch prišiel do kancelárie chlapík, ktorý nebol na prvý pohľad fešák ale vedel zaujať spôsobom komunikácie, bolo ho počuť, bol zábavný. Začali sme sa rozprávať, nejak sme si sadi a ja som mala pocit, že je mi jediná opora. Bol o 10 rokov starší, rozvedený /ex však nežila z dôvodu problému z drogami žial zomrela/ a mal syna o ktorého sa staral. Boli sme spolu tri krát na rande a potom sme sa stetli v aute kde po mne "vyštartoval" nebola som pripravená na sex, necítila som sa na to, ostalo to len pri puse. Bol s tým v poriadku a neskôr došlo aj k sexu po ktorom sme si museli vyjasniť, pretože pre mňa to bolo dôležité čo ďalej. On to mal tak že nevedel, ale ja som nechcela chlapa len na sex, pre mňa to nie je emočne možné. Na koniec došiel do mojej kancelárie a povedal že ma miluje a chce byť so mnou. Začali sme vzťah, krásny no i náročný,je žiarlivý, tažke veľa krát to bolo naozaj ťažké no bol a je pozorný, hovorí mi ako ma miljue, proste dokáže aby som sa cítila ako bohyna (to som nikdy necítila :( ) A teraz kde nastal problém. Po ukončení projektu v zahraničí som sa rozhodla že odíde k nemu do krajiny. Už v zahraničí som sa naučila jeho reč dostatočne na to, aby som si našla v jeho štáte práce, našla som si bývanie, vytvorila vzťah s jeho synom tak zrazu som nadobudla pocit, že ma trošku finanšne zneužíva. Po prvé som v krajine, kde plat dostanem z VŠ 500 € a z toho 200 € platím byť. Boli sme dohovorení, že mi bude platiť polovicu , keďže i celé víkendy trávi on i jeho syn u mňa a ja platím aj stravu aj všetko ale tak podrobne. Postupne sa začalo čoraz častejšie objavovať to, že sme išli i so synom do kina alebo na večeru alebo on chcel ísť napr. do fitka ale popýtal si, či to môžem zaplatiť. Teraz to došlo do štádia, že napr cez víkend chcel ísť aj so synom do kaviarne nemal však peniaze a zaplatila som ja. Taktiež za solárium a darček pre druhé dieťa, na ktorého jeho syn išiel na oslavu. Večer keď sme išli do kina, som prisahala že už to nebudem platiť ja. On mi však v hale povedal že nemá peniaze, film už začal a bolo mi blbé povedať že ani ja. Vo štvrtok minulý som mu požičala 4000 eur lebo kupoval auto a potreboval rychlo vyplatit. Vedela som že mu maju poslat vyplatu zo zahranicia kde sme spolu robli vpiatok. Ja som tie podklady k vyplate robila tak som vedela ze dostane 7500 eur a vedela som ze mi ich bude mat z coho mat. Avak dnes je pondelok, a on sa akosi nema k tomu aby mi to vratil. Teda, cakam, ze mi to sam od seba vrati. Ale povedala som si, ze je to cudne a takto to nejde. Dnes mu chcem povedat ze ma zranuje ze to takto mame. Je mi luto preco nemôzem byt v rovnocennom vztahu, kde minimalne partneri platia vydavky fifty fifty. Pred tym som bola vo vzthaju 6 rokov kde som partnera ktory zarabal lepšie ako ja zivila :( Mozno Vam to pride divne ale mna to tak strasne zlomilo mam deprsiu, prejedam sa, uz ma nebavi o seba sa starat, a nebavi ma starat sa ani o domacnost moju, nemumyte riady... Cely vikend sa venujem jemu a jeho synovi ktory ma uz tiez zacal financne cicat. V sobotu som chcela aby si partner pospal tak som zobrala chlapca 12 r vonku nech sa pohrame a boli sme v obchode kupit si horucu cokoladu. Zacal robit acirkus, ze maam peniaze ze videl ze potrebuje ciapku, rukavice a sal. Alebo v kinde videl ze som kupovala listky ja a on si od teti eštše vypytal pokorn, celu tasku. Zjedol ho sam a v polke filmu mi povedal ze on je este hladny a ze mu mam dat peniaze na dalsi. Uz som bola nasrata tak som sa nahas v kine spytala priatela, ze syn zjedol sam celu tasku pokornu a ze chce dalsi. Cakala som ze zareaguje nejak ze dost. ON MIKOL PLECAMI tak som mu tie posrane prachy dala a zozral este cely jden plny sacok pokornu a opat sa rozdelil .../ironia/ proste nedavam to ..mozno som ja divna ale citim sa ako hovno:/ Najhorsie je ze som tu uplne sama, nemam kamaratky, nemam rodinu, nepoznam tu nikoho :/ co robit ... Je sanca ze sa znormalizuje.....skustče nieco poradit ...Mam 28 on 38
@srbskaprincezna Rychlo sa zbal a odid od toho chlapa,nie je v poriadku aby ta vyuzival
@srbskaprincezna z poslednej tvojej odpovede mi vychadza nazor dokonca teoria ze si vazne naivna a sprosta. A ozaj ze teda aj prve miesto zatial, co som v zivote citala pocula ake pribehy. Ani sa ospravedlnovat nebudem. 👏
Preco si mu povedala ze nech ti posle peniaze na ucet??? ved to trva viac dni a predtym si mu tvrdila ze potrebujes tie peniaze hned. On Ta nebude brat uz vazne.
Naco si na neho vybalila dristy uz v aute a natahovala si to ako sopel? Vecne, strucne, ujasni to celu situaciu, sme ti radili. Tym ziskal on jeho pohodlie a Ty mas v sebe zmätok. Tak Ti treba!👍 ked si blba.
Vies co, ty sa este priucis v zivote, a ak s takym ... zostanes😈, tak sa odbachni radsej teraz😂 Alebo sa spamätaj. Nechcela si mat uz tuto temu za sebou? Co mu este ponukas alternativy, ktore su pre neho pohodlne? Ako sorry, ale mal by Ti dat € 4,000 ,- aj s urokami, za tie nervy!!! a Ty ho este lutujes😂
Myslela som ze uz svoje peniaze neuvidis, ale ze on ti ich ponukal a pre teba! ti ich moze dat aj neskor????😨 a co ked stoji vyber 10eur, co koho to trapi, su ini ludia co vyberu a hotovo a citis sa este aj previnilo. No sorry!
Este je aj psychicky labilny, a hra na city. Aby si este k urazu neprisla o par rokov.
@srbskaprincezna precitaj si to posledne po sebe. Aj dvakrat a rozmyslaj kde si urobila chybu. Aj co sme ti pisali. Zacni rozmyslat!
@srbskaprincezna debil ide byť ešte urazený... Ty sa nedaj bombarduj ho dnes smskami, že chces peniaze naspäť a utekaj od neho. Chces mať s takýmto debilom dieťa? Budeš živiť jedno vlastne , jedno nevlastné a ešte aj prizivnika. Fakt ti toto treba?
Ty sa citis vinna a on je pri tebe taky agresivny? Vyziadaj tie 4 tisicky a utekaj domov - do krajiny, kde doma budes bez neho. Lebo ak teraz robi take vystupy, po par mesiacoch 'vztahu', tak cakaj, ze v buducnosti to nebude vnutro auta, ale Tvoja hlava, co bude rozbite.
@srbskaprincezna áno, to je typ človeka ktorý presne toto chce dosiahnuť aby si sa ešte ty cítila vinna! A on z toho vyjde ako chudák, koho si podozrieva! Zobud sa, to je jeho taktika! Ešte rozbíja?? No psychopat, a ty si zla??
Klame ti a klame, zavádza! Ty sa necit zle! Maj ponaučenie že toto už viac nenecháš si urobiť!
V
Pekne si počkaj na svoje peniaze, (nie týždne) a odísť. Ja by som možno naozaj nečakala a odišla, keď už je to taky psychopat nevypocitatelny.
@lienkashoppingqueen Ach...naivná, sprostá, blbá...ty ale vieš človeka povzbudiť 🥴.
@srbskaprincezna manipulator pracuje s tvojimi dvomi emociami strachom a vinou, podla toho, ktoru nemas spracovanu. Ty zjavne obe (korene hladaj v detstve). Bohuzial, este nie si v leveli odchodu. Kym vsak neporiesis svoju psychiku, tak ti takyto chlap ostane na krku. A ak nie on, budes striedat podobnych typkov, lebo manipulator ma radar na svoje obete.
@srbskaprincezna nic v zlom.. ale uz aj bez tych penazi keby si odisla, tak stale lepsie ako s nim byt a nechat sa kazdy vikend vyuzivat. Ved si ako troska, necicia len prachy ale aj Tvoju energiu. Toto nie je laska.
@0silvia0 "Prestan chciet byt stale za dobru, lebo sa este vela v zivote natrapis" -- vyborna rada. Jednoducho nikdy nevyhovies vsetkym, to sa neda.
autorka vdaka za aktualizaciu a teraz otazka - myslis si, ze tak vyzera laska? ze tak vyzera normalny zdravy vztah muza a zeny? Ze ty sedis v aute vystrasena na smrt a on krici a agresivne rozbija veci v aute? Nie, nevyzera. To je strasne. Uvedom sa prosim ta a utekaj domov skor, ako ti ten balkanec rozbije hubu.
@srbskaprincezna tento jeho výstup je čistá manipuláciu ako vystrihnutá z knižky....už na 50% vyhral, lebo cítiš vinu, ešte si počkaj na ďalší postup a to bude udobrovanie. Ty zmäknes jak maslo na slnku a ešte mu zaplatíš aj škodu, čo si spôsobil akože kvôli tebe na aute. Ak chcem niekomu seriózne vrátiť peniaze, tak sa predsa nechovam ako vymetena ale normálne komunikujem. A hlavne, druhýkrát nech si kupuje auto, vtedy keď na to má, to nieje vec, že za týždeň uz žiadne nekúpi, lebo to je podpultovy tovar
@cubo2 človek musí jedného dňa pochopiť, že jeho hodnota nespočíva v tom, aby ho mali všetci radi. Veľa ľudí toto robí, za trochu lásky a porozumenia nechajú zo seba robiť handry. Ale ono to všetko väčšinou pramení z nedostatku pozornosti a lásky v detstve... len je dlhá cesta k tomu, aby sme sa tohoto bremena zbavili.
Necitala som vsetky komentare, ale predpokladam,ze vsetci ti pisu to iste, tak to ber vazne. Si mlada, bezdetna, cely zivot pred sebou, tak si vaz sama seba, ber peniaze a utekaj prec. Bude to uz len horsie a horsie. Mozes mat este taky krasny zivot. Najst si normalneho slobodneho chlapa. Urcite tam nejaky na teba caka. Ale nie tenho psychopat
Úplne súhlasím s väčšinou...toto nieje zdravý vzťah.
Nieje to dobré už teraz, nebude ani neskôr.
Keď sa pozrieš veľmi reálne na situáciu v ktorej si...čo ťa tak drží???
Máš chlapa s dieťaťom, ktorý z teba ťahá prachy a využíva ťa ( áno, viem občas sa pri ňom ňom cítiš ako bohyňa), mizerne platenú prácu, žiadne sociálne väzby.
Ale...si mladá, inteligentná, schopná žena bez záväzkov...máš toľko možností, neprepas ich
Tak zober život do vlastných rúk...a hladaj svoje šťastie inde.
Verím, že ho nájdeš.
@srbskaprincezna Prosim ta odit od neho co najrychlejsie prec lebo ti moze vazne ublizit psychicky aj fyzicky. Az mam strach o teba. On je cisty zly clovek, vyciciavac, manipulator, nic dobre od neho necakaj. Neverim, ze ti vrati peniaze, radsej aj ty rataj s touto alternativou. Co ti ale zobrat nemoze si ty sama. Co najrychlejsie s nim prerus vsetky kontakty. Neviem ci sa chces vratit domov alebo zostat v zahranici. Kazdopadne si najdi dobreho kouca a pracuj na sebe, aby si sa vyzdravela, nasla lasku ku sebe, obnovila sebahodnotu. Bez toho ani nezacinaj novy vztah lebo budes opakovat rovnake chyby. Skus napisat do fb skypiny "kruh sesterstva" a popros o kontakty na koucov, vyber si podla toho ktory ti bude rezonovat a zacni na sebe pracovat. Drzim ti palce.🍀🌸
@srbskaprincezna dievca ty si pekne mimo (a to myslim v dobrom a nechcem sa ta dotknut) - este ty sa budec citit zle - herecky vykon podal a peniaze ti nevrati 😂
Precitaj si nieco o manipulatoroch a ich obetiach. Vy dvaja ste ako vystrihnuti z ucebnice.
Ako bolo pisane, spravaj sa k nemu normalne, daj sama sebe ultimátum, dokedy ti ma peniaze vratit. Ked nevrati, odid aj bez nich. Je to velka suma, ale si mlada, peniaze boli aj budu.
Dnes rozbil auto, zajtra moze tebe usta a este to zvali na teba, ze kvoli tebe sa nevie kontrolovat.
Odid odid odid. Inak skoncis ako troska, ktora nevie,, cia je".
Velmi ti drzim palce. Zvladnes to!
@srbskaprincezna ty vyhras, ak ti ich oduto prinesie a plesne na stol a bude sa tvarit, ze si ho strasne urazila.
Ak to urobi, zbal peniaze a odid.
Najskor vsak ziadne peniaze nebudu. Budu len sceny, divadla, kricanie, trieskanie vecami, hystericke zachvaty.
Lebo vies co? Stojis mu na otlaku. Lebo ty ich chces naspat.
On myslel, ze si slaba, poddajna handra. Doteraz si sa tak chovala. Jeho dieta si porucilo pukance a ty si povedala nie, a potom si mu aj tak dala peniaze, nech si ide kupit. Lebo si makka.
Za taku ta mal. Staci pritlacit a ty pustis peniaze.
A zrazu ich chces naspat? A neprestanes? Chodis s tym za nim? Trvas na tom?
Necuduj sa, ze je hystericky. Toto necakal. Ze sa vies vzchopit.
Aj ked na to ides zle. Stale tak opatrne chodis okolo horucej kase. Miesto, aby si buchla po stole, ze to uz prestava vsetko. Uz ti ich slubil desatkrat a stale nic. Tak nech sa necuduje, ze ho mas za klamara. Co on trieska vecami? Tam, nech ide si vybavit pozicku a splati si ju z penazi, co mu potom poslu. Ale ako spravny, rovny chlap, ako sa ukazuje a muz svojho slova, mal by ich aj spod zeme vykopat, aby ti ich dal a nebol za debila.
Nie robit sceny, trieskat vecami, vykrikovat nezmysly, ako ho ty uraz. Obvinovat teba.
To je zas len taktika. Nic ine.
Oddaluje chvilu, kedy ti povie, ze ziadne peniaze nikdy nebudu. Lebo on nema peniaze. On si len chcel kupit auto a chcel niekoho, kto mu ho zaplati.
Aj ta faktura firme - vies naisto, ze to nebol len zdrap papiera poslany niekam? Falosny dokaz, nech mu veris, ze "bude mat coskoro peniaze"?
Chcel vyzerat doveryhodne.
Ak si mu fakturu robila, tak vies, kam ta faktura sla. Tak tam zavolaj. V jeho mene. Ze len preverujes platbu. Kedy bude urobena. Neboj, nedozvie sa to.
Ale ty sa mozes dozvediet, ze bud ziadna faktura neexistuje (nic take neeviduju), alebo ze peniaze uz boli davno poslane (akurat na ucet, o ktorom ty nevies, nie na ten, ktory ti ukazuje).
Neboj, nech urobis cokolvek, nie je to dovod, aby ti peniaze nevratil. Aby sa vykrucal, ze preto a pre hento si ho ponizila a on sa s tebou nebude bavit.
Ak sa nebude a peniaze vrati, je to len vyhra. Nech sa nalepi na inu a cicia ju. Ak sa mu da.
A ty nie si zla. Nemas najmensi dovod sa citit zla. Ako preco by si mala? Ze chces svoje peniaze naspat?
Si v prave.
On je tu za hlupeho, ze ich nevie vratit. Ked uz, tak on by sa ti mal ospravedlnovat kazdy den. Ze vyzera ako hlupak, co nevie vratit pozicku. Nie hulakat, a nasledne trapne bulit a soplit ako male decko a rozbijat si auto a telefon a ine komedie.
@moonlight1210 tiež som toho názoru, že má ďalší účet o ktorom ona nevie.
Sama vieš, že ťa len využíva, iný názor na neho by som tu ani nehľadala a najlepšie čo môžeš spraviť, je veľmi rýchlo od neho odísť. Ani by som ho nevarovala, že sa na niečo také chystám
@srbskaprincezna žienka, zahral pekne divadlo. Keby je to normálny, rozumný človek, nevodí ťa za.nos, pekne slušne ti povie, že neprišli. Aby ich nakoniec nedal poslať niekomu inému na účet.
Na tvojom mieste beriem peniaze a idem kade ľahšie. Veď sa pozri ako ste skončili len po pár mesiacoch vzťahu.
Takže na tvojom mieste plánujem určite odchod...a to čo najďalej
akoze tiez nechapem, co ta laka na tom tam vobec zit? pises za zarobis 500 eur, 200 minies, ved tu by si zarobila ako predavacka v Lidli 2x tolko a mala urcite normalnejsi zivot. teraz mi to vychadza akurat tak, ze to na co si tam rok drela, si darovala nejakemu kktovi a mozes dret od zaciatku. pri tvojej povahe, alebo ako to nazvat, medzitym tam stretnes ineho a pribeh sa bude opakovat.
@srbskaprincezna on normalne cakal,ze ti tie peniaze uz nebude musiet vracat. Preto spravil tu scenu v aute. Rozbijal vo vnuri??? Ved vlastne v tvojom aute. Ty si mu dala nan tie peniaze. Prepac...je to hajzel a riadne ti hra teraz a bude este len hrat na city. Bud pokojna premahaj sa kym ti ich neda. Potom ho navzdy vymaz zo svojho zivota. Nehovor mu to ale. Nesnaz sa dat na sebe vediet,ze koncis. Mohlo by to prejst do ineho levelu a ist aj o zivot,ked je taky nervak. Nedaj sa jeho pristupom oklamat.!!! Hra to riadne,vypocitavo aby si ty mala pocit viny.
Zamysli sa ...nad cim mas mat vinu ty?
To bolo posledny krat co si sa tak citila!!!. Povedz si to. !!!Vydrz dokonci to a utekaj.!!! Velmi drzim palce.🫂 📩📩No daj nam tu vediet. Vsetky na teba myslime a cakame kazdu cervenu bodku v upozornrniach,ci si orave neodpisala.📩📩📩
@srbskaprincezna dnes ti vravel ze ti ich donesie tak si ich vypytaj pred kolegami a ziadne ze do prazdnej kancelarie ... ani s nim sama v aute nechod vyhovor sa .... ak ti ich da vymen zamky na dverach a rozid sa s nim trebars aj smskou
Autorka ešte ma zaujíma aké si mala detstvo? Nič v zlom, ale ja som si prešla niečím podobným v minulosti a korene boli v detstve.
@loginexistuje asi tak nejak. on sa bude podľa mňa snažiť ju ešte zmanipulovať. doteraz sa mu to totiž to podľa mňa celkom darilo
Aktulalizacia .. Zacnem tym ze sto percentne su korene mojho spravania v mojom detstve, niekolkokrat som to riesila so psychologmi ale nic mi nepomohlo. Snazim sa myslim ze som na tom lepsie len proste tento chlap prisiel v case, ked som bola sama, v zahranici ,obklopena chlapmi, ktori boli i tri mesiace bez zeny a chceli len jedno. A prisiel, rozumel mi :( A proste teraz som tak dole, ze naozaj ma mozte pokladat za blbu, lebo som skusila dnes ujst domov. Jeden centimeter som bola od toho. Vecer som si lahla zamkla som sa dala si tabletky na ukludnenie, dve, takze som zaspala hned, ani som nevedela o sebe. Rano som sa zobudila na budik a napisal mi spravu ze mam prist dole, ze ma zoberie do prace. Napisala som mu ze idem s kolegynou /vymyslela som si/ on ze dobre ale nech mu donesiem kefku ma u mna a tricka a nabijacku. Tak som mu to zniesla dole. Musela som nastupit do auta, lebo tak zastal, ze za nami boli auta a myslela som ze mi i da peniaze, lebo mi napisa lv noci, ze si ich pozical a ze mi ich da. V aute po mne zacal kricat, ze dnes nejdem do prace, mam ist domov, donesie mi prachy a ze sa mam spakovat a ist domov a opat zacal byt nervozny a buchat a kricat. Zacal proste kricat ze som ho hrozne zranila, ze si myslim ze ON by ma oklamal ze on v zivote by nikoho neokradol o peniaze a mna uz duplom nie ze som ho strasne zranila. Ja som mu na to povedala ze prachy doriesime onine, nech ma zoberie domov do bytu ja sa nejako zariadim. Zobral ma domov. Zacala som sa rychlo balit myslela som ze isiel do prace ale on ma proste kluce od tohto bytu /kedze ja niesom od tialto byt je na neho a/ takze prisiel a videl ze sa balim. Najskor sa ma pokusal ospravedlnovat, mily bol, snazil sa ma obmekcit. Ja som sa nedeala pokracovala som Odisiel , ale znova dosiel. bol nervozny, ze on mi dal vsetko /v zmysle ze on ma zobral do jeho krajny, zoznamil z jeho deckom, rodinou a ze ja mu som spravila toto ze idem/ a tak... potom zasa zacal plakat a prosit ma a tak.... nikto o tom nevie z mojej rodiny, nejdem ich trapit svojich starosti vsetci maju dost.... o to tazsie je to.... Idem domov, v piatok, pretoze to sme boli aj dohodnuty ze pojdem domov na Vianoce k nasim... a uz sa neplaujnem vratit. . proste dost a dakujem Vam za rady

@srbskaprincezna viem ti len toľko poradiť, že správaj sa k nemu normálne, kým ti aspoň nevráti tie peniaze ktoré si mu požičala, potom vrtule a vypadni z tadiaľ hneď preč.
Je smutné a nechutne že 38 r chlapa musí živiť mladá žena? Ešte aj jeho deti? Ako to kde sme? Toto funguje na Ukrajine že chlapa živí žena... Podľa tvojho mena ty si sa ocitla v Srbsku so Srbom. Nemám predsudky voči Srbom, ani k ukraincom, ale nehnevaj sa, čo si si myslela?
U nás lovia také ženy chlapov, lebo dúfajú v lepšiu budúcnosť, žili v chudobe, biede. A teraz už vieme ze sú aj chlapi...
Nech si to nikto (cudzinec) neberie osobne a česť výnimkám...!
Skus od neho pekne vypýtať naspat tie peniaze, vymysli si na to niečo záväzné, pretože si nemyslím ze ti ich chce vrátiť. A áno dobre si si myslela ze ta vyciciava. Jedine riešenie aby si si pomohla, ukončila svoje zle stavy a depresiu je Odísť čím skôr (hlavne nikoho nelutovat, keď už oni teba neľutuju že všetko tahas sama) !